reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Mnie ostatnio mierzył przez brzuch i nie był w stanie określić dokładnie, widział tylko ze długa, sprawdził dokładnie usg dowcipnym i wyszło że piękna i długa, natomiast wcześniej podczas badania ginekologicznego lekarz powiedział że trzeba będzie ją sprawdzić przy usg więc "paluchami " nie wiele da się zrobić..

Kurcze. Sadzilam ze mój gin jest dobrym specjalista i słono mu płace. Jestem troche teraz zdziwiona ze mi mierzy wyłącznie "na oko"...

reklama
Dokładnie ja też musiałam spytać jak moja szyjka i w sumie od tego zaczęło się badanie ginekologiczne plus zapis na skierowaniu usg że dodatkowo szyjka.. Teraz na prywatnym jak byłam też odpowiedziałam o sytuacji w szpitalu i dzięki temu sprawdził mi dokładnie co do centymetra :-)

w Uk podczas usg badaja tylko... I nie podają długości tylko mówią dosłownie "high placenta" czyli wysokie łożysko i tyle... a tak to nikt nie bada :p

Ja tez nie miałam mierzonej szyjki, nic o tym na usg nie wspomniała, ani o wysokim łożysku też nic nie mówiła.

Znalazłam zegarek dla małej, który pokazuje kolorami czy może już wstać czy nie. Jak dorwę go w sklepie to chyba kupię. Może dzięki temu nie będzie tak szybko wstawać ;-) Dzisiaj dostała od cioci prezenty na dzień dziecka. Największą furorę zrobiła guma do skakania i zegarek. Nawet jedną godzinę udało jej się zgadnąć :-) Ona mniej więcej kojarzy godziny od 6 do 8 wieczorem i po 7 rano. Bo wieczorem to wie kiedy idzie się kąpać, a rano wie kiedy musimy wyjść do przedszkola. A i wie kiedy może się spodziewać mamy w przedszkolu. Dzisiaj powiedziała, że jutro zabiera zegarek do przedszkola i będzie sprawdzać, o której po nią wrócę. Takie małe rzeczy, a tak dziecko cieszą :tak:
Dzisiaj rzuciła tekstem. Rozmawiałyśmy o piątkowej wizycie, o usg itd. Kuzynka się jej pyta co chciałaby mieć braciszka czy siostrzyczkę. Odpowiedziała, że siostrzyczkę, bo to dziewczynka. Zapytałam czy jak będzie braciszek to też będzie go kochać. Odpowiedziała, że tak. Chwila ciszy i tak jakby po przemyśleniu odpowiedziała "postaram się" :-D

mamuska ładna data, szczęśliwe 7 :-) u mnie skurcze zaczęły się 6, ale o 2 w nocy następnego dnia urodziłam. Mam siostrzenicę z 6.07

Beti trzymam kciuki na pewno będzie wszystko dobrze. Postaraj się nie martwić i nastawić pozytywnie. Trzymam za was kciuki.
Dbdg mi szyjkę najpierw próbował zmierzyć przez brzuch a ze wydawała mu się krótka to zmierzył dopochwowo i mam długa 38 mm. A podczas zwykłego badania na fotelu to sprawdza wielkość macicy i czy jest odpowiednio wysoko. Bo jak się szyjka skraca to macica się opuszcza.

reklama
Beti nie slyszalam o czymś takim, w necie tez niewele znalazłam. Trzymam mocno kciuki żeby nie trzeba było wywoływać porodu i żebyś dotrwala do bezpiecznego terminu :-*

Do góry