reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
witajcie dziewczynki,ja już po połówkowych i prenatalnych i tylko uśiąść i ryczeć :( mamy parkę Hanie i Kacperka :) dzieciaczki są zdrowe i u nich wszystko ok ale wylądowałam w szpitalu,mam przepuklinę pęchęrza płodowego :( straszą mnie że mogę stracić moje skarby :( :( :( miała któraś coś takiego ? poradzcie. :(
Mój lekarz mi to sprawdzał na którejś z wizyt i nie miałam, ale mogę popytać. Tak czy inaczej musisz czekać, u mnie też się bałam z taśmą i na razie jest ok, ale w każdej chwili jak na usg coś nie tak pójdzie to już lekarz podejmie decyzję co dalej... Wydaje mi się, że tę przepuklinę się leczy. Muszę dopytac.

na usg było widać jak częśc pęcherza z płynem owodniowym w chodzi do ujścia szyjki macicy,a tem nie jest w sterylnym miejscu i może dojść do zakażenia :( a to ponoć masakra grozne :( że szwa nie można załozyć :( nie wiem umieram z niepokoju zaraz wizyta i może lakarz powie coś więcej,nawet na necie mało piszą żeby o tym poczytać :( cholera!!!!! :(
Ja też się nakręciłam po mojej diagnozie i też wariowałam, ale musisz czekać. Jestem przekonana, że podejmą próbę ratowania dzieci nawet jeśli będzie trzeba wywołać poród wcześniej.

Kurcze, a jak Wam mierzą tą szyjkę? Bo u mnie na wizycie, lekarz wkłada paluch i to wszystko. Nie wiem jaką mam w cm. Kiedyś mi tylko powiedział, że długa i coś tam, ale też bym chciała wiedzieć ile ma cm... Zapytam chyba za miesiąc...
Mój lekarz dokładnie mierzy na badaniu usg dopochwowym, żaden lekarz nie badał mi nic "palcami" po 13 tygodniu. Nie ma takiej potrzeby, poza tym nic w taki sposób nie zmierzy. To jakaś bzdura.

Beti ojej niedobrze, ale wazne jest to ze zostalo wykryte, a teraz rozne maja techniki i napewno sie uda, zycze cierpliwosci z tym czekaniem na wyniki i od razu daj znac co i jak

Mroowka rozumiem Cię doskonale, mój maluch tez chorował dopiero i było strasznie, na szczecie jest juz dobrze i chyba niestety mi plecy wymiekną w tej ciąży, oby tylko nic gorszego, a tak w ogole jednak zdecydowalismy sie puscic synka do zlobka juz za miesiac, nie wiem czy to dobra decyzja, ale do tego co chce akurat beda wolne miejsca, a we wrzesniu ciekawe jak bedzie, poza tym naprawde troche strach ze ja go tak duzo nosze :/

dbdg lekarz na badaniu ginekologicznym jakos tam wyczuwa, mi jak sie skracała to wyczuł, a pozniej zmierzyl usg dopochwowym, dlatego w tej ciazy troche sie tego obawiałam i spytalam co z ta moja szyjka, wiec od razu mi zrobil usg hehe i wyszlo, ze mam ekstra długa :D tylko tak sie zastanawiam, bo ja mam jakies tam tyłozgięcie,czy kazdy tak ma czy np niektorzy maja proste czy moze jeszcze inaczej

Beti, na pewno będą się starać zatrzymać dzieciaki w brzuchu do bezpiecznego momentu. Bez Twojej zgody nie zakończą ciąży! Poza tym nie myśl o najgorszym. Wyniki będą pomyślne i wszytko będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!! <3

ale czy wszystkie macie mierzoną szyjkę w cm?
bo skąd on będzie wiedział czy się skraca? na usg przez powłoki brzuszne to widać?

Mnie ostatnio mierzył przez brzuch i nie był w stanie określić dokładnie, widział tylko ze długa, sprawdził dokładnie usg dowcipnym i wyszło że piękna i długa, natomiast wcześniej podczas badania ginekologicznego lekarz powiedział że trzeba będzie ją sprawdzić przy usg więc "paluchami " nie wiele da się zrobić..

reklama
Mój lekarz mi to sprawdzał na którejś z wizyt i nie miałam, ale mogę popytać. Tak czy inaczej musisz czekać, u mnie też się bałam z taśmą i na razie jest ok, ale w każdej chwili jak na usg coś nie tak pójdzie to już lekarz podejmie decyzję co dalej... Wydaje mi się, że tę przepuklinę się leczy. Muszę dopytac.

Ja też się nakręciłam po mojej diagnozie i też wariowałam, ale musisz czekać. Jestem przekonana, że podejmą próbę ratowania dzieci nawet jeśli będzie trzeba wywołać poród wcześniej.

Mój lekarz dokładnie mierzy na badaniu usg dopochwowym, żaden lekarz nie badał mi nic "palcami" po 13 tygodniu. Nie ma takiej potrzeby, poza tym nic w taki sposób nie zmierzy. To jakaś bzdura.

Hmm, a mi nie robił dopochwowego od drugiej wizyty czyli gdzieś od 10 tyg. Zawsze przez brzuch i "normalne" badanie.
Na IP mi robili ale nic nt długości szyjki w cm nie wspomniał lekarz.

Do góry