reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Dbdg wszystko sie da trzeba tylko chciec. Moj sie od poczatku angazowal,wiele musialam mu pokazac ale szybko sie uczyl i w nocy to on wstawal przewijal i mi podawal do karmienia w dzien tez na spacer zabral a ja moglam pospac czy odpoczac, a jak w 3 m po sn zapisalam sie na fitness to zostawal z mala sam na 2-3h i ja karmil , przebieral, kapal i usypial :) do teraz mi pomaga i jest bardzo zrzyty z corka - trzeba tylko dac sie facetowi wykazav i nawet jesli robi cos gorzej od nas nie popeawiac tylko chwalic i cieszyc sie ze jest pomocny .

reklama
akatsuki haha sory nie pomyślałam wcale o tym, tak mi sie napisalo ze wyglądasz, ale nie wierze juz w zaden zabobon odnosnie ciazy i plci, bo poprostu to co sie sprawdza to jest tylko przypadek, mi sie cera psuje a tu obaj chlopcy, chociaz ksztalt brzucha masz na chlopca haha (tez w to nie wierze ;))

maran tez juz nie wierze, nie wierze juz w nic i w chinskie kalendarze tez :D a tobie w chinskim co wychodzilo?

a tak wlasnie sobie z lekarzem gadałam to poprostu stwierdzilismy, ze to geny i nic wiecej no i niestety tak to juz jest, u nas same baby byly w domu, to teraz same chlopy sie rodzą :p a mam znajomych, 4 braci i oni same corki mają :)

Akutsaki ja obstawiam dziewcxynke ü ciebie na 80% hihi . Mi w pierwszej ciazy mowili ze mam brzuch na syna i pieknie wygladam a mam corke, teraz mowili ze syn bo parka musi byc hahaha a bedzie corka a ja czuje sie o 360st inaczej niz w 1 ciazy . Objawy, wagowo, zero smakow , samopocxucie no wszystko jest w 100% inne

Dolga sa rozne te kalendarze chiskie z tego co akatsuki zapodawala wychodzi ze powinnam miec corke syna i teraz corke, wiec srednio sie sprawdzilo ;) z innego wychodzi znowu, ze 2 corki i ostatni chlopak, ale tez sie nie sprawdzilo te kalendarze to lipa moze tylko na chinki dziala... u nas mama miala syna corke i 2 synow jeszcze wiec chyba ona chlopcow wykorzystala i dla mnie dziewczynki zostaly ;) a tak na serio to myslalam, ze mozna wplynac na plec dieta suplementami itp. ale widze, ze sie poprostu tego zaplanowac nie da i trzeba sie cieszyc cudem jakim jest dziecko niezaleznie od plci...

Ja to w ogóle mam zakaz współżycia przez łożysko więc bardzo cierpię :p

Wracam z Giżycka gdzie w porcie zjadłam pyszna obiadokolację o 17 i teraz po tym wspaniałym posiłku mam takie sensacje żołądkowe, że co kilka kilometrów stajemy na stacji i tak jedziemy juz 3 godzinę a do Warszawy jeszcze 150 km. Co oni dodają do tych posiłków????

Po popołudniu spędzonym na świeżym powietrzu można w końcu się rozłożyć :)

Akatsuki świetne te Twoje literki :) realizujesz zamówienia do PL? Dzięki za słowa otuchy :)

Szczęśliwa.4 mnie się wydaje, że teraz mam za dużo na głowie, a jak dojdzie Dzidzia to już chyba zwariuję ;)

Dolga wierzę w Twoje słowa, nie my pierwsze i nie ostatnie ;)

My wlasnie wrocilismy z weekendu. U mnie maj wyglada ze mam bardzo duzo pracy, mam nadzieje ze malenstwo to jakos wytrzyma. Wciaz nie czuje ruchow :crazy:
nie przejmuj się! każda ciąża jest inna... jestem pierwszy raz w ciąży a czułam pierwsze ruchy w 16tc... teraz mam nawet po 2-3 dni przerwy i towarzyszy temu panika, czy wszystko ok, skoro nie czuję Maleństwa. Z niecierpliwością czekam na kopniaczki, więc całkowicie Cię rozumie.

Dbdg wydaje mi się, że to zależy od partnera... ja na moje "duże dziecko" nie liczę, ale może mnie zaskoczy... kto wie?! Też nie chciałabym "tracić realizacji siebie i swojego związku" (mam nadzieję, że nikogo nie oburzę), ale myślę, że będzie to trzeba na chwilę zawiesić i jak najlepiej znaleźć się w nowej nieznanej roli, a później zacząć lepiej się organizować.

Nadrabiam Wasze wpisy z dzisiejszego popołudnia i mam nadzieję, że kolejnym zdaniem nie stanę się kapryśna... TEŻ CHCĘ ZNAĆ JUŻ PŁEĆ!!! a wizyta dopiero 11.06.,eh... brak cierpliwości...

DOBRANOC

reklama
Dbdg wszystko sie da trzeba tylko chciec. Moj sie od poczatku angazowal,wiele musialam mu pokazac ale szybko sie uczyl i w nocy to on wstawal przewijal i mi podawal do karmienia w dzien tez na spacer zabral a ja moglam pospac czy odpoczac, a jak w 3 m po sn zapisalam sie na fitness to zostawal z mala sam na 2-3h i ja karmil , przebieral, kapal i usypial :) do teraz mi pomaga i jest bardzo zrzyty z corka - trzeba tylko dac sie facetowi wykazav i nawet jesli robi cos gorzej od nas nie popeawiac tylko chwalic i cieszyc sie ze jest pomocny .
Sysisia - super podejście, gratuluję tak trzymać i popieram, nie krytykować że coś nie tak zrobione choć wiem że łatwo nie jest ;)
Ja to w ogóle mam zakaz współżycia przez łożysko więc bardzo cierpię :p

Wracam z Giżycka gdzie w porcie zjadłam pyszna obiadokolację o 17 i teraz po tym wspaniałym posiłku mam takie sensacje żołądkowe, że co kilka kilometrów stajemy na stacji i tak jedziemy juz 3 godzinę a do Warszawy jeszcze 150 km. Co oni dodają do tych posiłków????

Pewnie glutaminuan...oj nie zazdroszczę, zdrówka kochana! My w środę lecimy na mazury :)

Witam poniedziałkowo,

Zjechaliśmy do waw. A tu sajgon bo przekuwali się ścianą do drugiej części i wszystko pokurzone.... Jeszcze mija ukochana Tatianka nie odbiera więc zostaję na dziś ze sprzątaniem sama :( biorę się zaraz za tarasy. Z newsów R pojechał na targ po preparat na mszyce i wrócił z.... ImageUploadedByForum BabyBoom1433128390.087707.jpg

Powiększa nam się zwierzyniec ;)

Miłego dzionka!

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1433128390.087707.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433128390.087707.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 92
Do góry