reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

I po weekendzie, ech!

Też mam obawy dotyczące życia po porodzie. Chciałabym by jak najmniej się zmienilo. Jak słucham znajomych których jedynym tematem sa dzieci to jestem przerażona. Mam nadzieje ze ja tak nie sfiksuję i uda mi sie znaleźć zdrowa równowagę. Na szczęście mam wsparcie w rodzinie wiec liczę ze będziemy miec czas na związek a nie wyłącznie na wychowywanie dziecka. No i chciałabym by mój partner uczestniczył na równi ze mna. Juz nawet planuje grafiki kto kiedy wstaje etc. Powiedzcie ze sie tak da... :D

Co do stawiania brzucha to jak to dokładnie wyglada? Ja mam cos takiego ze czasem mi twardnieje podbrzusze- to jest wlasnie to?

Jejku, przeraża mnie to ze zaczęłam być nieustannie głodna... :O

reklama
laseczki dzięki za lajki ;) ja właśnie skończyłam dzisiejsze szycie i kapie Larinke.
co do płci jestem nemo totalne nie mam zielonego pojęcia co będzie ... W pierwszej ciąży czułam że chłopiec a wyszła Lari a teraz sama nie wiem co ... wiem że z Larcia czułam się inaczej. Wogole to ja jedna z ostatnich jestem chyba bez bladego pojęcia nt płci :p
a wy co obstawiacie????

kitek haha dziewczyno ty nie wiesz ile ukrytych pokładów energii dziecko potrafi wykrzesać z rodzica ;) dasz radę. Ja np jestem ta nie poważna: fantasy, rpg, gry na kompie i anime... a już drugie dziecko będę miała i chyba w miarę mi idzie bycie mamą dla córki. Więc nie bój nic. ogarniesz temat.

dbdg a ty wróciłas do tego ... pana?

akatsuki stawiam na córę :D sory ale jakos tak mi wygladasz na dziewczynke :D obym sie myliła ;)

dbdg chcialam zapytac o to samo co akatsuki

dolga... mówią że dziewczynka zabiera urodę :p czy ty mi jedziesz? :D
a co do chłopca to ja nie mam wielkiego ciśnienia ;) dla M bym chciała dziedzica tronu ;)

Dolga nie boli mnie nic, jedynie kłucie tam na dole czasem, ale to kłucie to już miewałam nie raz i nic to nie znaczyło. Ostatnią wizytę miałam 1,5tyg temu i szyjka na badaniu na samolocie miała 3cm [tyle max może lekarz wyczuć]. Teraz siedziałam na kanapie i znów mnie na chwilę złapało, więc jutro rano jadę napiszę szybko egzamin i jadę na IP, niech mnie sprawdzą, bo przez te kolejne 1,5 tyg do wizyty to osiwieję...
A jedziemy na kilka dni do mieszkania moich Rodziców w górach, G połazi po górach a ja pooddycham górskim powietrzem, więc wolę jechać ze spokojną głową, teraz i tak zamierzam bardziej na siebie uważać, aby tylko Mała się nie pchała za szybko...
Dziś jak siedziałam w wannie to widziałam jak mi brzuch faluje :p raz dostałam podwójnego kopniaka, mało nie pękłam ze śmiechu :p

Dbdg właśnie, wróciłaś do tego gościa?

w ogóle to wyprowadziła się już od nas moja Przyjaciółka i mieszkamy już sami, latem zaczniemy pokoik przygotowywać dla Malutkiej :)

szczęśliwa haha no to ci powiem że jak dajesz pół na pół to na bank masz rację. chińczycy mówią że chłopak a ja nie wiem które pleminiki były szczesliwe bo bzykalismy noc przed owu i wieczorem w owu... zresztą nie wiem ile w tym prawdy ...

Akatsuki plec to przypadek, zawsze jest 50/50 u mnie Ala byla poczeta na 2 dni przed owu, Maja to byly starania codziennie przez kilka dni wiec i przed owu i w owu i 1 dzien po owu, no a teraz bylo 12h przed owulacja przy mega sprzyjajacym sluzie i jak widzisz za kazdym razem jest dziewczynka :) wiec metoda shettlesa to mit ;)

reklama
maran nie wiem czy pamiętasz ale ja mialam 4 cykle bez owulacji pod rząd... i ten kiedy zaszłam to był pierwszy z owu. więc przetaczaliśmy sperme dzien w dzień bo to był już 6 cykl starań ;P

dobra głupie pytanie mam. Macie tak że jak sie bzykacie to nagle dziecko zaczyna się ruszać i rozkłada całą atmosferę?

Do góry