reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Dzień dobry.
za nami ciężka noc zakończona o 7 atakiem kaszlu z wymiotami Hanusi :( taka jest biedna moja... nie ma na szczęście temperatury, tylko ten katar i kaszel doszedł w nocy :/ o 12 lekarza mamy. Mąż na mnie zły, że wcześniej powinniśmy iść do lekarza :( a ja nie lubię panikować, skoro dziecko ma katar i nic więcej to sądziłam, że można poczekać z wizytą (do naszej lekarki termin był na dziś, tak to byśmy poszli do kogoś innego kto nie zna dziecka itd.). No ale wzbudził we mnie poczucie winy :( ech...

Ja będę prac i prasować latem. Jesteśmy teraz przed przemeblowaniem i zakupem nowej, wielkiej szafy, więc chwilowo nawet nie miałabym gdzie Karolowych ciuszków trzymać.

Dbdg, trzymam kciuki :)

Malinka gratulacje ;)

Annie o mg, szok poprostu, nie myślałam że lekarz może być taki... A ty wypoczywam moja droga :)

Buba ojej współczuję, obrabiajcie się szybko z ta robota i lez, bo się wykończyć

Mój synek dał mi dzisiaj spóźniony prezent na dzień matki, taki drobiazg a jak cieszy, wstal dzisiaj o 6:30, w końcu się wyspalam :)

Annie ja mam to samo z lekarzem, bo mój mąż to by leciał z byle *******a

Ech, 5.40 a ja od blisko godziny przeglądam internet bo się wyspalam... :D Gdzie te czasy gnicia do 10... :D

Dzisiaj wizyta, nie mogę się doczekać. :)

&&& za wizytę. Ja dzisiaj o 6 wstałam i jestem nieprzytomna. Mam plan iść szybciej spać, ale zobacyzmy co z tego wyjdzie :)

Hej :)

Ja tez ostatnio spać nie moge, budzę sie rano a pozniej chodzę półprzytomna....
Obecnie siedze w książkach bo w pon mam egzamin, a pozniej wyjazd w góry na dlugi weekend- nasze jedyne wakacje w tym roku... Juz sie doczekać nie moge ;)
Zapowiada sie dzis ładna pogoda, hmmm moze jakiś spacer sobie z Malutka zrobimy...

Dbdg powodzenia na wizycie ;)

Buba no to nieźle zalatana jestes, a widać juz koniec remontu czy jeszcze daleka droga?

Malinka gratuluje Córci ;) cieszę sie ze wszystko ok ;)

Annie zdrowka dla Hani, to co piszesz o noworodku to jestem w szoku?! Jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym?! Oxytocyne podała... Nie no masakra...

Kamilove jak przeglądałam te wózeczki go wlasnie na ten w kwiaty zwróciłam uwagę, bo najbardziej mi sie podobał ;) ja bym napisała do babki zeby wyjaśnić sprawę, ze nie ten wysłała ale ze nie masz nic przeciwko i niech zostanie.

Akatsuki świetny tort ;) sporo kit katów musiałaś kupic ;p

Co do prania rzeczy to ja teraz piorę te kupione w ciuchu i składam w szafie, a pozniej przepiore wszystko w proszku dla dzieci i wyprasuje, taki jest plan ;)

Co do położnej to nikt do mnie nie przychodzi i nie mam zamiaru sie o to starać, rodzę w innym mieście, a jak mam pyt to wystarczy ze zadzwonię do Teścia :) ostatnio mówił mi ze zorganizuje mi tam u nich spotkanie z ich położna.

Ostatnia edycja:
Anna pani ginekolog z noworodkiem,BRAWO !!

A jeśli chodzi o Hanie to jeśli nie ma gorączki a sam kaszel,to ja bym popróbowała najpierw domowych sposobów, np syrop z cebuli,syrop z buraka,inhalacje to bardzo polecam 3 razy dziennie z oklepywaniem działa cuda,naprawde ja swój kupiłam w aptece jak Sandra miała z 3 latka dziś ma 11 i inhalator działa nadal,na szczęście długo już nie używany :)

Buba no weź już skończ ten remont i zaglądaj do Nas częściej noo

Dbdg powodzenia na wizycie :) Ja też mam dziś na 15,45 :) Ale jestem mega spokojna po w tamtym tyg było prenatalne :)

Mi dziś się zachciało placków ziemniaczanych i mam zamiar usmażyć :)

Dziewczyny od odtatniej wizyty przytyłam 2,5 kg dużo chyba co ?

Xmamuska ja kupiłam inhalator jak mój synek miał jakieś 3 msce i jestem bardzo zadowolona, na każde przeziębienie a teraz sama nawet używam

Co do wagi to ile minęło od poprzedniej wizyty, mówisz o tej sprzed tygodnia? Wiesz to różnie jest, jeśli sprzed miesiąca to moim zdaniem nie ma obaw, ja w poprzedniej ciąży to nawet raz przytylam 4 kg, a w następnym miesiącu nic, a 2,5 kg na msc to chyba nie tak strasznie

Dziewczynki dziękuje za gratulacje :D jestem taka przeszczęśliwa :D

Zaległości:

Akatsuki świetny tort, Ty to masz zdolności, pozazdrościć! :D

Co do prania, ja w przyszłym tygodniu zacznę prać te ciuszki używane, które upolowałam, bo później na przełomie sierpnia i września zamierzam wszystko wyprać jeszcze raz i poprasować, żeby już czekało gotowe na córeczkę :D

Buba kiedy planujecie zakończyć te remonty? I jak noga? ładnie się goi?

dbdg daj znać po wizycie!!!! trzymam kciuki &&&&&&&&

Malutka wierci mi się w brzuchu coraz bardziej :D każdego dnia ją czuje, ale od trzech dni z każdym dniem coraz więcej i mocniej minimalnie :D wczoraj nawet kopniaka małego zasadziła, jejuś cudowne uczucie :D

reklama
Cześć :-) ja też mam w domu nebulizator, świetnie się sprawdza. Ja swój kupiłam jak 3 - tygodniowa Weronika zarazila się od Zuzi zapaleniem oskrzeli. Chodziłam wtedy do super pediatry, która również pracowała w szpitalu i powiedziała, że jak nie chcę oddać córki do szpitala to trzeba zakupić nebulizator i robić inhalacje. Fantastyczna sprawa. Na szczęście od jakiegoś czasu nieużywany ale polecam. Czasami robiłam dziewczynom inhalacje z soli fizjologicznej z jednym lekiem (kurde skleroza ciążowa mnie wykonczy!!), który znany jest bardziej jako syrop ale jakiś czas temu został wyprodukowany w takiej postaci do inhalacji. Świetnie rozrzedza wydzielinę. Jak sobie przypomnę nazwę to napiszę.

Do góry