reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hejka dziewczyny :)
Kamilove zdrówka życzę :)
dbdg głowa do góry, myśl o sobie i dziecku. :)

Wczoraj chyba był niekorzystny biometr dla większości, mnie też się oberwało od G że się nie wyspał... Dziś rano powtórka, dobrze że do pracy pojechał to bedzie tam nerwy rozładowywał.
Ja za chwilę zbieram się do gina. Mały znów dawał czadu wieczorem i w nocy. 333g ważył tydzień temu teraz na pewno więcej a jak przyłoży kopniaka to czuć konkretnie.

W biedronce są rzeczy dla dziecka i mamy :)

reklama
Doris dużo im tłumacze żeuczeń bez 1 to nie uczeń,że muszą mówić o każdej ocenie,bo i tak się dowiem na zebraniu i wtedy będe gorzej zła itp Ale skłamała bym jak bym powiedziała że mają złe oceny,mlodsza to wież 1 klasa więc tam raczej same dobre oceny na zachęte,choć dwie 1 są :szok: A starsza to już wogle rewelacja od 1 do 4 klasy może razem z cztery 1 ma :tak: Ale ona się nie uczy,ona poprostu ma taki umysł,wystarczy że poczyta,posłucha i już umie,czasem chwilkę poświęci na naukę,ale to bardzo sporadycznie,jest obrotna i ambitna ofkors po MAMUSI ;) hahahaah

Kamilove idz idz do tego lekarza,bo z anginą nie ma żartów jeszcze w ciąży,lepiej wziąś antybiotyk niż stanem zapalnym męczyć siebie i dziecko. Zdrówka dla Was

Dziewczyny a powiedzcie mi w co zamierzacie ubierać dzieciaczki na spacery,w te pierwsze dni,tzn chodzi mi czy kupujecie jakieś kombinezony cieńsze,czy jakieś pajacyki,dresiki i kocyk,bo już sama nie wiem co kupić,tzn mam jeden kombinezon ale dość gruby i zastanawiam się nad takim z polaru

Xmamuska no właśnie nie mam pojęcia w co ubrać :-o w sumie pogody tak zmienne że ciężko przewidzieć jak będzie.. Ale ja myślę o grubym kombinezonie na zimę, apropo jaki rozmiar? 62? A na jesień właśnie pajacyk, dresiki i kocyk ewentualnie może cienszy polarowy kombinezon w razie czego ale to już zapewne dokupie po porodzie jak będzie wiadomo mniej więcej jakie pogody się szykują i jak duża będzie moja kruszyna :-) chyba że trafię na super promocje ale nie mam pojęcia jaki rozmiar

malinka nie rozumiem dlaczego nie dostałaś zwolnienia?? Zagrożenie poronieniem i co? Do pracy masz biec?

dreamgirl ja nic innego nie robię! Widzisz potrafię Zuzi powiedzieć, żeby wyszła z psem na spacer jak wraca ze szkoły, ja wracam kilka godzin później i pytam czy była na spacerze a ona ze zmieszaną miną mówi, że zapomniała :-/ o tym jedzeniu przy stole to chyba od urodzenia trąbię ale jak widać grochem o ścianę!

xmamuska no to zazdroszczę Ci starszej córeczki, moja Zuzia to woli całe mieszkanie poodkurzac i kurze wytrzeć niż odrobić lekcje :-D taką mam pilną uczennicę ;-)

A moja Weronia dziś w nocy miała stan podgorączkowy chociaż wieczorem nic tego nie zapowiadało. Dałam jej Sambucol i została w domu, zobaczymy co będzie dalej.

Ostatnia edycja:
malinka nie rozumiem dlaczego nie dostałaś zwolnienia?? Zagrożenie poronieniem i co? Do pracy masz biec?

dreamgirl ja nic innego nie robię! Widzisz potrafię Zuzi powiedzieć, żeby wyszła z psem na spacer jak wraca ze szkoły, ja wracam kilka godzin później i pytam czy była na spacerze a ona ze zmieszaną miną mówi, że zapomniała

Doris nie dostałam nawet recepty na luteine która mi zalecili, zwolnienia, żadnych zaleceń oprócz tych w wypisie w dodatku na połowie dokumentów figuruje nie moje imię bo ci lekarze co usg za bardzo nie potrafili ogarnąć nawet poprawnie nazwiska i imienia nie potrafili napisać.. Ręce mi opadają a to niby szpital w którym mam rodzic.. Na szczęście jeszcze tylko miesiąc pracy i koniec..

malinka to tylko potwierdza moje zdanie, że jak nie masz lekarza w rodzinie to pozostaje Ci się tylko położyć i umierać... Z mojej Zuzi to naukowca nie będzie ale Weronię to chyba wyślę na medycynę!

Witam kochane!

Wpadam na szybciutko bo zaraz rajd po sklepach z wykończeniówką....:(

Kamilove- zdrówka kochana!

Dbdg- trzymam kciuki za Ciebie, silna babeczka jesteś :) i szczerze życzę aby zła passa minęła i byś za chwilę dzieliła się z nami swym szczęściem :)

Doris- jak ja Cię rozumiem i współczuję....u mnie ze 20 razy trzeba powtórzyć....no masakra....ale mamy metodę. Płaci 5 zł z kieszonkowego za każde zapomniałem....niezły trening pamięci ;)

Akatsuki jak sytuacja z mieszkankiem, bo się pogubiłam?

Renia- ja mam łożysko bardzo nisko na przedniej ścianie :( ale może się podniesie..? Życzę aby i u Ciebie się podniosło.

Xmamuśka - ja mama pi Fr taki z tkaniny misiowej ale nie zagruby. Nie wiem jaka pogoda bo mi termin na wrześeń się przesunął....ale taki polarkowy i kocyk powinno być ok...

Miłego dzionka laseczki!

Dziołchy ponawiam pytanie!!! Czy morfologię w ciąży muszę robić na czczo? Lekarz nic nie mówił, ale nie jestem pewna, zdania są podzielone - jak Wy robiłyście?

(pytam bo jadę akurat i chcę zrobić morfologię, ale nie wiem czy mam nie jeść do tej 11 czy mogę coś przekąsić, a poprzednie morf. robilam zawsze na czczo rano)

reklama
Dziołchy ponawiam pytanie!!! Czy morfologię w ciąży muszę robić na czczo? Lekarz nic nie mówił, ale nie jestem pewna, zdania są podzielone - jak Wy robiłyście?

(pytam bo jadę akurat i chcę zrobić morfologię, ale nie wiem czy mam nie jeść do tej 11 czy mogę coś przekąsić, a poprzednie morf. robilam zawsze na czczo rano)
Ja zawsze robie na czczo. Może zadzwoń do laboratorium i się dopytaj.

Do góry