reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Hejka dziewczyny :)
Kamilove zdrówka życzę :)
dbdg głowa do góry, myśl o sobie i dziecku. :)

Wczoraj chyba był niekorzystny biometr dla większości, mnie też się oberwało od G że się nie wyspał... Dziś rano powtórka, dobrze że do pracy pojechał to bedzie tam nerwy rozładowywał.
Ja za chwilę zbieram się do gina. Mały znów dawał czadu wieczorem i w nocy. 333g ważył tydzień temu teraz na pewno więcej a jak przyłoży kopniaka to czuć konkretnie.

W biedronce są rzeczy dla dziecka i mamy :)

reklama
Doris dużo im tłumacze żeuczeń bez 1 to nie uczeń,że muszą mówić o każdej ocenie,bo i tak się dowiem na zebraniu i wtedy będe gorzej zła itp Ale skłamała bym jak bym powiedziała że mają złe oceny,mlodsza to wież 1 klasa więc tam raczej same dobre oceny na zachęte,choć dwie 1 są :szok: A starsza to już wogle rewelacja od 1 do 4 klasy może razem z cztery 1 ma :tak: Ale ona się nie uczy,ona poprostu ma taki umysł,wystarczy że poczyta,posłucha i już umie,czasem chwilkę poświęci na naukę,ale to bardzo sporadycznie,jest obrotna i ambitna ofkors po MAMUSI ;) hahahaah

Kamilove idz idz do tego lekarza,bo z anginą nie ma żartów jeszcze w ciąży,lepiej wziąś antybiotyk niż stanem zapalnym męczyć siebie i dziecko. Zdrówka dla Was

Dziewczyny a powiedzcie mi w co zamierzacie ubierać dzieciaczki na spacery,w te pierwsze dni,tzn chodzi mi czy kupujecie jakieś kombinezony cieńsze,czy jakieś pajacyki,dresiki i kocyk,bo już sama nie wiem co kupić,tzn mam jeden kombinezon ale dość gruby i zastanawiam się nad takim z polaru

Xmamuska no właśnie nie mam pojęcia w co ubrać :-o w sumie pogody tak zmienne że ciężko przewidzieć jak będzie.. Ale ja myślę o grubym kombinezonie na zimę, apropo jaki rozmiar? 62? A na jesień właśnie pajacyk, dresiki i kocyk ewentualnie może cienszy polarowy kombinezon w razie czego ale to już zapewne dokupie po porodzie jak będzie wiadomo mniej więcej jakie pogody się szykują i jak duża będzie moja kruszyna :-) chyba że trafię na super promocje ale nie mam pojęcia jaki rozmiar

malinka nie rozumiem dlaczego nie dostałaś zwolnienia?? Zagrożenie poronieniem i co? Do pracy masz biec?

dreamgirl ja nic innego nie robię! Widzisz potrafię Zuzi powiedzieć, żeby wyszła z psem na spacer jak wraca ze szkoły, ja wracam kilka godzin później i pytam czy była na spacerze a ona ze zmieszaną miną mówi, że zapomniała :-/ o tym jedzeniu przy stole to chyba od urodzenia trąbię ale jak widać grochem o ścianę!

xmamuska no to zazdroszczę Ci starszej córeczki, moja Zuzia to woli całe mieszkanie poodkurzac i kurze wytrzeć niż odrobić lekcje :-D taką mam pilną uczennicę ;-)

A moja Weronia dziś w nocy miała stan podgorączkowy chociaż wieczorem nic tego nie zapowiadało. Dałam jej Sambucol i została w domu, zobaczymy co będzie dalej.

Ostatnia edycja:
malinka nie rozumiem dlaczego nie dostałaś zwolnienia?? Zagrożenie poronieniem i co? Do pracy masz biec?

dreamgirl ja nic innego nie robię! Widzisz potrafię Zuzi powiedzieć, żeby wyszła z psem na spacer jak wraca ze szkoły, ja wracam kilka godzin później i pytam czy była na spacerze a ona ze zmieszaną miną mówi, że zapomniała

Doris nie dostałam nawet recepty na luteine która mi zalecili, zwolnienia, żadnych zaleceń oprócz tych w wypisie w dodatku na połowie dokumentów figuruje nie moje imię bo ci lekarze co usg za bardzo nie potrafili ogarnąć nawet poprawnie nazwiska i imienia nie potrafili napisać.. Ręce mi opadają a to niby szpital w którym mam rodzic.. Na szczęście jeszcze tylko miesiąc pracy i koniec..

malinka to tylko potwierdza moje zdanie, że jak nie masz lekarza w rodzinie to pozostaje Ci się tylko położyć i umierać... Z mojej Zuzi to naukowca nie będzie ale Weronię to chyba wyślę na medycynę!

Witam kochane!

Wpadam na szybciutko bo zaraz rajd po sklepach z wykończeniówką....:(

Kamilove- zdrówka kochana!

Dbdg- trzymam kciuki za Ciebie, silna babeczka jesteś :) i szczerze życzę aby zła passa minęła i byś za chwilę dzieliła się z nami swym szczęściem :)

Doris- jak ja Cię rozumiem i współczuję....u mnie ze 20 razy trzeba powtórzyć....no masakra....ale mamy metodę. Płaci 5 zł z kieszonkowego za każde zapomniałem....niezły trening pamięci ;)

Akatsuki jak sytuacja z mieszkankiem, bo się pogubiłam?

Renia- ja mam łożysko bardzo nisko na przedniej ścianie :( ale może się podniesie..? Życzę aby i u Ciebie się podniosło.

Xmamuśka - ja mama pi Fr taki z tkaniny misiowej ale nie zagruby. Nie wiem jaka pogoda bo mi termin na wrześeń się przesunął....ale taki polarkowy i kocyk powinno być ok...

Miłego dzionka laseczki!

Dziołchy ponawiam pytanie!!! Czy morfologię w ciąży muszę robić na czczo? Lekarz nic nie mówił, ale nie jestem pewna, zdania są podzielone - jak Wy robiłyście?

(pytam bo jadę akurat i chcę zrobić morfologię, ale nie wiem czy mam nie jeść do tej 11 czy mogę coś przekąsić, a poprzednie morf. robilam zawsze na czczo rano)

reklama
Dziołchy ponawiam pytanie!!! Czy morfologię w ciąży muszę robić na czczo? Lekarz nic nie mówił, ale nie jestem pewna, zdania są podzielone - jak Wy robiłyście?

(pytam bo jadę akurat i chcę zrobić morfologię, ale nie wiem czy mam nie jeść do tej 11 czy mogę coś przekąsić, a poprzednie morf. robilam zawsze na czczo rano)
Ja zawsze robie na czczo. Może zadzwoń do laboratorium i się dopytaj.

Do góry