Hej, witam nowe przyszłe mamuśki, ja nadal nie czuje ruchów tylko smyranie.Dziś urwałam się z pracy i cały czas leże bo brzuch twardy, wczoraj masakrycznie a dziś już mniej. Czuje jak rośnie i strasznie mnie swędzi, chociaż smaruje oliwką i mam cały tłusty z oliwki a nadal swędzi jak diabli.
reklama
Kamilove ja mam właśnie 37.6 :-( gardło tez boli ale kupilam dzis w aptece tabletki do ssania *spam*. Poczekam do rana jak goraczka bd rosła to pojade chyba do lekarza. Jak myślicie taka temp i moje przeziebienie moze zaszkodzic dzidzi?
Suszi01 ja tez czuje takie swedzenie i ciagniecie ale przy pepku. Mi z kolei oliwka bardzo pomaga tak łagodzi ;-)
Wizyta u gin dobrze chociaz z tego wszystkiego zapomniałam zapytac o mojego bolacego lewego jajnika :-( 10minutowy bol az sie chodzic nieda ani wyprostowac. I po 10-15min przechodzi. Miałam tak juz 2 razy. Raz tydz temu jak wrociłam ze spaceru a raz 2 dni temu. Zanim zaszłam w ciaze podejrzewali u mnie policystyczne jajniki i miałam male torbieliki na jajnikach ktore pekały i własnie wtedy czułam taki bol jak ostatnio. Miała tak ktoras z was? Nastepna wizyta 11.06 i tak myśle czy to moze byc coś groźnego :-/
Lekarz juz 100% potwierdził ze bd synek :-) tak sie dziś wypioł tyłkiem do Usg ;-) he
Suszi01 ja tez czuje takie swedzenie i ciagniecie ale przy pepku. Mi z kolei oliwka bardzo pomaga tak łagodzi ;-)
Wizyta u gin dobrze chociaz z tego wszystkiego zapomniałam zapytac o mojego bolacego lewego jajnika :-( 10minutowy bol az sie chodzic nieda ani wyprostowac. I po 10-15min przechodzi. Miałam tak juz 2 razy. Raz tydz temu jak wrociłam ze spaceru a raz 2 dni temu. Zanim zaszłam w ciaze podejrzewali u mnie policystyczne jajniki i miałam male torbieliki na jajnikach ktore pekały i własnie wtedy czułam taki bol jak ostatnio. Miała tak ktoras z was? Nastepna wizyta 11.06 i tak myśle czy to moze byc coś groźnego :-/
Lekarz juz 100% potwierdził ze bd synek :-) tak sie dziś wypioł tyłkiem do Usg ;-) he
Ja miałam Xlandery xa i byłam bardzo zadowolona jego główną wadą była nieodwracana spacerówka.
Ale za to murą jeżdżę z Tymonem i jest to wózek genialny wiec zgadzam się z Kate. Chociaż nie wiem jak wygląda gondola bo nie miałam okazji jej widzieć.
No właśnie mi sie bardzo podoba x-lander xa, ale właśnie ta spacerówka mnie troche odstrasza, bo małe dziecko tyłem do mnie to tak trochę średnio... Za to moim faworytem jest quinny buzz xtra, choć nie widziałam go jeszcze w realu. No i w obecnej sytuacji nie wiem czy będzie mnie na niego stać...
Podobają mi się też wózki stokke, ale to już na pewno nie na moja kieszeń...
Dzięki serdeczne za wszystkie słowa wsparcia. Wiem, że niepotrzebnie się do niego odezwałam, ale nie chcę potem żałować, że nie zrobiłam wszystkiego by moje dziecko miało pełną rodzinę i tatę. Gdyby chodziło tylko o mnie to zablokowałabym jego numer i żyłabym dalej, a tak całe życie będę musiała go znosić mając świadomość, że zostawił mnie samą w ciąży i że mam dziecko z kimś kto mnie nie kochał, bo przecież gdyby kochał to by się tak nie zachował.
ja dopiero dwa razy poczułam kopnięcia, a tak to tylko czuję że się rusza...
obejrzałam ten link z kalendarzem i ciąży i dlaczego miesiąc 3 ma aż 5 tygodni?
Hej ja po wizycie. Opisałam w odpowiednim wątku.
Ale okazało się ze mam łożysko brzeznie przodujace, nalazal oszczędny tryb życia zero dzwigania i wizytę u mojego lekarza. Idę w środę i zobaczymy co mi na to powie. Jak łożysko się nie przesunie to czeka mnie cesarka.
Ale okazało się ze mam łożysko brzeznie przodujace, nalazal oszczędny tryb życia zero dzwigania i wizytę u mojego lekarza. Idę w środę i zobaczymy co mi na to powie. Jak łożysko się nie przesunie to czeka mnie cesarka.
kamila1983
Fanka BB :)
Dziewczyny przepraszam ze nic nikomu nie odpisze ale od rana dopadl mnie podly nastrój i wizyta wieczorma u gina mnie tylko dobiła wiem że tak nie można ale czuje takie mega rozczarowanie ; ( tak bardzo chciałam drugą córkę a tu guzik będzie syn nawet lekarz zobaczył moje rozczarowanie na twarzy ; (
Z bąbelkiem wszystko ok zabralam Maje ze sobą bo jakoś nir mogla uwierzyc ze tam w brzuchu ktoś mieszka zobaczyła na usg uslyszala serduszko i sie bardzo ucieszyla jakby nie ona to ja pewnie bym beczala wychodząc od lekarza
Przepraszam ze ja tylko tak o sobie
Z bąbelkiem wszystko ok zabralam Maje ze sobą bo jakoś nir mogla uwierzyc ze tam w brzuchu ktoś mieszka zobaczyła na usg uslyszala serduszko i sie bardzo ucieszyla jakby nie ona to ja pewnie bym beczala wychodząc od lekarza
Dziewczyny przepraszam ze nic nikomu nie odpisze ale od rana dopadl mnie podly nastrój i wizyta wieczorma u gina mnie tylko dobiła wiem że tak nie można ale czuje takie mega rozczarowanie ; ( tak bardzo chciałam drugą córkę a tu guzik będzie syn nawet lekarz zobaczył moje rozczarowanie na twarzy ; (
Ech, przecież nic nie poradzisz, że tak czujesz. Na pewno nie obwiniaj się, że jesteś rozczarowana. Masz do tego prawo...
Ja też marzyłam o córce, a prawdopodobnie będzie syn. Pogodziłam się już z tą myślą, ale nadal jeszcze się łudzę, że lekarz się pomylił.
Ojciec dziecka za to był przeszczęśliwy, pocieszał mnie, że jeszcze będziemy mieli córkę, a ma teraz ma w dupie tego syna i wydaje mu się, że bycie tatą to płacenie alimentów i odwiedzanie dziecka od czasu do czasu...
doris33
Xmamuska nie wiem jak tego dokonałas ale moja Zuzia w życiu nie wpisałaby żadnej złej oceny na taką kartkę
reniam no to witam w klubie :-( to już moja druga ciąża z łożyskiem przodujacym brzeznie; a Tobie lekarz nie nakazał abstynencji we wspolzyciu??
Przeziębione Dziewczyny ja w 5 tygodniu ciąży strasznie się pochorowalam, tez miałam temperaturę i przez dwa dni piłam gorącą wodę z łyżką konfitur z malin i w aptece V kupił mi syrop z czarnego bzu i drugi z dzikiej róży (można je dodawać do wody) i piłam dwa razy dziennie po pełnej łyżce każdego; i oprócz tego jadłam imbir, taki świeży. W sobotę nie byłam w stanie wstać z łóżka a w niedzielę wieczorem juz byłam na nogach.
kamila1983 masz prawo do takiej reakcji i dodatkowo hormony pewnie ją potęgują ale pomysl, że Twój synek jest zdrowy, noni będziesz miała parkę, o której wiele osób marzy :-)
reniam no to witam w klubie :-( to już moja druga ciąża z łożyskiem przodujacym brzeznie; a Tobie lekarz nie nakazał abstynencji we wspolzyciu??
Przeziębione Dziewczyny ja w 5 tygodniu ciąży strasznie się pochorowalam, tez miałam temperaturę i przez dwa dni piłam gorącą wodę z łyżką konfitur z malin i w aptece V kupił mi syrop z czarnego bzu i drugi z dzikiej róży (można je dodawać do wody) i piłam dwa razy dziennie po pełnej łyżce każdego; i oprócz tego jadłam imbir, taki świeży. W sobotę nie byłam w stanie wstać z łóżka a w niedzielę wieczorem juz byłam na nogach.
kamila1983 masz prawo do takiej reakcji i dodatkowo hormony pewnie ją potęgują ale pomysl, że Twój synek jest zdrowy, noni będziesz miała parkę, o której wiele osób marzy :-)
szczesliwa.4
No właśnie mi sie bardzo podoba x-lander xa, ale właśnie ta spacerówka mnie troche odstrasza, bo małe dziecko tyłem do mnie to tak trochę średnio... Za to moim faworytem jest quinny buzz xtra, choć nie widziałam go jeszcze w realu. No i w obecnej sytuacji nie wiem czy będzie mnie na niego stać...
Podobają mi się też wózki stokke, ale to już na pewno nie na moja kieszeń...
Dzięki serdeczne za wszystkie słowa wsparcia. Wiem, że niepotrzebnie się do niego odezwałam, ale nie chcę potem żałować, że nie zrobiłam wszystkiego by moje dziecko miało pełną rodzinę i tatę. Gdyby chodziło tylko o mnie to zablokowałabym jego numer i żyłabym dalej, a tak całe życie będę musiała go znosić mając świadomość, że zostawił mnie samą w ciąży i że mam dziecko z kimś kto mnie nie kochał, bo przecież gdyby kochał to by się tak nie zachował.
ja dopiero dwa razy poczułam kopnięcia, a tak to tylko czuję że się rusza...
obejrzałam ten link z kalendarzem i ciąży i dlaczego miesiąc 3 ma aż 5 tygodni?
Nie możesz siebie później obwiniać, że nie zrobiłaś wszystkiego by Twoje dziecko miało pełną rodzinę. Jeśli facetowi zależy, to zrobi wszystko by być przy dziecku, jeśli nie, to nic w tym nie pomoże. Dziecko też nie musi się starać o uwagę tatusia i na nią zasługiwać. Jemu się to po prostu należy ot tak, za to że w ogóle jest. Myślę, że to co Ty zrobisz czy nie nie ma większego znaczenia jeśli chodzi o kontakty ojciec-dziecko. Wiem, że Ci ciężko i przykro. Głowa do góry, jesteś twarda babka dasz sobie radę, tylko musisz w to uwierzyć. A taki dupek nie jest Ci do szczęścia potrzebny trochę wiary i pewności siebie :*
Szczęśliwa Kochnie już jesteś w 5 miesiącu !! ty masz fajną stronkę gdzie są fajnie tyg opisane Kalendarz ciąży - Siostra Ania - Ciaza
Ale ze mnie "blondynka" dzięki za stronkę.
Dziś się źle czuję. Nie mam na nic siły, brzuch mnie pobolewa. Zaraz kąpię córkę i lecę spać.
reklama
Witam was kochane, wpadam na chwileczkę bo padam ... doczytałam ufffff
- Kamilive i Marta zdrówka kochane!
Dream- szacun, piękna robota!!!!
Malinka- dobrze że już jesteś w domku. Wypoczywaj!!!
Dbgb- smuto.... Trzymaj się kobitko i nie daj się emocjom. Pokaż mu że honor swój masz i niech się buja!!!!!
Witam nowe mamusie
U nas nadal sajgon.... dopiero kuchnia, łazienka i sypialnia spakowana.... No masakra ile jescze tego... A ilu rzeczy się pozbyłam....spadam spać.
Trzymajcie się kochane, miłego wieczorku!
- Kamilive i Marta zdrówka kochane!
Dream- szacun, piękna robota!!!!
Malinka- dobrze że już jesteś w domku. Wypoczywaj!!!
Dbgb- smuto.... Trzymaj się kobitko i nie daj się emocjom. Pokaż mu że honor swój masz i niech się buja!!!!!
Witam nowe mamusie
U nas nadal sajgon.... dopiero kuchnia, łazienka i sypialnia spakowana.... No masakra ile jescze tego... A ilu rzeczy się pozbyłam....spadam spać.
Trzymajcie się kochane, miłego wieczorku!
Podziel się: