reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Tu tez nie tobia naczczo, czasem wizyta jest na 14sta wiec nawet ciezko by bylo by o 14stej byc naczczo... co do kombinezonow to moje byly duze i bardzo szybko rosly ciuszki na 62cm byly dobre tylko przez pierwszy miesiac dlatego ja jak bede kupowac to na bank 68 kupie... no ale to roznie bywa - ja akurat duze dzieci rodzilam i szybko rosly ;)

reklama
maran no wlasnie u mnie tez synek rosl szybko, a np siostry synek to nosil te rozmiary i nosil :D tak naprawde 74 nosil dopiero kolo roku, a moj jak mial pol, a urodizlili sie tacy sami

Witam sie przedpołudniowo u nas od rana lało dopiero cos tam zaczyna sie troszke wypogadzać.
Zdrówka dla chorujacych
Akatsuki tez miewam ostatnio takie dni :eek:

Malinaka jakas masakra z tym szpitalem zadziwia mnie czasem jak wogóle funkcjonuja niektóre szpitale i przeraza mnie że pacjent sam musi miec łeb na karku aby wszystkiego sam dopilnować. My np od 8 lat czekamy na tel. od lekarza który zdjagnozował u Filipa niedosłuch wypis wysłał pocztą poszedł na urlop i miał omówic wszystko z nami po powrocie :/ pomimo moich tel do niego nigdy sie juz z nim nie skontaktowałam teraz sie z tego śmieje ale wtedy myślałam że szpital rozniosę :angry: Całe szczeście zmienilismi od razu placówkę na inną.

Xmamuska super że córka taka zdolniacha ja zawsze zazdrościłam takim ludziom ja po nocach sie uczyłam a siostra nigdy do książek nie zagladała. I swoja droga super pomysł z lista ocen na lodówce :tak: może zastosuje u siebie mam lenia jednego starszego w domu.
A co do ubierania na spacerki to bladego pojecia nie mam u nas termin koniec października i moze byc juz całkiem zimno ale różnie to bywa zakupie jakiś misiowaty kombinezon i jak cos to kocyk na to.

Buba, doris niezła metoda na wyleczenie zapominalstwa :-D u nas cały czas cos jest zapominane

Dreagirl ja robie zazwyczaj na czczo ale ostatnio babka w laboratorium mówiła mi ze jak bez glukozy to nie ma takiej potrzeby

U mnie zawiedzenia ciąg dalszy :baffled: ale duzo lepiej niz wczoraj przeryczałam w kołnierz M cały wieczór i chyba oczyściłam umysł. dzis zastosowałam najlepsza metodę na poprawe humoru zakupy na carter;s.com maja świetne wyp[rzedaże :) oczywiscie weszłam tylko na boy żeby sie nie poryczeć :-)

No ja po pobieraniu już, okazało się w laboratorium, że rzeczywiście nie muszę być na czczo w ciąży do morfologii. Ale byłam, dopiero przed chwilą zjadłam banana, zdycham z głodu i zmęczenia hehehehe

dolga moja córka tez na pół roku nosiłą 74, bardzo szybko rosła, teraz ma 16 m-cy i nosi 92. Dzieci są tak różne że nei da się tego przewidzieć, tak samo rozmiar 56 moja córa nosiła tydzień i to naciągany :p

ja zawsze morfo robię naczczo ale to chyba faktycznie ze wględu na glukozę, jak nie ma to chyba nei ma takiej potrzeby...

przepraszam że się dziś nei odniosę ale jestem nieprzytomna, córka dziś od 2 do 5 nei spała więc ja razem z nią i o 7.30 z wyrka :-/
do teo objadłamsię truskawkami i teraz umeram :-p

Hej Dziewczyny,
Byliśmy 3 dni w Krakowie, teraz jedziemy do Jarosławia (Podkarpacie) na ten ślub i wesele... kompletnie nie mam czasu Was nadrobić a przyznam, że tęsknię za Wami ;)
Postaram się coś poczytać, żeby być choć odrobinę na bieżąco.
Buziole dla Was :*

Dziewczyny, jak nie wiecie jakie ciuchy kupić maluchom, to może warto podpatrzeć wątek październikówek/listopadówek z poprzednich lat? Albo zdjęcia maluchów na spacerach pooglądać. Ja zawsze szukam takich zdjęć w necie jak nie jestem czegoś pewna.

reklama
Dopiero dotarłam do domu od rana.
Dzidziuś przytył przez tydzień i waży 375g. Z małym wszystko dobrze, szyjka długa, na skurcze mam brać 3x2 magne B6 a w razie wiekszych dodatkowo nospe a jak to nie pomoże to dzwonić do gina albo szpital. Coś mi dziś wyskoczyło cisnienie 140/68 i kazał kontrolować także w najbliższym czasie muszę zainwestować w cisnieniomierz..

Do góry