reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
dream OCZADZIAŁAŚ?! Oczywiście że grałam już :p Tylko niezbyt długo, może w sumie 3 godziny odkąd mamy? Ale muszę przyznać że grafika powala, porobiłam screeny tylko nie synchronizowałam jeszcze PS z routerem, ale zrobię to jutro i wrzucę, niesamowite są możliwości teraz :O pamiętam jak grywałam w gry typu Rollercoaster Tycoon jako dziecka i cieszyłam sie np bo deszczyk kropił haha

Zamykają mój ukochany staromodny sklep SINGER, jeden z ostatnich w Surrey :( taka prawdziwa pasmanteria, rodzinna :( Byłam dzisiaj się pożegnać, pokupowałam na do widzenia filc, wypełnienie pluszowe, nici... Pewnie zamkną sklep a w to miejsce postawią jakieś ***** w stylu kfc :/

doris ja tez nie mysle o takich sprawach, tym bardziej ze kolejny chlopiec i tak naprawde nic nie musze kupowac, bo my same baby w domu bylysmy i teraz praktycznie sami chlopcy, wiec jest tego multum, aczkolwiek zastanawiam sie ciagle czy wozka nie kupic takiego rok po roku ale nic mysle i mysle i sie moze w sierpniu okaże :) przepraszam, ze pytam ale czy podglad dziennika masz przez neta? bo nie wiem czy dobrze zrozumialam, to juz nawet takie bajery u nas w polsce są?

kasik a ja wlasnie jakos dobrze przechodze ciaze i jak narazie nie mecze sie szybko, w poprzedniej ciazy ciagle sobie luzowałam, a teraz z małym dzieckiem nie ma jak, podjerzewam, ze niedlugo wszytskie po schodach nie bedziemy mogły wleźć :D

Madziula ja nie mam pojecia jak to ludz robia, takiego dziecka nie da sie nie nosic, na dodatek moj ma juz rok i 2 msce i jeszcze nie chodzi :/ nie wiem co z nim jest ma strasznego stracha, za jedna reke to biega poprostu, moj wazy 10,5, wiec mam troche lzej, teraz to jecze w miare, ale co bedzie pozniej na koncowce, pewnie nawet nie bedziemy mialy sił zeby dziecko podniesc, omg nie wyobrazam sobie w ogole tej ciazy jakos :/ a tu brzuch coraz wiekszy, Twoja coreczka troche wieksza, wiec moze tak duzo nie nosisz co?

Akatsuki Twojej trojki wychodza? mojemu tez gorne i jest jakas masakra, juz sie zastanawiam czy to od zebow, czy z nim cos jest nie tak tzn chorobka sie go łapią, jakies biegunki itp ostatnio nagły ostry płacz, ale tu juz ewidentnie na zeby. Hahah no przeciez niemozliwe ze bbys wcale nie załączyła gierki :D

xmamuska no co tam z Twoim synalkiem?

doris ja tez nie mysle o takich sprawach, tym bardziej ze kolejny chlopiec i tak naprawde nic nie musze kupowac, bo my same baby w domu bylysmy i teraz praktycznie sami chlopcy, wiec jest tego multum, aczkolwiek zastanawiam sie ciagle czy wozka nie kupic takiego rok po roku ale nic mysle i mysle i sie moze w sierpniu okaże :) przepraszam, ze pytam ale czy podglad dziennika masz przez neta? bo nie wiem czy dobrze zrozumialam, to juz nawet takie bajery u nas w polsce są?

otóż są :-) nazywa się to dziennik librus, dostałam hasła do logowania no i podglądam; nie wiem tylko czy w każdej szkole to mają ale w mojej jest i dla nas - rodziców jest to super sprawa bo mamy tam wszystko: oceny, nieobecności, spóźnienia, uwagi, wiadomości od nauczycieli i nawet terminarz sprawdzianów, kartkówek i nieobecności nauczycieli :-)) tylko dla naszych pociech to raczej kiepska sprawa bo nic się nie ukryje :-p

E-dziennik w polskich szkołach jest już kilka lat. Wiem bo sama się zalapała. na ostatnie lata technikum. Mama wiedziała odrazu, że na wagarach byłam :p Teraz podobno jest nawet aplikacja na smatfona :)

A ja mam 38.1. Normalnie szlag by to trafił :/
Kurfa :( zawsze jakieś badziewie się do mnie doczepi na dodatek tak mnie gardło boli, że jestem pewna, że to angina :mad:

Madziula,
Zdjęcia wrzucilam w wątek wózków :-)

A co do dzieciaków to ja swoją nadal musze targac chociaż już ma ponad dwa lata. Dodatkowo ząbkowanie ona ma straszne. Trzy dni gorączki 40st, biegunka, brak apetytu, Grymaszenie do apteki entej itd...Ale moja to strasznie rozbabrana jest więc ja czasem nie mam czasu by siku zrobić :/

A ja nie miałam w technikum dziennika elektronicznego :)
Za stara pewnie jestem bmy się mogła wtedy na to załapać.

U moich córeczek w szkole nie ma tego dziennika,ale na szczęście jestem na bieżąco z ocenami,mamy 2 karteczki z ocenami na lodówce i na bieżąco dopisują oceny :)

Czesc :)
ja byalm na zakupach, kupilam tez troche kwiatow na balkon, wiec jak tylko troche odsapne to biore sie za sadzenie :)
Czy Wy tez tak sie szybko meczycie??? Kurcze czasami czuje sie strasznie slaba. Jak szlam do sklepu w jedna strone ok 1 km to tak sie zmeczylam jakbym conajmniej maraton przebiegla...

gratulacje !

Ja tez czesto mam wrazenie, ze jest twardy.

wow, za tydzien zaczynam 6 miesiac!

Ja mam Maxi Cosi Mura - jestem z niego bardzo zadowolona.

Doris ja mam Maxi Cosi Mura 4 dokladnie taki, tylko inny kolor https://www.youtube.com/watch?v=BVlzLLI9m7k. Wozek bardzo dobrze nam sie sprawowal, teraz przy drugim synku z przyjemnoscia bede z niego korzystala :)

aha teraz zobaczylam, ze najnowsze modele troszeczke sie roznia od tego mojego (ja kupowalam w 2012 roku) np ma wieksza bude, co chyba jest plusem, bo ja mam bardzo krotka bude

Witam nowe mamusie :)

Ladyk - jak wyszlo curry?
Pycha! Ale brejowato wyglądało. Już wiem, jak zmodyfikować przepis, żeby było ładne żółciutkie - zamiast mrożonego groszku, groszek konserwowy na sam koniec gotowania [emoji6]

reklama
Hej dziewczyny :)
Odkąd odstawiłam lutkę coś mnie często w tym tyg brzuch pobolewa i łapią skurcze. Mały bardzo zaczął kopać, najbardziej wieczorem i w nocy, aż spać nie mogę, a jak przykładam rękę to przestaje. Biorę codziennie magnez ale chyba za małą dawkę bo na chwilę tylko pomaga. Jutro mam wizytę i zobaczymy co gin powie.

Do góry