reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kate - jakbyś coś gdzieś słyszała to będę wdzięczna za info o wózku! Z tego co się orientuję to używki w pełnym zestawie chodzą za ok 2 tys. Jakby się coś taniej znalazło to wiadomo,że bym się ciszyła :-) No ale też żeby to nie był za to gruchot... no i cena też zależy od tego co jest w zestawie - ja szukam takiego z dwiema spacerówkami i ewentualnie jedną gondolką - ale bez gondolki przeżyję, bo całkiem małe dziecko można w spacerówce na płasko ułożyć w śpiworku (zwłaszcza,że zima będzie...). Fotelik jakiś mam, choć mogą być adaptery potrzebne, ale to wyjdzie w praniu pewnie. Do większości ram wózkowych foteliki można dopasować.

reklama
Trzymam kciuki za wizyty :) i xmamuska trzymam kciuki za jajeczka :D
Witam serdecznie nowe mamusie :)
Monix ja jestem w 21 tygodniu i czuje wyrazne kopniaki, a pierwsze ruchy poczulam rowno w 16 tygodniu mimo, ze to pierwsza ciaza, wiec wedlug mnie to nie ma reguly ze w kolejnych ciazach szybciej a w pierwszej pozno

Edit. jeszcze sie nie pochwalilam :) w sobote ide rezygnowac z wakacji w Portugalii :) poczulam taka ulge, ze ohhh :D

Ostatnia edycja:
hej
dolga wiem co czujesz, ale powiem Ci ze kilka dni i będzie lepiej a za nastepne kilka będzie dobrze,
a te wszystkie naturalne planowania płci to jest wielki pic na wodę, rozmawiałam z ginem na ten temat,
sama tez to przerobiłam, dieta, planowanie, omijanie owu zakwaszanie i cała reszta a i tak chłop jest

dreagirl cudne, zazdroszczę umiejętności

xmamuska kciuki za wizytę

kamilove super, fajna cena wózka tym bardziej ze jest jak nowy

landyk a masz jakieś typy wózków na oku?

mrowka
jak moge zapytac do jakiej kwot szukasz wózka? moze
cos bede widziec

ale u nas zimni dzisiaj, pół nocy padało
Kate, jesteśmy trochę ograniczeni powierzchniowo, potrzebujemy model 1 za 2. Patrzyłam na stronie bobowózki i tam najtańszy tego typu kosztuje 2 tyś. Nie chcemy wydawać dużo pieniędzy na gondolę, bo czeka nas potężny wydatek w postaci zakupu auta. Maja w gondoli jeździła tylko pół roku i to na spacery. Bo jak jeździliśmy z nią samochodem, to stelaż, adapter i fotelik. Patrzę też na olx, gumtree, na używane. Z tego co zauważyłam, schodzą momentalnie i nie ma za dużego wyboru. Ehh... już zaczyna mnie przerażać ten temat [emoji24] .

dreamgirl ekstra łapacz ;)

Akatsuki a tak myslałam, ze ty juz sobie ostro pogrywasz, bo Ciebie cos wczoraj mniej było haha

dbdg nie jestes kretynka, poprostu zalezy Ci i trudno w ogole zrozumiec tą sytuację, ale musisz sie przemoc, znajdz jakies zajecie, zeby nie myslec, a czas tez troche zrobi swoje i z perspektywy poptarzysz na to inaczej, ze jednak dobrze sie stalo, bo jak by pozniej wasze zycie wygladalo z takim czlowiekiem, meczylabys sie psychicznie, trzymaj sie kochana :)

kamilove oo niezle, gratuluje :)

kate no własnie, bo to porpostu geny decydują :)

Monix witaj, ja ruchy poczulam kolo 17 tyg i piwerszej ciazy i teraz, wiec nie ma chyba reguly, nie przejmuj sie kazdy ma inaczej, inne ulozenie dziecka i w ogole :)

marta123 witaj :)

ej dziewczyny a kiedy to sie 6 msc zaczyna, bo ja chyba zaraz w niego wchodze ;)

(...)Nie proś kogoś takiego o miłość i zainteresowanie bo on nie jest Ciebie wart. W dodatku opuszcza własne dziecko. Zwykły gnojek!!! Nie żałuj, nie ma kogo!

A tak poza tym to wysłałam wczoraj swojego mężczyznę do UK i zostałam sama z dziewczynkami na półtora tygodnia i smutno mi w związku z tym :-( nie lubię jak V wyjeżdża
Te słowa do dbdg - kwintesencja! Amen!
A wyjazdem się nie martw, zobaczysz jak Ci szybko zleci :)

kurde sami chłopcy :oo ile mamy potwierdzonych córeczek??
dream fajny lapacz, dorzucić jeszcze możesz piórka żeby było indiańsko ;))
Potwierdzonych jest póki co 8 piczek :-D No dałam jedno piórko, ale córcia więcej nie miała, także jak coś znajdziemy to zawsze mogę dodać :)

Hejo ja dziś ma prenatalne ależ się cieszę szybko ten czas leci :) Juz zaraz koniec roku szkolnego będzie, moje corcie mają ważne klasy bo jedna 1 -wszak a druga 4 ta ciekawe co tam na świadectwach będzie ;)
Dreamgirl wow śliczny ten lapacz ja chce właśnie kupić moim córka, młodszej często śnią się brzydkie sny jak to nowa mowi
Trzymam kciuki za Twoją wizytę!!! Od razu pisz co i jak i domagaj się zdjęć!! Bo jesteśmy głodne jakiś sexy fotek hehehehe
Dzięki :)

dreamgirl - możesz mi też chłopaka wpisać,jak będziesz miała czas :-)
Się robi :)

Ale ze mnie kretynka! :( Głupia zadzwoniłam do niego, po sekundzie odłożył słuchawkę i napisał mi smsa, ze miałam mu dać spokój! Czuje sie jakby ktos dał mi w ryj :(
Muszę sie wziąć w garsc, bo z tego juz nic nie bedzie. Chciałam sie zarejestrować do psychologa na NFZ to terminy na koniec sierpnia i znowu bede musiała płacić :/
Jejku no czemu....? Nie poniżaj się tak, jesteś warta więcej niż taki frajer... to wygląda jak desperacja, niech komuś na Tobie zależy, a nie że to Ty biegasz za facetami!!!!

Hej Dziewczyny, Mam termin na połowę października. To moja 4 ciąża. Mam dwie córki (7 i 4 lata), jedną ciążę poroniłam 1,5 roku temu. Zaraz zaczyna mi się 18 tydzień. Pytanie: Czujecie już ruchy dzidziusiów? W którym tygodniu poczułyście ? Lekarz mi mówił, że co kolejna ciąża to powinnam czuć coraz szybciej a ja jakoś nie specjalnie :( trochę się martwię.
Witamy :)
Ja poczułam dwa dni temu, w 20 tygodniu, a to moja druga ciąża na tak zaawansowanym etapie.

Hej wszystkim :-) jestem tu nowa termin na 19 pazdziernik z OM a z USG 16pazdziernik, to moje pierwsze malenstwo dlatego moge zadawac duzo pytan :-) :-) bo jestem straszna panikara he.
U mnie jak u wiekszości tez bd synek :-) :-) same chłopy noo. Moj narzeczony śmieje sie ze na wojne sie ma i dlatego... czasami nie rozumie jego poczucia humoru he no ale coż :-) dziś wizyta u gin 19tc i mam nadzieje ze wszystko bd wporzadku bo coś ostatnio dokucza mi bol jajnika lewego a na dodatek dopadł mnie bol gardla i katar eh :-/ a jak tam wasze samopoczucie? Bo pogoda niestety nie poprawia nastroju... pozdrawiam wszystkie mamy :-) :-)
Heloł :) Kolejne jajca ;) Październik obfituje w przystojnych młodzieńców :)
Zadawaj tyle pytań, ile chcesz, a jak będziemy wiedziały to się nawet podzielimy wiedzą :D
Na ból gardła weź sobie syrop z cebuli i herbatę z miodem i cytryną. A jak bardzo boli to Apap... I w sumie tyle :)

Cześć dziewczyny,

Witam nowe mamusie, które do nas dołączyły. Ja nadal tylko lekkie smyranie czuję i takie śmieszne rozciąganie- jakby dziecko się przekręcało. Jak smyra- to od razu chce mi się rękę do brzucha przykładać i się posmerać w tym miejscu. A to przekręcanie to czuję tak jakby coś mi się naciągało w brzuchu, skóra się napina cy jakoś tak. Też tak macie?
Kopniaków żadnych nie ma.
No i czuję nie za często. 1-2 razy dziennie, może czasem częściej, ale też bywa, że cały dzień nic nie czuję. Częściej jest to przeciąganie niż smyranie. Czy to normalne?

Ja mam pierwsze połówkowe w sobotę w Medicover- już nie mogę się doczekać.:) Potem następne 13 czerwca na Agatowej.

Siedzę w pracy i tak strasznie chce mi się spać. Ogólne boli mnie sporo brzuch. Czy wasze brzuchy są twarde? Czy takie mięciutkie? Bo ja mam wrażenie że jest taki napięty ciągle.

karo ja to dopiero maluszka poczulam czesciej jak lezałam cały dzien, poprostu chodzisz to on sobie smacznie spi ;) zreszta ja w tym tyg co ty tez czulam bardzo rzadko, a brzuch z czasem robi sie coraz twardszy, ale nie tak do konca, moze ci sie napina, bierz magnez, magnezu nigdy nie przedawkujesz, wiec bez obaw mozesz brac

apoza tym juz mnie zaczynaja powoli kopniaki denerwowac, a to dopiero poczatek, bo ja czuje te kopniaki w zgieciu pod brzuchem i jak siedze to ten wtedy wali, z pierworodnym było to samo, wiec najlepiej chodzic albo lezec

mrowka, kamilove, bede pamietac, jak cos na pw bede pisac,
kamolove napisz mi tylko jeszcze do jakiej ceny
landyk a co myślisz o Phil&Teds promenade? uzywane ale bardzo ładne jak nowe mozna kupic za 2 tys,
ja bardzo lubie ten wózek, za to ze jest lekii, zwrotny, funkcjonalny i mało miejsca zajmuje, gondole sie przerabiaja w nim na spacerówki,

reklama
O dzieki no juz syrop z cebuli popijam i herbatke z miodem tez takze narazie mam sie w miare dobrze ;-) moze moj gin mi cos poradzi :-) bo dzis idziemy sie zbadac ;-) to moja pierwsza ciaza a ruchy takie dalikatne czuje juz od 16 i 3 tc wiec tez myśle ze na to niema reguły :-)

Ostatnia edycja:
Do góry