reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

O plamach nic nie wiem, ale mnie skóra juz zaczyna swędziec. W pierwszej ciąży miałam to samo, a żadnej cholestazy nie wykryli.

W ogóle nie słyszałam o tej chorobie. Lekarz mi powiedział, że czytanie o ciąży i tych wszystkich powikłaniach to jedyny moment kiedy czytanie nie jest czymś dobrym, więc sobie odpuściłam.

reklama
dreamgirl ekstra i po co tu sie stresowac, przyjdzie czas na wszytsko, kiedy masz wizyte?

malinka super wiadomości, a cos na te jelita moze powinnas brac, jedz duzo błonnika :)

u nas pogoda do bani, a ja sie dzisiaj dobrze czuje i siedzimy sobie z mezem w domku, szykuje sie miły dzien, bo na dodatek na 17 mam usg połówkowe, ach... nie moge sie doczekac :)

Dbdg,

Szkoda, że teraz taka sytuacja Cie spotkała :( ja na pewno już do tego Egiptu bym nie pojechała. Ale ja zwykle unosze się dumą, a nie zawsze jest na to dobry czas. Ale z drugiej strony świadomość, że on się zmusza by być ze mną by mnie dobila...
Trzymajcie się dzielnie i nie zamartwiaj się chociaż wiem, że łatwo to napisać a dużo trudniej zrobić

Dbdg, trzymaj się! Jesteś silna, dzielna dziewczyna! Trochę wyświechtane może to powiedzenie, ale bardzo prawdziwe - co nas nie zabije to na wzmocni (ew. wkur#i). Życzę Ci takiej wygranej w sądzie o alimemty, że się w mig facet nauczy odpowiedzialności!!! [emoji5]
Kamilove, gratuluję zakupu auta! Oby się dobrze jeździło i sprawowało bezawaryjnie! [emoji5]
Malinka, super, że już jest lepiej!!! [emoji5]
W Wuwua dziś deszczowo, ale ciepło. Od rana urzęduję w moim szpitalu. Standardowo ściągają ze mnie krew. Mocz, morfologia + przeciwciała. Potem jadę na zakupy. Znalazłam fajny przepis na kurczaka/indyka w curry na mleku kokosowym i dziś będę pichcić. Także muszę się zaopatrzyć w produkty. [emoji6]
Miłego dnia!!!

dbdg kochana! Lepszy zadnen ojciec dla dziecka niż taki który takie ma podejście do sprawy. Znajdziesz sobie jeszcze odpowiedzialnego i czułego faceta. Ciąża to nie powód żeby wiązać się z kimś z kim nie ma szans na dobry związek. Kilka moich koleżanek próbowało i mimo wszystko wyszla katastrofa... dasz radę :*

Dbdg z tego co piszesz to nie wynika, że to odpowiedzialny facet...bardzo mi przykro, ale pamietaj, że lepiej byc samej niż być z kims ze wzgledu na dziecko. A Ty na pewno sobie poradzisz, jak on bedzie sie wymigiwal od odpowiedzialnosci finansowej dostaniesz alimenty i dasz sobie rade.
Pewnie kazda dziewczyna ma innne doswiadczenia i moze inaczej uwaza, ale ja uwazam, ze dziecko bardzo duzo zmienia w zwiazku, i niestety nie zawsze na lepsze.Ja ze swoim mezem po 6 latach bycia razem wzielismy slub, po niecalych dwoch latach malzenstawa urodzilam syna, a chyba najbardziej sie klocilismy jak nasz synek byl maly. Pewnie to wynikalo z tego, ze bylismy bardzo zmeczeni, syn malo spal i byl bardzo absorbujacy, a my nie mielsimy czasu, zarowno dla siebie wzajemnie jak i dla siebie samych. Dobra, koniec tych wywodow...

Dolga trzymam kciuki :):):)

Ladyk jak ja lubie curry :) z czym robisz?

dbdg kochana! Lepszy zadnen ojciec dla dziecka niż taki który takie ma podejście do sprawy. Znajdziesz sobie jeszcze odpowiedzialnego i czułego faceta. Ciąża to nie powód żeby wiązać się z kimś z kim nie ma szans na dobry związek. Kilka moich koleżanek próbowało i mimo wszystko wyszla katastrofa... dasz radę :*

Uwazam dokladnie tak samo.
Dbdg masz jakas rodzine kolo siebie ktora pomoze ci teraz i po porodzie?

A koles z twojego opisu brzmi jak dupek (przepraszam!). Jak mozna kogos tak potraktowac i robic laske ze sie z kims jest? :eek:

Dbdg no to nie za ciekawie sie u ciebie porobilo, ale mam nadzieje, ze sad mu na karze takie alimenty ze popamieta
Dolga to trzymam kciuki za wizyte :)
U mnie dzisaij znowu zimno i pada :/
A na obiadek robie moje wyczekane ruskie pierogi, wkoncu dostalam twaróg :D

Kasik absolutnie się z tobą zgadzam, my też się sporo klocilismy jak synek się urodził, ale juz jest tylko lepiej i zaraz Nowu się zacznie haha

Dbdg trzymaj się kochana, dasz rade, Dzidziuś się urodzi i wynagrodzi wszystko, a ty nie będziesz miała czasu na myślenie o innych sprawacH. minie trochę czasu i ułożyć ułożysz sobie życie z jakimś fajnym facetem, który będzie cię szanował i adorowal :)

reklama
A ja wam powiem, że u nas znów teraz przypada najgorszy czas. Bardzo dużo się ostatnio kłócimy, mała daje nieźle popalić bo przechodzi bunt dwulatka, a ja od mojego tylko słyszę, że co ja mam za zajęcie... A jak wielki tatuś w niedziele jest w domu to po godzinie się głupio pyta jak ja z Jadzią wytrzymuje [emoji34]

Mam wogole ostatnio wrażenie, że on mnie unika. I nawet nie szuka ze mną kontaktu. Nie chce rozmawiać, nie chce się przytulać no kompletnie nic [emoji20]
zero w nim oparcia mam [emoji53]

Do góry