reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
o matko aż mi ciarki przeszły, to straszne, nie wyobrażam sobie tego...:-(

miałam coś więcej napisać ale już neiwiem co pisać

Jeju jaka tragedia :-( coś strasznego :-( ciekawe co się stało :-( brak mi słów...

Dziewczynki ja jak coś jutro chyba wychodzę :-) rano się okaże, doczekać się nie mogę :-)

Co do auta nie pomogę bo ja jeżdzę malenstwem trzy drzwiowym i nie mam pojęcia o większych, przestrzennych autach ale widzę że multum propozycji już padło :-)

A latać samolotem też się panicznie boję! Wolę auto mimo choroby lokomocyjnej! A w ciąży to już w ogóle chyba bym nie dała rady, za dużo stresu więc zupełnie rozumiem...

Jeju jaka tragedia :-( coś strasznego :-( ciekawe co się stało :-( brak mi słów...

Dziewczynki ja jak coś jutro chyba wychodzę :-) rano się okaże, doczekać się nie mogę :-)

Co do auta nie pomogę bo ja jeżdzę malenstwem trzy drzwiowym i nie mam pojęcia o większych, przestrzennych autach ale widzę że multum propozycji już padło :-)

A latać samolotem też się panicznie boję! Wolę auto mimo choroby lokomocyjnej! A w ciąży to już w ogóle chyba bym nie dała rady, za dużo stresu więc zupełnie rozumiem...

Super ze jutro już wyjdziesz :-) trzymam kciuki żeby na pewno się udało &&&

Madziula,

Ja miałam cholestaze, a w połowie ciąży zastój żółci i ponoć to już był pierwszy sygnał, że coś jest nie tak. W każdym razie aż do 40tc próby wątrobowe były tylko lekko podwyższone dostawałam na to leki, a potem poszło...
Ponoć w drugiej ciąży cholestaza jest niemal gwarantowana, ale u mnie wszystko puki co ok :)

Jesteśmy właścicielami forda galaxy :) bardzo fajne auto. W weekend będę się uczyć jeździć ;)

Malinka,

Super, że jutro wychodzisz :)

Malinka,super ze jutro wychodzisz !!! Co powiedział Twój dr???

Kamilalove,cholestaza ujawnia się po 25 tc albo później :-/ z tego co wiem nie podaje się leków na cholestaze - dieta i tylko dieta !!! Jakie leki Ci dawali ??Oby dwie miały wywolywany poród 36 i 37 tc. Ponoć w drugiej ciąży bardzo często się zdarza mam nadzieję że Cię to ominie !!! Od którego tyg lezalas w szpitalu ??

Malinka,super ze jutro wychodzisz !!! Co powiedział Twój dr???

Kamilalove,cholestaza ujawnia się po 25 tc albo później :-/ z tego co wiem nie podaje się leków na cholestaze - dieta i tylko dieta !!! Jakie leki Ci dawali ??Oby dwie miały wywolywany poród 36 i 37 tc. Ponoć w drugiej ciąży bardzo często się zdarza mam nadzieję że Cię to ominie !!! Od którego tyg lezalas w szpitalu ??
Ja miałam cholestil i hepatil i jeszcze jedno osłonowe biprazol czy coś tam. I u mnie na wątku laski tez leki dostawały wiec...

Dietę tez miałam.

Nie wiem kiedy się ujawnia. Ja te kolki żółciowe miałam jakoś od listopada i nawet karetka mnie zabrała bo myślałam, że umieram.

Teraz na każdej wizycie mam sprawdzany alat i aspat

reklama
Ja nie leżałam w w szpitalu do samego końca nieznacznie były te próby podniesione i i lekarz i szpital gdy trafiłam z zastojem żółci stwierdził że nie ma konieczności hospitalizacji tylko trzeba kontrolować próby, a potem ktg częściej. Dopiero w 40tc wszystko mocno podskoczylo i juz jednoznacznie cholestaze wskazywało

Do góry