reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Malinka ja mialam owulacje z 11 na 12 stycznia i wowczas doszlo u mnie do zaplodnienia to byl moj 18 dzien cyklu bo u mnie owulacja tez nie wystepuje w 14 dniu cyklu tylko miedzy 16 a 22dniem cyklu, test ciazowy wyszedl pozytywny w 12 dniu po owulacji

reklama
Dziewczyny odczuwa któraś kucie jajnika tak jak przy owulacji? Nie pamietam czy też tak w pierwszej ciąży miałam ??

Akatsuki mnie tez tak bolaly jajniki 3-4 tyg po zaplodnieniu bo jajniki sie powiekszaja i moga pobolewac ale juz nie bola, tezraz czasem jak macica sie zozciaga to ciagnie po bokach ;)

Hej szczęśliwa!! Moja koleżanko staraczko :* dobrze że jesteśmy w jednym wątku- raźniej ;)
Co do testów to mi dwa dni przed spodziewana @ wyszedł negatywny a wiedzialam ze udało nam sie noc przed owulka i noc po więc byłam zła... ale potem @ nie przyszła i kolejny test już zdałam ;))

No mnie lewy jajnior kuje kilka razy dziennie. Kurde ciężko mi ogarnąć że znowu jestem w ciąży. Zupełnie inaczej się czuje teraz. Przede wszystkim spokojniejsza bo wiem co mnie mniej więcej czeka ;)
Kilka postanowień: za nic nie zetne włosów tum razem!! Zapuszczam cała ciążę bo to najlepsza terapia wlosopedna :)
Nie utyje jak prosie!! (Pierwsza ciąża +21 kg)
Będę regularnie ćwiczyła choćby 5 min dziennie.
Przestanę zwierzac się ludziom w pracy ppd wpływem ciążowych hormonów.

Dziewczyny kiedy mówicie rodzinie i znajomym? I w jaki sposób? Ja bym chciała jakoś fajnie zakomunikować, np wysyłając pocztowke ze zdjęciem usg ,)
Dajecie znać na portalach społecznościowych? Czy zachowujecie dla najbliższych?

Akatsuki ja powiedzialam tylko mojej mamie i maz wie, reszta dowie sie w swoim czasie nie wczesniej niz po 12 tygodniu ciazy a moze i po polowie ;)

Ja powiedzialam tylko dwum koleżankom z forum co były ze mną przy ostatniej ciąży i wiedziały że walczymy. Miały na żywo relacje z testowania hahahaha
A jak powiedziałyscie mężowi/facetowi?? ;>

Hej ja wlożyłam mój test mężowi do zaszetki i sam znalazł :-) a rodzinie oznajmilam po pierwszej wizycie u gina. Nie udostepniam natomiast takich informacji nie udzielam na forach nawet zdjęć mojego dziecka za dużo nie wrzucam.

reklama
U mnie owulacji byka w 16dc a wiem to bo czasami przy owulacji mam ból jajników i właśnie teraz miałam 9 stycznia, bo po porodzie cykle mi się rozregulowaly.
Jajniki bolały mnie kolo 5 tygodnia ale jakoś teraz przeszło.
U nas narazie wiemy tylko ja i mąż, z mężem razem test robiliśmy ;) a rodzinie nie wiem albo koniec marca powiemy, kiedy skończy mi się macierzyński, bo wszyscy i tak się wypytuja co dalej zamierzam i ciągle trzeba coś ściemia, albo w połowie marca jak siostra urodzi i wtedy im dany damy kolejna dawkę emocji hehe, albo na święta, ale nie wiem czy tyle wytrzymawytrzymamy ;)

Do góry