reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Akatsuki. Hahaha :-D

Madziula chyba ty miałaś mi coś napisać na wątku zamkniętym :-) już jest więc jak znajdziesz wolna chwile to czekam :-)

reklama
Ha ha akatsuki w sumie na to jeszcze nie wpadłam, żeby pokazać jak się czuje kopnięcie a wszyscy ciągle o to pytają, chyba zastosuję jak mnie zaczną wkurzać :p
mamuśka tak jak asika i Annie Tess polecam maść purelan (Medela); nie jest tania ale jest baaardzo skuteczna i mi uratowała życie :)
Blair życzę szybkiego powrotu do zdrowia, trzymaj się!!

i tak uważam że najgorsze sa skurcze krzyżowe. Na szczęście nie każdy je doświadcza.

Akatsuki racja to najgorsze bóle miałam je przy Mai :szok: całe szczęście nie męczyłam sie długo :-Dbo urodziłam przy pierwszym partym a wczesniej czułam skórcze tylko przez godzinę ( właśnie te z krzyza) :-D wcześniej poprostu brzuch mnie pobolewał troche co 5 potem co 3 minuty do szpitala dotarłam z 8 cm rozwarcia po ktg położne stwierdziły że powinnam zwijac się z bólu a ja na to że boli tylko tak jak w czasie okresu. Także miałam luzik :)

Doris33 niezła akcja z lekarzem :/ można książki pisać o lekarzach na nfz i termiach badań. Nie pamietam kiedy byłam zadowolona z wizyty na nfz :zawstydzona/y:

Colly noo niee, niech się cieszy, bo później będziesz chodzić z wielkim brzucholem, stekac mu i sapac haha

Doris nie wierze w to co czytam poprostu, masakra jakaas ale co z ta twoją karta Ciąży? Zmienili? A na usg się umówilAs?

Ja tam wcale nie chce myśleć o porodzie, boje się nie powiem, bo różnie może byc, ale pierwsy jakoś poszedł to i ten może będzie nie najgorszy

Kamila u mnie do 8 cm było tak samo, one się ze mnie śmiały, że jakbym nie rodziła wcale, tylko później bo jakoś miałam problem z wyparciem, ale w sumie do końca nie wiem czy to ja źle parlam czy co, nic mi w ogóle jakoś nie chcieli powiedzieć i później mnie ostro nacieli, nie wiem może zaczęłam pękać, w ogóle ten mój poród to taka trochę niewiadomą była :/

Aha no i ja chodziłam do mojego Lekarza na NFZ, w tej ciąży prywatnie i nie widzę różnicy, wiec to nie do końca tak jest

Ostatnia edycja:
spoko, mi się krzyżowe zaczęły koło północy z piątku na sobotę, a epidural dostałam o 18:00 w sobotni wieczór : ) także o krzyżowych mogłabym napisać książkę :D

colly wstydź się. przynosisz hańbe rodzinie!
Ooch Akatsuki dzięki za wyjaśnienie :D przynajmniej wiem co mam robić ;)

Coś tym chłopom hormony szaleją.

Doris dlatego ja omijam ginekologów nfz. Po skierowanie na badania poszłam do ogólnej i powiedziałam jej wprost jaka jest sytuacja.

O matko, dziewczyny, a Wy znów o porodach. Weźcie przestańcie straszyć.

reklama
ja mam super babke na NFZ wiec do niej chodze, tak sobie mysle ze jak bylam w 1 ciazy to bylo lepiej bo nie wiedzialam co to poród i nie wiedzialam czego mam sie spodziewac, teraz juz wiem:eek:

Do góry