reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Hej dziewczyny
Buba super wiadomość duża dziolcha ci tam rośnie :)

Ale cycki wam rosną ;) u mnie jakieś tylko takie bardziej wypełnione są.
Co do smaków to u mnie kwaśne :) i ostre na tapecie.

Muszę sie wam pozalic :(
Ciążę moją prowadzi lekarz któremu ufam bardzo prowadził wszystkie moje ciążę jest kierownikiem kliniki na położnictwie wogóle to świetny specjalista to on wczoraj robił mi usg na oddziale i wiem ze zrobił je dobrze i starannie.
Chodzę tez do babki na nfz bo chcialam badania porobic na free a nie bulic kase i część tych najdroższych zrobila :) dzisiaj mialam u niej wizyte i mówię jej ze nie znalazlam grupy krwi u siebie że juz pare lat minelo i nie mam poprostu na co mi powiedziała żebym zrobila prywatnie bo państwo płacić dwa razy za to nie będzie :/ zjezyla mnie strasznie
To nie koniec niestety robiła mi usg :/ dopochwowe mowie jej że mnie boli ina zero reakcji :/ ekranu nawet nie odwróciła w moją stronę więc nawet nic nie widziałam :/ na koniec stwierdziła że cos jest nie tak ze jest jakis zastój ze fald jakis na karku zey da skierowanie na prenetarne. Ok sobie myślę sramtam tamtam wczoraj było ok dzis raptem nie a wiem że jej sprzęt to starać a wczoraj miałam robione na nowym usg klinicznym.
Ale skierowanie mam wiec dzwonie dls świetnego spokoju umowic sie. Mówię co i jak pani pyta ile mam lat co napisane jest na skierowaniu. I co słyszę? Że badanie będzie płatne bo sie nie kwalifikuje na nfz :/
No Przepraszam bardzo czy jesli sa wskazania lekarz ma wątpliwości kieruje do specjalisty to ja mam płacić 500 zł? ? Aaaale mnie wkurzyli :/

Jakbym wczoraj noe robiła badań to dzisiaj bym ze strachu umietala :(
Lekarze

Przepraszam musiałam sie wyzalic :(

reklama
Dolga,mi siara nie leciała i nim rozkrecilam laktacje to troszkę potrwalo co bardzo mnie niepokoilo :-/ Też mi zdarza się szukać tel z tel w ręce :-)

Blair,super ze wszystko ok

Ladyk,ja też mam skłonności do tycia i muszę się dość mocno kontrolować żeby nie wyglądać jak beczka :-)

Malinka,takie rozpulchniecie to normalka a będzie jeszcze bardziej bynajmniej jak tak miałam :-/

Buba,super wieści :-) Malutka rośnie jak na drożdżach ;-)

Xmamuska,oj co to za smaczki masz ;-)

Wirginia,gin nigdy Cię nie bada na fotelu ginekologicznym ??? Takie badanie wystarczy żeby sprawdzić długość szyjki nie trzeba robić USG ;-)

Bas,mnie też ostatnio ciągnie na McDonalda :-/ ale staram się ograniczać :-) chociaż nie zawsze się da :-/

Kamila,co za babsztyl z tej pani dr!!! Ze niiby dała Ci skierowanie na amino??? Już w ogóle w głowie mi się nie mieści ze nie dała Ci skierowania na grupę krwi!!! Może zmień lekarza i olej ta sucz :-/

Czesc dziewczyny. Taki piękny dzis dzien,ze od rana z synkiem spacerujemy, potem bylismy na zakupach, teraz mały jeszcze spi, obiad juz zrobiłam i mam chwilkę zeby do was napisać :)
Postanowiliśmy z A, ze kupujemy mieszkanie. Ciężko mi bedzie z dwójka maluchów mieszkać poza miastem, zwłaszcza zima. Domu nie sprzedamy, w wakacje i na weekendy bedziemy tam
Zjeżdżać, a tak to w miescie wszystko pod nosem bede miała. Poza tym u nas wszystko ok, od poczaku ciazy nic nie przytyłam, a z Olkiem w poprzedniej ciazy przybyło mi 10 kg ktore zeszło kilka godzin po porodzie.

Kamila moze ona specjalnie chciała Cie nastraszyc, zebys poszla prywatnie i kase wydala... masakra jakas...
A ja dzis bylam u dentysty zeba wyleczyc i bardzo pozytywnie bylo, lekarka młoda bardzo delikatna, mila znieczulenie dala, nic nie poczulam.. juz dawno takiej milej wizyty nie mialam... :)

Alergia mnie wykańcza :-/ czy ktoś zmaga się z alergią ?
Ja... Od tygodnia jakoś...

Kochane wpadam tylko na chwilkę oznajmić że córka 15,5 cm i160 gram. Wszystko dobrze :)
Super!!!!

na koniec stwierdziła że cos jest nie tak ze jest jakis zastój ze fald jakis na karku zey da skierowanie na prenetarne. Ok sobie myślę sramtam tamtam wczoraj było ok dzis raptem nie a wiem że jej sprzęt to starać a wczoraj miałam robione na nowym usg klinicznym.
Ale skierowanie mam wiec dzwonie dls świetnego spokoju umowic sie. Mówię co i jak pani pyta ile mam lat co napisane jest na skierowaniu. I co słyszę? Że badanie będzie płatne bo sie nie kwalifikuje na nfz :/
No Przepraszam bardzo czy jesli sa wskazania lekarz ma wątpliwości kieruje do specjalisty to ja mam płacić 500 zł? ? Aaaale mnie wkurzyli :/
Ale zołza... niesamowite. Ale robisz te badania czy nie w końcu?

Oj dziewczyny ,ale macie biusty :szok: ja mam teraz jakieś 75 c i się cieszę .Czuję się jak jakaś Samanta Fox :-) U mnie 3 kg do przodu myślę , że to tak ok .W pierwszej ciąży przybrałam 27 kg waga wyjściowa to 41 kg więc pierwsze 10 kg wyrównało niedowagę . Szybko zrzuciłam do 50 kg i tak do dziś . Teraz uważam bo już nie uda mi się tak szybko zrzucić ,a chcę być w formie żeby dać radę z maluchem .Mam jeszcze pytanie co do imienia czy słyszałyście o takim imieniu jak Amaranta mój M po prostu tak się uparł i cały czas powtarza ,że jak urodzi się dziewczynka to tak da jej na imię .Mówcie co myślicie i to szczerze ! bo mam duży dylemat . :eek:

O takim imieniu nie słyszałam :) Jak można je zdrobnić?
Mnie nawet się podoba, ale chyba nie dałabym tak na imię swojej córce ;)

Hello

Napisałam dlugasnego posta i mnie wywalilo :-/ mobilna wersja bb strasznie mnie irytuje :-/ Mój A znowu ma służbę 24h więc pewnie będzie mnie mniej a zaraz wyruszamy z koleżanką na pola mokotowskie :-) Alergia mnie wykańcza :-/ czy ktoś zmaga się z alergią ?

Szczęśliwa,dużo zdrówka dobrze zrobiłaś ze zostalas w domu ;-) Praca nie zając nie ucieknie a zdrowie najważniejsza ;-)

Wirginia,14 kg szybko po porodzie zgubisz ja chcę Max 12 kg ale już jestem 3 kg na plusie :-) odkąd mdłości minęły jem za dwoje :-)

Krewetka,
Alles polecam może tam mają Twój rozmiar stanika ;-) Ja z B doszłam do D a jak przestałam karmić to miałam C :) i została mi jedna cyca większa od drugiej :-/

Kasik,o u mnie to samo z Martynka mogłabym jeść non stop słodycze za to teraz spOradycznie a jak już mam ochotę to Zajadam żelki :-)

Ladyk, biedna może uda Ci się zmieścić w tych 10 kg :-) Ale masz big cycolki :-) Ja lubię staniki alles do karmienia maja extra ;-)

Ja mam/miałam alergię na trawy, ale poprzednia ciąża mnie "wyleczyła" ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu. Na razie nie mam żadnych objawów.
Też miałam staniki firmy Alles do karmienia - były super.

mi nie tyle urosły co się wypełniły cyce więc dalej mam 80E ale poprostu ładniej to wygląda. a potem po ciąży znowu klapna i będą takie smetne zwisy ... ech.

Też mialam sflaczałe, ale bardzo pomogl mi balsam Clarena, zaczelam go uzywac jak przestałam karmic.

Wpadłam tylko wieści przekazać bo chwilowo nie mam czasu, usg nie maialam bo lekarz powiedział ze nie ma potrzeby, szyjka długa i zamknięta, macica ładnie rośnie, puls Maluszka 142 ;)

Niestety mam inna gr krwi niż myślałam całe życie mam Rh - i byc moze będziemy mieli z G niezgodność serologiczna, ale On jeszcze musi zrobić sobie badanie. Na razie nie mam jakistam przeciwciał wiec nie trzeba podawać mi zastrzyku z immunoglobulinami, ale będę musiała badać na bieżąco.
Chyba tyle ;)

Szkoda, ze nie mialas usg, ale fajnie, ze wszystko ok :)

Kochane wpadam tylko na chwilkę oznajmić że córka 15,5 cm i160 gram. Wszystko dobrze :)

Gratulacje:)

A mnie strasznie bierze na słodkości, ale też cały czas mam ochotę na jakiś shit z mc'donalda... Straaaaszną :/
Buba- duża dziewczynka :) Super że wszystko ok
Madziula- :D dobre!
Blair- najważniejsze, że wszystko ok.
Malinka, paulka- do luteiny używam aplikatora dołączonego do opakowania i nawet nie wiem co tam w środku się dzieje...

Na Mc'donalda i ja mam ochote :/ niestety...

Kamila no to trafilas na nie przyjemna babke :/ szkoda slow normalnie :/
Madziula ona jedynie robi mi usg i do pochwowo jeszcze mnie ani razu nie badala :/ i zaczyna mnie to martwic
maran super ze trafilas na taka fajna doktorke :D ja mam uraz do dentystow jak mialam robiony zabieg gdzie chirurg szczekowy grzebal mi w buzi przez 2h bol co nie miara a szyl mi juz na zywca bo wszystko czulam :/

reklama
Blair gratulacje udanej wizyty, juz tylko (aż) miesiac i polowkowe ;)

Buba ekstra wieści, mam nadzieje ze i ja niedlugo takie usłysze :)

kamila1983 omg no ale ciekawe co na to twoj lekarz, nic nie wspominal? poowiem ci szcezrze ze sama nie wiem co o tym myslec, myslisz ze twoj lekarz mogl czegos nie zauwazyc? a czemu sie nie kwalifikujesz na nfz? za młoda jestes pewnie co?

ojj Akatsuki miałam takie szczescie, ze nie doznałam tego problemu i mam nadzieje ze teraz bedzie tak samo

a ja pochwaliłam swoje dziecko i dzisiaj zrobilo sie malym diablkiem, albo mi sie znowu w łeb cos dzieje i mam jakies negatywne nastawienie :/ troche mnie zaczyna brzuch pobolewc i jakby napinac, wiec moze to stad, ale Boże daj mi cierpliwość!!!

co do smakow, to ja dzisiaj pochlaniam wszystko, nie wiem co sie ze mna dzieje, ale ciagle na cos mam ochote i ciagle bym cos jadła, teraz nawet zapycham sie żelkami, jak tak pojdzie to w sierpniu nawet nie dam rady chodzic :D tak ogolniemialam smak na kwasne, ale dzisiaj to nawet i czekolady się najadłam hehe

wirginia ja od swojego lekarza o szyjce tez nic nie slyszalam dopoki nie zaczela mi sie skaraca, a pozniej sie zastanawialam czy on w ogole mi ja wczesniej badal, ale gdzies tam wynalazłam w papierach ze tak :) wydaje mi sie ze na usg tez widac dlugosc, cos mi sie kojarzy ze mi tak mierzyl

Ostatnia edycja:
Do góry