reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

krewetka bez obaw, ja przytylam narazie 2 kg, a w poprzedniej ciazy do tej pory nic i dopiero po 20 tyg stro zaczleam tyc, wiec jak teraz to nastapi to ja nie wiem jak bedzie na koniec, przytylam w poprzedniej ciazy 16kg, ale nie powiem bo jakies 2-3kg zostalo :/

dziewczyny co do biustu to chyba bede wyjątkiem, ale moje cycki są rozmarów sprzed poprzedniej ciazy :/ dokladnie to w sumie nie wiem ale pewnie jakies C albo D, maskara, na poczatku tamtej ciazy urosly, przy karmieniu jesczze wiecej i caly czas byly wieksze, az zaszlam w te ciaze i poszlo, nie wiem jak tak pojdzie to niedlugo nic nie bede miala i juz zapowiedzialam mezowi, ze jak bede deska to sobie zrobie cycki haha :D

Mroowkaa ojj rozumiem cie doskonale, zacmienie mozgu poprostu nas dopada hehe

eli jaka z Ciebie chudzina, no to nie dziwie sie ze tyle przytylas, a co do imienia to mi tam sie nie pdooba, ale kwestia gustu, aha no i w ogole takiego nie slyszalam :)

ladyk no jak ty chcesz przytyc 10kg jak ty masz dwojke w sobie, nie przesadzaj :D mysle ze z 15 musi byc hehe

a mi sie wydaje, ze 5 msc sie zaczyna jak 18 skonczony, wiec cyba jesczze tydzien dziewczynki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Eli, a jak byś zdrabniała to imię? Wyobraź sobie jakieś scenki z córcią i jak się do niej zwracasz. Np. jak się przytulacie albo jak trzeba na nią krzyknąć albo zawołać bo za daleko odbiegła w parku. Ciężko by było wołać za nią "Amaraaaantaaaa" pewnie byście skrócili do Ama?

Moje cycki tez sie zrobily ogromne (jak dla mnie) mialam zawsze male B a ponad miesiac temu kupowalam biustonosze na 75D i te nowe staniki juz mi sa za male :/ bo siedza ciasno i powoli zaczynaja wyskakiwac :/ a o rozstepach nie wspomne bo to jest tragedia ://
Tez mysle ze te max 14kg jak przytyje to bedzie dobrze i zrzuce bez problemu.
Wogole jeszcze wam nie pisalam wczoraj blam z D w ubezpieczalni kartki od ginekologa oddac zeby zwrocili mi pieniadze i zglosic ze jestem w ciazy no i sie dowiedzialam, ze nie bede miala 9 miesiecy kwarantanny od podpisania umow na leczenie szpitalne i za porob bede musiala placic sobie sama, a za to ze jestesmu obydwoje ubezpieczeni u nichto dostaniemy bon na 900euro i mozemy sobie kupic za to co tylko chcemy i mamy do wyboru np. wozek, lozeczko + przewijak, fotelik do auta + fotelik rowerowy + przewuijak albo dwa bony po 200 euro do ich sklepu na caly asortyment jaki tam maja

No to nieźle te cyce nam rosną :-D moje na szczęście przestały tak palić i boleć i od razu mi lepiej :-) się rosną i rosną...

AniaTess Presiara już?! Jeju ciekawe kiedy ja ją dostanę...

Co do stanikow jeszcze, ja kupuje w Esotiqo :-) mam już dwa w wersji dla karmiących więc się przydadzą a teraz są bardzo wygodne :-)

Mrówka,pobije Cię - wczoraj chodzę po całym domu szukam telefonu zaniepokojona gdzie go położyłam a już miałam z Martynka wychodzić na spacer a bez tel ani rusz. Więc szukam szukam i nic wzięłam napisałam maila do mojego A żeby zadzwonił do mnie i dzwonił tak długo aż odbiore. Słyszę tel dzwoni chodzę szukam nagle stanelam w kuchni a ja razem z serem wrzuciłam tel do lodówki :-D

Eli,ja nie słyszałam o takim imieniu ;-) mi się nie podoba ale mną się nie kieruj ;-)

witam was mamuśki :))

Matko Polko... ciężko was nadrobić z czytaniem a nie było mnie tu tylko wczoraj.

Dziś leżinguję sobie i odpoczywam bo wczoraj G miał wolne i chcieliśmy wykorzystać ten dzień do maximum.

Widzę że rozmawiacie o tym kto wie o ciąży :) ja teraz się nikomu nie chwaliłam, wiedziała tylko mama, siostra no i w pracy a teściowie sami się domyślili bo odrazu poszłam na L4 a że mieszkamy niedaleko to szybko skapowali dlaczego nie pracuje :) reszcie nie mówiłam bo dwa razy pochwaliłam się wcześniej i poroniłam dlatego dużo osób teraz się dowiaduje jak widzi brzuszek. Na szczęście do mnie nikt nie mówi po co nam drugie i wogóle tylko pytają czy wszystko w porządku. Jedyne co to mama na początku pytała za co będziemy żyć bo mamy 2 kredyty i że synuś będzie zazdrosny (bo on to jej oczko w głowie) ale jak zobaczyła że synuś się cieszy z rodzeństwa to się skończyło a o pieniądzach powiedziałam że sobie poradzimy bo chcemy mieć drugie dziecko i temat się skończył a teraz się cieszy że będzie mieć drugiego wnuka :)

Z ciekawości weszłam na wagę i od początku ciąży jestem ok 3kg na plusie ale ważyłam się po śniadaniu i mogło wyjść 0.5kg więcej, mam nadzieję że zacznę delikatnie tyć bo od miesiąca stałam wagą w miejscu. Tak 1 kg na miesiąc by wystarczyło :D
Z synusiem przytyłam grubo ponad 20kg

O cycorach to już nie wspomnę... są mega wielkie... miseczka E robi się na mnie już mała, mój kręgosłup zaczyna to odczuwać, chyba że brzusio szybko będzie rósł to będzie równowaga haha

chciałam coś jeszcze napisać ale mi wyparowało z głowy... skleroza haha :D

reklama
malinka moze ci siara wcale nie ciec, mi tam nie ciekla a pokarmu mialam ze huhu :D

tez kupowalam staniki w esotiq przed ciaza, ale tam jest wsyztsko takie malenkie, te miseczki omg to nie dla mnie, ja mam jeden fajny do karmienia, ale nie pamietam z jakiej firmy pozniej sprawdze, zamawialam przez neta

Madziula haha no to niezla akcja, ja poza tym ze szukam tel a mam go w rece to chyba nic ciekawego narazie nie odwaliłam :)

Do góry