reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Annie,

Hej kochana ja Cie pamiętam też :)

Dolga,

Super, że już ruchy poczulas. Brawo! Ja narazie czuje czasem takie lekkie coś, ale może to wcale nie ruchy?[emoji57]

Jestem juz w pracy i jeszcze tylko jutro i sobota na noc i mam prawdziwy weekend. Juz nie mogę się doczekać oby tylko pogoda taka się utrzymała [emoji5]

Rano obudziła mnie takie jakby skurcze i nie wiem czy mi się to śniło czy coś się dzieje [emoji780] w każdym razie wzięłam dwie nospy i jest ok.

Miłego poranka [emoji259]

reklama
Witam was porannie :)
Ale natworzylyscie produkcje od wczoraj :) chcialam was wczoraj po szkole nadrobic i odpisac cos ale jak wrocilam kolo 22 to bylam padnieta i nie mialam na nic sily, jeszcze baba walnela mi tekstem ´´ no Wirginia to cos dla ciebie bo to telefon na linie zaufania, zeby dowiedziec sie na temat antykoncepcji, zeby nie zachodzic w ciaze´´ i dala mi taka broszure nosz kur** tak mnie wkurzyla, ze myslalam, ze wstane i jej przywale.... I to jest kobieta, ktora ma lat 30 i 3 letniego syna........

Akatsuki wspolczuje sytuacji, mam nadzieje ze szybko odejdzie ta zla passa
Buba fakt lekki szok , ze takie rzeczy moga sie przytrafiac jeszcze jak mamy 21 wiek i taki dobry sprzet :)
Xamuska ale mi narobilas smaka na grila a tutaj nie mam gdzie go zrobic ;(
Dolga gratuluje ruchow moj maluszek dzisiaj po 4 rano tez troche sie poruszal ale tak delikatnie :) :) cos wspanialego :D
Asika82 jest to mozliwe, zeby tyle wazylo bo moj Synus 13 kwietnia wazyl 157gam :) A lekarka ma bardzo dobry sprzet i zna sie na rzeczy iec ufam jej w 100% :)

Co do tej eko zywnosci to ja tak samo jakos nie jestem do tego przekonana, zawsze wolalam kupowac wszystko ze znajomego zrodla :)
Ale i tak wiekszosc warzyw i owocow mialam z dzialki czy tam pola od jednej albo drugiej babci :D ostatnio tesciowa kupila mi niby takie eko trukawki a tego zjesc sie nie dalo takie niedobre byly :p

A co do jedzenia i spania dzieci to ja mam tylko cicha nadzieje ze moje dziecko nie odziedziczy tego po mnie bo wtedy nie wytrzymam psychicznie w domu a sasiedzi oskarza mnie o katowanie dziecka, bo ja jak przychodzilo do spania albo jedzenia to strasznie ryczalam (to juz nie byl placz) nikt nie umial sobie ze mna poradzic :) ciezki charakterek mialam :D

Gratuluje udanych wizyt (bo zapomnialam jeszcze tego napisac) :)

Ale sie naklikalam dzisiaj :D

blair ja moje małe czuje w różnych miejscach najczęściej po bokach ale i nad pępkiem dlatego byłam bardzo zdziwiona jak miałam w pon robione usg to ginka trzymała głowicę prawie nad kością łonową i bardzo bardzo niziutko jak na jajnikach więc myślę,że jak najbardziej mozesz maluszka tam czuć.

Witam!

AnnieTess ja Ciebie pamiętam :tak: Jejku kolejny chłopczyk nam się szykuje, bardzo dużo chłopców chyba tylko dwie bliżniaczki jak na razie ale w sumie po połówkowym może się coś zmienić.

Dolga tak smo z ręka na brzuchu pierwszych ruchów wyczekiwałam a teraz to już takie napinanie a to po jednej stronie a to po drugiej, jestem w stanie powiedzieć gdzie jest teraz dziecko. Według usg to waży już 142g ale coś mi się wydaje,że to nie prawda bo dużo za dużo wg kalkulatorków. W sumie nie robił mój ginek tylko jakaś babka to nie bardzo jej wierzę .

Jejku jak to wspaniale,ze już wiosna !!!!

Hej :-D

U mnie na razie na 90% dziewczynka! :-D

A mnie dzisiaj wyjątkowo wybrzuszylo :-o ale to chyba dlatego że ostatnio apetyt mi dopisuje mam ataki wilczego głodu.. Trochę to uciążliwe i musze coś przegryzac jak mnie złapie..

AniaTess pamiętam cie! Fajnie ze wróciłaś

Xmamuska w którymś z pierwszych postów

Kasik, małkus ja wiem ze każde dziecko jest inne, ale może spróbować warto a nuż się uda i meczarnie odejdą w niepamięć

Ladyk a jak tam była nauka zazasypiania czy jednak odpuscialas?

Blair ja też ru ch y czuje tak.nisko i w poprzedniej ciąży tez tak samo czulam

Kamilove oby to był tylko sen, mnie kiedyś tez mocny skurcz obudził, ale to były jelita ;)

Wirginia co za babsztyl!!! Trzeba sie było nie hamować ;p

Asika jak czytałam to podobno większość dziewczyn czuje tak nisko, ale ostatnio na BB jakaś dziewczyna pisała ze jest w 17tc i lekarz stwierdził ze dziecko jest za nisko i stad moje zaciekawienie. Ja moje malenczuje w jednym miejscu ale kopniaczki w dwóch jedne po środku i myśle ze tam ma nóżki i bliżej prawego biodra ;)
Dzięki za pomoc :*

Witam was porannie :)
Ale natworzylyscie produkcje od wczoraj :) chcialam was wczoraj po szkole nadrobic i odpisac cos ale jak wrocilam kolo 22 to bylam padnieta i nie mialam na nic sily, jeszcze baba walnela mi tekstem ´´ no Wirginia to cos dla ciebie bo to telefon na linie zaufania, zeby dowiedziec sie na temat antykoncepcji, zeby nie zachodzic w ciaze´´ i dala mi taka broszure nosz kur** tak mnie wkurzyla, ze myslalam, ze wstane i jej przywale.... I to jest kobieta, ktora ma lat 30 i 3 letniego syna........

Akatsuki wspolczuje sytuacji, mam nadzieje ze szybko odejdzie ta zla passa
Buba fakt lekki szok , ze takie rzeczy moga sie przytrafiac jeszcze jak mamy 21 wiek i taki dobry sprzet :)
Xamuska ale mi narobilas smaka na grila a tutaj nie mam gdzie go zrobic ;(
Dolga gratuluje ruchow moj maluszek dzisiaj po 4 rano tez troche sie poruszal ale tak delikatnie :) :) cos wspanialego :D
Asika82 jest to mozliwe, zeby tyle wazylo bo moj Synus 13 kwietnia wazyl 157gam :) A lekarka ma bardzo dobry sprzet i zna sie na rzeczy iec ufam jej w 100% :)

Co do tej eko zywnosci to ja tak samo jakos nie jestem do tego przekonana, zawsze wolalam kupowac wszystko ze znajomego zrodla :)
Ale i tak wiekszosc warzyw i owocow mialam z dzialki czy tam pola od jednej albo drugiej babci :D ostatnio tesciowa kupila mi niby takie eko trukawki a tego zjesc sie nie dalo takie niedobre byly :p

A co do jedzenia i spania dzieci to ja mam tylko cicha nadzieje ze moje dziecko nie odziedziczy tego po mnie bo wtedy nie wytrzymam psychicznie w domu a sasiedzi oskarza mnie o katowanie dziecka, bo ja jak przychodzilo do spania albo jedzenia to strasznie ryczalam (to juz nie byl placz) nikt nie umial sobie ze mna poradzic :) ciezki charakterek mialam :D

Gratuluje udanych wizyt (bo zapomnialam jeszcze tego napisac) :)

Ale sie naklikalam dzisiaj :D

Wirginnia co za baba!!!! Co za brak kultury i wyczucia!!! Babciny warzywniak w dzisiejszych czasach jest na wagę złota! Nie ma jak truskaweczki peosto z krzaczka czy marcheweczka z grządki :) mniam!

Oj to rodzice z Tobą lekko nie mieli, pd małego jasno określałaś swoje potrzeby ;)

Ależ dziś cudna pogoda! Miłego dzionka!

jak mi tak dojechala to pierwszy raz w zyciu jezyka w buzi zapomnialam :p
Dokladnie Buba a ziemniaczki tez caly rok swojskie mialam ewentualnie pare razy sie kupowalo jak braklo :)
A o truskawkach to lepiej nie wspominam bo mam taka ochote mmmm =:D

A umnie pogoda beznadziejna :/

reklama
hej

u nas pogoda śliczna dzisiaj, dzieci jeszcze śpią, nie budzę ich bo do
przedszkola dzisiaj jeszcze nie idą bo mieli trochę chrypkę przez 2 dni,
jutro już normalnie pójdą

Wirginia co za baba, ludzie nie maja taktu za grosz, u mnie była położna
jakis tydzień temu, wypełnia dokumenty i pyta się jak się czuję, ja mówi, że źle, że tamte ciążę
były zupełnie inne, a teraz jest ciężko a ona do mnie, że tzreba ciążę zaakceptować to będzie lepiej a ja do niej
że ta ciąża tak jak tamte jest planowana , popatrzyła na mnie głupio się jej zrobiło i nic się więcej nie odezwała

buba ja też czekam na truskawki, dosadziłamw tym roku jeszcze 20 krzaków, koło 50 będe mieć

Do góry