reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Kochane, rozumiem intencje co do stworzenia wątku zamkniętego. Z doświadczenia jednak wiem już,że wszystko się potem rozjeżdża - bez sensu pisać wszędzie po dwa razy to samo a z braku czasu większość i tak będzie pisać/czytać albo na jednym albo na drugim wątku i tym sposobem grupa się podzieli. Oczywiście, zrobicie jak chcecie, ja tylko takie mam swoje zdanie ;-)

Miałyśmy na Kwietniówkaxh 2006 i bardzo dobrze się sprawdzał. Po co ktoś kogo nieznam ma czytać gdzie spędzam wakacje czy oglądać moje fotki w gaciach ;) czy wysłuchiwać jaki to mam ciężki dzień....ogólnie piszemy tu a tylko to co chcemy by zostało w naszym gronie opisujemy czy wrzucamy na zamknięty :) na kwietniówkach nie było żadnych podziałów a na zamkniętym się działo ;)

oh yeah dziewczyny, wpadłam sie pochwalic, własnie sobie leze na kanapie, ale tak dluzej, reka ciagle na brzuch i bam jest jeden delikatny, i drugi i trzeci i w koncu poczulam moje maleństwo ;)
Gratki kochana :) super!!!! I Ty się doczekałaś :)
dolga ja pamiętam że usypiałam Rafała na kolanach, sadzałam go przodem do siebie, pod głowę poduchę i zasypał oczywiście trochę trzeba było pobujać, potem go kładłam na łóżko, a wieczorem wystarczało że kładłam się obok.

szczesliwa.4 na 100% to dopiero po 40 tc:-D. Zdrówka życzę.

Ja też słyszałam że jak zwolnienie trwa dłużej niż 30 dni to potem trzeba robić badania lekarskie, nie wiem jak to jest z urlopem, ale penie tak samo

paulka 87 ja proponuje ogórki z miodem, słyszałam że dobre, nie jadłam

Kasik 4 jeśli chodzi o ciuchy z pepko to różnie bywa z jakością, kupiłam raz dresy dla Raficia i szybko się zmechaciły. Kupuję tam rzadko bo mi nie podrodze, ale czasem można coś fajnego trafić. Trzeba patrzeć na skład bo sporo sztucznych tam mają.

Akatsuki współczuję rosnącej ósemki, ja wyrwałam w zeszłym roku i do dziś dnia nie doszłam żeby załatać siódemkę załataną tymczasowo. A już zaczynam ją czuć. Boję się iść teraz że haftne na fotelu bo jak myję zęby to mi się na wymioty zbiera.

ladyk24na7 ja po przeczytaniu języka niemowląt też próbowałam tej metody ale zbyt szybko zwątpiłam. Także powodzenia.

Kate jakie milusie, szkoda tylko że tak szybko rosną.

Jeśli chodzi o wątek zamknięty to na majówkach 07 też miałyśmy, on był poza tym otwartym nie przenosiłyśmy nic, wiadomo że jak ktoś się pojawił to od razu do zamkniętego nie miał dostępu dopiero po jakimś czasie. Po paru latach została nas już tylko garstka a potem przeniosłyśmy się na FB. Na ogólnym pisałyśmy ogólnie, na zamkniętym w miarę upływu czasu powstawały kolejne wątki.
Tak samo jak ta kwietnówkach 2006 :) nadal mamy kontakt z najwytrwalszymi :) i na BB i na FB :)

reklama
Dolga gratuluję!:-) wspaniałe uczucie :-)

Ja chyba będę z wami na biezaco dopiero we wrześniu jak na zwolnienie przejdę. Nie ogarniam wszystkiego. W pracy was czytam ale nie mam czasu już odpisywać.

Moja córa ma jakieś bable na rączkach. Wczoraj miała jednego i mówiła ze się pizza oparzyla. Uzanalam ze mało prawdopodobne ale nie drazylam tematu. Dzisiaj po przedszkolu juz miała dużo tych babli. Babki w przedszkolu nic nie mówiły. Pojechaliśmy do szpitala i okazało się ze jakiś wirus. Nazwał to jakoś ale z głowy mi wyleciało. Nic groźnego ale kazał w domu posiedzieć. Wiec do końca tyg mamy wolne.

Mnie znów głową boli i mam już tego powoli dość. Idę się położyć może będzie mi lepiej. Dobranoc . Do jutra

Szczesliwa moze to wirus bostonski...?
Dolga super, ze dzidziys daje o dobie znac, to chyba najfajniejsze uczucie w ciazy :)
Dobrej nocki ide i ja pid prysznic...

Hej Dziewczyny,

Tak rzadko tu zaglądam, że już pewnie zapomniałyście o mnie ;)

W pierwszej ciąży na forum spędzałam pół dnia, od forum zaczynałam dzień i na nim dzień kończyłam. A teraz nie mam kompletnie czasu! Cały dzień biegam z Hanią i sprawami domowymi a wieczorami padam ze zmęczenia. Ta ciąża jest zupełnie inna od pierwszej pod każdym względem... Jestem już pewna, że w brzuchu rośnie Karol, bo to chyba niemożliwe żeby kolejna, kochana dziewczyneczka ;)
Ja jeszcze nie czuję ruchów dziecka :) Hanię też bardzo późno poczułam, dopiero pod koniec II trymestru chyba...więc czekam cierpliwie :)

Pozdrawiam Was serdecznie!!

Hej Annie no dawno cie nie było, ale pamiętamy ;) a co do ruchów to rzeczywiście późno poczułas, rozmawiałam z Lekarzem i mówił ze przyszła do niego dziewczyna w 21 tyg bo ruchów nie czuje, a na usg wszystko ładnie pięknie, okazało się poprostu ze dziecko było ułożone posladkowo, moja siostra tez tak miała i dużo mniej odczuwają ruchy niż ja

Witam sie z rana :)
Dolga gratuluje pierwszych ruchów :)
Małkus zgadzam się z Tobą, każde dziecko jest inne i nie każde uda się tak ułożyć jakbysmy chciały. Ja tez miałam kilka założeń, które kompletnie nie weszły w życie. Również probowałam metody 3-5-7 i przez jakiś czas byłam nią zachwycona. Przemeczylismy się kilka dni i później synek juz sam zasypial, Ale uwaga szczescie nie trwalo długo, moze miesiac. Późńiej jak kładalam go do lozeczka to była histeria. Takze z perspektywy czasu troche zaluje, ze tego probowalam.

dolga, Blair co do tej Cytomegalii to właśnie też tak stwierdziłam, że sobie daruje. Czasami się już gubię w tych badaniach, nie zawsze pamiętam, żeby o wszystko wypytać lekarza a w internecie ciężko czasem się doczytać czegoś mądrego. Ostatnio lekarz kazał mi zrobić kilka badań m.in. na toxo, a jak już byłam w domu to przypomniało mi się, ze kiedys robilam tez na cyto (przed zajśćiem w pierwsza ciaze) i zaczelam czytac o tej cyto - jedni zalecają, inni nie własnie z tego powodu, że i tak nie ma jak tego leczyć.
Buba a można wiedzieć czemu miałaś podejrzenie zarażenia cyto?

Dziewczyny ile wy produkujecie, masakra nadrobić nie idzie.
Kate ale słodziaki masz czadowe, wycalowala by każdy rynek osobno !!!!

Akatsuki bidulo przytyłam mocno, trzymam tez kciuki co by baba nie znalazła nikogo na te mieszkanie przez miesiąc i może się uda ze będzie jeszcze wasze :)

Dolga huraaa ciesze się razem z Tobą, świetne uczucie co? ? Uwielbiam to

Jeśli chodzi o zamknięty kto nie ma ochoty nie musi się tam przenosić, i tyle

My wczoraj byliśmy u znajomych na kolacji i rozpoczęliśmy sezon Grilowy mniam

Witam!

AnnieTess ja Ciebie pamiętam :tak: Jejku kolejny chłopczyk nam się szykuje, bardzo dużo chłopców chyba tylko dwie bliżniaczki jak na razie ale w sumie po połówkowym może się coś zmienić.

Dolga tak smo z ręka na brzuchu pierwszych ruchów wyczekiwałam a teraz to już takie napinanie a to po jednej stronie a to po drugiej, jestem w stanie powiedzieć gdzie jest teraz dziecko. Według usg to waży już 142g ale coś mi się wydaje,że to nie prawda bo dużo za dużo wg kalkulatorków. W sumie nie robił mój ginek tylko jakaś babka to nie bardzo jej wierzę .

Jejku jak to wspaniale,ze już wiosna !!!!

reklama
Hej ;)
Jakoś wczoraj znowu wymiękłam wieczorem...

Dzis wieczorem jadę do lbn bo jutro wizyta u gina, mam nadzieje ze uda mi sie go namówić na usg, chciałabym podejrzeć moje Maleństwo czy wszystko jest dobrze ;)
Małe coś leniwe mało sie rusza :( wczoraj ze dwa razy rano i z raz wieczorem tylko poczułam... A myślałam ze sie juz rozbrykalo. Dziewczyny to możliwe ze czuje Je tak nisko mniej wiecej na wysokości kości biodrowej?

Dolga super ze poczułaś ruchy!

Szczęśliwa zdrówka dla Małej

AnnieTess gratulacje Syna ;)

Akatsuki mam nadzieje ze ten domek jednak na Was zaczeka ;)

Miłego dzionka ;)

Do góry