reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Moim zdaniem wystarczy porządnie nawilżający balsam. Zawsze stosowałam Nivea Q10 na zmianę z Dove z bordowa naklejka. Są świetne. Lubie tez Neutrogene ale zostawia taki "film" i znoszę go tylko zimą.
na dwóch wspomnianych przejechałam cała ciążę. Przytyłam 13-14 kg, mialam ogromny brzuch i...3 male roztepy na jednym posladku po których śladu juz nie ma. Moim zdaniem ważna jest systematyczność. Wcieralam 2x dziennie zwłaszcza brzuch, piersi, uda i plecy. Podobno dużo dają geny ale moja sis ma rozstępy po ciazach wiec myślę że da się coś zrobić.
Stosowałam tez apteczne "cudo" Elancyn za 85 zł za tubeczke i o zgrozo większego szajsu nie widzialam. Mało wydajne i szali nie było.

Teraz szukam jeszcze balsamu Palmers. Miałam przyjemność korzystać i ta ciaza należy do niego - jak tylko go namierze :) widziałam w drogerii Naturia ale nie mam jej tu w okolicy i musze zrobić wyprawę :)

reklama
hej!
niesmialo chcialabym dolaczyc, choc nadal sie boje, zeby nie zapeszyc.... to 5/6 tydz. mam juz 3 letniego synka, ale wiem tez jak to jest cieszyc sie za wczesnie....
Palmersa tez jak najbardziej polecam :) pewnie na allegro mozna znalezc....

dreamgirl ja cóż chwila moment i 36 wiosen :)
No to czyli w bardzo podobnym wieku jesteśmy i nasze pierworodne też podobnie :) Moja w marcu 9 latek :)

niesmialo chcialabym dolaczyc, choc nadal sie boje, zeby nie zapeszyc.... to 5/6 tydz. mam juz 3 letniego synka, ale wiem tez jak to jest cieszyc sie za wczesnie....
Palmersa tez jak najbardziej polecam :) pewnie na allegro mozna znalezc....
Witamy! Zagość tu na dłużej :) Ja też teraz Palmers używam na zmianę z innym nawilżającym zwyczajnym balsamem. Mam nadzieję, że będzie dobrze :)

papayka witaj, ja też myślałam czy się udzielać czy poczekać, co by nie zapeszyć, ale chyba w końcu musi być dobrze

dreamgirl w której klasie jest Twoja pociecha, my w tym roku mamy komunię, mam nadzieję że nieźle będę się prezentować już z brzuszkiem

dolga , ladyk, Magda Wy macie maluszki i miałam zapytać: karmicie jeszcze piersią?

Ja już nie karmię.

Ja się obawiam tego dźwigania, mojego aktualnie 9 kilowego, Bąbla. W pierwszej ciąży od 6 mca zaczęła mi się skracać szyjka, więc musiałam więcej leżeć + stali towarzysze: no-spa, luteina, mg. Mała się spieszyła na świat, w 32 tc i 35 tc lądowałam na patologii ciąży. Jeśli taka sytuacja zacznie się powtarzać w tej ciąży to zastanawiam się, czy nie naciskać na założenie pessara. Teraz nie mogę sobie pozwolić na leżenie, bo Mała jest. Mąż mi pomaga, ale dopiero jak wróci z pracy. Ehh....:eek:

witam
ja nadal walcze z mdłościami 24 h na dobe, czuje sie fatalnie

dziewczyny ja mam miedzy chłopcami 19 miesięcy rózmicy i na prawde nie było ciężko,
kwesta tylko dobrej organizacji, tak ze nic się nie martwcie, bedzie dobrze,
tylko ostatnie 2 miesiace ciąży lezałam, poniewaz pracowałam, dzwigałam starszego i
po prostu "przedobrzyłam"

bata będzie dobrze, nie jestes najstarsza, jestesmy prawie w równym wieku
krewetka który masz tc? bo nie masz suwaczka

witam wszystkie nowe mamy i gratuluje bicia sreduszek

layk24na7 ja ostatnie 2 miesiace lezałam z młodszym, też mi sie wydawało ze przeciez to nie do zrobienia
przy dziecku, ale jak usłyszałam, ze musze lezec poniewaz jak nie bede lezec to będe z wczesnym wczesniakiem w szpitalu
a starszy syn w domu to lezałam plackiem 2 miesiace, donosiłam go do terminu w 38 tc się urodził.
ale kazda ciąza jest inna , na pewno u Ciebie będzie wszystko dobrze do samego końca

kate widzę, że tez spodziewasz się trzeciego dzieciątka - ponieważ w pracy szefostwo musiałam powiadomić od razu o stanie rzeczy, bo wiem że może być różnie i muszę być na "innych warunkach" to usłyszałam, no cóż niektórzy lubią duże rodziny:baffled: na co odpowiedziałam, że to dopiero początek

reklama
dolga , ladyk, Magda Wy macie maluszki i miałam zapytać: karmicie jeszcze piersią?

ja nadal karmię w nocy i nie wiem jak to skonczyć, bo ciężko, inaczej nie chce zasnąc tylko przy cycku

Adaśkowa a masz może jakieś sprawdzone mazidła na brzuszek i piersi co by się nie posypać?

ja smarowałam brzuch tylko zwykła oliwką codziennie i nic nie wyszło, ale rzeczywiście coś z tymi genami też może być, u mnie ani żadna siostra ani mama rozstępów nie miały

Witaj :)

u mnie narazie zadnych mdlosci, w pierwszej ciazy juz w tym czasie mialam, mam nadzieje ze mnie tym razem ominą;-)

ja w pierwszej ciąży miałam od 8 tyg dopiero

Ja się obawiam tego dźwigania, mojego aktualnie 9 kilowego, Bąbla. W pierwszej ciąży od 6 mca zaczęła mi się skracać szyjka(..)

no mój waży już 11kg, a miałam podobną sytuacje ze skracaniem, u mnie od 5 msca, ale sporo leżałam i obeszło się bez szpitala, oby teraz też.

Do góry