reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

reklama
Ladyk,

No to można powiedzieć, że już niedługo :)

Ja połówkowe pewnie będę miała na koniec czerwca. Matko ile ja jestem za wami [emoji12]

Ale już w piątek mam prenatalne - w weekend mamy zamiar poinformować w końcu o ciąży rodzinę tylko nie wiem czy w ten czy w majowy) i jeszcze z rana lecę do endo i to na 6:30. Buuu

Ladyk mnie tez ciekawość zjada ;) co tam mieszka w środku mnie, chcialabym drugą córcie :) jutro mam usg ale wiem że to jeszcze za wcześnie teraz narządy wyglądają tak samo wiec sie nie nastawiam będę czekać też na połówkowe z niecierpliwością :)

Kamilove chodzisz do pracy na nocki? Nie korzystasz z przywileju ciążowego

Paulka87 zagoń do pielenia swoją drugą połówkę:-D

Julisia jak masz jakieś obawy to lepiej dla świętego spokoju idź do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.

Mrówkaa dobrze że ten polip to niby nic groźnego, a tym chłopcem się tak nie przejmuj, będziesz miała parkę super:-).

dolga no nic nie wiadomo może krasnoludki rozpowiedziały. Ja niby też nie rozpowiadam, powiedziałam tylko w pracy i rodzicom, a wiedzą już chyba wszyscy, dostaję sms z gratulacjami i nie wiem od kogo:-D, nawet kuzynka z mieszkająca we Włoszech zaczepiała mnie ostatnio na skypie, gratulując.

Buba fajne zestawiki, już by mogło być lato

Bas81 jeżeli córka chce jechać i wiesz że da radę to niech jedzie, ja się zastanawiałam przez chwilę czy swojego pawie 8-latka dać na kolonie taneczne, ale jednak nie. Dlatego że dwa tygodnie bez rodziców nie wytrzymał by, a to daleko więc odwiedziny by odpadły no i nie jest aż na tyle samodzielny żeby zadbać o siebie. I jak mu wytłumaczyłam że będzie tam bez nas tylko z kolegą to sam dał spokój, więc jeszcze nie dorósł.

Ladyk zdrówka życzę

Kamila 1983
ja się już chwaliłam że kupiłam do brzucha ziaje mama mia, ale dopiero w tamtym tygodniu więc zobaczymy dopiero jakie efekty.W pierwszej ciąży stosowałam mustellę fajna była ale droga

Asika super że wszystko dobrze, jak siusiak zdrowy to trza się cieszyć:-D.

Dziś w pracy koleżanki stwierdziły że mi brzuch odskakuje.:-D

Pędzę robic koktajl tylko z bananów bo truskawkowy był wczoraj.

To szczepienie jest w PL w 5 dawkach 3 pierwsze w pierwszym roku,4 dawka w drugim roku a 5 dawka w 6 roku. To rzczepienie przeciw krztuścowi. Ja szczepię.

No wlasnie tylko ze tu chca szczepic kobiete w ciazy w 28-32tyg a potem dzieciaczka jak skonczy 2,3 i 4 miesiace. Czytalam sporo na necie i opinie sa podzielone. Akatsuki - ty bedziesz szczepic sie?

Zamkniety watek mi nie przeszladza :rofl2:

kamila1982 świetny nic :) i wiek ciąży mamy podobny

a co do informacji o ciąży to u nas prawie nikt nie wie :D jakoś tak wychodzi wiedzą moi rodzice i przyjaciółka nawet dzieciom jeszcze nie powiedzieliśmy chociaż w planie mamy po jutrzejszym usg jakoś tak chciałam sie upewnić że wszystko dobrze i na takie informacje liczę właśnie jutro. A potem powiemy naszej młodzieży pokażemy zdjęcie bo już podobne do człowieka maleństwo będzie.
Podejrzewam że będą w lekkim szoku bo jakoś nie prosiły o rodzeństwo są totalnie związani z sobą zawsze i wszedzie razem nie potrzebowali kompana :)

My juz po obiadku ;) pyszny wyszedł ;) nawet G zjadł (On teraz na diecie i ciagle wcina kurczaka z warzywami albo ryżem)

Ladyk mnie tez zżera ciekawość co do płci, mam nadzieje ze lekarz sie zgodzi na wizycie w czw zrobić usg... Jak sie nie zgodzi to dopiero połówkowe ze jakieś 5tyg

Buba o widzisz nie dojrzałam w białej zawieszki, faktycznie to MK, choruje na ich torebkę, ale na razie to jeszcze nie moj budżet na dodatki ;p wystarczy ze w grudniu zaszalal i kupiłam sobie portfel Versace ;p
Ale ta Promod... Fajna fajna ;) ja lubiłam bardzo River Island ale niestety zlikwidowali w Pl.
Ja kiedyś przeczytałam artykuł ze krem z lidla bije na głowę kremy po 200zl za słoiczek, nie chciało mi sie wierzyć ale kupiłam i spróbowałam i jest ekstra! Na szczęście po Mamie odziedziczyłam brak problemów z cera, nigdy nie miałam trądziku itp wiec nie jestem jakaś wymagająca co do kosmetyków ;)
Ech oby w końcu te mdłości dały Ci spokój na stałe! ;)

Evvula u mnie tez juz w pracy wszyscy wiedza, dzis mi koleżanka mówiła ze młody doktorant lata i pyta czy faktycznie jestem na zwolnieniu dlatego ze jestem w ciąży... Ze ludzie nie maja własnego życia...
Ale ze jak Ci ten brzuch odskakuje? ;p

Evvula,

Ja dorabiam pilnowanie dzieci wiec przywileje mnie nie obowiązują ;) zresztą i tak wtedy normalnie śpię :)

U mnie nie wie nikt o ciąży:) no poza szefową i kadrową. No i moi obecni pracodawcy im powiedziałem odrazu. W końcu wiem, że popilnuje dzieci tylko maks do końca sierpnia, a i prwnie tyle nie dam rady.

Z rodziny nie wir nikt i jakoś nawet nie mam chęci by cokolwiek im mówić [emoji57]

Bo z kosmetykami (zresztą nie tylko) jest tak, że często gęsto 60% ceny to sama marka. Kupiłam sobie kiedyś tusz do rzęs YSL. 140 zł poszło. Rzeczywiście rewelacja. Rzęsy jak sztuczne. Po miesiącu tusz zaczął gęstnięć i zasychać. Myślę sobie, co jest? Porządnie dokręcałam, wycierałam szczoteczkę po każdym użyciu. Weszłam na KWC wizażowe, żeby poczytać opinie. I prawie przy każdej opinii jeden minus: szybko zasycha. 140 zł na miesiąc? Eeee dzięki. Teraz np. od 3 mcy używam Astor. W rossmannie na promocji kupiłam za 25 zł i jest bardzo ok.

reklama
Do góry