reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Ladyk,

No to można powiedzieć, że już niedługo :)

Ja połówkowe pewnie będę miała na koniec czerwca. Matko ile ja jestem za wami [emoji12]

Ale już w piątek mam prenatalne - w weekend mamy zamiar poinformować w końcu o ciąży rodzinę tylko nie wiem czy w ten czy w majowy) i jeszcze z rana lecę do endo i to na 6:30. Buuu

Ladyk mnie tez ciekawość zjada ;) co tam mieszka w środku mnie, chcialabym drugą córcie :) jutro mam usg ale wiem że to jeszcze za wcześnie teraz narządy wyglądają tak samo wiec sie nie nastawiam będę czekać też na połówkowe z niecierpliwością :)

Kamilove chodzisz do pracy na nocki? Nie korzystasz z przywileju ciążowego

Paulka87 zagoń do pielenia swoją drugą połówkę:-D

Julisia jak masz jakieś obawy to lepiej dla świętego spokoju idź do lekarza, lepiej dmuchać na zimne.

Mrówkaa dobrze że ten polip to niby nic groźnego, a tym chłopcem się tak nie przejmuj, będziesz miała parkę super:-).

dolga no nic nie wiadomo może krasnoludki rozpowiedziały. Ja niby też nie rozpowiadam, powiedziałam tylko w pracy i rodzicom, a wiedzą już chyba wszyscy, dostaję sms z gratulacjami i nie wiem od kogo:-D, nawet kuzynka z mieszkająca we Włoszech zaczepiała mnie ostatnio na skypie, gratulując.

Buba fajne zestawiki, już by mogło być lato

Bas81 jeżeli córka chce jechać i wiesz że da radę to niech jedzie, ja się zastanawiałam przez chwilę czy swojego pawie 8-latka dać na kolonie taneczne, ale jednak nie. Dlatego że dwa tygodnie bez rodziców nie wytrzymał by, a to daleko więc odwiedziny by odpadły no i nie jest aż na tyle samodzielny żeby zadbać o siebie. I jak mu wytłumaczyłam że będzie tam bez nas tylko z kolegą to sam dał spokój, więc jeszcze nie dorósł.

Ladyk zdrówka życzę

Kamila 1983
ja się już chwaliłam że kupiłam do brzucha ziaje mama mia, ale dopiero w tamtym tygodniu więc zobaczymy dopiero jakie efekty.W pierwszej ciąży stosowałam mustellę fajna była ale droga

Asika super że wszystko dobrze, jak siusiak zdrowy to trza się cieszyć:-D.

Dziś w pracy koleżanki stwierdziły że mi brzuch odskakuje.:-D

Pędzę robic koktajl tylko z bananów bo truskawkowy był wczoraj.

To szczepienie jest w PL w 5 dawkach 3 pierwsze w pierwszym roku,4 dawka w drugim roku a 5 dawka w 6 roku. To rzczepienie przeciw krztuścowi. Ja szczepię.

No wlasnie tylko ze tu chca szczepic kobiete w ciazy w 28-32tyg a potem dzieciaczka jak skonczy 2,3 i 4 miesiace. Czytalam sporo na necie i opinie sa podzielone. Akatsuki - ty bedziesz szczepic sie?

Zamkniety watek mi nie przeszladza :rofl2:

kamila1982 świetny nic :) i wiek ciąży mamy podobny

a co do informacji o ciąży to u nas prawie nikt nie wie :D jakoś tak wychodzi wiedzą moi rodzice i przyjaciółka nawet dzieciom jeszcze nie powiedzieliśmy chociaż w planie mamy po jutrzejszym usg jakoś tak chciałam sie upewnić że wszystko dobrze i na takie informacje liczę właśnie jutro. A potem powiemy naszej młodzieży pokażemy zdjęcie bo już podobne do człowieka maleństwo będzie.
Podejrzewam że będą w lekkim szoku bo jakoś nie prosiły o rodzeństwo są totalnie związani z sobą zawsze i wszedzie razem nie potrzebowali kompana :)

My juz po obiadku ;) pyszny wyszedł ;) nawet G zjadł (On teraz na diecie i ciagle wcina kurczaka z warzywami albo ryżem)

Ladyk mnie tez zżera ciekawość co do płci, mam nadzieje ze lekarz sie zgodzi na wizycie w czw zrobić usg... Jak sie nie zgodzi to dopiero połówkowe ze jakieś 5tyg

Buba o widzisz nie dojrzałam w białej zawieszki, faktycznie to MK, choruje na ich torebkę, ale na razie to jeszcze nie moj budżet na dodatki ;p wystarczy ze w grudniu zaszalal i kupiłam sobie portfel Versace ;p
Ale ta Promod... Fajna fajna ;) ja lubiłam bardzo River Island ale niestety zlikwidowali w Pl.
Ja kiedyś przeczytałam artykuł ze krem z lidla bije na głowę kremy po 200zl za słoiczek, nie chciało mi sie wierzyć ale kupiłam i spróbowałam i jest ekstra! Na szczęście po Mamie odziedziczyłam brak problemów z cera, nigdy nie miałam trądziku itp wiec nie jestem jakaś wymagająca co do kosmetyków ;)
Ech oby w końcu te mdłości dały Ci spokój na stałe! ;)

Evvula u mnie tez juz w pracy wszyscy wiedza, dzis mi koleżanka mówiła ze młody doktorant lata i pyta czy faktycznie jestem na zwolnieniu dlatego ze jestem w ciąży... Ze ludzie nie maja własnego życia...
Ale ze jak Ci ten brzuch odskakuje? ;p

Evvula,

Ja dorabiam pilnowanie dzieci wiec przywileje mnie nie obowiązują ;) zresztą i tak wtedy normalnie śpię :)

U mnie nie wie nikt o ciąży:) no poza szefową i kadrową. No i moi obecni pracodawcy im powiedziałem odrazu. W końcu wiem, że popilnuje dzieci tylko maks do końca sierpnia, a i prwnie tyle nie dam rady.

Z rodziny nie wir nikt i jakoś nawet nie mam chęci by cokolwiek im mówić [emoji57]

Bo z kosmetykami (zresztą nie tylko) jest tak, że często gęsto 60% ceny to sama marka. Kupiłam sobie kiedyś tusz do rzęs YSL. 140 zł poszło. Rzeczywiście rewelacja. Rzęsy jak sztuczne. Po miesiącu tusz zaczął gęstnięć i zasychać. Myślę sobie, co jest? Porządnie dokręcałam, wycierałam szczoteczkę po każdym użyciu. Weszłam na KWC wizażowe, żeby poczytać opinie. I prawie przy każdej opinii jeden minus: szybko zasycha. 140 zł na miesiąc? Eeee dzięki. Teraz np. od 3 mcy używam Astor. W rossmannie na promocji kupiłam za 25 zł i jest bardzo ok.

reklama
Do góry