reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Hello kobietki

Od rana jakaś zalata jestem :) Mój A po tyg wolnego w końcu poszedł do pracy i skończyła mi się laba :) Próbuje Was ogarnąć ale ciągle cos.... a Wy produkujecie jak szalone ;-)

Buba,
Ty to laseczka jesteś - rozmiar ubrań nosisz takie jak ja jak miałam 10 lat ;) Bardzo mi się podoba Twój wczorajszy zakup ;) Ostatnia tunika/sukienka extra ;-) Widziałam, że krewetka zobowiązała się napisać do moderatorki. Jeszcze trzeb zrobić listę osób ktore mają mieć dostęp do zamkniętego bb - moderatorem jest aniaslu ;)

kasik4, Bas
- fajnie, że dołączyłyście :-)

Julisia,
co za wczorajsze przeżycie!!! Dobrze nic Wam się nie stało!!Jak nie boli Cię brzuch i nic się złego nie dzieje to pewnie odpuściłabym sobie wizytę u lekarza ;)

Blair,
będzie odrębny watek zamknięty a ten nadal będzie istnieć :-) Trzeba zrobić listę, żeby moderatorka wiedziała komu ma udostępnić watek zamknięty :-)

Mrówka
, też miałam torbiel z Martynką i dość często plamiłam krwawiłam ale po jakimś czasie torbiel się wchłonęła :-)

Dolga
, trzymam kciuki za wizytę. Koniecznie daj znac po ;-)

Bata, mam podobne podejście co Ty :) Dlatego od początku byłam za zamkniętym wątkiem ;-)

sysia,
ale mi zrobiłaś ochotę na koktajl truskawkowy :)

ladyk,
o nieee dużo dużo zdrowia dla Was :)

reklama
Dolga, dzięki! I również zdrowia! Oby choróbska nie nawracały!
A próbowałaś Nanobase? Ja używałam w poprzedniej ciąży na noc, bo jest tłustawy. Z moimi suchymi i alergicznymi policzkami sobie świetnie poradził.
Teraz jakoś udaje mi się uniknąć suchości, ale dość długo pracowałam nad sobą i swoją systematycznością w kwestii stosowania kremów i balsamów. Z kremami do buzi już odniosłam sukces. Codziennie na dzień i na noc. Z balsamem jeszcze walczę. Trzy razy w tygodniu to na razie moja norma. Ale walczę dzielnie ze swoim "wieczoram jestem zmęczona i mi się nie chce". [emoji12]

reniam20-córka ma prawie 7 lat, a w wakacje będzie już po pierwszej klasie... Ona jest dosyć samodzielna i na pewno sobie poradzi jeśli chodzi o dbanie o siebie itd. ale najbardziej boję się że po prostu dopadnie ją tęsknota :(
Zagadałam do sąsiadki, która jest mamą kolegi Amelki z klasy- mają przemyśleć sprawę i może się zdecydują- byłoby super
ladyk- dużo zdrówka dla Was!

Co do suchej skóry to niestety nie pomogę. Do tej pory walczę z odwrotnym problemem- świecącą, raczej tłustą cerą... Chociaż zaraz na początku ciąży miałam suchy placek w okolicach ust i pomogła mi maseczka nawilżająca Bielendy.

Ostatnia edycja:
ladyk noo moja droga i co ja mam zrobic, chyba jestem niereformowalna i poprostu jestem okropnie niesystematyczna, ale dziekuje, kupie nanobase i moze mi pomoze, tego jeszcze nie stosowalam :) a balsam 3 razy w tyg uuuuu to bylby raj :)

aa ladyk wiesz co chcialam sobie zamowic przez neta te witaminy omegamed i tak patrze, bo przeciez znalazłam po 25 zł, ale te po 25 to sa omegamed optima, a omegamed optima forte to po 50zł, to ktore Ty masz, pewnie te forte

Ostatnia edycja:
Co do suchej skóry tez mam ten problem. Nienawidzę balsamów bo czuję wtedy ze skora nie oddycha. A rano budzę się zwykle spocona tak gdzie się posmaruje. Od jakiegoś czasu używam olej kokosowy tłoczony na zimno do kąpieli. Dodaje trochę do wanny i się w tym kapie. To idealne rozwiązanie dla mnie i skóra się poprawiła

ladyk noo moja droga i co ja mam zrobic, chyba jestem niereformowalna i poprostu jestem okropnie niesystematyczna, ale dziekuje, kupie nanobase i moze mi pomoze, tego jeszcze nie stosowalam :) a balsam 3 razy w tyg uuuuu to bylby raj :)
Te trzy razy w tygodniu to moja duma i chluba [emoji12] . Mam dość alergiczną skórę i robi się tak niestetycznie chropowata jak dłuższy czas nic nie stosowałam. Chciałam pójść na łatwiznę kiedyś i kupiłam sobie balsam Nivea pod prysznic, co go tak reklamowali. Ale jak wywinęłam orła w wannie to sobie dałam z nim spokój. Śliski jest okropnie. A jeśli chodzi o twarz to w końcu sama poszłam po rozum do głowy, bo nie dość, że miałam suche place na polikach, to jeszcze były czerwone. Nie wspomnę już, jak wyglądał makijaż. Fluid się na tych suchych miejscach źle rozprowadzał i lepiej już wyglądałam bez make-up'u niż w nim...

dla dziewczyn co mają sucha skórę i alergiczną polecam Elo-Baza lekki krem jest rewelacyjny :tak:
Elo-baza, krem lekki, 75 g - Portal Dbam o Zdrowie ło taki ostatnio wyczaiłam go w aptece za 12 zł i najwazniejsze nie jest tłusty.

bas81 ja też sie zastanawiam nad wysłaniem swego pierworodnego na obóz ;/ niby ma 8 lat już i chce bo to zgrupowanie karate ale troszkę sie obawiam bo on z tych wrażliwców ale kiedys musi być ten pierwszy raz

czym sobie kobietki kremujecie brzuchy? Cos polecacie? Zastanawiam sie nad Palmersem ale opinie różne słyszałam a do najtańszych nie należy.

Ladyk zdrówka!
Julisia straszna przygoda z sarną dobrze że tak się to skończyło.
Sysia mnia smaka narobiłaś koktajlem :) mam w zamrażalniku z lata to zaraz sobie chyba zrobię :) bo czekam na sezon truskawkowy z utęsknieniem.

U mnie strasznie wieje już od tygodnia aż głowe zrywa :/

.

reklama
Kamila a ja Palmersa polecam :) używałam go w pierwszej ciąży i pomimo że mam skłonności do rozstępów to na brzuchu wyskoczymy mi dwa malutkie przed samym porodem, a przytyłam 19 kg. Gorzej mam na piersiach bo zrobiło ich sie trochę ale to moja wina bo nie myślałam że tam mi wyskoczy i nie smarowalam się tam namiętnie. Jedynie co to zapach może niektórym osobom nie odpowiadać. Teraz kupiłam tez Elancyl i smaruje się nim wymiennie z Palmersem.

Do góry