reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Buba oj szalała, ale to pewnie przez głośną muzykę i napoje gazowane bo tam dużo cukru ;) był drink bar to tez skorzystałam oczywiście bez % ale tortu nie zjadłam :( a dobry był, tylko po dwóch kęsach poczułam ze jest tak mocno nasączony alkoholem ze zrezygnowałam.
Widzę ze Wy tez wczoraj pobalowaliscie ;p takie spontany są najlepsze ;) my w lbn mieliśmy paczkę znajomych i często wyskakiwaliśmy właśnie na takie spotkanka :)
Oby kac szybko przeszedł ;)

Dreamgirl ale Córka będzie miała super niespodziankę! Czekam na zdjęcia ;)

Xmamuska byc moze są dla rodziny, my tylko znajomi i nic nam nie wiadomo o poprawinach, z reszta G zaraz wybywa na zajęcia a ja muszę do pracy usiąść...
Ale super ze Synek tak mocno kopie! Mam nadzieje ze i Moje zacznie tak mocno kopać żeby G poczuł bo juz sie nie moze doczekać ;)
Świetna fota, zazdroszczę takiej wycieczki ;)

Zapomniałam Wam wrzucić fotki mojej wróżby ciasteczkowej (podziękowanie dla gości)- pasuje jak ulał ;)
ImageUploadedByForum BabyBoom1429431773.265837.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1429431773.265837.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1429431773.265837.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 104
reklama
haha xmamuska niezle z tymi blizniaczkami:D a z wycieczka to super, ze sie udała, rodzinka ekstra :)

Buba noo takie niespodziewane wypady są najlepsze :) a tak apropo syna to własnie tego mi potrzeba haha zeby sam siebie juz ogarniał, ale kiedy to bedzie ;) a jak z twoim rzygankiem, czyzby odeszło?

dreamgirl ekstra niespodzianka, czekam na foty :)

Blair fajnie ze wesele sie udalo, my mamy dopiero za 1,5 msca

Hej :-)

Blair wywrozylam Ci ta aktywność dzidzi na weselu :-D fajnie ze się wszystko udało :-) i bardzo ładnie brzuszek było widać :-)

Ja idę w przyszły weekend na wesele, panna młoda w tym samym tygodniu ciąży co ja :-) musiałam specjalnie nowa kiecke kupić bo cycochy do żadnej która mam zmieścić się nie chciały :p

Dreamgirl super niespodzianka! Czekam na relacje z reakcji!

Buba przeczytałam ten artykuł, mądry lekarz i jak najbardziej wydaje mi się że w tak skrajnych sytuacjach lekarz nie może odmówić pomocy.. Klauzula sumienia swoją drogą ale jeśli dziecko nie ma nawet cienia szansy na przeżycie..eh ciężki temat ale takie skrajne sytuacje były, są i będą ale jeśli wady są tak ciężkie to decyzja należy do rodziców, lekarz jedynie może zaproponować możliwe rozwiązania.. Tak jak powiedział w wywiadzie, są dwa wyjścia, oba złe.. Ale na to już wpływu nie ma nikt, natura zawiodła... Nie jestem zwolenniczką przerywania ciąży, ale jeśli dziecko nie ma głowy czy czaszki.. Ehh ciężkie sytuację ale wyjścia z takiej sytuacji nie ma... Swoją drogą nawet nie wiedziałam że tak może się zdarzyć..

EDIT

Zrobię dziś zdjęcie aktualizujace wielkość domka i może odwaze się jak wy, zrobić foto golego brzuchola :p zobaczymy :p

Aaa i mnie też zainspirowalyscie do ogarnięcia czupryny. Byłam u fryzjera, super mnie sciela i zamówiłam sobie henne do włosów, więc jak zdarzy przyjść to hennuje się w poniedziałek a jak nie to w środę :-D

Jeszcze tylko mam dylemat, bardzo duży.. Na jaki kolor pomalować paznokcie :p sukieneczke mam chabrowa lekko polyskujaca, więc takie same paznokcie raczej odpadają bo za dużo.. Macie pomysły co pasuje? :-)

Ostatnia edycja:
malinka zalezy co lubisz czy mocne kolory czy raczej nie, wydaje mi sie ze i pastele moga byc i cos mocniejszego, ja bym wybrala pewnie roz, bo uwieliam mocny roz :D

malinka zalezy co lubisz czy mocne kolory czy raczej nie, wydaje mi sie ze i pastele moga byc i cos mocniejszego, ja bym wybrala pewnie roz, bo uwieliam mocny roz :D

Uwielbiam wszystkie kolory :-D mam chyba wszystkie możliwe w domu, bo swojego czasu miałam fiola na punkcie paznokci.. :p od kad jestem w ciąży ograniczylam malowanie a tak to zawsze pazur musiał być zrobiony :-)
Też myślałam o różu :-D teraz jeszcze pomyślałam o mietowym hmm.. Widzę że będę miała poważny problem haha :p

Nadrabiam wszystkie wpisy uff
Blair fajnie ze zadowolona z wesela, a poprawiny tez są ?

Malinka cudowne uczucie naprawdę, dziś była znów powtórka i dziewczynki mnie oblecialy i wslucjiwaly się. Silny ten mój Synuś ze tak go czuć juz po mimo mojej nadwagi, fakt że rękę trzeba było mocniej przyłożyć żeby poczuć.

Colly spokojnie przyjdzie i kolej na Was, buziak

Buba współczuję remontu, mnie w maju czeka wymiana samego prysznica i juz chora jestem na samą myśl

Dreamgirl ale się corcia ucieszy, świetna niespodzianka.

Poniżej zdjęcie mojej cudownej rodzinki z wczorajszej wycieczki
Nie stresuj się na zapas życzę by wymiana poszła szybko, gładko i bez bałaganu :) a rodzinka jak z obrazka, super masz te córy!
Buba,nie uważam że to snobizm że chodzisz na prenatalne do dr.R sama się chce do niego zapisać już teraz ,chce żeby ktoś rzetelnie zbadał moją dzidzie :-) Mogłabyś mi napisać u kogo prowadzisz ciążę ??? Chciałabym zmienić mojego dr.:-/ niestety :-( co do artykułu to straszny :-/ jakoś w ciąży ciężko mi się czyta o takich biednych chorych maluchach które np.maja urodzić się bez główki :-( jak byłam w ciąży natrafiłam na artykuł w newsweek gdzie były opisane popełniane błędy podczas porodu - tak mi to utkwilo w głowie ze przez kilka nocy mi się to śniło . Super ze tak miło spedzilas wieczór tylko niepotrzebny ten kac ;-)
"Kac" mija ;) pisałam o tym że to nie snobizm bo kilka stron temu padł taki zarzut że chodzenie do dwóch ginów i szukanie tego naj lepszego i najdroższego ( niestety cena idzie w parze z jakością sprzętu, materiałów i wiedzy użytej do badania) to czysta przesada. Chodzę do Kucharskiego w Damianie. Chodzę do niego uuuu z 18 lat. Jest dobry ale specyficzny i czasem roztrzepany trochę więc nie wszystkim to odpowiada. Polecić Ci mogę również Krzysztofa Pancześnika i Grzegorza Południewskiego. Co do artykułu wiem że może to nie na okres ciąży akurat ale wart przeczytania.
Zobaczcie co znalazłam w necie :) hehehe ale CZAD że rodzice wytrzymali z sekretem super
Rodzina i przyjaciele byli przekonani, że urodziła chłopca. Co za niespodzianka - Dziecko
Dobre!!!!! Podziwiam że się nie wygadali, a reakcja bezcenna!
Buba oj szalała, ale to pewnie przez głośną muzykę i napoje gazowane bo tam dużo cukru ;) był drink bar to tez skorzystałam oczywiście bez % ale tortu nie zjadłam :( a dobry był, tylko po dwóch kęsach poczułam ze jest tak mocno nasączony alkoholem ze zrezygnowałam.
Widzę ze Wy tez wczoraj pobalowaliscie ;p takie spontany są najlepsze ;) my w lbn mieliśmy paczkę znajomych i często wyskakiwaliśmy właśnie na takie spotkanka :)
Oby kac szybko przeszedł ;)

Dreamgirl ale Córka będzie miała super niespodziankę! Czekam na zdjęcia ;)

Xmamuska byc moze są dla rodziny, my tylko znajomi i nic nam nie wiadomo o poprawinach, z reszta G zaraz wybywa na zajęcia a ja muszę do pracy usiąść...
Ale super ze Synek tak mocno kopie! Mam nadzieje ze i Moje zacznie tak mocno kopać żeby G poczuł bo juz sie nie moze doczekać ;)
Świetna fota, zazdroszczę takiej wycieczki ;)

Zapomniałam Wam wrzucić fotki mojej wróżby ciasteczkowej (podziękowanie dla gości)- pasuje jak ulał ;)
Zobacz załącznik 682628
Aaaaaa ależ wróżba!!!! A dzidzia imprezowa, pewnie dziś odsypia ;)
haha xmamuska niezle z tymi blizniaczkami:D a z wycieczka to super, ze sie udała, rodzinka ekstra :)

Buba noo takie niespodziewane wypady są najlepsze :) a tak apropo syna to własnie tego mi potrzeba haha zeby sam siebie juz ogarniał, ale kiedy to bedzie ;) a jak z twoim rzygankiem, czyzby odeszło?

dreamgirl ekstra niespodzianka, czekam na foty :)

Blair fajnie ze wesele sie udalo, my mamy dopiero za 1,5 msca
Rzyganko odeszło, jak narazie, tfu, tfu czasem mnie przymuli ale to już pikuś w porównaniu z tym co było... Zaraz synuś podrośnie i będzie wam śniadanka robił :)
Hej :-)

Blair wywrozylam Ci ta aktywność dzidzi na weselu :-D fajnie ze się wszystko udało :-) i bardzo ładnie brzuszek było widać :-)

Ja idę w przyszły weekend na wesele, panna młoda w tym samym tygodniu ciąży co ja :-) musiałam specjalnie nowa kiecke kupić bo cycochy do żadnej która mam zmieścić się nie chciały :p

Dreamgirl super niespodzianka! Czekam na relacje z reakcji!

Buba przeczytałam ten artykuł, mądry lekarz i jak najbardziej wydaje mi się że w tak skrajnych sytuacjach lekarz nie może odmówić pomocy.. Klauzula sumienia swoją drogą ale jeśli dziecko nie ma nawet cienia szansy na przeżycie..eh ciężki temat ale takie skrajne sytuacje były, są i będą ale jeśli wady są tak ciężkie to decyzja należy do rodziców, lekarz jedynie może zaproponować możliwe rozwiązania.. Tak jak powiedział w wywiadzie, są dwa wyjścia, oba złe.. Ale na to już wpływu nie ma nikt, natura zawiodła... Nie jestem zwolenniczką przerywania ciąży, ale jeśli dziecko nie ma głowy czy czaszki.. Ehh ciężkie sytuację ale wyjścia z takiej sytuacji nie ma... Swoją drogą nawet nie wiedziałam że tak może się zdarzyć..

EDIT

Zrobię dziś zdjęcie aktualizujace wielkość domka i może odwaze się jak wy, zrobić foto golego brzuchola :p zobaczymy :p

Aaa i mnie też zainspirowalyscie do ogarnięcia czupryny. Byłam u fryzjera, super mnie sciela i zamówiłam sobie henne do włosów, więc jak zdarzy przyjść to hennuje się w poniedziałek a jak nie to w środę :-D

Jeszcze tylko mam dylemat, bardzo duży.. Na jaki kolor pomalować paznokcie :p sukieneczke mam chabrowa lekko polyskujaca, więc takie same paznokcie raczej odpadają bo za dużo.. Macie pomysły co pasuje? :-)

Mięta do chabru super jak chcesz stonowanie to coś w szarościach ale amarant czy malina też fajnie moim zdaniem.
No i fryz zrobiony same dobre wieści :) co do artykułu to podoba mi się podejście doktora że każda kobieta w tak skrajnym przypadku nie mówię tu o aborcjach po wpadkach bo od tego są metody zapobiegania i mamy na to świadomy wpływ ale na powstawanie różnych wad u dzidzidzi najczęściej wpływu nie mamy i uważam że lekarz który pomimo prośby ze strony pacjentki że nie chce donosić ciąży ze względu na powstałe wady i brak jakiejkolwiek szansy na ratunek i normalne życie dla jej dziecka jest nie moralne. Takie moje zdanie.

Zaraz znowu na szoping ruszam. Rany 3 miesiące detoxu...;) chyba wezmę tylko debetówkę ;)

Ostatnia edycja:
Wrrrrr naskrobalam mega długiego posta i nagle komunikat "trwa łączenie z serwerem" i wszystko mi wcielo! Ta aplikacja mobilna coraz gorsza! Ehh później jeszcze raz go napisze bo nerw teraz na to nie mam :p

reklama
Malinka dziekuje :) nikt brzuszka nie zauważał, mówili ze wyglądam na chłopca, tzn ze ładnie ;)
Ja bym chyba w mięte poszła, lubię takie połączenie

Buba ja chyba tez zaraz wyruszę do G Mokotów, Sephora ma fajna promocje. A jak wczoraj Tesc mnie uświadomił ze mogę pic normalnie kawę to mam ochotę na coś smakowego z coffe heaven
dobrze że Ci te mdłości przeszły :) świat od razu staje się piękniejszy ;)

Dobra to i ja sie Wam pokaże ;p G jest odcięty bo pewnie nie chciałby byc pokazywany ;) pózniej usune ta fotę, bo nigdy nic niewiadomo...

Ostatnia edycja:
Do góry