reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

hejka :)
ja właśnie wróciłam od fryzjera, zrobiłam wreszcie moje okropne odrosty i wyglądam jak człowiek :p

moja dzidzia też wczoraj coś spokojnie siedziała dopiero teraz jak wróciłam dała o sobie znac małym kopnięciem i chyba dalej śpi albo odwróciła się w stronę pleców i kopie mnie po kręgosłupie :p

Widzę że nie tylko ja mam szalone sny, dziś mi się śniło że już urodziłam, była to dziewczynka i nosiłam ją na rękach a po chwili okazało się że to córunia siostry :p

Dziewczyny ja na L4 siedzę praktycznie od zapłodnienia :p od połowy stycznia miałam zaległy urlop, później synuś chorował i ciążowe zwolnienie mam od lutego, nieraz z nudów już mnie trafia ale jakoś daje rade :p

Zazdroszczę wam dziewczyny bliskości mazur, ja byłam tylko raz i to wyjazd z pracy więc nie odpoczęłam za bardzo ale miejsce super zwłaszcza że ja uwielbiam wodę, pływanie i wogóle. Za to blisko mam do Zakopanego :p

A co mnie zaczyna martwić to z wagą stoję w miejscu już od miesiąca, są dni że nawet 0,5kg w dól lece, co prawda nie obżeram się bo zbytniego apetytu nie mam ale przy moim oszczędnym trybie życia i leżeniu to powinnam tyć a tu nic :(
Właśnie mnie natchnęłaś aby ład na głowie zrobić ;) ja w ciąży snów nie pamiętam... Słabo śpię wogóle :( ale sny to gajna sprawa :) no kochana góry w zasięgu, też masz mega wypas! Co do wagi to się nie martw, jak wyniki ok to dzidzia sobie radzi z odżywianiem.
omg co za produkcja :) Wiec jestem po wizycie w poradni ginekologicznej w MSWiA i muszę przyznać, że pan dr która była na zastępstwie to jakaś porażka - nie zbadała mnie nic nie powiedziała tylko dała mi wyniki i na koniec powiedziała, że nie prowadzi ciąży :-/ i na co płacimy składki zdrowotne :( Trzymajcie kciuki za wizytę prywatną :)

Buba,
ma nadzieję, że maleństwo podrosło ale mam jakieś akcje i ciągle porównuje wyniki maleństwa do wyników jakie miałam będąc w ciązy z Martynką :) Trzymam kciuki, żeby Ci minęły mdłości do majówki i żebyś poleciała do Wenecji albo pojechała na mazury ;) Może zmiana klimatu dobrze Ci zrobi ;) i więcej wychodź do knajpek może mdłości całkowicie Ci miną ;-) Jak czytam o Twoich adopcjach to Cię bardzo podziwiam :)

Asika
, też jestem ciekawa czy mój dr mi dzisiaj powie, coś odnoście płci czy każe mi czekać do 20 ty :/

Dreamgirl,
ja się nie gniewam bardzo mi się podoba foto-relacja ;) Słodkie masz maleństwa ;)

Szczęśliwa,
bardzo dobrze, że zrobiłaś sobie wolne :) Może z przemęczenia boli Cię głowa !!! Mi na ból głowy w ciąży pomaga cola no chyba, że mam migrenę wtedy cisza i spokój i dużo wypoczynku ;)

Akatsuki
, trzymam kciuki, żeby nie kazali Ci wrócić do pracy !!!

Blair
, na co jesteś uczulona???

Dolga
o której syn chodzi spać, że tak wcześnie wstaje ?? Ja pewnie bym nie wyrobiła jakbym musiała wstawać o 5:20 !!! Co za sałatkę zrobiłaś z tuńczykiem i ananasem ??

Lantka, Blair
miłego jutrzejszego imprezowania mam nadzieję, że wytrzymacie do końca ;)
Madziula, dzięki oby się pospełniało :) już i tak jest dużo lepiej niż było. Co do adopcji to ja taka zwierzęca mama od małego ;) zawsze przynosiłam do domu znajdy. Kocham zwierzeęta ale jest to duża odpowiedzialność a my ostatnio dużo podròżujemy i niestety nie mogę już przygarniać zwierzątek bo nie mam już nikogo kto by podczas naszej nieobecności zaopiekował się pupilami...Współczuję Ci kochana doświadczeń z wizyty, to skandal co się potrafi dziać w służbie zdrowia... Trzymam kciuki za drugą wizytę!
Mroowkaa nie wiedzialam, ze z Tobą aż takźle, współczuję, ciekawe skąd te plamienia, ale rozumiem, że z dzieciątkiem wsyztsko ok? a dzwigasz córeczke? moze wkoncu tobie mdłości przejdą :)

Blair, lantka tooo dajcie czasu dziewczyny na weselichu, bo juz pozniej sie tak nie pobawicie :D

Akatsuki i co napisałas? odezwali się? a tak w ogole to troche chamstwo w tej Twojej pracy, na ostatnią chwilę wszytsko :/

paulka nie martw się wagą, ciesz sie ze nie bedziesz chodzic jak słonica :D ktora zapewne bedę ja :) a na mazurki mam niedaleko, jkis 80 km wiec w wakacje czesto tam jezdzilismy, niestety teraz z dzieckiem troche mniej, ale wczesniej to co weekend, jak bylismy piekni i młodzi :D

Madziula no to niezle, a czmu tam poszlas? jak masz dzisiaj wizyte u swojego gin? jakies dodatkowe badania? sorki ze pytam, wiec ze wczesniej pisalas, ale juz zapomnialam, wybacz ciąża mózg wypala. Moj synek chodzi spac o 20, nie wiem czy to pozno czy wczesnie, ale ja wole miec wieczorem troche chwili dla siebie, niz siedziec z nim do nocy i troche dłuzej spac, a tyle snu mi wystarcza, chociaz zawsze to minimum do 8 spałam, ale znowu kladam sie 12 czy 1, a teraz 22-23. Sałatka taka, bardzo ją lubie :D tunczyk z puszki, ananas, ryz, kukurydza, sol, pieprz, majonez i tyle

w ogole, ale to wcale nie byłam głodna, naczytałam się czego to Wy byście nie zjadły i taaakaa mam na wszytsko ochote omg lece do lodówki :)

a jeszcze mam pytanie moze sie orientujecie jak tam rozmiary h&m mama? są duże, małe, normalne? nie wiem sama znalazłam fajna sukienke, chcialam sobie zamowic ale jakos dziwnie mi ten romiar wyglada :/ nie wiem sama czy bedzie dobra czy nie
Moim zdaniem przynajmniej spodnie są zawyżone kupiłam rozm 34 i lecą z tyłka :( a 32 nie ma... Ale ci do kiecek Ci nie doradzę ale h& m raczej ma ciut większą rozmiarówkę moim zdaniem.
dolga napisalam w koncu I dowiedzialam sie tyle ze chca mniw zeobic w ch..a. szefowa napisala lakonicznie ze porozmawiamy o tym w przyszlym tygodniu ale w przyszlym tyg ja juz nie mam zwolnienia. wiec pewnie chce. wymusic na mnie nie stawienie sie w pracy. ale ja juz zalatwilam przedluzenie zwolnienia na tydzien I zadzwonilam do biura porad prawnych. czekam az oddzwonia do mnie. kurde zepsul mi sie humor dlaczego wszyscy uwazaja ze to ok robic mnie w konia??

Akatsuki - kochana trzymaj się dzielnie no los jakoś mało łaskaw dla Ciebie ostatnio :( ale mam nadzieję że wszystko się poukłada i z domem i z pracą :*

reklama
Kochane ale Wy płodne jesteście. Dziennie tyle stron napłodzicie,że ledwo jestem w stanie doczytać co się wydarzyło, nie wspomnę żeby coś jeszcze napisać. Wybaczcie więc że nic ostatnio nie piszę, ale staram się być na bieżąco. Na szczęście już weekend więc trochę więcej czasu będzie na bb.
A propos zwolnienia, czy orientujecie się jak naliczają wynagrodzenie na L4, czy ZUs liczy wtedy średnią za 12 m-cy? Bo ja mam pewne obawy czy oby na pewno nie byłabym stratna idąc na L4. Moja pensja składa się z podstawy i premii regulaminowej oraz premii sprzedażowej, oprócz tego mam jeszcze dodatek stażowy,który z tego co wiem nie jest płacony na zwolnieniu.

A propos zwolnienia, czy orientujecie się jak naliczają wynagrodzenie na L4, czy ZUs liczy wtedy średnią za 12 m-cy? Bo ja mam pewne obawy czy oby na pewno nie byłabym stratna idąc na L4. Moja pensja składa się z podstawy i premii regulaminowej oraz premii sprzedażowej, oprócz tego mam jeszcze dodatek stażowy,który z tego co wiem nie jest płacony na zwolnieniu.

L4 w ciąży jest płatne 100% podstawy wynagrodzenia,średnia jest liczona z ostatnich 12 miesięcy,brane są pod uwagę wszystkie dodatki które są opodatkowane.

Akatsuki raaany co za ludzie!! ale masz stresów Kochana....walcz o swoje!
Buba bo Ty sucharek jesteś to co się dziwisz że Ci z tyłka lecą :p
dolga moim zdaniem rozmiarówka normalna, ja mam 38 i spodnie też kupiłam 38 w h&m ;-)

Kamila1982 ja mam rozbestwionego haskiego niestety ja nie miałam doczynienia z jej wychowaniem bo jak zamieszkalam z moim partnerem to ona już tu była, bo te moje psy co ja wychowałam w Polsce to mają odpowiednie zachowania i sa poukładane.

Akatsuki ty to sobie biedna nerwy zniszczysz w tej twojej pracy, trzymam kciuki żeby wszystko wyszło na twoją korzyść

Akatsuki raaany co za ludzie!! ale masz stresów Kochana....walcz o swoje!
Buba bo Ty sucharek jesteś to co się dziwisz że Ci z tyłka lecą :p
dolga moim zdaniem rozmiarówka normalna, ja mam 38 i spodnie też kupiłam 38 w h&m ;-)

Małkus - co do sucharka ;) byłam kilka lat temu w Sklepie Zara w Pekinie. W Pl w zarze noszę S lub xs no i mówię do sprzedawczyni żeby mi przyniosła spodenek ona się popatrzyła i mówi że na mnie L na to ja zagotowana że chyba jeszcze wiem jaki rozmiar noszę! Przyniosła s, na wysokości kolan się zaklinowały ;) ale mi głupio było bo kompletnie nie pomyałam że europejska marka ZARA na Azję ma inną rozmiarówkę...ja przy chinkach to byłam naprawdę kawał kobity ;) no cóż podróże kształcą i uczą pokory ;)to tak nawiasem odnośnie rozmiarówek ;)

Kamila1982 ja mam rozbestwionego haskiego niestety ja nie miałam doczynienia z jej wychowaniem bo jak zamieszkalam z moim partnerem to ona już tu była, bo te moje psy co ja wychowałam w Polsce to mają odpowiednie zachowania i sa poukładane.

Akatsuki ty to sobie biedna nerwy zniszczysz w tej twojej pracy, trzymam kciuki żeby wszystko wyszło na twoją korzyść

No tak Husky to nie latwa rasa i przedewszystkim nie stworzona do mieszkania w miescie :baffled:

Małkus - co do sucharka ;) byłam kilka lat temu w Sklepie Zara w Pekinie. W Pl w zarze noszę S lub xs no i mówię do sprzedawczyni żeby mi przyniosła spodenek ona się popatrzyła i mówi że na mnie L na to ja zagotowana że chyba jeszcze wiem jaki rozmiar noszę! Przyniosła s, na wysokości kolan się zaklinowały ;) ale mi głupio było bo kompletnie nie pomyałam że europejska marka ZARA na Azję ma inną rozmiarówkę...ja przy chinkach to byłam naprawdę kawał kobity ;) no cóż podróże kształcą i uczą pokory ;)to tak nawiasem odnośnie rozmiarówek ;)

W Londynie jest masa Chinek i Japonek i nigdy nie widzialam zadnej otylej, u nich to jakos genetycznie chyba musi byc ze one takie zawsze szczuplutkie i faktycznie rozmiary moga miec inne.

Jak już mówicie o Chinkach, to wyobraźcie sobie, że przy pierwszym moim porodzie, już przy partych, przyszła Chinka pielęgniarka żeby mnie potrzymać za rękę. Zamiast myśleć o skurczach, myślałam czy jej ręki nie połamię, bo taka chudzinka była :-D

Tradycyjnie 5 byłam siusiu i koniec spania! Ehh ale dziś jedziemy na całodniowa wycieczkę w góry wiec za godz i tak miałam wstać :) wyjazd 7.30 powrót 19 może wytrzymam. Miłego dnia zycze

reklama
Witam!

Wpadłam sprawdzić jak tam wczorajsze wizyty a tu brak jeszcze wieści.

xmamuśka też mam tak często,że wstanę na siku i potem już koniec ze spaniem ale w dzień to potem nadrabiam:)

Co do rozmiarówki h&m mama to jest zawyżona, wczoraj dojechały moje spodnie z allegro i są okropne :no: Za duże, za szerokie a pas bardzo ścisły .

Zmykam na kolposkopię, chyba to będzie mało przyjemne :baffled:

Do góry