reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Mroowkaa nie wiedzialam, ze z Tobą aż takźle, współczuję, ciekawe skąd te plamienia, ale rozumiem, że z dzieciątkiem wsyztsko ok? a dzwigasz córeczke? moze wkoncu tobie mdłości przejdą :)

Blair, lantka tooo dajcie czasu dziewczyny na weselichu, bo juz pozniej sie tak nie pobawicie :D

Akatsuki i co napisałas? odezwali się? a tak w ogole to troche chamstwo w tej Twojej pracy, na ostatnią chwilę wszytsko :/

paulka nie martw się wagą, ciesz sie ze nie bedziesz chodzic jak słonica :D ktora zapewne bedę ja :) a na mazurki mam niedaleko, jkis 80 km wiec w wakacje czesto tam jezdzilismy, niestety teraz z dzieckiem troche mniej, ale wczesniej to co weekend, jak bylismy piekni i młodzi :D

Madziula no to niezle, a czmu tam poszlas? jak masz dzisiaj wizyte u swojego gin? jakies dodatkowe badania? sorki ze pytam, wiec ze wczesniej pisalas, ale juz zapomnialam, wybacz ciąża mózg wypala. Moj synek chodzi spac o 20, nie wiem czy to pozno czy wczesnie, ale ja wole miec wieczorem troche chwili dla siebie, niz siedziec z nim do nocy i troche dłuzej spac, a tyle snu mi wystarcza, chociaz zawsze to minimum do 8 spałam, ale znowu kladam sie 12 czy 1, a teraz 22-23. Sałatka taka, bardzo ją lubie :D tunczyk z puszki, ananas, ryz, kukurydza, sol, pieprz, majonez i tyle

w ogole, ale to wcale nie byłam głodna, naczytałam się czego to Wy byście nie zjadły i taaakaa mam na wszytsko ochote omg lece do lodówki :)

a jeszcze mam pytanie moze sie orientujecie jak tam rozmiary h&m mama? są duże, małe, normalne? nie wiem sama znalazłam fajna sukienke, chcialam sobie zamowic ale jakos dziwnie mi ten romiar wyglada :/ nie wiem sama czy bedzie dobra czy nie

Ostatnia edycja:
madziula ale wyrzuty sumienia mam, że nie poszłam do pracy :/ Możliwe, że to ze zmęczenia, bo ostatnio mam kiepski okres. Humor nie dopisuje, mam tyle roboty a siły i chęci na nic. A później sie denerwuje, że nic nie jest zrobione. Mi na migrenę pomaga tylko sen, po prostu muszę przeczekać. O której masz wizytę? Wieczorem?

Dzięki dziewczyny za pomoc. Okłady robiłam, pomagają na chwilę. Wodę też pije i efektu nie ma :/

Ostatnio mężowi mówiłam, że chciałabym już do Polski pojechać, na urlop. A on do mnie "jeszcze tylko 3 miesiące, szybko zleci". Oj, ale mnie wkurzył. Ciążowe hormony zabuzowały :) przecież 3 miesiące to w cholerę czasu, ja się zastanawiałam jak dotrwać do kolejnego czwartku,a ten do mnie, że 3 miechy szybko zlecą. Niech się cieszy, że przez tel rozmawialiśmy, bo jakby był obok to nie wiem co bym mu zrobiła. ;-)

lantka blair miłej zabawy :tak:

dolga napisalam w koncu I dowiedzialam sie tyle ze chca mniw zeobic w ch..a. szefowa napisala lakonicznie ze porozmawiamy o tym w przyszlym tygodniu ale w przyszlym tyg ja juz nie mam zwolnienia. wiec pewnie chce. wymusic na mnie nie stawienie sie w pracy. ale ja juz zalatwilam przedluzenie zwolnienia na tydzien I zadzwonilam do biura porad prawnych. czekam az oddzwonia do mnie. kurde zepsul mi sie humor dlaczego wszyscy uwazaja ze to ok robic mnie w konia??

dreamgirl co zrobisz z maluchami??? Będziesz miała 3 zwierzaczki ??
Poprawka - 4 :) Są rodzice, no i dwójka małych. Małe musimy oddać. Poprzednio w październiku też mieliśmy maluszka, ale jednego i znaleźliśmy chętnych. Jak nie to oddam do hodowli.
Póki co są dwa i na tym najwyraźniej się skończy :)

dreamgirl oooo super, gratuluje maleństw :) to masz teraz sie kim zajmowac :D
No co Ty, mamusia się nimi zajmuje wspaniale. Czyści i karmi cały czas. One się wkręcają pod brzuch mamy i leżą brzuszkami do góry, tylko łapki widać.

Dziewczyny z Trójmiasta i okolic wybieracie się na targi "Będę mamą"? Odbywają się w sklepie Mama i ja w Gdańsku. Zaczęły się dziś i trwają aż do 26 kwietnia. Podobno można taniej coś wyrwać no i będą jakieś wykłady i ćwiczenia.
Ja chciałam jechać jutro ale niestety chyba nie dam rady.
A masz jakiś link o tych targach? Ja może pojadę w tygodniu.

dolga napisalam w koncu I dowiedzialam sie tyle ze chca mniw zeobic w ch..a. szefowa napisala lakonicznie ze porozmawiamy o tym w przyszlym tygodniu ale w przyszlym tyg ja juz nie mam zwolnienia. wiec pewnie chce. wymusic na mnie nie stawienie sie w pracy. ale ja juz zalatwilam przedluzenie zwolnienia na tydzien I zadzwonilam do biura porad prawnych. czekam az oddzwonia do mnie. kurde zepsul mi sie humor dlaczego wszyscy uwazaja ze to ok robic mnie w konia??
Gnojki i tyle. Nie rozumiem jak im to może uchodzić na sucho.

Dreamgirl na facebooku trzeba wpisać targi będę mamą , napewno znajdziesz. Z tego co patrzylam to jest też harmonogram tych zajęć. wydaje mi się, że warto pójść chociaż się pogapić.

ok oddzwonili z biura porad prawnych. opowiedzialam im wszystko I poszli sie skonsultowac. maja oddzwonic. rany czemu.mi wszystko zawsze pod gore??

Witajcie dziewcyny :)

Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte :)
dreamgirl genialne malenstwa :) moja siostra tez miala parke szynszyli to tylko raz udalo nam sie doczekac mlodego i to tylko jednego :)

colly a co to za rasa ze az tak droga? :)

kamila1982 napewno niczego nie zapeszysz :) a wszyscy beda pewnie cieszyc sie twoim szczesciem :)

Blair pewnie bedzie wszystko w porzadku ale jesli sie tym martwisz mto moze lepiej zadzwon do sowojego gina :)

Jak tak czytam o wymiarach waszych dzieciaczkow to wychodzi na to, ze moj synus w chwili obecnej jeden z najwiekszych :)
Mam nadzieje ze nie bedzie az tak ogromny bo boje sie porodu z tak duzym dzieckiem :/

Ja wczoraj dostalam kategoryczny zakaz wychodzenia z tym moim psem, bo wczoraj na spacerze tak mnie ciagala ze pobolewal mnie pozniej caly czas brzuch i plecy strasznie bolaly a na dodatek skoczyla na mnie i mam dwie szramy pod brzuchem :/ wczoraj zachowywala sie jakby demon ja opetal :/

A moze ktoras z was podrzuci mi pomysl na obiad bez miesny? Ktory w miare szybko zrobie :D

Wirginia a ty jakiego masz psa?

Pudel :) przewspaniała rasa wbrew opiniom. Niestety z dobrej polskiej hodowli tyle kosztuje. Marzy mi się ten największy ale zgodzę się na każdy z 4 rozmiarów.

Pudla nigdy nie mialam ale podobaja mi sie i im wiekszy tym lepszy :-D Jesli nie masz w planach wystawiania psa to mozesz poprosic hodowce o peta, takie szczeniaczki z wadami dla ciebie nie majacymi znaczenia sa o wiele tansze.

Masakra jakas.
Co do agenci nieruchomosci to ja ci radze ich meczyc i nie pisac emaile tylko dzwonic. Mieszkam tu dlugo i sporo sie przeprowadzalam i jednego sie nauczylam - agenci maja wszystko w d... za przeproszeniem. Jak ich nie pomeczysz to cie oleja.

Wymyslilam 2 imiona jesli bedzie chlopiec :
William - tylko nie wiem jak z takim imieniem po powrocie do Pl?
Benjamin (Benny)

:rofl2:

reklama
Do góry