reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

na Śląsku pochmurno.. i czasem pada także dzisiejszy dzień spędzam w domu. Muszę posprzątać i przygotować ubrania bo jutro i w niedziele idziemy na WESELE. :-) będzie dużo jedzenia i dużo tańczenia! mam nadzieję, że będę się dobrze czuła.

po za tym czuję się elegancko. nie mam żadnych dolegliwości. jedynie wieczorami gdy się kładę ból z prawej strony w okolicach lędźwi. nieprzyjemna sprawa...

wczoraj byłam z koleżanką na spacerze na zaporze goczałkowickiej 3 km w jedną stronę więc pokonałyśmy 6 km :D czułam się całkowicie dotleniona. a później wymarzony FAST FOOOD ! na szczęście waga teraz stoi w miejscu, chyba za sprawką dużej ilości ruchu. :)

Mazury są piękne! zazdroszczę! chociaż na swoje "sąsiedztwo" też nie mam co narzekać.. :)

reklama
Do jeziora mam 10 min spacerkiem :) a jest piekne, duże i czyste :) jako ciekawostkę moge powiedziec,ze jezioro to ma kilka wysp, w tym jedna z chronionymi kormoranami :) i jest dosyć głębokie, 56m - dla fanów nurkowania :D
Jejciu ale Ci zazdroszczę! Piękne okolice ;) ale zachęcasz do zwiedzania Mazur ;)

Blair to super ze juz wszystko w normie :) ja tez tak panikuje jak tylko cos zauwaze nie tak a wczesniej tak nie bylo :D
Ja juz to sama powiedzialam ze chodzic z nia nie bede nie chce ryzykowac jk jest taka glupia to bedzie musiala czekac az do wieczora az kros znia pojdzie po pracy.

Lubie makaron :) pomysl dobry tylko tutaj nie dostane pomyslu na.. bym musiala jechac do Polskiego sklepu ale jest o wiele za daleko a ja jeszcze po wczorajszym nie jestem za bardzo na silach :/

Migotka zazdroszcze mieszkania kolo jeziora :D cos pieknego :)
no właśnie ja tez tak reaguje na zmiany i stad moje zaniepokojenie.
Widzisz nie spojrzałam ze Ty nie z Pl, gapa ze mnie, teraz jak mam tekturę w buzi po wszystkim co jem to cieżko mi coś wymyślić do jedzenia.

Blair moja dzidzia ostanie dwa dni miała bardzo ciche, dziś w nocy już miałam lekkiego stresa, rano po zjedzeniu belvity parę razy dała znać i już lepszy dzień
Ja sie nie denerwuje jeszcze bo to dopiero początki ruchów, wiec raz mogę coś poczuć raz nie ;) niech Małe podrośnie ;)

Blair chyba za mocno panikujesz, nie badaj sie sama haha, szczerze mowiac to zawsze sie zastnawialam jak to kobiety robią, ja tam nie potrafie, bedzie dobrze zobaczysz, pojdziesz do lekarza to cie zbada i powie, a sama bedziesz świrowac i głupoty wymyslac
Pewnie tak, ale taka reakcja na zmiany w ciele i jeszcze ten sen, wiem ze on nic nie znaczy ale jakoś mi skiepścił humor z rana

Witam koleżanki!
Pragnę się pochwalić,że od paru dni mnie muli! :-) odstawiłam na jakiś czas wszystkie witaminy itp i jest lepiej. Za parę dni zacznę je brać znowu,żeby sprawdzić czy to one mi nie pogarszały samopoczucia. Plamienia mam nadal. Codziennie od jakichś 6 tygodni. Lekarz kazał odstawić luteinę,więc to zrobiłam. Ale plamienia były czy ją brałam czy nie więc nie wiem.... Poza tym przeszły mi mdłości i włączył się niekończący się apetyt. Dotąd nie mogłam patrzeć na jedzenie,al teraz jestem ciągle głodna :baffled: masakra.
super ze mdłości przeszły, możliwe ze były potęgowane przez witaminy. Mi przeszły mdłości to tez dostałam wilczego głodu chyba za trzy miesiące ;p ale już przeszło :)

na Śląsku pochmurno.. i czasem pada także dzisiejszy dzień spędzam w domu. Muszę posprzątać i przygotować ubrania bo jutro i w niedziele idziemy na WESELE. :-) będzie dużo jedzenia i dużo tańczenia! mam nadzieję, że będę się dobrze czuła.

po za tym czuję się elegancko. nie mam żadnych dolegliwości. jedynie wieczorami gdy się kładę ból z prawej strony w okolicach lędźwi. nieprzyjemna sprawa...

wczoraj byłam z koleżanką na spacerze na zaporze goczałkowickiej 3 km w jedną stronę więc pokonałyśmy 6 km :D czułam się całkowicie dotleniona. a później wymarzony FAST FOOOD ! na szczęście waga teraz stoi w miejscu, chyba za sprawką dużej ilości ruchu. :)

Mazury są piękne! zazdroszczę! chociaż na swoje "sąsiedztwo" też nie mam co narzekać.. :)
To jutro obie tańcujemy ;) bo my tez idziemy na wesele ;) ja to mam nadzieje ze nie zasnę przed oczepinami ;p
Wow to niezły spacerek ;) oj za mną tez chodzą fast foody...
Szkoda ze na weselach nie dają pizzy ;p

Ostatnia edycja:
O to zycze udanej zabawy dziewczyny na weselac :D

JA juz wymyslilam obiad w sumie to mojemu zamarzyly sie pierogi z ziemniakami i cebulka wiec trzeba zrobic :D a sama sobie smaka na nie na robilam :D

Ja sie skusilam na fast fooda jak bylam w Pl i zaliczylam McDonalda :D a tutaj wole ich unikac szerokim lukiem :D

Dziewczyny z Trójmiasta i okolic wybieracie się na targi "Będę mamą"? Odbywają się w sklepie Mama i ja w Gdańsku. Zaczęły się dziś i trwają aż do 26 kwietnia. Podobno można taniej coś wyrwać no i będą jakieś wykłady i ćwiczenia.
Ja chciałam jechać jutro ale niestety chyba nie dam rady. No i nie wiem czy jest sens już robić jakieś zakupy typu wózek czy fotelik. W końcu w normalnych sklepach też trafiają się promocje no i jest jeszcze allegro. Chyba że któraś wie o innych targach ktore będą jeszcze przed październikiem?

hej babeczki, poczytałam was ale kurcze weny na pisanie nei mam bo tylko o jedzeniu już myślę :p

mam szaleńczą ochote na czerwone mięso więc dziś robię sobie kotlety wołowe i hamburgery :-D mniaaam :p
chyba mam jakiś niedobór bo ostro mnie wzięło!

jejku ja bym poszła sobie na weselicho, uwielbiam wesela!
Blair kurde ja tez mam czasem takie sny że jak się budzę to dziękuję Bogu że to był sen!! takie realne,że rodzę dziecko a ono jest takie Maleńkie albo że przez brzuch widzę dziecko bo mam przezroczystą skórę, no skąd takei rzeczy w moejj głowie!!?? :-D

Buba napisałam do facia a on na to że zostawił wiadomość właścicielowi domu i czeka aż się odezwie do niego, ale trwa to już cztery dni, a my mamy przeciez wypowiedzenie też... ;/
A z pracy to nie wiem bo dzisiaj piątek a w poniedziałek juz teoretycznie powinnam wracać więc musze im dzisiaj maila napisać, ale poczekam jeszcze tak do 13-14 ...
No to niech do właściciela piłuje bo tak czekać to on sobie może a wam czas leci...trzeba go może przycisnąć ;) delikatnie.
Witam koleżanki!
Pragnę się pochwalić,że od paru dni mnie muli! :-) odstawiłam na jakiś czas wszystkie witaminy itp i jest lepiej. Za parę dni zacznę je brać znowu,żeby sprawdzić czy to one mi nie pogarszały samopoczucia. Plamienia mam nadal. Codziennie od jakichś 6 tygodni. Lekarz kazał odstawić luteinę,więc to zrobiłam. Ale plamienia były czy ją brałam czy nie więc nie wiem.... Poza tym przeszły mi mdłości i włączył się niekończący się apetyt. Dotąd nie mogłam patrzeć na jedzenie,al teraz jestem ciągle głodna :baffled: masakra.
Dobre wieści zatem. Miejmy nadzieję że zamulony czas odchodzi do lamusa ;)
Z moim A by sie dogadali, moj nurkuje od 12 lat :D Nawet zimą nurkują w tych naszych zalodzonych jeziorach ;)

No to Twój A to pełna profeska, szacun - zimą nurkowanie! Mój to wygodny w ciepłych akwenach odwłok moczy ;)

hejka :)
ja właśnie wróciłam od fryzjera, zrobiłam wreszcie moje okropne odrosty i wyglądam jak człowiek :p

moja dzidzia też wczoraj coś spokojnie siedziała dopiero teraz jak wróciłam dała o sobie znac małym kopnięciem i chyba dalej śpi albo odwróciła się w stronę pleców i kopie mnie po kręgosłupie :p

Widzę że nie tylko ja mam szalone sny, dziś mi się śniło że już urodziłam, była to dziewczynka i nosiłam ją na rękach a po chwili okazało się że to córunia siostry :p

Dziewczyny ja na L4 siedzę praktycznie od zapłodnienia :p od połowy stycznia miałam zaległy urlop, później synuś chorował i ciążowe zwolnienie mam od lutego, nieraz z nudów już mnie trafia ale jakoś daje rade :p

Zazdroszczę wam dziewczyny bliskości mazur, ja byłam tylko raz i to wyjazd z pracy więc nie odpoczęłam za bardzo ale miejsce super zwłaszcza że ja uwielbiam wodę, pływanie i wogóle. Za to blisko mam do Zakopanego :p

A co mnie zaczyna martwić to z wagą stoję w miejscu już od miesiąca, są dni że nawet 0,5kg w dól lece, co prawda nie obżeram się bo zbytniego apetytu nie mam ale przy moim oszczędnym trybie życia i leżeniu to powinnam tyć a tu nic :(

Ostatnia edycja:
reklama
omg co za produkcja :) Wiec jestem po wizycie w poradni ginekologicznej w MSWiA i muszę przyznać, że pan dr która była na zastępstwie to jakaś porażka - nie zbadała mnie nic nie powiedziała tylko dała mi wyniki i na koniec powiedziała, że nie prowadzi ciąży :-/ i na co płacimy składki zdrowotne :( Trzymajcie kciuki za wizytę prywatną :)

Buba,
ma nadzieję, że maleństwo podrosło ale mam jakieś akcje i ciągle porównuje wyniki maleństwa do wyników jakie miałam będąc w ciązy z Martynką :) Trzymam kciuki, żeby Ci minęły mdłości do majówki i żebyś poleciała do Wenecji albo pojechała na mazury ;) Może zmiana klimatu dobrze Ci zrobi ;) i więcej wychodź do knajpek może mdłości całkowicie Ci miną ;-) Jak czytam o Twoich adopcjach to Cię bardzo podziwiam :)

Asika
, też jestem ciekawa czy mój dr mi dzisiaj powie, coś odnoście płci czy każe mi czekać do 20 ty :/

Dreamgirl,
ja się nie gniewam bardzo mi się podoba foto-relacja ;) Słodkie masz maleństwa ;)

Szczęśliwa,
bardzo dobrze, że zrobiłaś sobie wolne :) Może z przemęczenia boli Cię głowa !!! Mi na ból głowy w ciąży pomaga cola no chyba, że mam migrenę wtedy cisza i spokój i dużo wypoczynku ;)

Akatsuki
, trzymam kciuki, żeby nie kazali Ci wrócić do pracy !!!

Blair
, na co jesteś uczulona???

Dolga
o której syn chodzi spać, że tak wcześnie wstaje ?? Ja pewnie bym nie wyrobiła jakbym musiała wstawać o 5:20 !!! Co za sałatkę zrobiłaś z tuńczykiem i ananasem ??

Lantka, Blair
miłego jutrzejszego imprezowania mam nadzieję, że wytrzymacie do końca ;)

Do góry