reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dziewczyny, oj chyba mylą się pojęcia. Isofixu nie zapina się pasami! Isofix to są dwa uchwyty montowane na stałe w samochodzie. Jak Isofix byłby montowany pasami bezpieczeństwa, to nie byłby Isofixem. Przecież dlatego foteliki z Isofixem mają w crashtestach 5 gwiazdek, bo są oczko wyżej niż konstrukcje zapinane pasami! [emoji5]

Lady - Kate ma rację sprawdziłam w swojej instrukcji bazę easy fix można wpiąć w isofix lub zapiąć pasami ale wtedy obniża się bezpieczeństwo. Akatsuki musiałaby określić czy miała bazę z wystającymi dwoma żółtymi bolcami czy nie i problem rozwiązany :) nowej bazy Family Fix już pasami się nie przypnie...

reklama
buba właśnie miałam sprawdzic bo wydawało mi sie ze Family Fix nie mozna juz zapiąć pasami,
ona jest o tyle fajna, że pasuje do Pebble a później do kolejnego fotelika Pearl

Ostatnia edycja:
A nie da się kochana wyciągnąć wyników z miejsca gdzie ta stara lekarka Cię badała? Może ona pindzia pomierzyła tylko nic nie powiedziała...?? Podpytaj się tam. A jak nie to niedługo połówkowe i napewno wszystko będzie dobrze przy tak zdrowych, ślicznych córeczkach nie może być inaczej :)

Właśnie że się nie da,musiała bym iśc bezpośrednio do niej,a na to nie mam ochoty naprawdę,wiem że wszystko jest okey czuje to i innej opcj nie biorę pod uwagę ;) na połówkowe już pójdę też prywatnie

Właśnie że się nie da,musiała bym iśc bezpośrednio do niej,a na to nie mam ochoty naprawdę,wiem że wszystko jest okey czuje to i innej opcj nie biorę pod uwagę ;) na połówkowe już pójdę też prywatnie

Wyślij może męża powiedz że pilnie potrzebne bo coś tam trza mądry argument znaleźć a lekarz ma obowiązek wydać dokumentację.

buba właśnie miałam sprawdzic bo wydawało mi sie ze Family Fix nie mozna juz zapiąć pasami,
ona jest o tyle fajna, że pasuje do Pebble a później do kolejnego fotelika Pearl

Tak, tak i perl z bazą rozkładasz aż do pozycji leżącej :) a peble ma atest na samolot, my dużo latamy i na dalekie odległości. Niestety Easy Fix czyli ta moja po Fr nie jest kompatybilna z peble... No i się zastanawiam czy nie sprzedać i nie kupić tej Famili, może być używka bo przy bazie nie ma to aż takiego znaczenia.

małkus śliczna córeczka :)

kamilove haha ale sie uśmiałam, no dobry ten Twój mężus, jak sie facet na coś uprze, ale tu masz racje, nie ma powaznych problemow to głupoty wymyśla ;)

ladyk gratuluje udanej wizyty, a co w poprzedniej ciazy skracała ci sie szyjka?

Migotka gratuluję synka, patrze ze zaraz wszystkim sie terminy na wrzesien poprzesuwają :D ach te nasze dzieciaki rosna jak na drozdzach :)

My juz tez po wizycie wiec moge odetchnac :-)
Wyglada na to ze wszystko dobrze, Trisomy 21 wyszlo 1:7747 a Trisomy 13/18 wyszlo 1:13795. Mierzymy 10cm! Jak bylo u was zebym mogla porownac? Lekarz stwierdzil ze najprawdopodobniej chlopak ze ale okaze sie na polowkowym dokladnie. Wiec jesli chodzi o plec to chyba dalej nic nie wiem. Ogolnie fajnie dzidzie tak zobaczyc, dla mnie to cos totalnie nowego :-)
Nastepna wizyta za 10 tygodni dopiero... Dopochwowo nic mnie nie badali...:confused:
Aaaa termini z usg mam na 28-go pazdziernika czyli 1 dzien pozniej.

Dziwna sprawa z waga bo dzis w szpitalu 58kg a tydzien temu u poloznej 53kg...A czuje sie na tak pomiedzy ;-)

Zastanawiam sie czy juz wszystkich moge powiedziec o ciazy czy jeszcze chwilke poczekac...:-)

reklama
jestem w szoku ze wogole cos wspomnieli o plci, ja nawet nie pytalam bo za wczesnie ;) juz sie nie moge doczekac polowkowego a tu ponad miesiac!!

Ostatnia edycja:
Do góry