reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Buba,

No ja na pewno mam mniej zekeltryzowany i wypasiony samochód niż mój tż ;) zresztą nawet jakbyśmy chcieli zdecydować się na jazdę jednym to nie da rady bo ni do punto ni do megan nie wejdą trzy foteliki z tyłu. Dlatego te jego dywagacje o kupnie kolejnych fotelikow były dla mnie idiotyczne. Jeszcze dla Lali drugi to i bym przebolala i niech kupi bo jak byśmy jechali wszyscy to nawet bezpieczniej by było by młoda jechała z tż z tyłu niż ze mną na przednim siedzeniu. Ale i dla bliźniąt kolejne dwa jak się urodza? No heloł. Bzdura bo i tak dwa samochody będą musiały jechać. Ale do niego nie docierają rozsądne argumenty. Coś jakoś wbił sobie do tej głowy te foteliki kolejne i swoje morały mi tu serwuje...

Ewidentnie on ma za mało problemów i doszukuje się kolejnych, a wy mnie tylko utwierdzilyscie w tym przekonaniu :)

Wygadałam się :)

Dzięki baby :*

reklama
Buba,

No ja na pewno mam mniej zekeltryzowany i wypasiony samochód niż mój tż ;) zresztą nawet jakbyśmy chcieli zdecydować się na jazdę jednym to nie da rady bo ni do punto ni do megan nie wejdą trzy foteliki z tyłu. Dlatego te jego dywagacje o kupnie kolejnych fotelikow były dla mnie idiotyczne. Jeszcze dla Lali drugi to i bym przebolala i niech kupi bo jak byśmy jechali wszyscy to nawet bezpieczniej by było by młoda jechała z tż z tyłu niż ze mną na przednim siedzeniu. Ale i dla bliźniąt kolejne dwa jak się urodza? No heloł. Bzdura bo i tak dwa samochody będą musiały jechać. Ale do niego nie docierają rozsądne argumenty. Coś jakoś wbił sobie do tej głowy te foteliki kolejne i swoje morały mi tu serwuje...

Ewidentnie on ma za mało problemów i doszukuje się kolejnych, a wy mnie tylko utwierdzilyscie w tym przekonaniu :)

Wygadałam się :)

Dzięki baby :*

Daj mu czas to może oprzytomnieje i Twoje argumenty trafią w sedno sprawy :) faceci tak czasem mają że jak się zafiksują w przekonaniu że rację mają to ciężko cokolwiek im zaproponować...życzę aby sprawy potoczyły się gładko!

hej

wszystkie bazy mozna zapinać pasami, zarówno isofix jak i easybase,
wiem to na pewno bo sama miałą ta bazę i mamy 2 samochody jeden z isofixami drugi bez i zarówno w 1 i w 2
samochodzie montowaliśmy tą bazę, nawet w instrukcji jest pokazane,
ja miałam maxi cosi cabriofix, poźniej ultimaxy teraz jeżdza w fotelikach cybex
akatsuki miłas pewno isofix baze i montowałas pasami tak jak piszesz
dziewczyny śliczne zdjęcia bez wyjątku,

dziewczyny gratuluje udanych wizyt, zdrowych dzieciaczków to jest najważniejsze

kamilove my mamy 2 foteliki i przekładamy , ale raczej jedziemy tym samochodem gdzie mamy foteliki,
nam jest bez różnicy którym samochodem jedziemy

Kate,

No mi tez ogólnie jest bez różnicy :) ale mojemu nie.
Tylko, że on nie liczy na to, że i tak muszą jechać dwa auta. No ale już pisałam on sobie wbił do łba te foteliki i nic nie da sobie powiedzieć nawet tego, że mu do tylu auta wszystkie nie wejdą ;) oprzytomnieje w końcu # chyba

hej

wszystkie bazy mozna zapinać pasami, zarówno isofix jak i easybase,
wiem to na pewno bo sama miałą ta bazę i mamy 2 samochody jeden z isofixami drugi bez i zarówno w 1 i w 2
samochodzie montowaliśmy tą bazę, nawet w instrukcji jest pokazane,
ja miałam maxi cosi cabriofix, poźniej ultimaxy teraz jeżdza w fotelikach cybex
akatsuki miłas pewno isofix baze i montowałas pasami tak jak piszesz
dziewczyny śliczne zdjęcia bez wyjątku,

dziewczyny gratuluje udanych wizyt, zdrowych dzieciaczków to jest najważniejsze

kamilove my mamy 2 foteliki i przekładamy , ale raczej jedziemy tym samochodem gdzie mamy foteliki,
nam jest bez różnicy którym samochodem jedziemy
Dziewczyny, oj chyba mylą się pojęcia. Isofixu nie zapina się pasami! Isofix to są dwa uchwyty montowane na stałe w samochodzie. Jak Isofix byłby montowany pasami bezpieczeństwa, to nie byłby Isofixem. Przecież dlatego foteliki z Isofixem mają w crashtestach 5 gwiazdek, bo są oczko wyżej niż konstrukcje zapinane pasami! [emoji5]

kamilove my mamy jedno auto więc nie ma problemu, czasem jeżdże z mamą i wtedy przekładam, no pewnei gdybym byla na Twoim miejscu to bym przekłądała bo 4 foteliki? nie wypłaciłabym się :-)
Mężon niech przekłąda jak mu się Twoja furka nei podoba haha :-) kurcze ale rzeczywiście masz problem do rozwiązania jak tu wszystkich rodzinnie pomieścić z fotelikami! :szok:

Ostatnia edycja:
landyk na pewno mi się nie mylą, rozrózniam je doskonale,
na pewno baza z isofix ( ten z żółtymi końcówkami metalowymi) może byc zapięta zarówno na isofixach jak i za pomoca pasów
w tych samochodach, które isofixów nie posiadają

Ostatnia edycja:
No to piszesz o bazie, a nie o isofixie. Jak sprzedajesz takie rzeczy, to zapewnie doskonale wiesz, czym jest isofix, czyli system montowania fotelików, nieprawdaż [emoji5]

reklama
Do góry