reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Moja córa 3850g 54cm, CC. I też się bałam, że drugie większe będzie ;)

Ale jako, że to dwójka ti Marsjanki na pewno większe nie będą i ciesze się z tego :D

Ja znów urodziłam się z wagą 2200g i 47cm albo 49 juz nie pamiętam) i wyszłam 3 tyg za wcześnie ;) wszyscy wiec mówili mi, że małe dziecko urodzenia i faktycznie do ponad połowy ciąży Jagoda wiecznie nawet na wiek ciąży skorygowanej była za mała. Straszył hipotrofia itd. Ale w końcu mój lekarz kazał brać mi tabletki omega med optima i 3 tyg później córa pięknie nadgonila, a potem nawet w górnej granicy normy się utrzymywała. Nie wiem na ile to zasługa tych tabletek z dha, ale coś się jednak po nich zmieniło.

mój synus miał 4kg 58cm i miałam cc. Teraz pewnie też się zdecyduję na cc.
Choć mam nadzieję że dotrwam do końca bo dziś pochodziłam trochę po sklepach i znów zaczęłam delikatnie podplamiać, niby z dzidziem wszystko dobrze, nic się nie odkleja, ale jednak skądś ta krew się bierze... ehhh chyba będe musiała do końca leżeć i pachnieć a wstawać tylko za potrzebą. Dziś jestem tak przybita że nic mi się nie chce, trochę brzuch boli. Jedyne małe pocieszenie że mimo leżenia od 20 marca stoję z wagą praktycznie w miejscu.
Buziaki i udanego weekendu dziewczyny :))

Matko jakie wy wielkie dzieci rodZicie, chyba bym nie dała rady, mój klusek ważył zaledwie 3200 i 57 cm, tyle że na cycku się utuczyl, ale chyba jest w miarę ok, bo ma rok i waży 10 kg, a jak miał 3 msce to już 8 ważył hehe

Mój tylko taki duży się urodził, był na cycu 1,5 roku i jego waga utrzymuje się na 25 centylu więc nie jest taki duzy, wsrod rowiesnikow w przedszkolu jeden z drobniejszych wiec chyba w brzuszku tak dobrze mu bylo☺

reklama
Matko jakie wy wielkie dzieci rodZicie, chyba bym nie dała rady, mój klusek ważył zaledwie 3200 i 57 cm, tyle że na cycku się utuczyl, ale chyba jest w miarę ok, bo ma rok i waży 10 kg, a jak miał 3 msce to już 8 ważył hehe
Mojej chyba też dobrze tylko w brzuszku było bo na dzień dzisiejszy waży 12,1kg. A tydzień temu dwa latka skończyła. Ale za to wysoka jest bo ciuszki nosimy w zależności od firmy 92-104 [emoji3]

Do góry