reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

evvula - ja już tracę nadzieję że kiedykolwiek to minie...wymiękam i nic mi nie pomaga, chwilową ulgę przynosi sesja nad kibelkiem :( a mycie zębów to męczarnia nad męczarniami...torecan nie pomaga... zapomniałam już jak to jest funkcjonować bez rzyganka.....choć od kilku dni jest raz ciut lepiej a raz niestety gorzej...

reklama
Buba u mnie też miazga. od kilku dni mam zawroty głowy, migrene, jest mi niedobrze. W nocy nie mogę spać a rano jestem nieprzytomna. już myślałam że jest lepiej a tu najpierw ta grypa później zatoki a teraz migreny. dzięki cześć to moja ostatnia ciąża ever.
mam takie durne pytanie troszkę, głównie do mam po raz drugi z małą przerwą pomiędzy dzieciakami. odczuwam od kilku tygodni dyskomfort w okolicy żołądka. mam wrażenie że jest zaraz pod skórą, mogę go wyczuć ręką a kiedy dotykam tych okolic to mam bardzo nieprzyjemne mdlace uczucie jakbym rzeczywiście dotykala żołądka. uważam że to trochę kosmiczne czuć flaki przez skórę... ma któraś tak może??

buba, ewka współczuję mdłośći bardzo... ja już od 12 tygodnia nie mam z tym problemu i zycie w ciąży jest o wiele lepsze.

Z moim pęcherzem na szczęście dobrze, naliczyłam 11 kubków herbaty i to pomogło :-) Na pocieszenie dzisiaj po raz pierwszy bardzo dobrze poczułam Julka lub Marcię :) Wcześniej już czułam takie puknięcia ale dzisiaj po zjedzeniu jabłka leżałam sobie z ręką na brzuchu i już czułam bardzo wyrażnie 6 kopnięć i takie przepływanie i fiłkołkowanie. Wspaniałe uczucie, cudowne!!!! :tak:

Asika 82 jak tak wcześnie kopie to może jednak Julek piłkarz.
Akatsuki ja nie czuje flaków przez skórę.
Chyba za wcześnie pochwaliłam się że nie wymiotuje od paru dni bo właśnie całe świąteczne menu wylądowało w kibelku. I znowu wyglądam jak zombe z popękanymi krwinkami wokół oczu. W pierwszej ciąży tak mnie nie męczyło jak teraz.

Buba evvula akatsuki współczuję wam kochane przeżyć :-( miejmy nadzieje ze zaraz mina.

Asika gratuluje ruchów :-)

Święta mi bardzo szybko zlecialy nawet nie wiem kiedy. Miałam tyle planów a niewiele z nim zrobiłam, głównie to nie odpoczelam. Miałam robić zakupy w necie do paczki, ale nawet jednej rzeczy nie zamówiłam. Jutro mam też ciężki dzień, bo do pracy wracam a później dwa torty do zrobienia czekają. Niby nie trudne ale trochę czasu zleci.

Hej :-) współczuję wam mdłości i wymiotów :-( mnie na razie od trzech dni nie męczą aż tak, w dodatku mam wielki apetyt :p

Według aplikacji w telefonie dziś zaczęłam drugi trymestr, coś szybko :p według mnie mam jeszcze tydzień :p nie ogarniam, każde źródło podaje inna datę :-)

Hej

Święta minęły średnio po piątkowej wizycie u ginekologa jestem jakas rozbita :-/ Stwierdził NT 2,2 i musiałam zrobić test pappa który jak to dr.powiedział że nie jest miarodajny i to tylko i wyłącznie statystyka :-( teraz przez tydz będę czakac na wyniki ale chyba w między czasie zrobię jeszcze raz USG u innego lekarza. Czy któraś z Was miała podwyższone NT ??

Madziula ja dopiero w środę mam usg.. Ale ja bym w takiej sytuacji zrobiła jeszcze raz usg u innego lekarza, wiadomo sprzęt, dokładność, precyzja to są tak małe wartości że warto sprawdzić jeszcze raz...

reklama
Pappa też do końca nie daje pewności, więc chyba nie ma co czekać :) ja też idę dwa razy na to usg, jedno u lekarza prowadzącego a drugie prywatne u naprawdę świetnego specjalisty, co dwie głowy to nie jedna :) poszukaj jakiegoś dobrego i się umawiaj :)

Do góry