reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Dbdg witaj! Powiedz coś o sobie

:-) Bydgoszczanka, lat 29. To moja pierwsza ciąża (nieplanowana :-D), aktualnie 13 tydzień. Wg horoskopu, który zamieściłyście wychodzi mi, że będę miała chłopca, choć marzy mi się dziewczynka i mam nadzieję, że to się nie sprawdza... :angry:

Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich Waszych postów, chyba, że jak już pójdę na L4 to znajdę więcej czasu (choć mam zamiar to odłożyć na jak najpóźniejsze później).

Co do tsh to wyszło mi 3,44, a gin powiedział, że 1,5 to max na ciążę, więc endo zapisał mi euthyrox 75 (ale mam brać pół) i jod. Mam nadzieję, że się ustabilizuje. Moja mama ma niedoczynność, więc jestem obarczona ryzykiem.

Nic, zmykam się zbierać na śniadanie, bo już mnie ssie... ;)

Zdrowych i wesołych świąt! :biggrin2:

Hej! Ja też się ciągle zamartwiam ze może jest coś nie tak, każdy ból to zaraz zle myśli przychodzą do glowy, i czasem nie wiem czy boli brzuch bo coś zjadłam czy to delikatne skurcze dopiero ostatnio lekarz mnie uspokoił ze to wiazadla się rozciagaja☺ ach naprawdę lepiej skupić uwagę na czymś innym bo oszaleć można a do 14 jeszcze tyle dni☺

Ech, mam to samo. Jak mi zniknęły mdłości to zaczęłam panikować, że płód obumarł, że coś się stało (nie mogę się powstrzymać od czytania tego typu historii, a jest ich mnóstwo w necie), ale po usg prenatalnym się trochę uspokoiłam :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzień dobry ;) ale mnie głowa boli od rana :/
o 11 wpadają znajomi na śniadanie/lunch Wielkanocny więc trzeba zjeść coś żeby do 11 dożyć.
Młodzież miała kiepską noc i pewnie dlatego tak umieram dzisiaj.
Dbdg tabela jest oparta na księżycowych fazach a to jedna z metod naturalnego planowania płci. trzeba jednak pamiętać że obliczenia wykonane są jak ma się owu w środku cyklu a jeśli masz inaczej lub miałaś w cyklu zaplodnienia to wcale nie musi ci się sprawdzić ;))

Wszystkiego dobrego w te Święta dziewczynki :-)

Mamuśka, ale teraz przyjmujesz jod? Bo z tego co wiem, to musowo ten jod trzeba dostarczać...

Mnie też tak endo kazała i biorę od 5 tygodnia bo niby tarczycowki powinny uzupełniac jod jak najwcześniej do szczególnie końca I trymestru bo później tarczyca dziecka zaczyna pracować ale warto i tak cały czas uzupełniac jod.. Tez się zdziwiłam że nie bierzesz :-(

cześć dziewczyny! najedzone? wypoczęte? jak wam minął dzień świąteczny? ja dziś jakoś boleśnie odczuwam abstynencje. normalnie mi to zupełnie nie przeszkadza ale dziś znajomi wpadli z piwkami i zrozumiałam po jakimś czasie że nie czuje klimatu. echh jescze "tylko" pół roku ...

No ja tak już 2 lata prawie akatsuki, ale ni powiem, piwka albo winka bym się napiła, ale jeszcze z rok i się napije haha chyba po dwóch lykach padne ;)

A u nas już po imprezie urodzinowej Niczka, niestety nie przypasowala mu, bo chyba hałas mu nie odpowiada, a ja zmęczona, leżę przed tv i wypoczywam na jutrzejsze chrzciny :)

reklama
hej!

dziewczyny miała któraś zapalenie pęcherza???? Dorobiłam się rajstopami i sukienką wrrrrrrrrrrr zła jestem na siebię !!!!!! Nie wiem czym poza żurawiną mogę sobie pomóc :wściekła/y:

Do góry