reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Witam sie poświątecznie :)
Odpoczęłam, najdlam sie - lubię swieta :D pogoda dopisała, moze nie było zbyt ciepło,ale słonko nas nie opuszczało :)
Dzis wizyta u ginekologa,ale bez usg, na usg musze czekac jeszcze 9 dni.
Dzis śniło mi sie,ze doktor na usg powiedział mi,ze bedzie córka :D moje pragnienie córki jest juz tak duże,ze podświadomie podczas snu o tym mysle ;p i chyba za bardzo sie przyzwyczajam do tej myśli :D
W kazdym razie, samopoczucie bardzo dobre, jedynie szybko sie mecze i jak za szybko wstaje to kręci mi sie w głowie,ale to nic w porównaniu do waszych dolegliwości. Trzymam kciuki zeby szybko przeszły kazdej z was :)
Miłego dnia !

reklama
Z tymi trymestrami to różnie mówią. Ja słyszałam wersje od 12tc do 15tc. Jednak najczęściej mówi się, że drugi trymestr zaczyna się po skończonym 13tc i ja tą wersje uznaje za prawidłową (Trymestr=3 miesiące=13 tygodni).

Święta święta i po świętach... Iii całe szczęście bo rodzinka bokiem już mi wychodziła. Codziennie i rodzice i teściowa suszyli glowe o ślub i to w dodatku kościelny (taki u nas nie jest możliwy ale do starszyzny nie dociera). Wystarczy mi rodzinnych spotkań na długo.

Czyli ja dziś zaczynam II trymestr :-) wg OM.

Ech, u mnie po informacji o ciąży też pojawiły się sugestie dotyczące ślubu. Nawet mój partner to zaproponował (bez oświadczyn oczywiście :-D), ale odmówiłam. To nie w moim stylu by brać ślub z uwagi na dziecko, choć wszyscy sugerują, że to wiele ułatwia...

Miłego dnia! :happy:

Dziewczyny, jak ustawić (bo jestem zielona) suwaczek? Niby wstawiłam link w sygnaturze i się wyświetla prawidłowo, ale pod postem się nie wyświetla...

Ostatnia edycja:
Witam się po świętach ;)

Grubsza pewnie o jakieś 2kg, ale i szczęśliwa, że mogłam pobyć z najbliższymi. Urodziny mojej Lali się udały. Mała z prezentów zadowolona :) objazd po rodzinie jej się bardzo podobał, a i my dzięki temu za wiele w domu robić nie musieliśmy bo szczerze mówiąc to ja nie mam na to siły. A ni miejsca w domu bo to tylko malutka kawalerka.
Zostaliśmy tez w sobotę właścicielami malutkich kotków. Mój Ł znalazł je na śmietniku były w reklamówce :(:(

Objawów ciążowych nadal brak jedynie co to mam takie bóle w pachwinach, że czasem to nie mogę przez to iść normalnie tylko jak jakaś kaczka ;)

Madziula,

Nie zamartwiam się kochana tylko idź powtórz usg. Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze :cmok:

Ja mam dziś jeszcze wolne i mój chłop tez wiec życzę wam miłego dnia[emoji259]

Witam wtorkowo :)

Madziula nie stresuj się - czasem te wartości wynikają ze sprzętu. Mi na na jednym wyszło nt 2,1 a na drugim 1,3. Pewność daje tylko amnio ale 0,5 % ryzyka. Zrób dla spokoju drugie usg i zobaczysz wszystko będzie dobrze. Ja czekam na wynik PAPPY ma być dziś albo jutro i też jak na szpilkach! Trzymam za was kciuki!

Kamilove - zazdroszczę dobrego samopoczucia :) fajnie że urodzinki i święta się udały no u gratuluję nowych lokatorów!

Ja dziś jak mucha w smole...zebrać się nie mogę.. Franek u dziadków R śpi, w drugiej części chaty remont i jak tu z łóżka się wygrzebać ;)

Jak tam wasze brzucholki po świętach? Bo mojego nadal nie widać....

Witam!

Madziula ja też bym nie myślała od razu o chorobach! Te pomiary to zależy jak się lekarzowi zaznaczy tak wychodzi i na pewno jest wszystko dobrze. Po pomiarach dzidzi Bubu dobrze to widać

Kamilov nas czeka urodzinowa impreza w sobotę , zawsze jest kilkoro kolegów z przedszkola, wszyscy nasi znajomi najbliżsi z dziećmi to robi się ze 25 osób albo nawet wiecej... ma być ładna już pogoda to byśmy nawet zaryzykowali zrobić imprezę na tarasie.
Kamilov ile tych kociaków? Masz małe mieszkanko, pomieścicie się? Ja mam duży dom i dwa koty brytyjskie hodowlane i zrobiliśmy im oddzielny pokój z niewykończonej łazienki żebym nie bała się czy dzidziuś nie śpi a obok koty w kołysce. U nas całe lato drzwi na dwór są otwarte od rana do wieczora i w inny sposób nie byłoby to możliwe. Teraz koci pokój jest cały czas otwarty i koty chodzą gdzie chcą ale w przyszłości chcę je kontrolować. Wczoraj wrzuciłam moje kociaki na fb ... Joanna Sachanowicz jak ktoś chce mnie podejrzeć ;)

Hej

Święta minęły średnio po piątkowej wizycie u ginekologa jestem jakas rozbita :-/ Stwierdził NT 2,2 i musiałam zrobić test pappa który jak to dr.powiedział że nie jest miarodajny i to tylko i wyłącznie statystyka :-( teraz przez tydz będę czakac na wyniki ale chyba w między czasie zrobię jeszcze raz USG u innego lekarza. Czy któraś z Was miała podwyższone NT ??

Madziula, warto powtórzyć USG u innego, dobrego lekarza!

Kamilov nas czeka urodzinowa impreza w sobotę , zawsze jest kilkoro kolegów z przedszkola, wszyscy nasi znajomi najbliżsi z dziećmi to robi się ze 25 osób albo nawet wiecej... ma być ładna już pogoda to byśmy nawet zaryzykowali zrobić imprezę na tarasie.
Kamilov ile tych kociaków? Masz małe mieszkanko, pomieścicie się? Ja mam duży dom i dwa koty brytyjskie hodowlane i zrobiliśmy im oddzielny pokój z niewykończonej łazienki żebym nie bała się czy dzidziuś nie śpi a obok koty w kołysce. U nas całe lato drzwi na dwór są otwarte od rana do wieczora i w inny sposób nie byłoby to możliwe. Teraz koci pokój jest cały czas otwarty i koty chodzą gdzie chcą ale w przyszłości chcę je kontrolować. Wczoraj wrzuciłam moje kociaki na fb ... Joanna Sachanowicz jak ktoś chce mnie podejrzeć ;)

Podejrzalam, sliczne kiciusie. Mi sie marzy jakis kotek orientalny badz Maine Coon ale to jak bedziemy na swoim, pewnie po powrocie do Polski.

Kamilove uwazaj na kocie odchody bo z tego co kojaze kobiety w ciazy nie powinny ich dotykac/sprzatac bo sa niebezpieczne, a juz wszczegolnosci pray kociaczkach z odzysku :confused: Biedne kotki, jak ktos moze byc tak okrotny i wywalic je na smietnik :szok:

hej

święta już mineły, u nas całe święta śnieg sypał,
momentami było bielutko

Madziula powtórz usg u innego lekarza, wierze że wszystko będzie dobrze, trzymam &&&&&&&

Buba siły życzę, ja dzisiaj tez od rana ledwo żyje, codziennie żyje nadzieją że może będzie już lepiej,
u mnie 15 tc jest, niby ciut lepiej ale dalej jest ciężko

asika śliczne koty, mój najmłodszy marzy o kotku, ale ja jakoś nie jestem przekonana

kamilove ile kotków macie?

reklama
Buba możesz mi napisać w jakie dni przyjmuje dr.Roszkowski ??? I jak Ci się udało dodzwonić ?? U którego ginekologa wyszlo Ci NT 2,1 a u kogo 1,3 słyszałaś może coś o dr Makowskim ??? Mi od razu dr kazał iść na amino :-( ale ze względu na ryzyko mi powiedział 1% :-/ o pappie bardzio źle się wypowiadał ze to tylko 60% wierzytelności :-( Trzymam za Twoje wyniki na pewno córeczka jest zdrowa :-) daj koniecznie znać !!

Kamilove,fajnie że urodzinki udane i ze miło spedzilas święta ja przez święta schudłam bo ze stresu nic do paszczy nie byłam w stanie wziąść :-( Jak to właścicielami korków ?? Takich prawdziwych co miaucza i mrucza :-D

Asika,pokaż swoje kotki :-) Fajne warunki stworzyliscie swoim pupila :-) ooo właśnie doczytałam ze jesteś na fb - koniecznie dzisiaj zagladne :-) nie boisz się ze kotki będą zazdrosne o dzidzie i będą agresywne ?

Do góry