reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

xmamuska no strasznie trafiłąś, zmieniaj lekarza, wizyty u lekarza to powinna być przyjemność i ekscytacja a nie strach i jakieś fochy lekarki, kuźwa mąż jej rano nei bzyknął czy cooo???
Hehehe - zajebisty tekst :-D

jak byłam u niej na 1 wizycie prywatnie i wyłożyłam 150 zł to mało w dupe nie weszła,suka jedna,OSTATNI raz miała przyjemność zajrzeć w moją pipkę ;)
Hahahahaahahaha :-D Co racja to racja koleżanko!!!

A ja zasnęłam wczoraj około 23:30 a wstałam o 8:30 - 9 godzin snu!!!!! I w zasadzie nie wstawałam rześko, jeszcze bym poleżała :zawstydzona/y:
Na szczęście nic nie przygotowuję na Święta, bo jedziemy do teściowej. Także lenię się :-p

reklama
Buba,a gdzie przysięga Hipokratesa ?? Bez jaj -to ze mala zarabiają nie może odbijać sie na pacjentach :-/ Nikt na siłę nikogo nie zmuszał być lekarzem i służyć. Jest wiele zawodów gdzie ludzie mało zarabiają i są ludźmi nie bydłem,nie przemawiają za mną Twoje argumenty ze to wina niskich zarobków, trzeba dodać ze wiele lekarzy prowadzi prywatną praktykę gdzie za wizytę trzeba słono płacić :-(

Malkus na pewno z dzidzia wszystko ok i testy pappa też nie dają 100% pewności ze dziecko nie ma ZD - naczytalam się forum gdzie dziewczyny wykonywały testy pappa dzieci miały być zdrowe i rodzily się z ZD i na odwrót wyniki wyszły pozytywne a dzieciaczki rodziły się zdrowe.

Madziula to nie jest tak że ja usprawiedliwiam lekarzy którzy mało zarabiają, absolutnie że nie ale przysięgą hipokratesa rachunków nie zapłacisz i rodxiny nie wykarmisz :( teoria teorią a życie życiem....Nie wszyscy lekarze, pielęgniarki, sanitariusze (sprawdź statystyki tylko około 32% ma prywatną praktykę lub dorabia w prywatnych placówkach a co z resztą, biorą nadgodxiny, dodatkowe dyżury... Albo dorabiają na innym etapie. Mam znajomego lekarza który lata helikopterem do najcięższych przypadków ratuje ludzi od śmierci a nie za przeproszeniem z kataru i co po godzinach sprzedaje ubezpieczenia i dodatkowo prowadzi prywatną praktykę żeby w miarę godnie żyć... a inwestować w edukację musi cały czas kolejne stopnie i specjalizację.... Chodzi o to że ktoś kto inwestował w swój czas w rozwój i edukację i jest dobrym specjalistą zarabiał adekwatnie do wykonywanego zawodu. Tyczy się to wszystkich płaszczyzn zawodowych ale ratowanie zdrowia i życia jest chyba najważniejsza i póki lekarze nie będą mieli dobrych wynagrodzeń i warunków pracy będzie jak będzie... Będą tacy fachowcy co na usg nie będą potrafili zobaczyć braku kończyn....

Co do PAPPY daje to badanie w kilku procentach wyniki fałszywie dodatnie zawyżyć ryzyko może wiek lub przypadek w rodzinie, przebyte choroby. Ale daje większą pewność niż samo usg. Dlatego jeżeli PAPPa jest wątpliwa nie oznacza odrazu wyroku ale jest podstawa do amnio ale przed amnio można zrobić jeszcze nieinwazyjne NIFTY 99% prwności tyle co amnio a ryzyko fałszywie dodatniego wyniku <1%

dzień dobry drogie panie. ja dziś też biorę się za dom. najpierw ogarniam siebie a potem lecę na zakupy. po zakupach malujemy z młodzieżą pisanki a potem ubieramy koszyczki na jutro. czekają mnie ostatnie żaluzje do ściągnięcia i wyprania i za pewne trochę czasu na stronach agencji wynajmu. wczoraj przysiedlismy i pozaznaczalismy na mapie w jakie miwjsca najbardziej sie opłaca nam przeprowadzić więc mam troszkę lzej bo wiem gdzie szukać ;) życzę wam spokojnych rodzinnych świąt i objedzcie się po pachy ;)

Akatsuki - trzymasz mnie smakami przy życiu. Bo ja nadal niejadliwa ale dziś uwaga....nie było jeszcze kibelka granego a od 8 tygodni po śniadanku to standart.
Trzymam kciuki aby porządeczki szybciutko poszły i w agencji chatka fajna się znalazła :)

oki buba no to słuchaj: robię żurek w chlebie, pasztet z soczewicy, jajka w sosie tatarskim, sałatkę jarzynowa z porem, sernik z mascarpone na zimno i terrine z łososia i ogórka ;)

Xmamuska masakra jakąś, i to jest lekarz, ja do swojego wcześniej chodziłam na NFZ teraz prywatnie i tylko taka widzę różnice ze ma ciut więcej czasu :) obyś teraz trafiła na jakiegoś sympatycznego lekarza

Ojj a przede mną roboty co nie miara, dzisiaj pranie, prasowanie, zmywanie kurzu, może jedna łazienkę, jutro reszta sprzątania, a w niedziele rano wielkie gotowanie, wiec się pewnie urobie, niestety mój smyk ma to w d... I jest ciągły ryk :/ Matko Boska daj mi siłę i cierpliwość

Hello

Dzisiaj mam usg i już nie mogę się doczekać mam nadzieję ,że wszystko jest ok więc proszę trzymajcie kciuki :-)

Buba,nie chce się sprzeczac ale decydując się pójść na medycynę ludzie chyba nie robią tego dla kasy tylko z powołania :-/ Mam znajomego lekarza który jest ortopeda i naprawdę pracuje z powołania a nie dla kasy nie prowadzi prywatniej praktyki i tylko on utrzymuje rodzinę córkę i żonę . Nie wydaje mi się żeby żyli niegodnie czy ubogo - cały czas się edukuje i nie narzeka :-/ Da się ? No i nie przekonuje mnie ze przez wynagrodzenie są fachowcy którzy nie dostrzegają kończyn...... A co z tymi co prowadzą praktykę prywatną i pracują na NFZ - też potrafią być jak ta pani dr od xmamuski a pieniędzy mają ful :-/ Zależy dla kogo co oznacza słowo żyć godnie dla jednego mając 3 samochody w garażu i wille z basenem dla innego mieszkanie i kochająca rodzinę. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Odnośnie pappy wierzę że masz rację w tym co napisałaś bo ja w ogóle ciemna jestem i pisał to kierując się inf z netu i to co mi dr.powiedział,gratulacje przyjętego jedzonka :-) oby się nie wróciło :-)

Akatsuki,trzymam kciuki za szybkie porządki no i żebyś znalazła jakieś fajne mieszkanko :-)

Dreamgirl,ale Ci zazdroszczę lenienia się :)) też bym tak chciała :-)

Ostatnia edycja:
Akatsuki pyszne rzeczy szykujesz :-) ja niestety pasuję....nie mogę jeść nic i nawet nie bardzo mogę patrzeć na jedzenie. Zrobię jakąś sałatkę, ciasto i coś na obiad dla męża, ale mi prawdopodobnie patrzenie wystarczy... :baffled:

Poza tym jakoś w ogóle nie myślę o świętach. Niestety uroki ciąży powodują,że jestem niezdolna do niczego innego niż zwijanie się z mdłości i bólu brzucha... Trudno. Będzie mało uroczyście.

Witam!

U nas też zimno i śnieg pruszy... dołączam do grupy sprzatającej a ciasto i sałatki zostawiam na jutro. Dzieciaki nie zawiozłam do przedszkola bo też mają sprzątać. U Antka tylko odkurzanie bo on ma zawsze wszystko poukładane na półkach ale u Gabi to kilka godzin żeby dogrzebać się do dywanu. :no:

mamuśka różnie jest z tymi lekarzami z powołaniem i bez ale przecież w każdym zawodzie tak jest są ludzie i ludzie. Nie ma się co przejmować durną babą

reklama
Madziula - myślę,że w temacie intencji,dla których ludzie decydują się iść na medycynę, nie należy generalizować i przypisywać im nadmiernego altruizmu. Sama mieszkałam ze studentami medycyny przez 5 lat, wielu poznałam i w większości nie było szlachetnych pobudek. W sumie to powiedziałabym,że większość to właściwie tylko dla kasy tam idzie lub z powodu powiązań rodzinnych. Oczywiście zdarzają się również tacy z powołaniem. Choć obawiam się,że niestety stanowią mniejszość...

Ostatnia edycja:
Do góry