reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Xmamuska to skandal co ta niekompetentna lekarka wyprawia!!!! Jak tak można traktować pacjentkę i to w ciąży! Normalne udusić gołymi rękoma!!! Koniecznie napisz skargę! Po histori wnioskuję że to pani lekarka na NFZ...? Powiedzcie mi dlaczego, ja się pytam dlaczego za komfort, szacunek i bezpieczeństwo zdrowia i życia w polsce trzeba słono płacić w większości przypadków!!!!Wiem że jest wielu cudownych lekarzy w NFZ ale też wiem że jest to loteria i nigdy nie wiemy na kogo trafimy. Niestety prywatna służba zdrowia też powoli schodzi na psy.... Ja oplacan prywatne ubezpieczenie i mam w pakiecie wiele klinik i przychodni więc smutne to ale nie w każdej prywatnej placówce jest jak powinno. Naszczęście pod domem mam od lat zaufaną gdzie rodziłam i gdzie jeszcze standart trzymają....2 razy leżałam w państwowym szpitalu i nigdy więcej!!! sory po akcji na sorze gdy leżę zwijam się z bólu tracąc przytomność gorączka 40 st a przez godzinę nikt do mnie nie podchodzi a panie szanowne co nieść pomoc mają oglądają gazetkę z biedronki i dzwonią do Jolki czy im wyjdzie i klapki kupi... Na moją cichą prośbę po paru godzinach czy mogą wyłączyć bądź przestawić wiatrak który na mnie wieje bo mam dreszcze goroczkę usłyszałam.."o jakby się księżniczka poruszała tak jak my w ukropie przez cały dyżur to odrazu by się jej cieplej zrobiło..." Zatem rozumiem Cię Xmamuska musiałaś czuć się przeokropnie, z bezsilności i bezradności! Zmieniaj natychmiast lekarkę i trzymaj się dzielnie!

Małkus-nie wiem ile masz lat ale ja już trochę i stresik jest. To że przy prawidłowej przeziernośvi zdarza się ZD zawsze było i będzie ale wiesz myślę że gdybyś była w grupie ryzyka lekarz koniecznie kazałby zrobić PAPPĘ więc nie martw się na zapas napewno wszystko jest w porządeczku!!!

Julisia - podsyłam motywację!!!!!! Super że córka dzielnie zniosła badania!

Kate - bierz torecan jak pomaga i pij wodę kokosową postawi na nogi i uzupełni niedobory!

reklama
Nie ma co generalizować. Często lekarze NFZ pracują też w prywatnych placówkach. Ja kilkakrotnie na prywatnych wizytach spotkałam się z burakami. Raz nawet zażądałam zwrotu pieniędzy za wizytę. Ja chodzę do poradni przyszpitalnej na NFZ i lekarza mam spoko. Na każde pytanie odpowie. Z L4 też nie było problemu, jal było takie wskazanie. Po prostu Xmamuska miała pecha i trafiła na konowała.

Dziewczyny jestem po wizycie,rozczarowana,zapłakana,rozżalona,wkur***na i nie wiem co jeszcze powiedzieć.(...)Już znalazłam innego lekarza więcej do niej nie pójde,jutro dzwonie się zarejestrować. Wyć mi się chce :(
Kochana - napisz lepiej jak się ta kretynka nazywa - żeby żadna dziewczyna nawet nie spojrzała na jej numer telefonu.
No i zmieniaj lekarza od razu, w ogóle się nie zastanawiaj.

Xmamuska,

Brak słów na babe!!! Zmieniaj szybko lekarza i bardzo Ci współczuję bo człowiek się nie spodziewa od lekarza jeszcze kobiery takiego potraktowania [emoji35]

a ja po wizycie. :) mam tak fajnego ginekologa, że aż mi humor poprawił. dzidziuś zdrów jak ryba. serduszko bije prawidłowo, rośnie prawidłowo, termin nadal na 24 października a nawet na 22-go. Powiedział, że ciąża przebiega książkowo. Więc się bardzo cieszę. Prenatalne mam 21 kwietnia. To już właściwie za 2,5 tygodnia więc wszystko jest super fajnie.

Zdjęć nie mam, ale mam nagranie na które non stop patrzę. Taaakie maleństwo! ;-)
Spokojnego wieczoru!

Buba ja wieku nie mam bo mam 26 lat za kilka dni ale jestem w grupie ryzyka ze względu na ZD w rodzinie. Lekarz mnei bardzo namawiał na pappa ale stweirdziliśmy z mężem że jeśli USG genetyczne wyjdzie dobrze to nie będę robić i lekarz po USG genetycznym już mnei nei namawiał więc stwierdziłąm że odpuszczę, no ale trudno...przecież i tak wszystkei tu urodzimy zdrowe dzieci ;-)

xmamuska no strasznie trafiłąś, zmieniaj lekarza, wizyty u lekarza to powinna być przyjemność i ekscytacja a nie strach i jakieś fochy lekarki, kuźwa mąż jej rano nei bzyknął czy cooo???

lantka super że wizyta udana :-)

a tak propo świąt to ja nigdy nic nei szykuję bo śniadanie z rodziną z mojej strony u mojej babci a po kawce jedziemy na reszte świąt do teściów i zostajemy tam do wtorku ;-)

a ja po wizycie. :) mam tak fajnego ginekologa, że aż mi humor poprawił. dzidziuś zdrów jak ryba. serduszko bije prawidłowo, rośnie prawidłowo, termin nadal na 24 października a nawet na 22-go. Powiedział, że ciąża przebiega książkowo. Więc się bardzo cieszę. Prenatalne mam 21 kwietnia. To już właściwie za 2,5 tygodnia więc wszystko jest super fajnie.

Zdjęć nie mam, ale mam nagranie na które non stop patrzę. Taaakie maleństwo! ;-)
Spokojnego wieczoru!

Lantka super wieści no i gratki!

Buba ja wieku nie mam bo mam 26 lat za kilka dni ale jestem w grupie ryzyka ze względu na ZD w rodzinie. Lekarz mnei bardzo namawiał na pappa ale stweirdziliśmy z mężem że jeśli USG genetyczne wyjdzie dobrze to nie będę robić i lekarz po USG genetycznym już mnei nei namawiał więc stwierdziłąm że odpuszczę, no ale trudno...przecież i tak wszystkei tu urodzimy zdrowe dzieci ;-)

xmamuska no strasznie trafiłąś, zmieniaj lekarza, wizyty u lekarza to powinna być przyjemność i ekscytacja a nie strach i jakieś fochy lekarki, kuźwa mąż jej rano nei bzyknął czy cooo???

lantka super że wizyta udana :-)

a tak propo świąt to ja nigdy nic nei szykuję bo śniadanie z rodziną z mojej strony u mojej babci a po kawce jedziemy na reszte świąt do teściów i zostajemy tam do wtorku ;-)

Małkus- no jeśli lekarz tak uznał to pewnie wie co mówi. Wiesz to jest małe ryzyko że przy ok przezierności wyjdzie ZD ale jak to mi mój doktor wyjaśnił zdarza się. Ale nie ma co panikować. Myślę że byłaś bardzo szczegółowo zbadana ze względu na przypadek w rodzinie i skoro nie było nacisku na dalszą diagnostykę to wszystko jest w jaknajlepszym porządeczku :)

Lady - zgadzam się że nie można generalizować a buce mogą zdarzyć sie i w prywatnych klinikach tu chodzi o powołanie, bo lekarz który dostaje nędzne grosze za ciężką robotę ma prawo być sflustrowany ale pacjenta to nie powinno obchodzić. To tak jak by Ci za tą samą robotę jeden szef płacił 20 zł za h a drugi 200 zł to w której z prac humor by Ci dopisywał ;) uważam że póki lekarze nie będą godnie zarabiać będą przemęczeni nadgodzinami często właśnie w prywatnych klinikach i sflustrowani a to odbija się niestety na pacjencie...

reklama
dziewczyny ja bym jednak nie usprawiedliwiala pani doktor. Jeśli jej NFZ zle placi to niech szuka pracy w prywatnej klinice a nie wpedza ciężarne pacjentki w płacz i stres! pewnie że każdy ma gorsze dni ale to akurat już kwestia wychowania jak postępuje się z Bogu ducha winnymi pacjentami.
lata pracowałam w obsłudze klienta i jestem wyczulona na bezpodstawne ignorowanie konsumenta a przecież pacjent to klient lekarza! to on mu chleb do domu sprowadza bo gdyby ludzie przestali się leczyć to nie potrzebowalibysmy lekarzy! ciekawe czy jakby mamuśka fukala pania doktor na wejściu to ona by ją też usprawiedliwiala czy raczej powiedziała by ze wredna baba!

Do góry