reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Buba no niestety często jest tak jak piszesz z tymi lekarzami, ja też chodze prywatnie ale nei płącę baaaardzo niedużo bo od 70-90 zł za wizytę i w tym też usg genetyczne, połówkowe i na każdej wizycie usg! A wizyty nie trwają krótko bo ok 30 min, pod koniec ciąży z ktg to nawet 45min, lekarz jest super, rzeczowy i dlatego nei szukałam innego mimo ze mam 50km do niego to i tak nawet licząc dojazd to mam duuuużo taneij niz wszędzie w moejj okolicy gdzie wszyscy biorą od 150zł/wizytę.

Akatsuki oczywiście że nic tej baby nie usprawiedliwia! szacunek do pacjenta, człowieka należy się każdemu jak psu buda! :-p (sorki za porównanie) ;-)

reklama
Buba,a gdzie przysięga Hipokratesa ?? Bez jaj -to ze mala zarabiają nie może odbijać sie na pacjentach :-/ Nikt na siłę nikogo nie zmuszał być lekarzem i służyć. Jest wiele zawodów gdzie ludzie mało zarabiają i są ludźmi nie bydłem,nie przemawiają za mną Twoje argumenty ze to wina niskich zarobków, trzeba dodać ze wiele lekarzy prowadzi prywatną praktykę gdzie za wizytę trzeba słono płacić :-(

Malkus na pewno z dzidzia wszystko ok i testy pappa też nie dają 100% pewności ze dziecko nie ma ZD - naczytalam się forum gdzie dziewczyny wykonywały testy pappa dzieci miały być zdrowe i rodzily się z ZD i na odwrót wyniki wyszły pozytywne a dzieciaczki rodziły się zdrowe.

Xmamuska współczuję przeżyć. Ja to na Twoim miejscu po jednym złym słowie wyszła i podziękowała za wizytę. A po L 4 poszła do rodzinnej. Ale to się dobrze mówi jak się nie jest w takiej sytuacji w tym dokładnie momencie. Będzie dobrze znajdziesz odpowiednią osobę do prowadzenia Twojej ciąży! 3maj się jesteśmy z Tobą!
Cieszę się że pozostałe wizyty przyniosły same dobre wiadomości. Gratuluję i cieszę się razem z Wami.
Akatuski współczuję przeżyć z agencjami. Mam roczne dziecko do którego też nie mam ostatnio cierpliwości, chociaż je. Ale ma wybuchy płaczu o niewiadomo co. I troszkę chory i chyba zęby też idą.. ciężki czas. Więc łącze się z Tobą.
Wszystkim życzę miłego wieczoru i dobrego jutrzejszego dnia, oby słonko więcej świeciło! :)

Ostatnia edycja:
Mamuśka współczuję przeżyć. Dobrze ze dzidziol ma się dobrze, a lekarza koniecznie trzeba zmienić.

Akatsuki każda ma złe chwile, ale sądzę że w twoim przypadku potrzeba najpierw twojej pracy nad sobą i spokoju przede wszystkim. Przechodziłam to, tez byłam zmęczona, córa była niegrzeczna, na głowie dom i praca, ciągle sama itd. W końcu zmieniłam siebie, starałam się ze spokojem podejść do dziecka i się udało powoli wyjść na prostą. Ty masz o tyle gorzej ze jesteś w ciąży i hormony robią swoje. Odpoczywaj ile możesz, pomysl tez o sobie, nie tylko o tym co trzeba zrobić. Mam nadzieje ze szybko sytuacja się zmieni na lepsze

Dziękuje dziewczyny za słowa pocieszenia,ja nadal nie moge się otrząsnąć po dzisiejszej wizycie,jest mi tak przykro,ehhh no ale co zrobie,jutro będe dzwonić rejestrować siędo innego lekarza,który pracuje też w szpitalu na oddziale gdzie będe rodzić.Poszłam na NFZ ale to fajk jak byłam u niej na 1 wizycie prywatnie i wyłożyłam 150 zł to mało w dupe nie weszła,suka jedna,OSTATNI raz miała przyjemność zajrzeć w moją pipkę ;)

Ciesze się że reszcie wizyty się udały :)

Witam piateczkowo ale już się nie mogę d o czekać niedzieli wielkanocnej, tak mi się chce tego wszystkiego, wędliny dostane prosto z wędzarni własnej roboty, te jajka i pasztet pieczony przez babcie z chrzanem aaaaaa oszaleje nawet flaki dziś będę gotować bo mi się normalnie przyśniło takie pikantne :D pisze i silnie się do telefonu

Witam się zimowo. Za oknem śnieg. Jakoś na wigilię nigdy nie ma. Trzeba chyba święta pozamieniać.
Jakoś mnie głowa dziś boli..
Xmamuska wiedzę że już więcej optymizmu w Tobie :) to bardzo dobrze :)
Dziś intensywny dzień sprzątanie na gotowo. A jutro wieki dzień "świętuje" upiekę babkę i nic więcej nie robię i w końcu oznajmiamy że jestem w ciąży.. ;)

hej
u nas też śnieg za oknem i zimno,
plan mam na dzisiaj chociaż trochę posprzątać, parę rzeczy dokupić
i babkę upiec, resztę ciast kupiłam

miłego dnia życzę !!!!

reklama
Dziewczyny, życzę Wam, żeby te Święta upłynęły Wam tak, jak byście chciały, jak sobie zamarzyłyście!
Dużo radości i uśmiechu!
Ja idę od dziś na internetowy detoks, żeby móc na spokojnie skupić się na sprawach istotnych. [emoji5]
Do "zobaczenia" po Świętach! [emoji6]

Do góry