reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

oki buba no to słuchaj: robię żurek w chlebie, pasztet z soczewicy, jajka w sosie tatarskim, sałatkę jarzynowa z porem, sernik z mascarpone na zimno i terrine z łososia i ogórka ;)

Oooooo, normalnie wymiatasz!!! Pasztet z soczewicy- mistrz!!! Aaaaa sernik na zimno - już mi lepiej :)

Hello

Dzisiaj mam usg i już nie mogę się doczekać mam nadzieję ,że wszystko jest ok więc proszę trzymajcie kciuki :-)

Buba,nie chce się sprzeczac ale decydując się pójść na medycynę ludzie chyba nie robią tego dla kasy tylko z powołania :-/ Mam znajomego lekarza który jest ortopeda i naprawdę pracuje z powołania a nie dla kasy nie prowadzi prywatniej praktyki i tylko on utrzymuje rodzinę córkę i żonę . Nie wydaje mi się żeby żyli niegodnie czy ubogo - cały czas się edukuje i nie narzeka :-/ Da się ? No i nie przekonuje mnie ze przez wynagrodzenie są fachowcy którzy nie dostrzegają kończyn...... A co z tymi co prowadzą praktykę prywatną i pracują na NFZ - też potrafią być jak ta pani dr od xmamuski a pieniędzy mają ful :-/ Zależy dla kogo co oznacza słowo żyć godnie dla jednego mając 3 samochody w garażu i wille z basenem dla innego mieszkanie i kochająca rodzinę. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Odnośnie pappy wierzę że masz rację w tym co napisałaś bo ja w ogóle ciemna jestem i pisał to kierując się inf z netu i to co mi dr.powiedział,gratulacje przyjętego jedzonka :-) oby się nie wróciło :-)

Akatsuki,trzymam kciuki za szybkie porządki no i żebyś znalazła jakieś fajne mieszkanko :-)

Dreamgirl,ale Ci zazdroszczę lenienia się :)) też bym tak chciała :-)

Żyć godnie to nie jest kwestia willi z basenem czy 3 samochodów po 3 mln zł. I pokaźnego konta. Żyć godnie to nie patrzeć na ceny w sklepie spożywczym czy przemysłowym, ubraniowym itp. odmawiać dzieciom bo w tym miesiącu nie damy rady kupić komputera...mieć na ferie, wakacje, dodatkową edukację, remonty, wycieczki, rozwój osobisty i nie brać kredytów na wszystko lub się nimi nie martwić. To moim zdaniem minimum definicji żyć godnie pod względem materialnym! Wiesz ja miałam iść na medycynę więc nie będę Ci tłumaczyć jak ciężki jest to orzech do zgryzienia... Ja mówię o systemie a Ty odnosisz do jednostki. Tak zgadzam się że są jednostki z powołania ale system w PL odnośnie służby zdrowia jest chory!! I to on wmaga uleczenia aby lekarze mogli dobrze leczyć! No powiedz mi dlaczego zatem 6 lekarzy w 21 wieku robiąc 7 usg nie doliczyło się kończyn??? Byli wyedukowani, z powołaniem i pracowali na najwyższej klasy sprzęcie...gdy nie wiadomo o co chodzi zawsze chodzi o pieniądze ;(

Madziula - myślę,że w temacie intencji,dla których ludzie decydują się iść na medycynę, nie należy generalizować i przypisywać im nadmiernego altruizmu. Sama mieszkałam ze studentami medycyny przez 5 lat, wielu poznałam i w większości nie było szlachetnych pobudek. W sumie to powiedziałabym,że większość to właściwie tylko dla kasy tam idzie lub z powodu powiązań rodzinnych. Oczywiście zdarzają się również tacy z powołaniem. Choć obawiam się,że niestety stanowią mniejszość...

Niestety smutna to prawda....dlatego zatem do tych najlepszych specjalistów których w polsce jest niewielu spośród różnych specjalizacji dostać się z ulicy...zdrowia życzę....

reklama
Dziewczyny mam maly problem , od 2 dni troche swedza mnie okolice intymne. Pogooglowalam troche ale chcialabym wiedziec czy ktorejs z was sie cos takiego przytrafilo i czy od razu szlyscie do lekarza. Ja mam wizyte dopiero 16-go i nie wiem czy powinnam tyle czekac...:baffled:

Kamilove- piękny prezent, wspaniała pamiątka! Uwielbiam takie zestawienia jak upływa czas :) a Jagoda śliczna dziewczynka, jak laleczka!

Kamila 1982 - zrób może w domu test ph dopochwowy kilka sec i masz wyniki. Do kupienia w aptece 6-7 zł i wtedy zibaczysz czy coś się dzieje. Na różne infekcje trzeba teraz szczególnie uważać. A ponad 2 tygodnie to długo by czekać do wizyty. Jak test wyjdzie pozytywnie i infekcja się będzie rozwijać myślę że szybciej powinnaś iść do gina. Mi gin bada ph przy każdej wizycie choć nigdy nie miałam w ciąży infekcji. A może to jakaś reakcja na proszek czy tkaninę bielizny...? Nie doradzę Ci kochana bo pojęcia nie mam ale życzę aby szybciutko minęło!

Dzień dobry :)

Ja w kuchni :) Lubię to! Żurek już się robi, śledzie gotowe. Teraz jedziemy na szczepienie z Hanią (ostatnia dawka meningokoków i chyba ospa) i szybkie zakupy. A potem będę piekła :)

Madziula, kciuki za USG!!
Kamila, lepiej sprawdzić co to. Infekcja może być groźna dla dziecka więc lepiej dmuchać na zimne!
Kamilove, ​uroczy prezent :) Córcia śliczna :)

Miłego dnia Dziewczynki :)

Dziewczyny mam maly problem , od 2 dni troche swedza mnie okolice intymne. Pogooglowalam troche ale chcialabym wiedziec czy ktorejs z was sie cos takiego przytrafilo i czy od razu szlyscie do lekarza. Ja mam wizyte dopiero 16-go i nie wiem czy powinnam tyle czekac...:baffled:
Tak jak piszą dziewczyny - kup test. Ale poza tym warto zaopatrzyć się w Clotrimazolum (maść) i sobie posmarować. To przynosi ulgę sporą. I może wystarczy na Twój problem.

reklama
Kamila1982 w ciąży to dość częsty problem ja na szczęście jeszcze nie miałam problemu ale mój gin za każdym
razem pyta czy wszystko ok i czy nic mnie nie swedzi :-) test super sprawa i sprawdź może Ci się uda kupić bez recepty ta maść o której pisałam dreamgirl :-) no i nie czekaj tylko jak masz możliwość pedz do gina.

AnnieTess też będę gotować żurek ale chyba jutro i jak o nim napisałaś narobiłaś mi ochoty :-) Powodzenia na szczepieniu i oby Hania dobrze zniosła szczepionke :-)

Kamilove,zdjęcia prześliczne i pamiątką extra :-) świetny miałaś pomysł ;-)

Buba,zatem chcesz mi powiedzieć że 6 specjalistów specjalnie nie doliczylo się kończyn bo mało zarabiają i wykonują swoją pracę na odwal się ??? Nie odnoszę się do jednostki ale skor Ty piszesz ze Twój znajomy lata helikopterem i ratuje ludzi a nie zajmuje się leczeniem kataru to ja piszę o znajomym który nie narzeka i godnie wykonuje swój zawód nie narzekajac na system. Nie rozumiem dlaczego tak bronisz nikompentecje lekarzy którzy jak nie będą zarabiać to nie będą leczyć i będą swoje flustracje wyladowywac na pacjentach :-/ to jest naprawdę chore :-( Wyobrażam sobie ze medycyna to ciężki kawałek chleba ja skończyłam prawo i nie zrobiłam aplikacji bo nie było mnie na to stac :-/ Ciekawe co mają zrobić te osoby które nie stać na prywatne wizyty a muszę liczyć na łaskę lekarzy którzy mają swoją pracę w du....bo mało zarabiają :-/

Mrowkaa,straszne ze lekarzy z powołania jest coraz mniej :-(

Do góry