reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Ja już po wizycie. wszystko oki. jutro idę zrobić test podwójny tak dla pewności po tych dwóch poronieniach. na 70% będzie dziewczynka ale ciężko było cokolwiek zobaczyć i zbadać bo tak łobuziara skakała w brzuchu że ledwo pomierzył wszystko. Ale na szczęście wszystko prawidłowo i dobrze ufff... prawie cały czas była odwrócona plecami do nas hehe przez chwilę ssała kciuk, rewelacja jestem bardzo szczęśliwa!! :))) jutro wstawię zdjęcia bo dziś już jestem padnięta. buziaki

reklama
Nie wiem jaka jest norma ale skoro lekarz powiedział ze w normie to nie ma co się doszukiwać i stresować. Tak myślę :-)
U mnie było 1,2 i też jest super norma - tak usłyszałam.

A w ogóle to mój gin powiedział mi, że mignął mu chłopak... ale się póki co pod tym nie podpisze, bo jak sprawdził drugi raz to już nie było widać... Załamka :-D Ja tak chciałam drugą dziołchę... Ale jeszcze nie przesądzone!!! Ehhhh... :rofl2:

dreamgirl u mnie jak pytałam co będzie to powiedział, ze za wcześnie ale jak by miał obstawiac to raczej chłopiec,
też w duchu liczyłam na dziewczynkę
paulka super, ze wszystko dobrze

dziewczynki obiecane fotki łazienek ;) jeszcze wszystko brudne a tesciu kadrowac zbyt nie umie ale myślę że ogólnie widać co jest tromfem.

Załączniki

• 1427913367958.jpg
    1427913367958.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 54
  • 1427913393915.jpg
    1427913393915.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 49
  • 1427913426401.jpg
    1427913426401.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 51
  • 1427913455533.jpg
    1427913455533.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 50
  • 1427913484230.jpg
    1427913484230.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 47
  • 1427913500951.jpg
    1427913500951.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 52
Hej!

My też dziś byliśmy na USG genetycznym (drugi raz :) ) tym razem w Lux Med bo za free to sobie pomyślałam a co mi tam, zobaczymy co słychać w brzuchu :) Strasznie niemiła lekarka... ani jedno zdjęcie się nie nadaje do pokazania, ochrzaniła mnie, że ciąża jest starsza i że ona nie może prawidłowo wykonać badania. No ale potwierdziła istnienie wszystkich kończyn, narządów wewnętrznych, kości nosowej itd. No i, co mnie zaskoczyło pokazała, że dzidzia ma siusiaka!! Powiedziała, że "podejrzewa" chłopca, żeby była jasność to nie na 100%.
Tak więc, jeśli to prawda to rośnie we mnie zdrowy Karol :)

Buba, widziałam na Twoim USG, że je robiłaś na Finlandzkiej! To jest jakieś dobre miejsce? Bo ja mieszkam przy tej ulicy, więc miałabym blisko :-p

Co do prima aprilis... W zeszłym roku 31.03 mój L mi się oświadczył i jak następnego dnia chciałam się pochwalić rodzinie i znajomym to nikt mi nie wierzył. Ale byłam wściekła. :p

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!

długo się nie odzywałam, bo bardzo dużo sie działo i nie miałam ani czasu ani nastroju :( ale nie będę Was zamęczać moimi problemami....

co do USG genetycznego to miałam robione już 23 marca i wg niego wszystko jest super. po rozmowie z lekarzem nie mam zalecenia zeby robić szersze badania typu testy PAPA czy Nimf ale sama już nie wiem..
Płci jeszcze nie znamy i szybko nie poznamy, bo mój lekarz ma zasadę ze dopiero przy połówkowym usg mówi i w poprzednich ciążach tak musiałam czekać i teraz też będę. Brzuszka jeszcze nie ma, tzn. jak sie rozbiorę to lekkie zaokrąglenie jest ale nadal chodzę w normalnych ciuchach i nikt nie zauważył żebym cokolwiek urosła.
Z samopoczuciem różnie, bardzo reaguje na zmiany pogody i niestety często boli mnie głowa, poza tym poranki też różne, nie raz obściskuję toaletę :( i ogólne zmęczenie. Z pozytywów wydaje mi się że już kilka razy dzidziuś się poruszył :) chociaż bardzo trudno mi w to uwierzyć bo jeszcze bardzo wcześnie na to jest ale jednak :) albo taie gazy mi się w brzucho przewracają :-p

będę sie staraa już byc na bieżąco
a na dzisiaj papatki uciekam spać :)
spokojnej nocy dziewczyny

reklama
Buba fajnie że dzidziula sobie duża rośnie,wszystko będzie Git,przypadkiem się nie zamartwiaj,no i trzymam kciuki za córusie :D

Dajcie przepis na tego mcha,widziałam,słyszałam,ale nie jadłam,a narobiłyście mi smaka :D może się zmobilizuje i zrobie na święta

Trzymaj, trzymaj bo stary nie da mi spokoju póki córki nie będzie ;)

buba super wieści no i gdyby była dziewuszka to komplecik już byłby w domu. Spory ludzik to ile ma centymetrów?

migotka ciasto Shrek to całkiem inne, z galaretkami zielonymi jest a ten mech to z owocem granatu.

Dzidzia ma 6,7 cm

Buba super, że wyniki dobre, reszta tez na pewno będzie dobra,
masz jakieś fotki? który Ty masz Tydzień ciąży?
12 tydzień, foty wrzuciłam :)

Dziewczyny, a wiecie może jaka jest norma NT od lekarza? W necie niby pisze 2,5, ale to mało wiarygodne źródło informacji. Moje mają 1,05 i 1,1 i lekarz powiedział, że w normie i tyle. Pipa jestem, że się nie podpytałam. Stresa miałam, czy wszystko ok, a z pierwszej ciąży nie pamiętam.

Norma 2,5 mi wyszło 2,1 tak jak i u Franka identycznie. Lady masz ideealne wyniki :)

Hej!

My też dziś byliśmy na USG genetycznym (drugi raz :) ) tym razem w Lux Med bo za free to sobie pomyślałam a co mi tam, zobaczymy co słychać w brzuchu :) Strasznie niemiła lekarka... ani jedno zdjęcie się nie nadaje do pokazania, ochrzaniła mnie, że ciąża jest starsza i że ona nie może prawidłowo wykonać badania. No ale potwierdziła istnienie wszystkich kończyn, narządów wewnętrznych, kości nosowej itd. No i, co mnie zaskoczyło pokazała, że dzidzia ma siusiaka!! Powiedziała, że "podejrzewa" chłopca, żeby była jasność to nie na 100%.
Tak więc, jeśli to prawda to rośnie we mnie zdrowy Karol :)

Buba, widziałam na Twoim USG, że je robiłaś na Finlandzkiej! To jest jakieś dobre miejsce? Bo ja mieszkam przy tej ulicy, więc miałabym blisko :-p

Na Finlandzkiej przyjmuje dr. Roszkowski. Jeden z najlepszych speców w tym temacie. Bardzo polecam. Zna się na rzeczy. Ma specyficzne poczucie humoru i niektóre pacjentki twierdzą że gbur z niego ale ja uwielbiam ten ciężki humor ;)

Do góry