reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Co Do świąt... ja nie czuję w tym roku atmosfery świątecznej bo siły brak na wielkie porządki z gotowaniem też nie będę szaleć. Zrobię na pewno takie dziwaczne ciasto ze szpinakiem, brzmi dziwnie a le super smakuje i pięknie wiosennie wygląda leśny mech się nazywa jakby kogoś zainteresowało

Jadłam. Bardzo dobre. Ale ja zrobię babkę piaskowa bo mam nią smaka

reklama
Ja już po melduję się. Ale mnie wybadał. Na wszystkie strony najpierw wszystko pomierzył, potem przepływy porobił, serducho wybadał a na koniec PAPPPA. Ryzyko ZD wyszłi mi 1:125 więc czekamy na Wyniki PAPPY jak wyjdzie podobnie lub mniej to amniopunkcję będę miała, ale powiedział że usg jest super i że bardzo przystojny i zgrabny dzidziuś i że to że mam taki mały brzuch to dla diagnosty zbawienie bo wszystko super widać a ja się martwiłam no i chyba dziewczyna będzie ale to jeszcze niepewne. A i dzidzia większa niż wiek ciąży a bałam się że przez to rzyganko to mikrusik jakiś.... Cieszę się bo NT 2,1 uffffff no ale jeszcze dalsza diagnostyka bo samo usg prenatalne daje. 70% pewności. Dużo gadałam z lekarzem i powiedziałmi szczerze że przy super usg i super przezierności miał przypadki ZD zatem czekam na PApPĘ.

Przyszłam zobaczyć wieści po dzisiejszych wizytach a tu jeszcze ich brak

Co Do świąt... ja nie czuję w tym roku atmosfery świątecznej bo siły brak na wielkie porządki z gotowaniem też nie będę szaleć. Zrobię na pewno takie dziwaczne ciasto ze szpinakiem, brzmi dziwnie a le super smakuje i pięknie wiosennie wygląda leśny mech się nazywa jakby kogoś zainteresowało

Oj lubię bardzo :) u nas nazywamy to shrekowe ciasto. Ale przejadlo nam sie, co tydzien je robiłam :D

Buba fajnie że dzidziula sobie duża rośnie,wszystko będzie Git,przypadkiem się nie zamartwiaj,no i trzymam kciuki za córusie :D

Dajcie przepis na tego mcha,widziałam,słyszałam,ale nie jadłam,a narobiłyście mi smaka :D może się zmobilizuje i zrobie na święta

buba super wieści no i gdyby była dziewuszka to komplecik już byłby w domu. Spory ludzik to ile ma centymetrów?

migotka ciasto Shrek to całkiem inne, z galaretkami zielonymi jest a ten mech to z owocem granatu.

podczas pierwszejszej wizyty prowadzony jest dokładny wywiad nt chorób w rodzinie, uwarunkowań religijno-społecznych i preferencji dotyczących porodu i karmienia. to właśnie najdłuższa cześć wizyty więc prawdopodobnie przeprowadzą ją w szpitalu ale przyznam że dziwnie się biorą do prowadzenia ciąży...
.

W liscie od poloznej i w liscie ze szpitala przyszly formy ktore mam wypelnic i wziasc ze soba na wizyty, tam sa wlasnie takie pytania, reszta ma byc omawiana jak juz bede na miejscu.

wrzuciłam na fejsbuka że jestem w ciąży i nikt nie wierzy bo prima aprilis :D haha ale ubaw :)

Hahhahahhaha dobry zart :-D

Dziewczyny, a wiecie może jaka jest norma NT od lekarza? W necie niby pisze 2,5, ale to mało wiarygodne źródło informacji. Moje mają 1,05 i 1,1 i lekarz powiedział, że w normie i tyle. Pipa jestem, że się nie podpytałam. Stresa miałam, czy wszystko ok, a z pierwszej ciąży nie pamiętam.

reklama
Dziewczyny, a wiecie może jaka jest norma NT od lekarza? W necie niby pisze 2,5, ale to mało wiarygodne źródło informacji. Moje mają 1,05 i 1,1 i lekarz powiedział, że w normie i tyle. Pipa jestem, że się nie podpytałam. Stresa miałam, czy wszystko ok, a z pierwszej ciąży nie pamiętam.

Nie wiem jaka jest norma ale skoro lekarz powiedział ze w normie to nie ma co się doszukiwać i stresować. Tak myślę :-)

Do góry