reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dziękuje za wszystkie ciepłe słowa, aż boli serce jak patrzę na G, strasznie Go to rozbiło... Tydz temu cieszył się i mówił Babci ze będzie Tata, a teraz pogrzeb...

Akatsuki u mnie w Ndz Wielkanocna chodziło się na rezurekcje (ja w tym roku odpuszczam) pózniej przychodzi się do domu i Mama zawsze bierze się za grzanie barszczu a ja z Tata kroimy Święconkę, przychodzi Brat z Bratowa i jemy, rozmawiamy. Taka nasza rodzinna tradycja ;) w tym roku jakoś musimy z G ustalić gdzie, kiedy i u kogo... Bo po zaręczynach zaczęliśmy spędzać Święta razem ;)

Buba to ja chyba przejęłam Twoje mdłości bo ledwo się ruszam... Masakra, nic z jedzenia mi nie wchodzi a po zwykłej wodzie mam mega mdłości...
Trzymam kciuki mocno za wizytę ;)

Widzę ze temat Rodziców ;) to ja Was chyba przebije bo moi Rodzice oboje w tym roku kończą 62lata, ale nikt Im w to nie wierzy i dają Im ok 10lat mniej ;) Mama młodo wyglada (geny), a Tato to wulkan energii nie do dogonienia ;) jak się dowiedział ze będzie dziadkiem to powiedział ze już szuka malutkich nart bo będzie wnuka/czke uczył jeździć ;) na Rodziców nie mogę powiedzieć złego słowa! Są najlepsi na świecie, nigdy nie mogli liczyć na wsparcie, mieli tylko siebie a osiągneli bardzo dużo, my z Bratem dostaliśmy świetne starty w dorosłe życie, zawsze możemy na Rodziców liczyć, nie ważne o co chodzi. Gdybyśmy mieszkali w jednym mieście byłoby łatwiej, ale życie życiem, a nie chciałabym się pisać na mieszkanie po porodzie z Mama, bo jednak chciałabym żeby to był czas dla naszej trojaczki ;)
Ach no i Teściowie (przyszli) muszę przyznać ze tez nie mogę narzekać ;) bardzo sympatyczni i ciepli ludzie ;) dużo pracują bo oboje sa wziętymi lekarzami, wiec jeśli godzi o pomoc to jeśli już to coś doraźnego, ale przynajmniej i ja i Maleństwo będziemy mieli najlepsza opiekę, doradztwo i pomoc medyczna ;)

Ostatnia edycja:
reklama
My na swieta jedziemy w tym roku do mojej mamy. Gdzie bedzie cała nasza najbliższa rodzina (łącznie około 20 osob). Jutro juz wyjeżdżamy i wracamy dopiero we wtorek :)
Generalnie ja nic nie gotuje i nie pieke, jedynie zrobie Pasche :) a tak to u nas zawsze jest żur z jajkiem i kiełbaska (akurat moje ciążowe smaki), sałatka jarzynowa, pasztety, pieczone mięsko, inne sałatki typu fasolowa z buraczkami i z czosnkiem, jajka pod kazda postacią np w cieście francuskim, faszerowane jajkiem pieczarki, na pewno bedzie jakaś ryba. Do tego chrzan, cwikla i majonez ;p Ogolnie uwielbiam te swieta :)

ależ tutaj się świątecznie zrobiło. :) my zjadamy święconkę wieczorem w sobotę po Wigilii Paschalnej tj ok godz 22 :) i uwierzcie mi! jest tak późno że nikt nie wymaga niewiadomo jakich specjałów tylko zjada to co było w koszyczku! a swojską szyneczkę zawsze tam znajdziemy.. :)
no i sernik! serniiiik!

byłam odebrać wyniki badań.. ogólnie ok. żelazo mam dosyć mocno podwyższone. narazie się nie martwię, jutro mam wizytę więc się dowiem co i jak. mam nadzieję, że to nic poważnego. nawet moje tarczycowe tsh jest bardzo dobre! także się cieszę.:happy:

jeśli o nas chodzi. mieszkamy z moimi rodzicami i z babcią. Narazie zajmujemy tylko jeden pokój, za jakiś czas chcemy rozbudować dół domu i pójść "na swoje" ale to jeszcze trochę czasu musi minąć. Także do pomocy będę miała mamę. Wiem, że to do końca nie jest dobre, ale mama nie jest z osób które się wtrącają, a raczej z tych będących w zasięgu ręki w razie jakichś problemów. Także będzie dobrze. :)

Blair wyrazy współczucia.

Małkus- wolałabym przybrać i nie rzygać ;)

Blair- o nie, nie przejmuj odemnie rzyganka bo się wykończysz!!! Trzymam kciuki by był to jedniodniowy incydent!

U mnie już świątecznie, chata obrobiona tzn nasza Tatiana wczoraj szalała. Dekoracja jest i teraz tylko czekać i świętować. Ciekawe czy coś mi podejdzie w te święta... Jedziemy do mojej siorki będą też teściowie i babcia i siostry i wujkowie zatem zapowiada się fajnie :)

wrzuciłam na fejsbuka że jestem w ciąży i nikt nie wierzy bo prima aprilis :D haha ale ubaw :)

Haha dobre :) że ja na podobne Ala żarty nie wpadłam.. tym bardziej że u nas nikt nie wie jeszcze.
Dobrze że po wizytach same dobre wiadomości.
A propos rodziców też mam przed 50. Mama będzie miała 45a Tata 47.
Ale mieszkam z treściami nieco starszymi teściowa 51teść 53.
Też mogę na nich liczyć mimo że teściowa pracuje a rodzice mają gospodarstwo rolne. Ale jak to wiadomo dobrze że są ale czym mniej się angażują i potrzebujemy pomocy od nich tym lepiej dla wszystkich.

Blair również składam wyrazy współczucia. Niedawno mieliśmy pogrzeb dziadka także wiem jak to jest.

Życzę udanych kolejnych wizyt jutro. I miłego dnia. Nie wiem czy uda mi się jeszcze dziś coś napisać. Teraz korzystam z chwilki gdy dziecko poszło na drzemkę

Blair - wspolczuje , powiem ci ze z tym umieraniem i pojawienie sie kogos nowego ja troszke wierze , ale chyba tylko dlatego, ze mnie samej sie 2x tak przytrafilo. Przed 1 ciaza w grudniu zmarl moj tesc a w marcu zaszlam w ciaze , teraz w listopadzie zmarla moja babcia a teraz znow ja jestem w ciazy - smutek i radosc

akutsaki - u mnie swieta jak niedziela tyle ze w niedziele wielkanocna na sniadanie wpada tesciowa i szwagier na sniadanko bedzie kilbasa, szynka, jajka i mala miseczka zurku z chrzanem ktory u meza zawsze byl i on zawsze go gotuje, potem mamy obiad bedzie tylko szwagier bo tesciowa musi isc do pracy i beda rolady, kapusta czerwona i kluski i tyle. W poniedialek snaidanie takie samo jak w niedziele a na obiad wpadna dodatkowo znajomi z 2-ma corkami i bedzie zurek z chrzanem a potem schoabowe, mizeria, ziemniaczki i tyle potem kawka sernik jakis upieke i nic wiecej, posiedzimy pogadamy jak w zwykly dzien albo niedziele tyle ze rodzinnie i ze znajomymi - nic specjalnego nie robie ale tak samo bylo u mnie w domu jak i u meza.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt, oby u kazdej wszystkie zawsze tylko takie byly i zeby te nasze ciaze byly spokojne az do pazdziernika :D

Mlodych rodzicow macie choc ja uwazam ze i moi sa dosc mlodzi :D tata od wczoraj na emeryturze ma 61lat a mama 59 , ja mam 28 ale mam ejszcze brata 36lat :) Rodzice kochaja swoje wnki w PL maja 2 wnukow od brata dzieci , bratanica ma 9 a bratanek 2 jedziemy w maju na komunie i pobezdiemy 2,5 tyg to znow rodzice naciesza sie nasza Amelka bo potem sie pewnie dopiero zobaczymy w listopadzie bo cha nas odwiedzic jak ur juz na spokojnie :D

Dziewczyny ta pogoda od 3 dni mnie totalnie dobija nic mi sie nie chce do tego moj tel w naprawie juz 2 tyg i nie chce mi sie przed laptopem siedziec wiec was potczytuje i malo co pisze bo nie chce mi sie siedziec wole cos w domu porobic, z mala sie pobawic czy cos , ale teraz poszla malowac farbami bo meczyla nas od wczoraj wieczora to zrobilam kawe sobie i mowie podczytam co tam u was.
Mnie dzis troche brzuch pobolewa ale mialam tak tez w 1 ciazy i gin mowila ze to sie rozciaga wszystko i stad takie leciutkie bole ciagniecie wlasnie w dole brzucha cos jak na okres .

reklama
Przyszłam zobaczyć wieści po dzisiejszych wizytach a tu jeszcze ich brak

Co Do świąt... ja nie czuję w tym roku atmosfery świątecznej bo siły brak na wielkie porządki z gotowaniem też nie będę szaleć. Zrobię na pewno takie dziwaczne ciasto ze szpinakiem, brzmi dziwnie a le super smakuje i pięknie wiosennie wygląda leśny mech się nazywa jakby kogoś zainteresowało

Do góry