reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

malkus ja jestem z małopolski, bardzo duzo teraz wstrzymuja u nas świadczeń, ja oddałam moją sprawę radcy prawnemu,
który już prowadzi kilka podobnych spraw, kontrole dokumentów tez miałam, wszytsko miałam dobrze, ja miałam firmę prawie 5 miesięcy zanim zaszłam w ciążę, a procedura jest taka, ze jezeli dostajesz odmowę wypłaty świadczeń, możesz się odwołać ( tak tez zrobiłam) i jeżeli zus podtrzymuje swoje zdanie ( ma na to 30 dni na przeanalizowanie odwołania) wtedy dopiero możesz przekazać sprawe do sądu, tak więc czekam kiedy przekażą do sądu ( pewno w 30 dniu) i ikedy sąd wyznaczy termin rozprawy

reklama
malkus, akatsuki zus twierdzi, ze nie naleza mi sie swiadczenia poniewaz firme założyłam
na kilka miesięcy przed tym jak zaszłam w ciążę i na pewno chciałam wyłudzić od nich pieniądze,
nie obchodzi ich, ze mam faktury, opłacane składki, dowody mojej pracy, dokumenty prowadzone przez biuro,
płacone podatki i cała resztę tak jak nalezy

Co za dupki!!! Człowiek uczciwie, pracuje, inwestuje ale co tam do.....lić mu! A jak co by za lekko nie miał!!

Buba jak się płaci składki zus to wszystko jest ok, ale jak nam się od zusu coś nalezy to wtedy się zaczyna,
ja nawet chciałam nagłośnic swoją sparwe w mediach, tylko moje samopoczucie mnie trochę blokuję na razię

Kate no typowe zagrywki zusowskie...masakra, no tak moim zdaniem szkoda energii na naglosnianie bo takich spraw jest multum teraz, plaga w tym roku z tego co czytalam zus rutynowo odmawia swiadczen liczac ze im sie uda, ludzie nie beda sie chcieli sadzic...kate no moze jeszcze dostaniesz odp...kurde mam nadzieje ze ominie mnie ta szopka jakims cudem i po kontroli grzecznie wyplaca co maja!

Hej dziewczyny, ja po wizycie. Fotek nie mam ale nawet nie było co focić bo bobas nie chciał się pokazywać. Jakoś dziwnie był ułożony głową do dołu, nawet nie było jak zmierzyć. Lekarz powiedział, że to jest w porządku i pewnie zaraz się przekręci ale już nie czekalismy na zmianę pozycji. Serduszko biło, coś tam sobie rączkami machał. Wyniki mam dobre i w ogóle wszystko dobrze ale l4 dostałam (na 2 tygodnie dla odpoczynku). No i następna wizyta dopiero za 4 tygodnie.

Hej dziewczyny, ja po wizycie. Fotek nie mam ale nawet nie było co focić bo bobas nie chciał się pokazywać. Jakoś dziwnie był ułożony głową do dołu, nawet nie było jak zmierzyć. Lekarz powiedział, że to jest w porządku i pewnie zaraz się przekręci ale już nie czekalismy na zmianę pozycji. Serduszko biło, coś tam sobie rączkami machał. Wyniki mam dobre i w ogóle wszystko dobrze ale l4 dostałam (na 2 tygodnie dla odpoczynku). No i następna wizyta dopiero za 4 tygodnie.

super :)

Cześć Mamuśki :-)
mam pytanie, czy Was też bolą pępki ? Ja wieczorami no nie mogę wytrzymać. W ogóle nie znoszę nawet drapać się w okolicy pępka, strasznie czułe miejsce. A teraz normalnie czuję jak mi się tam coś dzieje. Może to być spowodowane jakimś wypychaniem go ? Odnoszę wrażenie, że jakoś się zmienił (jakkolwiek głupio to brzmi) :-D

Ogólnie to u mnie ok. Tylko wieczorami strasznie plecy mnie bolą...Ale jakoś sobie trzeba z tym radzić.

Życzę miłego dnia! i Udanych wizyt!

Hej ;)
Ja jeszcze w wyrku ;) dziś jestem umówiona z kumpela bo urodziła pod koniec października a ja jeszcze u nich nie byłam...
Ostatnimi dniami miałam problemy z jelitami, kłuło, bolało, ale chyba znalazłam przyczynę to te omega med bo po nich się zaczęło, moje jelita wracają do normalnego funkcjonowania i korzystania z wc, nie mam takich problemów jak wcześniej, nie mam wzdęć to i z brzucha mi zleciało, jest troszkę mniejszy ;p

Małkus ja mam teraz ze 4 kolory na głowie: odrost naturalny, odrost ombre i dwa przejścia ombre ;p na szczęście nie wyglada to głupio ;) przydałoby się je podciąć, ale zapuszczam na ślub ;)
My Władka lubimy bo mamy blisko do Chałup a jednocześnie wieczorem jest gdzie wyskoczyć na piwko i ogólnie jest bardziej rozwinięty... A w tym roku miałam właśnie ochotę na Hel ;)

Akatsuki super! Prawo stoi za Tobą, wiec teraz mogą Ci guzik zrobić! Tylko szkoda ze nie zdają sobie sprawy z tego ze nie powinno się denerwować kobiet w ciąży!

Asika hehe to nieźle z kwatera, ja bym się chyba bała tak jechać w ciemno i jeszcze z dzieckiem ;) ale z drugiej str tam jest kwatera na kwaterze...

Kate ten ZUS to jest jakieś nieporozumienie! Mam nadzieje ze nie bedą Cię jednak ciągać po sadach

Xmamuska czy nie przenika to nie wiem, wiem ze skóra matki nie jest bariera chroniąca dziecko, dlatego tez nie powinno się używać niektórych balsamów antycelulitowych itd. Ja tam wole zaufać lekarzowi niż fryzjerce, pewnie prawdopodobieństwo jest małe ze farba ma jakiś wpływ ale jak Akatsuki pisze po co ryzykować... Ja to tym bardziej przewrażliwiona bo to pierwsza ciąża ;) pózniej pochodzi się ponoć bardziej na luzie ;)

Colly wspaniałe wieści! ;)

Lantka akurat pępek nie daje mi jakichkolwiek znaków ;) raczej pachwiny

reklama
Dolga, ja zamierzam posłać do żłobka małą od września, chociaż na parę godzin dziennie,żeby się pobawiła z dziećmi. Zobaczymy....jak nie będzie się sprawdzać to zawsze można zrezygnować. A czas oczekiwania....u nas do września będzie 1,5 roku w kolejce! Aha! OD JUTRA STARTUJE REKRUTACJA JAKBY CO.

Do góry