reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

A tak przy okazji, czy któraś z Was wie jak to jest przy rozliczaniu urlopu? Co jak go nie wykorzystam i pójde na macierzyński, przepadnie?

Nie przepada. Po urlopie macierzyńskim, czy później rodzicielskim, zanim wrócisz do pracy odbierzesz zalegly urlop wypoczynkowy. Więc o tyle dłużej będziesz z dzidzią. Np. mnie urlop rodzicielski kończył się 16. września 2014 a zaległych urlopów miałam 20 dni z 2013 i 26 z 2014 więc siedziałam w domu z pensją jeszcze do końca listopada :)

reklama
ja farbowałam włosy w 10 tyg, w poprzednich ciążąch też farbowałam.

annie jaki pensjonat wybrałaś w Jastarni?
Mi Władysławowo bardzo się podoba , mieszkamy 4 minutki od plaży bo ja kursuję zawsze po kilka razy a to po wiaderko, albo po jakieś ubrania na zmianę albo po kanapkę bo Gabi by zjadła. A i termin czerwcowy jest super bo cieplutko zazwyczaj a nie ma młodziezy pijącej piwo na plaży tylko same małżeństwa z małymi dziećmi i emeryci.

Dziewczyny znikający wątek się znalazł ;) teraz niech suwaczki jeszcze wrócą i będzie git ;)

Malinka miałam jednego dnia problemy z zalogowaniem z tel ale to coś apka nawaliła

Kamilove rozumiem Cię doskonale ja tez wypatruje symptomów, za każdym razem jak aplikuje luteinę sprawdzam czy nie ma plamienia ale z każdym usg miejsce strachu powoli zastępuje uczucie radości ;)

Małkus właśnie niektóre dziewczyny farbują innym lekarze zabraniają... Pewnie gdybym musiała koniecznie pofarbowac bo np mam błon z ciemnymi odrostami to bym farbowała, a ze mam brązowe ombre to mi to lotto ;) chciałam tylko żeby nabrały blasku, ale bez tego przeżyje ;)
Tez mam pomidorówkę, zaraz sobie właśnie odgrzeje, może zrobi mi się lepiej...

Asia my z G tez lubimy Władka ;) czasem wyrwiemy się na deskę do Chałup ;) dobrze wiedzieć że masz namiary na dobra miejscowe, jak coś to się odezwę bliżej lata ;)

Blair87 no ja na szczęście wróciłam do naturalnych i nei musze farbować ale np. mja szwagierka mimo młodego wieku (27 lat) jest siwa i nie ma wyboru ciąża nei ciąża musi farbować :-)

Ja ogólneina pensjonatach się nei znam, ale Władka nei lubię ze względu na tłok na plaży, to już faktycznie lepiej półwysep :-) na Helu czyściutka woda w zatoce, to się ceni dla lubiących kąpiele :-) My zwykle na plaże jeździmy do Karwi albo na Debki bo tam poprostu mamy blisko no ale jeśli chodzi o atrakcje dla wczasowiczów to raczej pewnei marne ;-)

Ladyk24na7, ja pisałam ze celebruje ta ciaze :) to jest moja ostatnia niestety juz ciaza i nie chce tak jak w pierwszej na wszystko czekac z niecierpliwością i na zasadzie : a bo koleżanki dzidzia juz kopie, a moja nie - takie nakręcanie sie [emoji14]
Wszystko ma swoj czas i ja sie ciesze z każdego dnia tego stanu :D
a kolki, ząbkowanie, trzydniowki i inne atrakcje juz za mna wiec nie pozostaje mi nic innego jak tylko powiedzieć Ci : w koncu i u Was to minie :D trzymam kciuki, oby minęło szybko :)
Migotka, dzięki! [emoji6]
Aa no i "pocieszę" Cię - za Tobą i przed Tobą [emoji41] hehe.
Ja to sobie uświadomiłam, że teraz to mam raj. Bo potem uroki ząbkowania będę mnożyła przez DWA! [emoji12]

Migotka, dzięki! [emoji6]
Aa no i "pocieszę" Cię - za Tobą i przed Tobą [emoji41] hehe.
Ja to sobie uświadomiłam, że teraz to mam raj. Bo potem uroki ząbkowania będę mnożyła przez DWA! [emoji12]

No tak, jedno sie skończyło to drugie zacznie :D a u Ciebie to juz w ogole bedzie czad :D ale z drugiej strony co nas nie zabije to nas wzmocni, cycki do przodu i bedzie dobrze ;)

hej
landyk nie pamiętam czy Ci pisałam ale na ząbkowanie rewelacyjny jest zel orajgel,
na ebay powinien byc, najlepszy jest ten dzień i noc w 1 opakowaniu, 2 tubki w 1 opakowaniu

my nad morze zawsze jeździmy w ciemno i zawsze bez problemu znajdujemy kwatery całkiem nie drogo
i warunki też bardzo fajne, w tamtym roku bylismy 2 km od Karwi , w tym roku chyba nie pojedziemy nad morze,
za daleko dla mnie , my mamy prawie 800 km

reklama
a ja mam super humor! byłam dziś na spotkaniu dowiedzieć się jakie mam opcje teraz i okazało się że jeśli pracodaqca nie może mi zapewnić bezpiecznego miejsca pracy to musi mnie zawiesić do macierzyńskiego ale wypłacać mi pełna wypłatę!! 7/04 mam wizytę u mojej lekarki i poproszę o wypisanie mi niezdolności i wtedy już tylko ruch ze strony pracodawcy zostaje. albo zapewni mi inną, bezpieczną pracę albo sorki ale muszę być zawieszona. wszystko mam na piśmie. tralalala Linda 1:0 Pracodawca

Do góry