reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

A tak przy okazji, czy któraś z Was wie jak to jest przy rozliczaniu urlopu? Co jak go nie wykorzystam i pójde na macierzyński, przepadnie?

Nie przepada. Po urlopie macierzyńskim, czy później rodzicielskim, zanim wrócisz do pracy odbierzesz zalegly urlop wypoczynkowy. Więc o tyle dłużej będziesz z dzidzią. Np. mnie urlop rodzicielski kończył się 16. września 2014 a zaległych urlopów miałam 20 dni z 2013 i 26 z 2014 więc siedziałam w domu z pensją jeszcze do końca listopada :)

reklama
ja farbowałam włosy w 10 tyg, w poprzednich ciążąch też farbowałam.

annie jaki pensjonat wybrałaś w Jastarni?
Mi Władysławowo bardzo się podoba , mieszkamy 4 minutki od plaży bo ja kursuję zawsze po kilka razy a to po wiaderko, albo po jakieś ubrania na zmianę albo po kanapkę bo Gabi by zjadła. A i termin czerwcowy jest super bo cieplutko zazwyczaj a nie ma młodziezy pijącej piwo na plaży tylko same małżeństwa z małymi dziećmi i emeryci.

Dziewczyny znikający wątek się znalazł ;) teraz niech suwaczki jeszcze wrócą i będzie git ;)

Malinka miałam jednego dnia problemy z zalogowaniem z tel ale to coś apka nawaliła

Kamilove rozumiem Cię doskonale ja tez wypatruje symptomów, za każdym razem jak aplikuje luteinę sprawdzam czy nie ma plamienia ale z każdym usg miejsce strachu powoli zastępuje uczucie radości ;)

Małkus właśnie niektóre dziewczyny farbują innym lekarze zabraniają... Pewnie gdybym musiała koniecznie pofarbowac bo np mam błon z ciemnymi odrostami to bym farbowała, a ze mam brązowe ombre to mi to lotto ;) chciałam tylko żeby nabrały blasku, ale bez tego przeżyje ;)
Tez mam pomidorówkę, zaraz sobie właśnie odgrzeje, może zrobi mi się lepiej...

Asia my z G tez lubimy Władka ;) czasem wyrwiemy się na deskę do Chałup ;) dobrze wiedzieć że masz namiary na dobra miejscowe, jak coś to się odezwę bliżej lata ;)

Blair87 no ja na szczęście wróciłam do naturalnych i nei musze farbować ale np. mja szwagierka mimo młodego wieku (27 lat) jest siwa i nie ma wyboru ciąża nei ciąża musi farbować :-)

Ja ogólneina pensjonatach się nei znam, ale Władka nei lubię ze względu na tłok na plaży, to już faktycznie lepiej półwysep :-) na Helu czyściutka woda w zatoce, to się ceni dla lubiących kąpiele :-) My zwykle na plaże jeździmy do Karwi albo na Debki bo tam poprostu mamy blisko no ale jeśli chodzi o atrakcje dla wczasowiczów to raczej pewnei marne ;-)

Ladyk24na7, ja pisałam ze celebruje ta ciaze :) to jest moja ostatnia niestety juz ciaza i nie chce tak jak w pierwszej na wszystko czekac z niecierpliwością i na zasadzie : a bo koleżanki dzidzia juz kopie, a moja nie - takie nakręcanie sie [emoji14]
Wszystko ma swoj czas i ja sie ciesze z każdego dnia tego stanu :D
a kolki, ząbkowanie, trzydniowki i inne atrakcje juz za mna wiec nie pozostaje mi nic innego jak tylko powiedzieć Ci : w koncu i u Was to minie :D trzymam kciuki, oby minęło szybko :)
Migotka, dzięki! [emoji6]
Aa no i "pocieszę" Cię - za Tobą i przed Tobą [emoji41] hehe.
Ja to sobie uświadomiłam, że teraz to mam raj. Bo potem uroki ząbkowania będę mnożyła przez DWA! [emoji12]

Migotka, dzięki! [emoji6]
Aa no i "pocieszę" Cię - za Tobą i przed Tobą [emoji41] hehe.
Ja to sobie uświadomiłam, że teraz to mam raj. Bo potem uroki ząbkowania będę mnożyła przez DWA! [emoji12]

No tak, jedno sie skończyło to drugie zacznie :D a u Ciebie to juz w ogole bedzie czad :D ale z drugiej strony co nas nie zabije to nas wzmocni, cycki do przodu i bedzie dobrze ;)

hej
landyk nie pamiętam czy Ci pisałam ale na ząbkowanie rewelacyjny jest zel orajgel,
na ebay powinien byc, najlepszy jest ten dzień i noc w 1 opakowaniu, 2 tubki w 1 opakowaniu

my nad morze zawsze jeździmy w ciemno i zawsze bez problemu znajdujemy kwatery całkiem nie drogo
i warunki też bardzo fajne, w tamtym roku bylismy 2 km od Karwi , w tym roku chyba nie pojedziemy nad morze,
za daleko dla mnie , my mamy prawie 800 km

reklama
a ja mam super humor! byłam dziś na spotkaniu dowiedzieć się jakie mam opcje teraz i okazało się że jeśli pracodaqca nie może mi zapewnić bezpiecznego miejsca pracy to musi mnie zawiesić do macierzyńskiego ale wypłacać mi pełna wypłatę!! 7/04 mam wizytę u mojej lekarki i poproszę o wypisanie mi niezdolności i wtedy już tylko ruch ze strony pracodawcy zostaje. albo zapewni mi inną, bezpieczną pracę albo sorki ale muszę być zawieszona. wszystko mam na piśmie. tralalala Linda 1:0 Pracodawca

Do góry