reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Kamilove na pewno wszystko dobrze, ja nigdy jakichs szczegolnych objawow ciazy nie mialam, na pierwszym usg bylam w 11tci3dniu ludzik elegancki fikal sobie u Ciebie tez tak bedzie &&&&
Zwazylam sie rano no i mam 1kg na plusie ;) ale ja nie z tych chudzinek wiec lepiej bym za duzo nie przytyla ;)
Nie wiem paulinka co Vi doradzic odnosnie bolu glowy, mysle ze mozesz sprobowC masazy glowy, spacer na swiezym powietrzu no i moze i z ta woda to dobry pomysl... ja leki nawet te bezpieczne w ciazy biore bardzo rzadko w sumie raz wzielam 1 tabletke jak mnie chorobsko zaczelo brac i temp. Wzrosla do 38stC. Pozniej juz nie bralam i nie biore jak daje rade wytrxymac bez...
Milego dnia wszystkim...

reklama
Hejka :)
dziewczyny powiedzcie mi macie jakieś domowe sposoby na pozbycie się bólu głowy?
od wczoraj tak mnie boli że funkcjonować się nie da, na oczy ledwo patrzę, w głowie mi się kręci, a z tego wszystkiego jeszcze mnie mdli masakra. Co już powinny mi mdłości minąć choć podejrzewam że te mdłości od głowy bardziej niż te ciążowe.
Ile razy max mogę apap wziąć? Co chwilę robię zimne okłady na czoło, na chwilę to pomaga. :((
Paulka, jeśli tak Cię boli dłuższy czas, że nie możesz funkcjonować i żadne domowe sposoby nie pomagają, to wydaje mi się, że jest to jednak stan wyższej konieczności uzasadniający wzięcie Apapu. Apap nie zaszkodzi dziecku, szczególnie, że brany tylko w szczególnych sytuacjach. Ty cierpisz z bólu i maleństwu też udziela się Twoje złe samopoczucie. A najlepiej porozmawiać z lekarzem na najbliższej wizycie, co robić jak dopadają silne bóle głowy i domowe sposoby zawodzą. Moja koleżanka cierpiała na migreny i dostała od ginekologa prowadzącego ciążę lek na receptę. Migreny odpuściły, urodziła zdrowe dziecko, więc są sposoby na walkę z silnym bólem, też w ciąży [emoji6].
Na Parentingu jest fajny artykuł, jak sobie radzić z bólem głowy w ciąży: https://parenting.pl/portal/bol-glowy-w-ciazy
[emoji5]

Ostatnia edycja:
Witam!

U nas minął weekend szybko i przyjemnie, wczoraj byliśmy u znajomych na urodzinach 6 latki, podjadłam trochę ciast ale najlepsza była zupa pomidorowa co im z obiadu została, sałatek i przystawek nawet nie ruszyłam.

Annie ja też wybieram się nad morze w czerwcu, my jeżdzimy od kilku lat do Władysławowa, a Ty gdzie się wybierasz?

Trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące!!

Cześć dziewczynki!

Trzymam kciuki za pomyślne wizyty! U mnie rygoletto i mdłości nadal...ale z oskrzelami jest ok choć czuję się jakbym ze 100 lat miała...

Akatsuki- mniam, pychotka!!!

Paulka- ja też pod tą wodę się podpinam. Pomaga. Innych pomysłów nie testowałam. Mdłości też mnie trzymają i rygoletto... Wymiękam już powoli....

Miłego poniedziałeczku!

ja się muszę przeprowadzić w lecie więc w tym roku będę żyła wspomnieniami z poprzednich wakacji ,)

dziewczynki które lubią fitness - czy w ciąży są przeciwwskazania do ćwiczeń na stepperze i z ciężarkami 1kg? nie chodzi mi o jakieś mega ale jak jestem na l4 to boje się że się zapuszcze....

Ostatnia edycja:
dzień doberek. właśnie zaczęłam urlop (właściwie to już w piątek popołudniu). 2 tygodnie...planów 1000. planowałam dziś do południa ogarnąć łazienkę...ale nie mam siły. więc leżę....oglądam Wspaniałe stulecia. na 13tą umówiłam się do fryzjerai będę się farbować. może to poprawi mi humorek bo jakaś zdołowana jestem....wczoraj zamówiliśmy obrączki....muszę iść do kumpeli uszyć sukienkę...i byle do 29tego :)

wczoraj pożarłam się z moim. w sumie nie wiem o co poszło ale zaczął się o wszytsko foszyć.....więc i ja nie byłam mu dłużna...w sumie zaczęło się od tego że od rana siedziałam w kuchni, robiłam obiad. mięsko zrobiłam, gotowałam już kaszę gdy wylałam cały kubek słodkiej herbaty na podłogę. oczywiście nikt się w domu nie zainteresował żeby pomóc. to umyłam podłogę 4 razy.zmachałam się jak dzik. poszłam się położyć do pokoju obok bo w gościnnym na naszym łóżku wszyscy się rozłożyli i ani myśleli ruszyc dup żeby mi ustąpić. no to sobie poszłam gdzieś indziej. godz. 16ta a wszyscy nadal siedzieli przed TV.kasza pawie spalona. a ja zdążyłam się wyspać wstałam u musiałam dokończyć obiad...wrrrrrr
oczywiście mój ma pretensje do mnie bo nic nie powiedziałam żeby dokończył obiad. a sam nie mógł na to wpaść....wrrrrrrrr faceci

też nie mogę się doczekać pierwszych ruchów dzidziusia. czasem słyszę bulgotanie i jakieś ruchy w dole brzucha ale to pewnie jelita. nic. trzeba cierpliwie czekać :D
Akatsuki-ale apetyczna sałatka...

życzę udanych wizyt :)

dożo zdrówka i pozytywnej energii na ten pochmurny dzień

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczynki ;)

My cała rodzinka zdychamy ;( niestety dopadło nas wszystkich, nie mam na nic sił, a tu zaraz święta i ma dodatek robimy roczek synka, mam nadzieję że zaraz Przejdzie, już gotuje rosołek, a to może dlatego mnie tak głową ciągle boli bo wody potrzebuje

Życzę udanych wizyt ;)

Dzień dobry :)

Cześć dziewczyny!
Zaraz jadę po odbiór wyników no i dziś o 19.30 mam wizyte :D

AnnieTess a jak u Ciebie po wizycie?
Kto jeszcze dziś wizytuje?

Dziękuję, że pytasz :) Wizyta udana! Dzidzia cała i zdrowa <3
Trzymam kciuki za Twoją wizytę i wszystkie inne, oczywiście też :)

Kamilove,
spokojnie! Na pewno wszytko jest OK :) Ja też w ogóle nie czuje się jak w ciąży, może po prostu przy naszych Córeczkach nie mamy czasu się nad tym tak skupiać jak przy pierwszej ciąży? Ale jak ma Cię to uspokoić to idź na USG! Najgorszy dla Dzidzi jest stres mamy.

Paulka, zjadaj Apap, nie ma co się męczyć z bólem głowy!

Asika, my będziemy w Jastarni :) Może się spotkamy? ;) Od dzieciństwa, co roku jestem na Półwyspie Helskim. Najpierw jeździłam do Chałup (18 lat!), potem już z moim M. do Kuźnicy. Teraz pierwszy raz jadę do Jastarni ze względu na to, że będę sama z Hanusią, a tam więcej atrakcji dla dziecka, znalazłam fajny pensjonat i mam nadzieję, że będzie OK.

Annie gratulacje

No my też nad morze myśleliśmy się wybrać, ale nie wiem jak w końcu wyjdzie, myślałam o lipcu, my co roku do Łeby jeździmy, chciałam gdzieś indziej ale jakoś mi te inne bliższe miejscowości nie pasują, nie lubię np Władysławowa, hmm ale może Jastarnia, musze poczytać co tam ciekawego :)

reklama
Do góry