reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ile razy max mogę apap wziąć?
Co 6 godzin 1 tabletkę, czyli 4 tabletki na dobę - to bezpieczna i dopuszczalna dawka dla nas. Wiem, bo kilka tygodni temu byłam u lekarza, jak miałam gorączkę i tak mi przekazał.

na 13tą umówiłam się do fryzjerai będę się farbować.
Z tego co wiem, nie wolno farbować włosów w czasie ciąży... szczególnie w I trymestrze. Dowiedz się dokładnie...

A ja mam dzisiaj imprezkę - moja córcia już 9 lat kończy... wczoraj robiłam dwa torty. Właśnie je wykańczam. Rano wstałyśmy szybciej, bo mała chciała loki - więc dwie godziny jej robiłam. Aż mnie dupsko bolało... Warto było, potem może jakieś foto wstawię :)

Buziaki dziewczyny!

reklama
Dzięki dziewczyny za rady. od rana piję wodę, herbatki, okład na czoło i wietrze dom i trochę jest lepiej. widocznie organizm domagał się płynów.
Teraz trochę brzuch mnie pobolewa, jakby mnie coś od środka rozpychało i ciągło. ehh jak nie jedno to drugie a mówią że drugi trymestr jest łaskawszy.

hej :)
pojechałam dziś na badania ale nie zrobiłam bo okazało się że mają rozdzielność i skierowania z Lbn nie można wykorzystać w wawie :/ więc pojadę wcześniej na święta i zrobię w lbn :/ wrr
miałam jechać na zajęcia ale nie dałam rady bo i zeszło się w laboratorium z tymi badaniami i do tego mam takie mdłości, że wisiałabym tylko nad wc :/
ale kupiłam dwa kojne ciuszki :p wiem wiem jestem niepoprawna :p

w ogóle to właśnie odwołałam ślub :p na szczęście bez problemów, znajomy który ma salę gdzie planujemy wesele powiedział że zaliczka nie przepada i ceny też nam nie podwyższy :) więc super :)
także ślub i wesele w przyszłym roku, po 12 latach ;p w tym roku może tylko cywilny weźmiemy :)

Akatsuki ja moge poczestowac piwem bezalkoholowym Beck's jsk ktos lubi :) dzis do meczyku sobie kupilam ;)
dzięki za podpowiedź, mózg mi uciekł gdzieś... ostatnio miałam ochotę na piwo, ale wiadomo.. a tak to kupię sobie jakieś bezalkoholowe :D

Macie już plany wakacyjne? Ja właśnie przełożyłam wyjazd nad morze z początku lipca na czerwiec...będę sama z Hanią więc każdy tydzień się liczy w wielkości brzucha ;)
my pewnie w Polskę pojedziemy, albo w góry bo tam moi Rodzice mają mieszkanie i zawsze jest meta :) albo nad morze :) morze mi się dobrze kojarzy, w zeszłym roku byliśmy w Gdańsku na wydłużoną majówkę, zwiedziliśmy masę miejsc :) a po powrocie G mi się oświadczył :)

Cześć dziewczyny!
Zaraz jadę po odbiór wyników no i dziś o 19.30 mam wizyte :D

AnnieTess a jak u Ciebie po wizycie?
Kto jeszcze dziś wizytuje?
&&&&& za wizytę :)

Hej baby :)
z optymistycznych wieści - zaczęłam dziś 11tc i zastanawiam się czy nie wybrać się w tym tygodniu prywatnie na usg. Ja wogole nie czuje się jak w ciąży i zaczynam swirowac, że z dzieckiem coś jest nie tak :(
spokojnie :) na pewno wszystko jest dobrze :) ciesz się że należysz do grona szczęściar co się nie męczą w ciąży objawami :)

dziewczynki które lubią fitness - czy w ciąży są przeciwwskazania do ćwiczeń na stepperze i z ciężarkami 1kg? nie chodzi mi o jakieś mega ale jak jestem na l4 to boje się że się zapuszcze....
na którymś wątku na bb dziewczyny wrzucały filmiki z ćwiczeniami dla ciężarnych, nie wiem jak się nazywały ale wszystkie z YT więc może czegoś tam poszukaj :)

Z tego co wiem, nie wolno farbować włosów w czasie ciąży... szczególnie w I trymestrze. Dowiedz się dokładnie...

A ja mam dzisiaj imprezkę - moja córcia już 9 lat kończy... wczoraj robiłam dwa torty. Właśnie je wykańczam. Rano wstałyśmy szybciej, bo mała chciała loki - więc dwie godziny jej robiłam. Aż mnie dupsko bolało... Warto było, potem może jakieś foto wstawię :)

Buziaki dziewczyny!
zgadza się, nie powinno się w ciąży farbować włosów :-( bo farby nie są przebadane na zwierzętach i nie wiadomo jaki mają wpływ... też nad tym ubolewam, ale kupiłam sobie szampon do brązowych włosów z karmelem i czymś tam i może trochę ożywi mi kolor :)
100lat dl Córki!!! Czekam na foteczki :D pokaże też torty :)

Któraś pytała kiedy sie II trymestr zaczyna, wg różnych źródeł zaczyna się początkiem 14tc czyli 13t+0, czasem gdzieś można znaleźć że zaczyna się w 13,5tc ale częściej że 14tc, mi BellyBestFriend też pokazuje od 14tc

czy ktoś ma pomysł co sie stało z założonym przez mnie wątkiem zdjęciowym? bo teraz zniknął! chciałam wrzucić fotki ciuszków ale nie ma gdzie?! nosz kurde! żeby nie powiedzieć inaczej! zaczynam mieć dosyć tego bb [jeśli chodzi oczywiście o funkcjonowanie]

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, ja tylko na szybko odniose się do forum, nie wiem co tu się dzieje, ale ktoś nam miesza w wątkach, tez się wkurzylam bo chciałam do niego właśnie zajrzeć. Blair też nigdzie go nie widzę, w dodatku mam bardzo często problem z zaladowaniem naszych wątków, wiele razy musze odświeżyć zanim wejdzie a przez telefon gdy chce dodać posta to mi mówi że nie zalogowana i za którymś razem mimo że nie loguje się powtórnie to dopiero wchodzi ehhh tak lubiłam to forum a zaczyna się knocic :-(

Królestwo bym oddała za taki dzień leniucha! A niech! Nawet pół dnia. U nas ząbkowania cd. Marudzenie level hard. W nocy budzi się ok. 2 na jedzenie. A potem przez godzinę usypia. I o 6 rano "dzień dobry, już się wyspałam". Mam totalny zjazd [emoji24] . Jestem okropnie zmęczona. Brzuch już mam jak w 6. mcu pierwszej ciąży. Sapię i dyszę zanim wejdę na to moje 3. piętro bez windy. Któraś z Was napisała, że celebruje ciążę dzień po dniu. Zazdroszczę tego. Ja celebruję marudzenie mojej pierworodnej. Złapałam się na tym, że nawet nie myślę o tym, że jestem w ciąży. Po prostu nie mam na to czasu.

Ladyk24na7, ja pisałam ze celebruje ta ciaze :) to jest moja ostatnia niestety juz ciaza i nie chce tak jak w pierwszej na wszystko czekac z niecierpliwością i na zasadzie : a bo koleżanki dzidzia juz kopie, a moja nie - takie nakręcanie sie :p
Wszystko ma swoj czas i ja sie ciesze z każdego dnia tego stanu :D
a kolki, ząbkowanie, trzydniowki i inne atrakcje juz za mna wiec nie pozostaje mi nic innego jak tylko powiedzieć Ci : w koncu i u Was to minie :D trzymam kciuki, oby minęło szybko :)

Hejka :)
dziewczyny powiedzcie mi macie jakieś domowe sposoby na pozbycie się bólu głowy?
od wczoraj tak mnie boli że funkcjonować się nie da, na oczy ledwo patrzę, w głowie mi się kręci, a z tego wszystkiego jeszcze mnie mdli masakra. Co już powinny mi mdłości minąć choć podejrzewam że te mdłości od głowy bardziej niż te ciążowe.
Ile razy max mogę apap wziąć? Co chwilę robię zimne okłady na czoło, na chwilę to pomaga. :((

Mi pomaga drzemka i jak ktoras z dziewczyn pisala picie wody, ale jezeli bol jest taki ze nie dajesz rady wez apap. Ja teraz po tym moim wypadku dostalam w szpitalu sam paracetamol i pow mi, ze jezeli bedzie mnie bolala glowa to moge MAX do 4 tabl na dobe brac - na szczescie mnie nie bolala glowa wogole i nie bralam ale tabl schowalam i kto wie moze sie kiedys przydadza jak mi cos bedzie . Takze mysle ze spokojnie mozesz wziasc 1-2 tabl sobie i nic sie nie stanie

tak wogole to czesc Wam, ja dzis rano wstalam o 7 wyszykowalam corke do przedzskola bo maz ja zawozil i tak mi sie zrobilo niedobrze, ze masakra przytulanko z wc mnie nie ominelo i opadlam z sil poszlam sie polozyc i obudzilam sie o 10 ale od razu poczulam sie 1000x lepie i pomylam sobie okna bo slonko swiecilo i co i teraz co chwile pada, slonce-deszcz-slonce ehh ale co tam wazne ze okna juz odswiezone jakos napbralam sil i musialam porobic, pomylam sobie szafki z zewnatrz, podlogi i zrobilam krokiety na obiad :D
Teraz leze i czekam na corke z przedszkola i czytam sobie ksiazke a co

U mnie też coś nie tak z forum. Na tablecie wchodzę normalnie przez przeglądarke, nie aplikacje i ostatnio nie mogłam posta dodać, suwaczki znikały no i te posty ktoś połączył. Pewnie będzie trzeba wybrać moderatora tylko kto się podejmie?

Ja dziś na wizycie poproszę o l4. Każdy wekend od miesiąca jestem na uczelni, w pracy od poniedziałku do piątku, do tego jakieś badania a w domu też nikt za mnie nie zrobi. W sobote sprzątaliśmy syf chyba z paru tygodni bo ja nienadążam. Energi też by mi się więcej przydało. No i co najgorsze to muszę się wziąć za pisanie mojej pracy licencjackiej. Przez ten brak czasu zapał mi przeszedł i nie wiem jak to teraz będzie. Poproszę o zwolnienie na tydzień lub dwa, więcej i tak w domu nie usiedzę. Nadrobię zaległości i wrócę do pracy.

Jeny aż mam wyrzuty sumienia przez to, że w ogóle chciałabym trochę odpocząć. Teorytycznie powinnam wziąć urlop a nie l4 ale urlopu to ja nie dostanę napewno.
A tak przy okazji, czy któraś z Was wie jak to jest przy rozliczaniu urlopu? Co jak go nie wykorzystam i pójde na macierzyński, przepadnie?

Dziewczyny dzięki za słowa otuchy. Ja mam za sobą dwa poronienia i jednak nie da się cieszyć, że nie czuje się w ciąży. Ba mnie to wręcz przeraża. Ale może po wizycie 13.04 będzie lepiej, a po genetycznym juz odetchne? Zobaczymy co czas przyniesie. Oby tylko nie złe wieści :(

I juz nie smece.

reklama
paulka87 ja jak mam taki mocny ból głowy to biorę APAP- w ciąży można brać.
Akatsuki jeśli chcesz ćwiczyć w ćiąży to wg mnie najlepsze będą...ćwiczenia dla kobiet w ciąży, jest bardzo dużo różnych filmików choćby na youtube. Raczej z takich ćwiczeń bym zrezygnowąła :-/

dziewczyny z tym farbowanie włosów w ciąży trzeba mieć dystans! To przekonanie wzięło się od tych farb z amonikaiem które teraz już praktycznie nie występują, raczej powinno się unikać w I trymestrze ale w II to już spokojnie :-) osobiście myśłę że w I też nei zaszkodzi ;-)

wiecie co z tym mieszaniem się w wątki to jakaś dziwna sprawa! no kurcze nigdy wczesniej się to nie zdarzało, nie wiadomo o co chodzi, może trzeba do administratora z jakąs skargą, no wkurza mnie to!

ja dziś zajadam pomidorówkę i przez tą okropną pogode siedzimy z córką w domu :-( u nas świata nei widać, na przemian deszcz, śnieg i do tego wichura!!

Do góry