reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Hejka. :)

dużo zdrówka dziewczyny. :)
Ja dziś się byczyłam, obiad zjadłam u teściów a teraz odpoczywam już w domku. Mężulo w pracy cały weekend. Wczoraj z łóżka nie wychodziłam bo takiego lenia miałam że szok. Dziś od rana głowa mnie pobolewa ehh...

Ja też już ruchu czułam ostatnio :) super uczucie przypomnieć sobie jak to było i tak będzie do samego porodu tylko coraz mocniejsze :))
Dla mnie najgorsze było jak mi wody odeszły przed porodem a synuś się wiercił, ból konkretny :p

Ja też się ciążą nie chwaliłam, wiedziała tylko moja mama i siostra ale że szybko brzuch mi było widać to się wszyscy domyślili.

Buziaki ze słonecznego Krk :)

reklama
Długo nic nie pisałam,bo ciagle czymś zajęta :)
Teraz wszyscy chorujemy w domu, takze Olo maruda na maxa.
W czwartek byłam na usg, krwiak znacznie sie zmniejszył i bardzo odsunął sie od fasolki :) właściwie fasolka to juz niezbyt dobre określenie, bo moj mały bobo wyglada juz jak człowieczek, rączki, nóżki, brzusio, głowa ;) ma 3cm i serduszko,ktore szybko i ślicznie bije ;) pozniej wstawie zdjecie w odpowiednim wątku :D
Natomiast 16 kwietnia mam usg genetyczne, ktore trwało bedzie minimum 30 minut, lekarz ktory bedzie robił mi to usg to ten sam,ktory przyjmował moj pierwszy porod :) bardzo sie ciesze, tym bardziej,ze pamiętał mnie :)
W kazdym razie wszystko poki co jest bardzo dobrze (tfu tfu!)
super wieści! :) ciesze się że mały człowieczek pozbył się prawie sąsiada :)

Hej :)

Ale fajnie ze juz cos czujecie! :) Blair a skąd wiesz gdzie jest maleństwo? Podpytalas na usg?

Ja dzisiaj po przebudzeniu jak jeszcze lezalam to znów czułam pulsowanie na dole brzuszka :) nie wiem co to, może i maleństwo :-) gdzieś ostatnio wyczytałam że od któregoś tygodnia (właśnie nie pamiętam od którego) można usłyszeć serduszko przystawiając słuchawki lekarskie :)
Dokładnie to nie wiem, ale trzymałam tu gdzie lekarz trzymał głowicę od usg :) lekko po prawej str
a przez stetoskop można usłyszeć tętno po 24tc, tak czytałam. My mamy zamiar pożyczyć od Teściów jeden i podsłuchiwać Maluszka :D

Blair zgadzam się z Tobą, kurcze już używałam tego forum w ciąży z córką i nikt nam nie robił niepotrzebnego 'burdelu' w naszych wątkach. W ogóle nieługo powinniśmy wybierać chyba moderatora naszego wątku więc może wtedy da się to jakoś uporządkować, usunąć 2 niepotrzebne wątki wyprawkowe i zostawić jeden i jeden zakupowy.
Dzięki za info o coli!! Nie będę więcej tego pić, zapomniałam wogóle że przeciez to kofeina!

No i dalej odpisze później bo córcia straciłą cierpliwść :p
już rozdzielono wątki :) mój się zaczyna jakąś reklamą ale grunt że są oddzielnie :)
z t colą to nie ma co popadać w skrajności, mi było bardzo ciężko odstawić, ale co się dla Dziecka nie zrobi... czasem jak mam dziką ochotę to kupię sobie puszeczkę 0,2 :)

my dziś mamy dzień leniucha :) zamówiliśmy pizzę, trochę w dzień kimnęliśmy i troszku poszaleliśmy ten tego :zawstydzona/y: teraz byłam w Kościele, ale musiałam wyjść do przedsionka bo bym zemdlała, później zrobiło mi się niedobrze to postałam trochę na dworze, ale zrobiło się zimno to zawinęłam się do domu.. no i w domu witanie z wc :/

Królestwo bym oddała za taki dzień leniucha! A niech! Nawet pół dnia. U nas ząbkowania cd. Marudzenie level hard. W nocy budzi się ok. 2 na jedzenie. A potem przez godzinę usypia. I o 6 rano "dzień dobry, już się wyspałam". Mam totalny zjazd [emoji24] . Jestem okropnie zmęczona. Brzuch już mam jak w 6. mcu pierwszej ciąży. Sapię i dyszę zanim wejdę na to moje 3. piętro bez windy. Któraś z Was napisała, że celebruje ciążę dzień po dniu. Zazdroszczę tego. Ja celebruję marudzenie mojej pierworodnej. Złapałam się na tym, że nawet nie myślę o tym, że jestem w ciąży. Po prostu nie mam na to czasu.

dreamgirl no super że mąż się angażuje :-)
xmamuska fajny taki wypad, trochę odreagować, odstresować się :-)
Akatsuki skończony 13ty tydzień to początek II trymestru ;-)

mnie też się wydaje że czasem poczuję jakis ruch ale nie biorę jezcze tego zbytnio do siebie dopuki nie będę pewna że to TO, myślę ze to jednak jelita bo 14 ty tydzień to jest naprwde bardzo wczenie ;-)
ostatnio czułam w 17-tym tygodniu, ostatnio na forum wszystkie dzieewczyny czuły pierwsze ruchy około tego tygodnia i to na lini majtek bądź ciut wyżej bo macica jest nisko teraz a dziecko jest bardzo maleńkie, jeśli nawet czujecie ruchy to raczej pulsowania nie widać, dziecko 6-7 cm nie odda nam jeszcze takiego kopniaka przez grubą ścianę macicy, skórę abyśmy to mogły zobaczyć, ruchy jelit, które w tym momencie zmeiniają swoje położenie to możemy :p
no ale każda siebie zna i sama wie czy to już jest TO :-)

Blair zgadza się serduszko ok 24 tyg można posłuchać przez stetoskop, niestety my nei mamy od kogo pożyczyć :-(

suuper że porządek w wątkach już jest :-)

mnie nie zawiodą kilkoma dobrymi meczami hehe wiem że są ofiary i tyle lat byle jakiej gry wymaga więcej niż trzy dobre meczd żeby zyskać moje zaufanie! ale też oglądam.

czestujcie się kolacją ;)

Załączniki

• 1427658604555.jpg
    1427658604555.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Dobry wieczór :)

Zdrowia dla chorujących i źle się czujących!!!

Nam miło, leniwie minął weekend. Jutro mam o 9:00 wizytę u ginekolożki...strasznie wcześnie jak dla mnie :/ (w piątek mi zmienili godzinę z 12. na 9.) no ale cóż...nie ma wyjścia ;)

Ja nie czuję jeszcze ruchów dzidziula. W ciąży z Hania też bardzo późno poczułam, jakoś pod koniec II trymestru dopiero!

Macie już plany wakacyjne? Ja właśnie przełożyłam wyjazd nad morze z początku lipca na czerwiec...będę sama z Hanią więc każdy tydzień się liczy w wielkości brzucha ;)

Akatsukimi ale mi smaka zrobiłaś na taka sałatkę.....:D

Do góry