reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

hej :)

Mój przyszły Mąż odsypia kawalerski :p wrócił ok 3:30 [akurat miałam nocne wyjście do wc ;p] później może Go wyciągnę na spacer... jak będzie w stanie, ciekawe czy mocno pobalowali [choć po oddechu nie czuć ;p]

Wiecie co, ja wiem że to jeszcze za wcześnie bo pierwsza ciąża i dopiero 14tc, ale dwa dni temu czułam takie w środku dwa puknięcia, wczoraj jedno puknięcie i takie jakby smyrnięcie po tej str gdzie dzidzia jest, akurat leżałam na kanapie film oglądałam i rękę miałam w tym miejscu a wcześniej zjadłam trochę miodu, więc dostarczyłam glukozę... ale i tak mi się wydaje że to raczej jelita, choć to coś nowego ;p

hej laski, u mnie humor średnio na jeża. Od rana mam ochotę facetowi łeb przy samej d..ie ukrecic. [...]
no z facetami to jak z dziećmi... nie dziwię się że masz ochotę skrócić o głowę, ale mam nadzieję że się jednak w porę ogarnie i Ci pomoże :)
zazdroszczę zlotu, sama chętnie popatrzyłbym na takie widoki :)

Blair pierwszy sklep to na ul. Powsińskiej tam gdzie kfc jest na górze skrzyżowanie powsińskiej i bonifacego a drugi jest na Umińskiego 6
dzięki :* podjadę sobie, tylko muszę wygooglć kiedy mają dostawy :D

wiecie co po dzisiejszym dniu też stwierdzam że musze jakiś większy rygor jedzeniowy wprowadzić, objadłam się wszystkiego co możliwe i do tego wypiłąm chyba z litr coli i umieram na wzdęcia, gazy, brzuch omal mi nie wybuchnie, nigdy więcej! A byłam na urodzinach u siostry no i sobie pofolgowałam...

Dziewczyny o co chodzi z wątkiem zakupowym co Blair założyła??? Jak otwieram wątek zapupowy to mi się włącza wyprwkowy, wam też??
co do coli to lepiej w mniejszych ilościach [mówi Ci to osoba uzależniona od tego trunku ;p] bo dzidziuś dostaje zastrzyki dużej il glukozy, która momentalnie później spada i z każdym łykiem jest mocno pobudzany, jakoś tak mi to tłumaczono...
a co do wątku już się wypowiedziałam, myślałam nad tym żeby może do jakiegoś moda napisać wiadomość o rozdzielenie ponowne tych wątków...

Ostatnia edycja:
reklama
Blair ja też od 3 dni czuje ruchy jestem tego juz pewna bo czuję w tym samym miejscu i przynajmniej 2 razy dziennie :) fajnie przypomnieć sobie to uczucie cudowne wiem ze ktoś tam jest i ze wszystko jest ok ♡♥♡♥
A ja po panienskim z kolej fajnie ze znów się ładnie ubralam, pomalowalam jak trzeba ;) i jeszcze pobawilam, długo nie siedziałam bo od 18 do 23 ale i tak dobrze na ostatnie moje życie towarzyskie 5 h to dużo :D

Kochane, przepraszam, że piszę o tym tutaj, ale nie znalazłam pasującego tematu, a więc...
Mam taką sprawę... Chcę zmienić ginekologa i nie za bardzo wiem, czy muszę go o tym poinformować... a mianowicie czy muszę zabrać swoją kartę ciąży itp czy mogę się po prostu zarejestrować do "nowego" lekarza i po prostu powiedzieć, że jestem w ciąży... ? :)

ja bym poszla do nowego z karta ciazy i powiedzial ze chce zmienic lekarza, nie powinno byc problemu

u nas dzis piekna pogoda, wczoraj wyszlysmy ze szpitala uff

Hehe, widzę, że niektóre już odczuwają fasolki. Super :-)
Ja właśnie się zbieram i jadę da Jarmark Wielkanocny w Pruszczu, nawet mój M. ze mną jedzie. No i w ogóle kupił sobie książeczki o byciu tatą podczas ciąży i zaraz po urodzeniu, takie przewodniki, trochę pamiętniki - ale na pewno trochę cennych uwag tam jest. Dzisiaj powiedział, że trzeba kupić sterylizator i w ogóle co z przewijakiem? Hahaha, no i prawie codziennie mi mówi, że pięknie wyglądam, choć przytyłam i wyglądam jak hipopotam :-D
Ale i tak to miłe. Więc jedziemy, idę się malować - w końcu do ludzi idę!

Buziaki!

Dzień dobry :-)

gratuluję pierwszych ruchów dziewczyny :-)

My dzisiaj same w domu zostałyśmy, mąż niestety w pracy. Muszę się wziąć za porządki, bo wczoraj trochę olałam sprawę. Byliśmy u znajomych i jakoś tak dzień zleciał, zdecydowanie za szybko.

Blair ja też od 3 dni czuje ruchy jestem tego juz pewna bo czuję w tym samym miejscu i przynajmniej 2 razy dziennie :) fajnie przypomnieć sobie to uczucie cudowne wiem ze ktoś tam jest i ze wszystko jest ok ♡♥♡♥
A ja po panienskim z kolej fajnie ze znów się ładnie ubralam, pomalowalam jak trzeba ;) i jeszcze pobawilam, długo nie siedziałam bo od 18 do 23 ale i tak dobrze na ostatnie moje życie towarzyskie 5 h to dużo :D
ja jestem zdziwiona bo jako pierworódka to powinnam się spodziewać min za miesiąc pierwszych ruchów...
czytałam na forach, że jak się zje coś słodkiego i położy lekko ręką napierając na brzuszek w miejscu gdzie jest dzidzia to można poczuć i taki test zrobiłam wczoraj :) bo pulsowanie jelit też czułam, ale wiem że to co innego, a to było takie smyrnięcie jakby piórkiem od środka :) ciekawe czy to faktycznie dzidzia :D

G wstał i żyje ale jak to mówi "ale co to za życie" ;p zamówiliśmy pizzę, ku mojej wielkiej uciesze :D

Hehe, widzę, że niektóre już odczuwają fasolki. Super :-)
Ja właśnie się zbieram i jadę da Jarmark Wielkanocny w Pruszczu, nawet mój M. ze mną jedzie. No i w ogóle kupił sobie książeczki o byciu tatą podczas ciąży i zaraz po urodzeniu, takie przewodniki, trochę pamiętniki - ale na pewno trochę cennych uwag tam jest. Dzisiaj powiedział, że trzeba kupić sterylizator i w ogóle co z przewijakiem? Hahaha, no i prawie codziennie mi mówi, że pięknie wyglądam, choć przytyłam i wyglądam jak hipopotam :-D
Ale i tak to miłe. Więc jedziemy, idę się malować - w końcu do ludzi idę!

Buziaki!
o jejku ale Słodziak z Twojego Faceta!

ja długo po urodzeniu córki czułam jeszcze ruchy w brzuchu ;) położna powiedziała mi że to obkurczajaca się macica i reszta flakow wracająca na swoje miejsce. teraz też czuje mizianie w brzuchu ale mój brzuch zawsze coś do mnie "mówił" więc nawet nie wiem co to jest tym razem. podobno w drugiej ciąży można czuć ruchy wcześniej, około 14 tc więc możliwe że czujecie dzieci. a tak w ogóle to kiedy zaczyna się drugi trymestr? w 13tc?

Długo nic nie pisałam,bo ciagle czymś zajęta :)
Teraz wszyscy chorujemy w domu, takze Olo maruda na maxa.
W czwartek byłam na usg, krwiak znacznie sie zmniejszył i bardzo odsunął sie od fasolki :) właściwie fasolka to juz niezbyt dobre określenie, bo moj mały bobo wyglada juz jak człowieczek, rączki, nóżki, brzusio, głowa ;) ma 3cm i serduszko,ktore szybko i ślicznie bije ;) pozniej wstawie zdjecie w odpowiednim wątku :D
Natomiast 16 kwietnia mam usg genetyczne, ktore trwało bedzie minimum 30 minut, lekarz ktory bedzie robił mi to usg to ten sam,ktory przyjmował moj pierwszy porod :) bardzo sie ciesze, tym bardziej,ze pamiętał mnie :)
W kazdym razie wszystko poki co jest bardzo dobrze (tfu tfu!)

Co do ruchów to z Olkiem czułam konkretne stukanie w 17 tyg :) teraz moze bedzie wczesniej,aczkolwiek ja teraz ta ciaze wręcz celebruje - każdy jej dzien, bo wiem jak ten czas zasuwa i nie chce niczego przyspieszać itd :) to jest moja ostatnia ciaza, wiecej nie przewiduje i w październiku tego roku zamykamy fabrykę takze tez z tego wzgledu jest to dla mnie czas,którego juz wiecej nie doświadcze i dlatego nie ma to dla mnie znaczenia czy np poczuje ruchy tydzien wczesniej czy pozniej :)

reklama
Hej :)

Ale fajnie ze juz cos czujecie! :) Blair a skąd wiesz gdzie jest maleństwo? Podpytalas na usg?

Ja dzisiaj po przebudzeniu jak jeszcze lezalam to znów czułam pulsowanie na dole brzuszka :) nie wiem co to, może i maleństwo :-) gdzieś ostatnio wyczytałam że od któregoś tygodnia (właśnie nie pamiętam od którego) można usłyszeć serduszko przystawiając słuchawki lekarskie :)

Do góry