reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

hej :)

Mój przyszły Mąż odsypia kawalerski :p wrócił ok 3:30 [akurat miałam nocne wyjście do wc ;p] później może Go wyciągnę na spacer... jak będzie w stanie, ciekawe czy mocno pobalowali [choć po oddechu nie czuć ;p]

Wiecie co, ja wiem że to jeszcze za wcześnie bo pierwsza ciąża i dopiero 14tc, ale dwa dni temu czułam takie w środku dwa puknięcia, wczoraj jedno puknięcie i takie jakby smyrnięcie po tej str gdzie dzidzia jest, akurat leżałam na kanapie film oglądałam i rękę miałam w tym miejscu a wcześniej zjadłam trochę miodu, więc dostarczyłam glukozę... ale i tak mi się wydaje że to raczej jelita, choć to coś nowego ;p

hej laski, u mnie humor średnio na jeża. Od rana mam ochotę facetowi łeb przy samej d..ie ukrecic. [...]
no z facetami to jak z dziećmi... nie dziwię się że masz ochotę skrócić o głowę, ale mam nadzieję że się jednak w porę ogarnie i Ci pomoże :)
zazdroszczę zlotu, sama chętnie popatrzyłbym na takie widoki :)

Blair pierwszy sklep to na ul. Powsińskiej tam gdzie kfc jest na górze skrzyżowanie powsińskiej i bonifacego a drugi jest na Umińskiego 6
dzięki :* podjadę sobie, tylko muszę wygooglć kiedy mają dostawy :D

wiecie co po dzisiejszym dniu też stwierdzam że musze jakiś większy rygor jedzeniowy wprowadzić, objadłam się wszystkiego co możliwe i do tego wypiłąm chyba z litr coli i umieram na wzdęcia, gazy, brzuch omal mi nie wybuchnie, nigdy więcej! A byłam na urodzinach u siostry no i sobie pofolgowałam...

Dziewczyny o co chodzi z wątkiem zakupowym co Blair założyła??? Jak otwieram wątek zapupowy to mi się włącza wyprwkowy, wam też??
co do coli to lepiej w mniejszych ilościach [mówi Ci to osoba uzależniona od tego trunku ;p] bo dzidziuś dostaje zastrzyki dużej il glukozy, która momentalnie później spada i z każdym łykiem jest mocno pobudzany, jakoś tak mi to tłumaczono...
a co do wątku już się wypowiedziałam, myślałam nad tym żeby może do jakiegoś moda napisać wiadomość o rozdzielenie ponowne tych wątków...

Ostatnia edycja:
reklama
Blair ja też od 3 dni czuje ruchy jestem tego juz pewna bo czuję w tym samym miejscu i przynajmniej 2 razy dziennie :) fajnie przypomnieć sobie to uczucie cudowne wiem ze ktoś tam jest i ze wszystko jest ok ♡♥♡♥
A ja po panienskim z kolej fajnie ze znów się ładnie ubralam, pomalowalam jak trzeba ;) i jeszcze pobawilam, długo nie siedziałam bo od 18 do 23 ale i tak dobrze na ostatnie moje życie towarzyskie 5 h to dużo :D

Kochane, przepraszam, że piszę o tym tutaj, ale nie znalazłam pasującego tematu, a więc...
Mam taką sprawę... Chcę zmienić ginekologa i nie za bardzo wiem, czy muszę go o tym poinformować... a mianowicie czy muszę zabrać swoją kartę ciąży itp czy mogę się po prostu zarejestrować do "nowego" lekarza i po prostu powiedzieć, że jestem w ciąży... ? :)

ja bym poszla do nowego z karta ciazy i powiedzial ze chce zmienic lekarza, nie powinno byc problemu

u nas dzis piekna pogoda, wczoraj wyszlysmy ze szpitala uff

Hehe, widzę, że niektóre już odczuwają fasolki. Super :-)
Ja właśnie się zbieram i jadę da Jarmark Wielkanocny w Pruszczu, nawet mój M. ze mną jedzie. No i w ogóle kupił sobie książeczki o byciu tatą podczas ciąży i zaraz po urodzeniu, takie przewodniki, trochę pamiętniki - ale na pewno trochę cennych uwag tam jest. Dzisiaj powiedział, że trzeba kupić sterylizator i w ogóle co z przewijakiem? Hahaha, no i prawie codziennie mi mówi, że pięknie wyglądam, choć przytyłam i wyglądam jak hipopotam :-D
Ale i tak to miłe. Więc jedziemy, idę się malować - w końcu do ludzi idę!

Buziaki!

Dzień dobry :-)

gratuluję pierwszych ruchów dziewczyny :-)

My dzisiaj same w domu zostałyśmy, mąż niestety w pracy. Muszę się wziąć za porządki, bo wczoraj trochę olałam sprawę. Byliśmy u znajomych i jakoś tak dzień zleciał, zdecydowanie za szybko.

Blair ja też od 3 dni czuje ruchy jestem tego juz pewna bo czuję w tym samym miejscu i przynajmniej 2 razy dziennie :) fajnie przypomnieć sobie to uczucie cudowne wiem ze ktoś tam jest i ze wszystko jest ok ♡♥♡♥
A ja po panienskim z kolej fajnie ze znów się ładnie ubralam, pomalowalam jak trzeba ;) i jeszcze pobawilam, długo nie siedziałam bo od 18 do 23 ale i tak dobrze na ostatnie moje życie towarzyskie 5 h to dużo :D
ja jestem zdziwiona bo jako pierworódka to powinnam się spodziewać min za miesiąc pierwszych ruchów...
czytałam na forach, że jak się zje coś słodkiego i położy lekko ręką napierając na brzuszek w miejscu gdzie jest dzidzia to można poczuć i taki test zrobiłam wczoraj :) bo pulsowanie jelit też czułam, ale wiem że to co innego, a to było takie smyrnięcie jakby piórkiem od środka :) ciekawe czy to faktycznie dzidzia :D

G wstał i żyje ale jak to mówi "ale co to za życie" ;p zamówiliśmy pizzę, ku mojej wielkiej uciesze :D

Hehe, widzę, że niektóre już odczuwają fasolki. Super :-)
Ja właśnie się zbieram i jadę da Jarmark Wielkanocny w Pruszczu, nawet mój M. ze mną jedzie. No i w ogóle kupił sobie książeczki o byciu tatą podczas ciąży i zaraz po urodzeniu, takie przewodniki, trochę pamiętniki - ale na pewno trochę cennych uwag tam jest. Dzisiaj powiedział, że trzeba kupić sterylizator i w ogóle co z przewijakiem? Hahaha, no i prawie codziennie mi mówi, że pięknie wyglądam, choć przytyłam i wyglądam jak hipopotam :-D
Ale i tak to miłe. Więc jedziemy, idę się malować - w końcu do ludzi idę!

Buziaki!
o jejku ale Słodziak z Twojego Faceta!

ja długo po urodzeniu córki czułam jeszcze ruchy w brzuchu ;) położna powiedziała mi że to obkurczajaca się macica i reszta flakow wracająca na swoje miejsce. teraz też czuje mizianie w brzuchu ale mój brzuch zawsze coś do mnie "mówił" więc nawet nie wiem co to jest tym razem. podobno w drugiej ciąży można czuć ruchy wcześniej, około 14 tc więc możliwe że czujecie dzieci. a tak w ogóle to kiedy zaczyna się drugi trymestr? w 13tc?

Długo nic nie pisałam,bo ciagle czymś zajęta :)
Teraz wszyscy chorujemy w domu, takze Olo maruda na maxa.
W czwartek byłam na usg, krwiak znacznie sie zmniejszył i bardzo odsunął sie od fasolki :) właściwie fasolka to juz niezbyt dobre określenie, bo moj mały bobo wyglada juz jak człowieczek, rączki, nóżki, brzusio, głowa ;) ma 3cm i serduszko,ktore szybko i ślicznie bije ;) pozniej wstawie zdjecie w odpowiednim wątku :D
Natomiast 16 kwietnia mam usg genetyczne, ktore trwało bedzie minimum 30 minut, lekarz ktory bedzie robił mi to usg to ten sam,ktory przyjmował moj pierwszy porod :) bardzo sie ciesze, tym bardziej,ze pamiętał mnie :)
W kazdym razie wszystko poki co jest bardzo dobrze (tfu tfu!)

Co do ruchów to z Olkiem czułam konkretne stukanie w 17 tyg :) teraz moze bedzie wczesniej,aczkolwiek ja teraz ta ciaze wręcz celebruje - każdy jej dzien, bo wiem jak ten czas zasuwa i nie chce niczego przyspieszać itd :) to jest moja ostatnia ciaza, wiecej nie przewiduje i w październiku tego roku zamykamy fabrykę takze tez z tego wzgledu jest to dla mnie czas,którego juz wiecej nie doświadcze i dlatego nie ma to dla mnie znaczenia czy np poczuje ruchy tydzien wczesniej czy pozniej :)

reklama
Hej :)

Ale fajnie ze juz cos czujecie! :) Blair a skąd wiesz gdzie jest maleństwo? Podpytalas na usg?

Ja dzisiaj po przebudzeniu jak jeszcze lezalam to znów czułam pulsowanie na dole brzuszka :) nie wiem co to, może i maleństwo :-) gdzieś ostatnio wyczytałam że od któregoś tygodnia (właśnie nie pamiętam od którego) można usłyszeć serduszko przystawiając słuchawki lekarskie :)

Do góry