reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Witajcie kobietki,

Ostatnio jakos nie mialam weny pisac i musialam po szukac odpowiedzi na swoje pytania bo tutaj niestety ich nie uzyskalam.

Zycze powrotu do zdrowia wszystkim chorujacym i ich biedyn chorym dzieciaczkom, wracajcie szybko do zdrowia :)

Akatsuki jak znasz swoje prawa to pewnie nie daj sie i tyle walcz o swoje trzymam kciuki :)

Gratuluje udanych wizyt w ostatnich dniach i trzymam kciuki za ta dzisiejsza :)

JA tez ostatnio dostalam weny do gotowania i dziennie cos nowego wymyslam czego jeszcze nigdy nie robilam :D
Chodz dzisaij niestety musze pozostac na zwyklych nalesnikach bo mam malo czasu :)

JA tez juz dzisiaj rowno 13tydzien :) czyli jak dobrze pamietam to zaczyna sie II trymestr co nie? :)

Pozdrawiam was cieplutko

reklama
Czesc dziewczyny
Robicie smaka na pysznosci szczegolnie na golabki uwielbiam, ale nie chce mi sie robic haha - ostatnio wynalazlam przepis na golabki dla leniwych - TORT KAPUSCIANY smak identyczny jak golabki ale uklada sie na formie kapusta farsz kapusta farsz kapusta i wszystko zapieka w piekarniku kroi sie potem jak tort i polewa sosikiem pomidorowym pychota

Ja dzis mam barszcz czerwony z uszkami ale nie taki typowy czysty bo ja lubie jak plywa sobie marcheweczka w nim, seler, por i buraczki pokrojone w plasterki lub kosteczke do tego duuuzo pietruszki i na talerz troche kwasnej smietany - dzis zrobie do tego uszka a jutro taki sam barszczyk - zupe zawsze na 2 dni robie :p

Akutsaki -super ze z ta praca sie udalo ze po emailu odpuscili takze no ciagnij ile sie da a potem idz na ten wczesniejszy maciezynski
Ja tez ejstem ciekawa jak to u mnie ebdzie z tym ze ja mam tu w De umowe taka hyym jakby praca dorywcza do okreslonej kwoty moge tylko zarobic a umowe mam na pol roku i tak licze ze uda sie popracowac do czerwca/lipca jak bede sie dobrze czula i szefowa mi pozwoli bo dzieki temu potem 8tyg przed porodem i 6tyg po bede dostawala 90% swojej wyplaty a potem "macierzynski" przez rok lub 2 lata zalezy jak sobie wybiore a po 3-4m chcialabym wrocic do pracy ale juz nie w tyg a na weekendy dlatego licze ze szefowa bedzie ok jak sie dowie bo jeszcze jej nie powiedzialam

Mnie dziś wzieło na pierogi z owocami, mam zamrożone truskawki i borówki i muszę się tego pozbywać pomału z zamrażarki.

Ważyłam się po śniadaniu i wychodzi że mam 3,5kg na plusie spróbuję jutro rano na czczo ile będzie, może z 1 kg mniej :p
bo jak będę za szybko tyła to będę mieć wcześniej badanie obciążenia glukozą. I obawiam się tej wstrętnej cukrzycy ciążowej... Najgorsza ta dieta, liczenie, warzenie każdego grama i zapisywanie wszystkiego. 5 razy dziennie badanie poziomu cukru... masakra. Wolała bym żeby to było jak najpóźniej.

Laski ale zaszalałam! :-D byłam na dostawie w ciuchu :) i kupiłąm sobie spodnie granatowe rurki ciążówki i do tego ciążówkę białą bluzeczkę w granatowe paski oba ciuchy z kolekcji H&M MAMA i oba w stanie idealnym jak nowe ze sklepu. Do tego nie mogłam się oprzeć i kupiłam 3 ciuszki dla Maleństwa w miarę uniwersalne w owieczki, w wiewiórki i żyrafy, 2x body i jeden pajacyk, też jak nowe i jeszcze obrusik z małym bieżnikiem z motywem świątecznym i za wszystko zapłaciłam 56zł! :-D
ale jestem happy :-)
wiem ze może szybko te ciuszki dziecięce, le nie wierzę w zabobony a pomyślałam ze jak są takie super to szkoda nie wziąć :)

pogoda się super robi :) a zapowiadali zachmurzenie i zimno, a tu słonko i ciepło, taka zamiana to mi pasuje :D

Ostatnia edycja:
Blair ale fajnie!!! Super zakupy! Ja wczoraj patrzyłam w h&m na ciuszki ciążowe i są potwornie drogie :szok: a tu proszę ile upolowalas :-) ja wczoraj tez byłam na wielkich zakupach, czego to ja kupić nie miałam, tuniki, legginsy a wróciłam z apaszka... No cóż :-D może dzisiaj wejdę do ciucha bo koło mnie otworzyli nowego ale nie mam pojęcia kiedy są dostawy :confused: i Blair nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę braku mdłości, liczę ze z końcem I trymestru tez znikną :-) bo rano to mam cały rytuał zeby wstać i zeby było dobrze.. Ale biorę ostatnio mniej tego mamarinu i może powinnam zwiekszyć znów dawkę, bo za pare dni idę na pobranie krwi a ja przecież od tygodni nie wstałam z pustym brzuchem... Masakraaaa sie szykuje :szok:

co do wagi, ja jestem prawie 3 kg na minusie, tzn byłam bo chyba juz uzupełniłam braki, ale waga mi sie zepsuła i tak przypuszczam tylko :p

Modlitwa brzemiennej matki, której ciąża jest zagrożona:

Święta Joanno Beretto, Ty dobrze poznałaś lęk i niepokój matki, która nosi pod swoim sercem dziecko, lecz nie wie, czy będzie mogła cieszyć się z jego szczęśliwych narodzin. Kocham najszczerszą matczyną miłością to dziecko, które Pan Bóg stworzył w moim łonie, ale boję się o jego kruche życie, które jest zagrożone i niepewne. Zwracam się do Ciebie, heroiczna matko, bo wiem, że Ty mnie zrozumiesz w moim utrapieniu. Ufam, że przyjdziesz mi z pomocą i wyprosisz mi u Boga potrzebne łaski.

Módl się za moje dziecko, aby mogło szczęśliwie przyjść na świat i żyć ku chwale Bożej i naszej radości. A mnie wybłagaj siły do znoszenia tego niepokoju i strachu o przyszłość. Uproś mi łaskę pokornego przyjęcia woli Bożej i odczytania właściwego sensu Jego odpowiedzi na moje modlitwy. Amen.

A tak może którejś z was sie przyda :-)

Ela, mam nadzieje, że żadnej z nas się nie przyda.

Ja dziś mam kiepski dzień :( i do tego znowu te zawroty głowy, duszno mi. Chcę do domu :(

Przepraszam nie zrozumcie mnie zle nie życzę nikomu tego! Broń Boże!
Mnie ta modlitwa pomaga moja ciąża jest zagrożona i nie mam co sie oszukiwać. Chodziło mi tylko o to ze każda z nas przechodzi rożne leki i niepokoje wiec warto sie pomodlił choćby dla świetego spokoju.
Ale jeśli któraś z was uraziłam bardzo przepraszam....

reklama
Jagoda niestety coraz bardziej chora. Nasza lekarka na urlopie i na jutro dostałam dopiero numerek. Wiec czekamy na wizytę, ale juz i mnie gardło pobolewa i kaszel zaczyna męczyć.

Dla wszystkich chorowitków dużo zdrówka [emoji8]
I kciuki za wizytujace [emoji110]

Do góry