reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Witajcie kobietki,

Ostatnio jakos nie mialam weny pisac i musialam po szukac odpowiedzi na swoje pytania bo tutaj niestety ich nie uzyskalam.

Zycze powrotu do zdrowia wszystkim chorujacym i ich biedyn chorym dzieciaczkom, wracajcie szybko do zdrowia :)

Akatsuki jak znasz swoje prawa to pewnie nie daj sie i tyle walcz o swoje trzymam kciuki :)

Gratuluje udanych wizyt w ostatnich dniach i trzymam kciuki za ta dzisiejsza :)

JA tez ostatnio dostalam weny do gotowania i dziennie cos nowego wymyslam czego jeszcze nigdy nie robilam :D
Chodz dzisaij niestety musze pozostac na zwyklych nalesnikach bo mam malo czasu :)

JA tez juz dzisiaj rowno 13tydzien :) czyli jak dobrze pamietam to zaczyna sie II trymestr co nie? :)

Pozdrawiam was cieplutko

reklama
Czesc dziewczyny
Robicie smaka na pysznosci szczegolnie na golabki uwielbiam, ale nie chce mi sie robic haha - ostatnio wynalazlam przepis na golabki dla leniwych - TORT KAPUSCIANY smak identyczny jak golabki ale uklada sie na formie kapusta farsz kapusta farsz kapusta i wszystko zapieka w piekarniku kroi sie potem jak tort i polewa sosikiem pomidorowym pychota

Ja dzis mam barszcz czerwony z uszkami ale nie taki typowy czysty bo ja lubie jak plywa sobie marcheweczka w nim, seler, por i buraczki pokrojone w plasterki lub kosteczke do tego duuuzo pietruszki i na talerz troche kwasnej smietany - dzis zrobie do tego uszka a jutro taki sam barszczyk - zupe zawsze na 2 dni robie :p

Akutsaki -super ze z ta praca sie udalo ze po emailu odpuscili takze no ciagnij ile sie da a potem idz na ten wczesniejszy maciezynski
Ja tez ejstem ciekawa jak to u mnie ebdzie z tym ze ja mam tu w De umowe taka hyym jakby praca dorywcza do okreslonej kwoty moge tylko zarobic a umowe mam na pol roku i tak licze ze uda sie popracowac do czerwca/lipca jak bede sie dobrze czula i szefowa mi pozwoli bo dzieki temu potem 8tyg przed porodem i 6tyg po bede dostawala 90% swojej wyplaty a potem "macierzynski" przez rok lub 2 lata zalezy jak sobie wybiore a po 3-4m chcialabym wrocic do pracy ale juz nie w tyg a na weekendy dlatego licze ze szefowa bedzie ok jak sie dowie bo jeszcze jej nie powiedzialam

Mnie dziś wzieło na pierogi z owocami, mam zamrożone truskawki i borówki i muszę się tego pozbywać pomału z zamrażarki.

Ważyłam się po śniadaniu i wychodzi że mam 3,5kg na plusie spróbuję jutro rano na czczo ile będzie, może z 1 kg mniej :p
bo jak będę za szybko tyła to będę mieć wcześniej badanie obciążenia glukozą. I obawiam się tej wstrętnej cukrzycy ciążowej... Najgorsza ta dieta, liczenie, warzenie każdego grama i zapisywanie wszystkiego. 5 razy dziennie badanie poziomu cukru... masakra. Wolała bym żeby to było jak najpóźniej.

Laski ale zaszalałam! :-D byłam na dostawie w ciuchu :) i kupiłąm sobie spodnie granatowe rurki ciążówki i do tego ciążówkę białą bluzeczkę w granatowe paski oba ciuchy z kolekcji H&M MAMA i oba w stanie idealnym jak nowe ze sklepu. Do tego nie mogłam się oprzeć i kupiłam 3 ciuszki dla Maleństwa w miarę uniwersalne w owieczki, w wiewiórki i żyrafy, 2x body i jeden pajacyk, też jak nowe i jeszcze obrusik z małym bieżnikiem z motywem świątecznym i za wszystko zapłaciłam 56zł! :-D
ale jestem happy :-)
wiem ze może szybko te ciuszki dziecięce, le nie wierzę w zabobony a pomyślałam ze jak są takie super to szkoda nie wziąć :)

pogoda się super robi :) a zapowiadali zachmurzenie i zimno, a tu słonko i ciepło, taka zamiana to mi pasuje :D

Ostatnia edycja:
Blair ale fajnie!!! Super zakupy! Ja wczoraj patrzyłam w h&m na ciuszki ciążowe i są potwornie drogie :szok: a tu proszę ile upolowalas :-) ja wczoraj tez byłam na wielkich zakupach, czego to ja kupić nie miałam, tuniki, legginsy a wróciłam z apaszka... No cóż :-D może dzisiaj wejdę do ciucha bo koło mnie otworzyli nowego ale nie mam pojęcia kiedy są dostawy :confused: i Blair nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę braku mdłości, liczę ze z końcem I trymestru tez znikną :-) bo rano to mam cały rytuał zeby wstać i zeby było dobrze.. Ale biorę ostatnio mniej tego mamarinu i może powinnam zwiekszyć znów dawkę, bo za pare dni idę na pobranie krwi a ja przecież od tygodni nie wstałam z pustym brzuchem... Masakraaaa sie szykuje :szok:

co do wagi, ja jestem prawie 3 kg na minusie, tzn byłam bo chyba juz uzupełniłam braki, ale waga mi sie zepsuła i tak przypuszczam tylko :p

Modlitwa brzemiennej matki, której ciąża jest zagrożona:

Święta Joanno Beretto, Ty dobrze poznałaś lęk i niepokój matki, która nosi pod swoim sercem dziecko, lecz nie wie, czy będzie mogła cieszyć się z jego szczęśliwych narodzin. Kocham najszczerszą matczyną miłością to dziecko, które Pan Bóg stworzył w moim łonie, ale boję się o jego kruche życie, które jest zagrożone i niepewne. Zwracam się do Ciebie, heroiczna matko, bo wiem, że Ty mnie zrozumiesz w moim utrapieniu. Ufam, że przyjdziesz mi z pomocą i wyprosisz mi u Boga potrzebne łaski.

Módl się za moje dziecko, aby mogło szczęśliwie przyjść na świat i żyć ku chwale Bożej i naszej radości. A mnie wybłagaj siły do znoszenia tego niepokoju i strachu o przyszłość. Uproś mi łaskę pokornego przyjęcia woli Bożej i odczytania właściwego sensu Jego odpowiedzi na moje modlitwy. Amen.

A tak może którejś z was sie przyda :-)

Ela, mam nadzieje, że żadnej z nas się nie przyda.

Ja dziś mam kiepski dzień :( i do tego znowu te zawroty głowy, duszno mi. Chcę do domu :(

Przepraszam nie zrozumcie mnie zle nie życzę nikomu tego! Broń Boże!
Mnie ta modlitwa pomaga moja ciąża jest zagrożona i nie mam co sie oszukiwać. Chodziło mi tylko o to ze każda z nas przechodzi rożne leki i niepokoje wiec warto sie pomodlił choćby dla świetego spokoju.
Ale jeśli któraś z was uraziłam bardzo przepraszam....

reklama
Jagoda niestety coraz bardziej chora. Nasza lekarka na urlopie i na jutro dostałam dopiero numerek. Wiec czekamy na wizytę, ale juz i mnie gardło pobolewa i kaszel zaczyna męczyć.

Dla wszystkich chorowitków dużo zdrówka [emoji8]
I kciuki za wizytujace [emoji110]

Do góry