reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

hej :)
jakoś ostatnio wene straciłam ;p
zastanawiam się czy to przejście mdlosci to normalne ale chyba tak? w końcu jutro 14tc wiec chyba pora na to... czytałam tez że po tym omega med optima forte dziewczyny lepiej się czuły wiec to może i jego zasługa?

pisalyscie o obiadku ja wczoraj zrobiłam zupę krem z brokulow z groszkiem ptysiowym i miałam bigos od Mamy ;)

G mi obiecał ze jak będę się już dobrze czuła pod względem mdlosci to pójdziemy do mojej ulubionej włoskiej restauracji, tam co się zamówi to jest przepyszne ;)

jeśli chodzi o baseny, jeziora itd to zależy chyba od organizmu, znajoma z pracy co poszła na basen to wracała z infekcją.

Akatsuki jak zna swoje prawa to walcz, kurde wszędzie tylko by ludzi w konia robili....

Asika współczuję szpitala :( zdrówka dla Małej

Ela to super wieści! niech Maleństwo rośnie duże ;)

Paulka ja jestem 3kg na minusie od 6tyg (wtedy miałam pierwszy pomiar wagi)

reklama
Ojej paulka Współczuję ze spać nie możesz, ile ja bym dała, ale z bezsennościa to ja problemów nigdy nie miałam

A ja od początku przytylam 1 kg, no więc jak narazie jest tak samo jak w pierwszej ciąży, dopiero od ok 20 tyg zaczęłam tyć, ale wtedy to już ładnie, a może to dlatego, że od tego czasu miałam skrócona szyjkę i musiałam się bardzo oszczędzac, tak mi w dupe poszło hehe 16 kg przytylam praktycznie w 4 mscy, bo w ostatnim nic nie przytylam

Asika dużo dużo zdroweczka dla córeczki :*

Ostatnia edycja:
Akatsuki nie moga cie zwolnic bo jestes w ciazy! Bij do citizen advice odrazu! Oni specjalnie nas tu dyskryminuja! Mozesz niezla burze rozpetac za co!

Musza miec konkretny powod zeby cie zwolnic jesli jestes na kontrakcie. Nie moga napisac z powodu ciazy ze za duzo sickow bierzesz! I jestes chroniona kochana tak jak i ja!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzien dobry

pol nocki mialam z glowy, Lilka chyba sie struła lub jakis wirus i wymiotowała, dzis nie poszła do przedszkola, a mnie z tych nerwów tez niedobrze :(

ja jestem prawie 3kg na plusie :(

hej dziewczyny ;) jednak taktyka faceta z ca zadziałała. napisałam do pracy maila żeby mieć wszystko na piśmie w razie czego, elegancko opisała sytuacje od początku i zapytałem wprost co z tego tytułu mają zamiar zrobić w pracy. na co szefowa ma odpisała dość sucho że za maila dziękuje i o tym co dalej bwdzie porozmawiamy jak wrócę ze zwolnienia ;) więc na razie wszystko w porządku ;)

Czesc dziewczyny.
U mnie nocka przesiedziana na kibelku :/ chyba jakis wirus mnie dopadł,bo wymiotowalam i mam okropna biegunke razem z mega bólem jelit :( juz wypiłam elektrolit, węgiel medyczny i probiotyk. Teraz czekam na dostawę smecty i coli..
A dzis usg na 15, ja nie wiem jak ja przeżyje ten dzien :(

Witam!

Blair, Dolga, małkus, dziękuję... Gabrysia czuje się lepiej i mam nadzieję,ze te problemy brzuszkowe nie powrócą bo zakończyć się to mogło operacja a wtedy tak szybko do domu byśmy nie wróciły. Na chirurgii dziecięcej nie ma dla mamy łóżka więc każdy śpi na podłodze na czym tam może , materace, śpiwory... nie było za wygodnie :no:

Co do wagi ja nadal jem co 1,5 godziny żeby mdłości ogonić i rzeczywiście udaje mi się taka walka. Mimo tego ,ze jem ciągle , nawet w nocy mi się zdarza mam 1 kg na plusie i brzuszek już taki ładnie zaokrąglony, już ciężko byłoby ciążę ukryć.

U mnie na obiadek krupniczek ze względu na Gabusi brzuszek

noo Akatsuki świetne wieści, to teraz możesz z przyjemnością zacząć pichcić dla rodzinki haha :) wiedziałam, że będzie dobrze

Migotka trzymaj się, dasz rade! daj znac jak tam dzidzia :)

a ja tez wczoraj miałam jakąś biegunkę, ale nic poza tym i w sumie przeszło, raczej watpie, że to po jednej śliwce :)

reklama
Witajcie :) ostatnio nie miałam siły, czasu pisać. Roczek dziś teściowa urodziny więc znowu szykowanie.. do tego chyba mały ząbkuje i ma tak jakby biegunkę.
Byłam w poniedziałek oddać krew na badania i dziś pojechałam po wyniki i wyobraźcie sobie nie mam wszystkich bo na morfologie brakło próbki mimo że była zaznaczona i pamiętam pobrana.. I muszę jutro jechać znowu oddać krew. Paranoja nie mam z kim dziecka zostawić eh strasznie się zdenerwowałam..
Z tego co zdążyłam się zorientować.. to życzę zdrowia mamom i pociechom w szczególności tym co przebywają w szpitalach wracajcie szybko!
Przebywającym na L 4 życzę wypoczynku i mało stresu.. pieniążki będą, wszystko się ułoży.
Szczęśliwym mamom po wizytach gratuluję cieszę się razem z wami! :)

Do góry