reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

hej :)
jakoś ostatnio wene straciłam ;p
zastanawiam się czy to przejście mdlosci to normalne ale chyba tak? w końcu jutro 14tc wiec chyba pora na to... czytałam tez że po tym omega med optima forte dziewczyny lepiej się czuły wiec to może i jego zasługa?

pisalyscie o obiadku ja wczoraj zrobiłam zupę krem z brokulow z groszkiem ptysiowym i miałam bigos od Mamy ;)

G mi obiecał ze jak będę się już dobrze czuła pod względem mdlosci to pójdziemy do mojej ulubionej włoskiej restauracji, tam co się zamówi to jest przepyszne ;)

jeśli chodzi o baseny, jeziora itd to zależy chyba od organizmu, znajoma z pracy co poszła na basen to wracała z infekcją.

Akatsuki jak zna swoje prawa to walcz, kurde wszędzie tylko by ludzi w konia robili....

Asika współczuję szpitala :( zdrówka dla Małej

Ela to super wieści! niech Maleństwo rośnie duże ;)

Paulka ja jestem 3kg na minusie od 6tyg (wtedy miałam pierwszy pomiar wagi)

reklama
Ojej paulka Współczuję ze spać nie możesz, ile ja bym dała, ale z bezsennościa to ja problemów nigdy nie miałam

A ja od początku przytylam 1 kg, no więc jak narazie jest tak samo jak w pierwszej ciąży, dopiero od ok 20 tyg zaczęłam tyć, ale wtedy to już ładnie, a może to dlatego, że od tego czasu miałam skrócona szyjkę i musiałam się bardzo oszczędzac, tak mi w dupe poszło hehe 16 kg przytylam praktycznie w 4 mscy, bo w ostatnim nic nie przytylam

Asika dużo dużo zdroweczka dla córeczki :*

Ostatnia edycja:
Akatsuki nie moga cie zwolnic bo jestes w ciazy! Bij do citizen advice odrazu! Oni specjalnie nas tu dyskryminuja! Mozesz niezla burze rozpetac za co!

Musza miec konkretny powod zeby cie zwolnic jesli jestes na kontrakcie. Nie moga napisac z powodu ciazy ze za duzo sickow bierzesz! I jestes chroniona kochana tak jak i ja!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzien dobry

pol nocki mialam z glowy, Lilka chyba sie struła lub jakis wirus i wymiotowała, dzis nie poszła do przedszkola, a mnie z tych nerwów tez niedobrze :(

ja jestem prawie 3kg na plusie :(

hej dziewczyny ;) jednak taktyka faceta z ca zadziałała. napisałam do pracy maila żeby mieć wszystko na piśmie w razie czego, elegancko opisała sytuacje od początku i zapytałem wprost co z tego tytułu mają zamiar zrobić w pracy. na co szefowa ma odpisała dość sucho że za maila dziękuje i o tym co dalej bwdzie porozmawiamy jak wrócę ze zwolnienia ;) więc na razie wszystko w porządku ;)

Czesc dziewczyny.
U mnie nocka przesiedziana na kibelku :/ chyba jakis wirus mnie dopadł,bo wymiotowalam i mam okropna biegunke razem z mega bólem jelit :( juz wypiłam elektrolit, węgiel medyczny i probiotyk. Teraz czekam na dostawę smecty i coli..
A dzis usg na 15, ja nie wiem jak ja przeżyje ten dzien :(

Witam!

Blair, Dolga, małkus, dziękuję... Gabrysia czuje się lepiej i mam nadzieję,ze te problemy brzuszkowe nie powrócą bo zakończyć się to mogło operacja a wtedy tak szybko do domu byśmy nie wróciły. Na chirurgii dziecięcej nie ma dla mamy łóżka więc każdy śpi na podłodze na czym tam może , materace, śpiwory... nie było za wygodnie :no:

Co do wagi ja nadal jem co 1,5 godziny żeby mdłości ogonić i rzeczywiście udaje mi się taka walka. Mimo tego ,ze jem ciągle , nawet w nocy mi się zdarza mam 1 kg na plusie i brzuszek już taki ładnie zaokrąglony, już ciężko byłoby ciążę ukryć.

U mnie na obiadek krupniczek ze względu na Gabusi brzuszek

noo Akatsuki świetne wieści, to teraz możesz z przyjemnością zacząć pichcić dla rodzinki haha :) wiedziałam, że będzie dobrze

Migotka trzymaj się, dasz rade! daj znac jak tam dzidzia :)

a ja tez wczoraj miałam jakąś biegunkę, ale nic poza tym i w sumie przeszło, raczej watpie, że to po jednej śliwce :)

reklama
Witajcie :) ostatnio nie miałam siły, czasu pisać. Roczek dziś teściowa urodziny więc znowu szykowanie.. do tego chyba mały ząbkuje i ma tak jakby biegunkę.
Byłam w poniedziałek oddać krew na badania i dziś pojechałam po wyniki i wyobraźcie sobie nie mam wszystkich bo na morfologie brakło próbki mimo że była zaznaczona i pamiętam pobrana.. I muszę jutro jechać znowu oddać krew. Paranoja nie mam z kim dziecka zostawić eh strasznie się zdenerwowałam..
Z tego co zdążyłam się zorientować.. to życzę zdrowia mamom i pociechom w szczególności tym co przebywają w szpitalach wracajcie szybko!
Przebywającym na L 4 życzę wypoczynku i mało stresu.. pieniążki będą, wszystko się ułoży.
Szczęśliwym mamom po wizytach gratuluję cieszę się razem z wami! :)

Do góry