reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

no to w pracy już oficjalnie wiedzą, oczywiście kierownik mojego zakładu powiedział że on nie wie po co mi zwolnienie jak przecież mogłabym w labie pracować :wściekła/y: jasne, z truciznami, odczynnikami mogącymi powodować mutacje albo choroby... ech... ale powiedziałam że mój lekarz nie wyraził na to absolutnie zgody i wypisał zwolnienie, niech spada na bambus...
opiekunka mojego studium powiedziała że mogę dokończyć zajęcia i podejść do egzaminu jeśli oczywiście będę się czuła na siłach, ale tyle miesięcy jeździłam na zajęcia i jak zostało niecałe 2 miesiące to chciałabym już dokończyć i zamknąć ten etap.

Cześć dziewczyny.

Po weekendzie troszkę lenia mam,ale spoko rozkręce się do końca tyg ;)

Ja mam wizytę w przyszłym tyg,bardzo nie moge się doczekać żeby podglądnąć maluszka,coraz częściej zaczyna mi się śnić,dziś śniło mi się że urodziłam córeczkę :)
szybko zleci i zobaczysz maluszka :) mi też się śni córeczka :) mam nadzieję że się spełni :D

Blair,

Ja tam zrozumiałam twoje zdanie :) napisałam tylko jak u nas jest. Zresztą ja nawet nie dopytywalam czy według mojego gina usg jest bezpieczne ;) teraz jak będę na wizycie to zapytam. Zobaczymy co powie :) ale pewnie będzie tak jak zawsze i co lekarz to inna opinia :) ale grunt to wierzyć swojemu ginowi i do wszystkiego rozsądnie podchodzić.

A ja się zapomniałam pochwalić dziś 10 tydzień zaczynam [emoji7] jestem bardzo szczęśliwa :)
gratulacje 10tyg :D
pewnie tak, każdy lekarz ma inną szkołę, doświadczenie, pracuje na innym sprzęcie, czasem się pokrywają opinie a czasem różnią, co nie koniecznie świadczy o tym że lekarz jest zły...

Blair hehe, dzięki, ledwo żyję [emoji6] . Mam nadzieję, że zębiska szybko wyjdą. Bo inaczej dostanę fixum dyrdum[emoji12] . Generalnie Maja nie miała problemów większych ze snem. Do 3 miesięcy budziła się w nocy na jedzenie co ok. 3 godziny. Potem, jak zjadła o 23:00, to obudziła się dopiero ok. 5:00, potem o 6:00. A od jakichś 2 tygodni jest nocny sajgon. Albo przebudza się co pół godziny i płacze, albo budzi się wyspana o 2 lub 3 i nie chce dalej spać. Jak zobaczyliśmy z mężem, ile jej zębów naraz idzie, to się nieźle zaskoczyliśmy. No i podejrzewamy, że nałożył się na to jeszcze skok rozwojowy.
no to macie faktycznie cyrk na kółkach, oby szybko się skończyło, bo dla Małej to też na pewno nie jest miłe...

a ja wlaczylam komputer zeby cos sprawdzic, ale oczywiscie zapomnialam co wiec zajrzałam tutaj ech.. skleroza nie boli, wiec zmykam niedlugo do lekarza :)
hahaha mam to samo!

Pochwale się swoją dużą córeczką. Kupiliśmy jej wczoraj lili - okulary i dziecko pozuje do zdjęć teraz ;)Zobacz załącznik 677320
jaka Modelka!

Blair kochana zagadzam się z Tobą że jest wiele przypadków jak piszesz że kobiety i lekarze nadużywają bo fotka nie taka, bo zobaczymy jak przez tydzień podrosło itp. Tego absolutnie niepopieram. Choć badanie nieinwazyjne ale pytam się po co go nadużywać. Jest to badanie sprzętem medyczny a nie zabawką w formie aparatu ;) ja chciałam tylko sprostować bo jak poczytasz czy posłuchasz to wśród kobitek panuje przekonanie że usg wysyła promieniowanie i szkodzi dlatego one go unikają. Więc chodziło mi o uświadomienie że tak nie jest :) i żeby korzystać z usg wramach zaleceń bo to ważne ale co do nadużywania zgadzam się z Tobą absolutnie :*

A co do zabawek ;) a tak na poważnie jest to alternatywa dla mniejszych biedniejszych placówek medycznych. Niezwykła maszyna do USG

Sinpuret mam i pomaga, inhalację jeszcze robię z amolu i oliwy. Chyba idzie mi na życie ;)
dobrze wiedzieć :) jak to mówią co za dużo to niezdrowo :) ale wiadomo jak jest konieczność to siła wyższa, ale latanie po trzech ginekologach tylko żeby dziecku pyknąć lepszą fotkę na usg... to może jeszcze selfi z monitorem usg...
Super że Ci się poprawia :) oby tak dalej :)

kupon na badania już mam wydrukowany, myślę że nie zrobią problemu jeśli będę chciała wykorzystać kupon na badania dla kobiet przed ciążą, później jeszcze zadzwonię sobie do Teścia i pogadam czy coś do tych badań to dorzucić :)

reklama
dolga oj to rzeczywiści ekrótko Twój synuś śpi bo moja córka ok 2 godziny więc zdążę się wypsać, może mu się później unormuje spanie...
to spanie na noc córki to my z mężem nazywamy happy our's haha mamy czas dla siebie :-)
kate też mi się marzy taki mały plac zabaw i mój m ma budować na wiosnę bo narazie chodzimy na plac zabaw, chociaż piaskownica na podwórku by się przydała :-) aaaa i te rowery biegówki sprawdzają się?? bo też się zastanawiałam nad takim ale to chyba tak od 2 lat dopiero nie?
pocieszyłaś mnei że nie będzie tak ciężko, moja koleżanka wielodzietna też tak mówi że najgorzej z pierwszym, z dwójką już łątwiej bo się sobą zajmą, razem sie bawią itd..:-) mi się zawsze marzyły dzieci z małą różnicą wieku.
Blair87 no to suuuuuuper że wszystko dobrze z dzidziusiem i pomiary wyszły ok, nic tylko się cieszyć :-) Blair co do sn no to przecież nei musi być źle bo większość kobiet rodzi sn, mój pród był całkowicie bezproblemowy i szybki, rekonwalescencja szybka i zero blizny ;-) ale wiem że czasem blokada sychczna jest zbyt silna, ważne żeby dziecko urodziło się zdrowe a mama byłą szczęśliwa :-)
Buba zazdroszczę Azjatyckich wycieczkowych klimatów ;-) bardzo chcę się kiedyś wybrać na wschód ale to jak dzieci podrosnę bo zbyt dużo godzin w salmolocie :-) a no dzieci jedzą to co rodzice...zdrowy chłopak Ci wyrośnie :-) moja toreruje do picia też tylko wodę bo od małego pije tylko wodę.. ojej co za historia z tą wadą Franka, super że to tak się skończyło!!!
ivycy ojej straszne przeżycia :-( tym razem musi się udać!! fajnei że masz poleskiego lekarza, a owiedz co się stało że poroniłaś w 19-tym tygodniu? nawet nei potraię sobie wyobrazić ile bólu Cię to kosztowało :-(
lantka usg w 11 tyg zwykle przez brzuszek ale dużo zależy od fizjologii kobiety i ułożenia dziecka, u mnie w poprzedniej ciąży musiało być dopochwowo jeszcze, następne przez brzuch :-)

Córcia śpi więc mam chwilę dla siebie, pogoda piękna więc obiadek i na dwór!!
Akatsuki mniam mniam podeślij trochę ;-)
ja dziś usmażę nam dorsza :-)

noo i ja po wizycie, dziudziuś ma się dobrze, ma 6,4cm, rośnie jak na drozdzach, tym razem data porodu wyszła mi na 28,09, przeziernosc karkowa tez ok, czyli rośniemy sobie dalej, a moj maluszek o własnie tak sobie w brzuszku leżał : 20871213-boso-człowiek-jest-odpoczynek-na-zielonej-trawie.jpg hehe, wiec śmiesznie było, pozniej wstawie zdjątko :)

kamilove no rzeczywiscie mała modelka ;) taki ma gadżet teraz to musi się pokazać ;)

małkus rowery biegowe są ekstra, tez mojemu kupie, ale mysle, że chyba nie wczesniej jak na kolejna wiosnę, siostry synek ma 5 lat i dalej na nim jezdzi, choc ledwo sie miesci, bo juz mały :)

Załączniki

• 20871213-boso-człowiek-jest-odpoczynek-na-zielonej-trawie.jpg
    20871213-boso-człowiek-jest-odpoczynek-na-zielonej-trawie.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 73
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :) Co u Was?

Buba jak tam, lepiej już?

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Witam nową mamę, teraz musi się udać. :)

Ja czuję się dobrze chociaż marzy mi się tydzień wolnego. raz na jakiś czas zakręci mi się w głowie, dziś też mnie tam trochę mocniej w brzuchu ciągnie.
Przestraszyłyście mnie tymi usg. Tak się zastanawiam ile ich powinno być w prawidłowej ciąży? Ja mam co 4 tygodnie u mojego lekarza plus miałam teraz jedno extra genetyczne. Chyba usg co 4 tyg. i genetyczne w 12 i 20 tc mieści się w normie? Czy powinnam zrezygnować z usg za tydzień bo miałam to genetyczne w środe?

Ja już powoli kończę 13 tydzień i jestem najszczęśliwszą osobą na całym świecie. Niedługo 14 tydzień. CZTERNASTY :D. Nawet nigdy nie wybiegałam myślami tak daleko :D i jakoś czuję w sobie taki spokój, że tym razem będzie wszystko dobrze. W ogóle jestem szczęśliwa, że jestem sobą :p wszystko mi się w miare układa, z L super także czego chcieć więcej? ;)

Dolga to my idziemy bardzo podobnie. Mój bobas też okazuje się być trochę starszy i łapie się na końcówke września wg. Usg genetycznego :)

Ostatnia edycja:
Colly jak fajnie :-) i juz drugi trymestr :-) zazdroszczę hehe :-D ja dzisiaj dopiero weszłam w 11 i jeszcze tyle czasu hehe się dluzy strasznie :-) jak wrócę do pracy to mam nadzieję że będzie leciało mi szybciej :-)

Gratuluje udanej wizyty :)
Ja w srode bede miala rowno 13tydzien :) chodz na ostatnim usg moj bobas byl o tydzien starszy :) ale lekarka powiedziala ze bedziemy sie sugerowac data z pierwszego usg :)
Mrowkaa zycze powodzenia na wizycie :)

Ja zayczynam sie martwic bo nerka znowu zaczyna pobolewac grry nigdy to chyba nie oejdzie :/

reklama
Buba zazdroszczę Azjatyckich wycieczkowych klimatów ;-) bardzo chcę się kiedyś wybrać na wschód ale to jak dzieci podrosnę bo zbyt dużo godzin w salmolocie :-) a no dzieci jedzą to co rodzice...zdrowy chłopak Ci wyrośnie :-) moja toreruje do picia też tylko wodę bo od małego pije tylko wodę.. ojej co za historia z tą wadą Franka, super że to tak się skończyło!!! )

Szczerze polecam tę destynację kultura, sztuka, religia, kuchnia. Nie polecam też wykupowania wycieczek tylko samemu zoraganizowanie wyjazdu. Bo z wycieczkami jak to z wycieczkami lecisz do kurortu i nosa z hotelu nie wyściubiasz poza turystycznymi fakultatywnymi atrakcjami...Wielokrotnie spotykaliśmy tam europejczyków z malutkimi dziećmi a niemowlakami. Jak dxiecko nie przemieszcza się i jest na cycu to najlepszy okres na podróże. Bo odpadają choroby brudnych rąk, zatrucia pokarmowe itp. Muszę się wywiedzieć jak to jest ze szczepieniami bo myśmy się szczepili przed wojażami a taki maluch ma przecież i tak batalię swoich szczepionek...muszę zdrążyć temat bo niedługo nas to czeka ;) Moją mistrzynią była babeczka z mężem z 5 dzieci tak rok po roku z czego najmłodsze miało 2,5 miesiąca. Latają po świecie tak cały czas tylko co roku kolejne dziecko im przybywa ;) ale powiem wam szczerze że takiej zorganizowanej rodziny dawno nie widziałam!

noo i ja po wizycie, dziudziuś ma się dobrze, ma 6,4cm, rośnie jak na drozdzach, tym razem data porodu wyszła mi na 28,09, przeziernosc karkowa tez ok, czyli rośniemy sobie dalej, a moj maluszek o własnie tak sobie w brzuszku leżał : Zobacz załącznik 677365 hehe, wiec śmiesznie było, pozniej wstawie zdjątko :)

kamilove no rzeczywiscie mała modelka ;) taki ma gadżet teraz to musi się pokazać ;)

małkus rowery biegowe są ekstra, tez mojemu kupie, ale mysle, że chyba nie wczesniej jak na kolejna wiosnę, siostry synek ma 5 lat i dalej na nim jezdzi, choc ledwo sie miesci, bo juz mały :)

Dolga ależ duży dzidziuś!! Fota bezbłędna, no mistrzostwo! W ramki i na ścianę :) super że wszystko dobrze i zazdroszczę że już po jesteście.

Popieram rowerki biegowe są rewelacyjne! Świetnie rozwijają koordynację.

Colly - kochana już mi trochę lepiej, antybiotyk działa, idzie na życie :)

Mrówka - trzymam kciuki za wizytę!!!

Ostatnia edycja:
Do góry