reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Blair,

Ja tam zrozumiałam twoje zdanie :) napisałam tylko jak u nas jest. Zresztą ja nawet nie dopytywalam czy według mojego gina usg jest bezpieczne ;) teraz jak będę na wizycie to zapytam. Zobaczymy co powie :) ale pewnie będzie tak jak zawsze i co lekarz to inna opinia :) ale grunt to wierzyć swojemu ginowi i do wszystkiego rozsądnie podchodzić.

A ja się zapomniałam pochwalić dziś 10 tydzień zaczynam [emoji7] jestem bardzo szczęśliwa :)

reklama
Blair hehe, dzięki, ledwo żyję [emoji6] . Mam nadzieję, że zębiska szybko wyjdą. Bo inaczej dostanę fixum dyrdum[emoji12] . Generalnie Maja nie miała problemów większych ze snem. Do 3 miesięcy budziła się w nocy na jedzenie co ok. 3 godziny. Potem, jak zjadła o 23:00, to obudziła się dopiero ok. 5:00, potem o 6:00. A od jakichś 2 tygodni jest nocny sajgon. Albo przebudza się co pół godziny i płacze, albo budzi się wyspana o 2 lub 3 i nie chce dalej spać. Jak zobaczyliśmy z mężem, ile jej zębów naraz idzie, to się nieźle zaskoczyliśmy. No i podejrzewamy, że nałożył się na to jeszcze skok rozwojowy.

Ladyk,

Współczuję ząbkowania i ciężkich nocy :(
U nas córka noce przesypiala odkąd miała 1,5 miesiąca, ale ząbkowanie ma straszne z wysoką temperatura, biegunka i zupełnym brakiem apetytu :(
Oby u was wszystkich jak najszybciej przeszło

ivcy witaj :)

ladyk noo rozumiem cie doskonale, moj od małego budzil sie tylko o 23 i o 5 a od 6 msca zaczal sie budzic co godzine i wiadomo o co mu tam chodzilo :/ ale na szczescie zaczelismy walke z nim i juz przesypia od 20 do 5 :) ale u was ewidentnie zeby, no niestety trzeba przemeczyc, a ile ma ząbkow? bo moj ma dopiero 4, a to taka mała maruda i co zaczyna swoje to mysle ze to zeby haha

a ja wlaczylam komputer zeby cos sprawdzic, ale oczywiscie zapomnialam co wiec zajrzałam tutaj ech.. skleroza nie boli, wiec zmykam niedlugo do lekarza :)

Pochwale się swoją dużą córeczką. Kupiliśmy jej wczoraj lili - okulary i dziecko pozuje do zdjęć teraz ;) uploadfromtaptalk1427099351647.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1427099351647.jpg
    uploadfromtaptalk1427099351647.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 80
Kamilove, dzięki! [emoji5] U nas bez gorączki, ale ze strasznym płaczem i okropnym ślinieniem się. Z apetytem też różnie bywa.
Dolga Młoda ma dużo zębów. Zaczęła też szybko ząbkować, bo ja miała 4 miesiące. Ma już 10 zębów. Na dole 1,2,3 na górze 1,2. Idą górne 3. Widzę nabrzmiałe miejsce pod 4. Na dole idę 4, i 5 się szykują, bo zaczerwienione. Ale jest i zła strona medalu szybkiego ząbkowania. Szybciej jej się będą psuć, wylecą i pojawią się stałe. Czytałam, że lepiej jak stałe urosną później. Dłużej zdrowe będą. No ale nie mam na to wpływu. Taka jej uroda. [emoji6]

hej :)
o jak fajnie być na zwolnieniu :D tzn zaraz i tak jadę do pracy, ale mogę się nie spieszyć i pojechać na 9 :D zrobić szybko co mam do zrobienia i wrócić i nikogo o zdanie nie pytać :p
Dziewczyny te rady które napisałam to nie to że oni powiedzieli że tak robić i koniec, po prostu że jak się da uniknąć to dobrze :) Mi Teść np zabronił pić colę, ale czasem małą puszeczkę wypiję bo potrzebuję, a mój gin powiedział że w małych ilościach raz na jakiś czas jest ok, więc złoty środek, zaufanie do swojego lekarza i zdrowy rozsądek ;)
A chciłam się podzielić bo pomyślałam że może którejś się coś przyda, nie żeby się wymądrzać ;P

dzięki :* niestety nie pomogę :( u mnie zawsze książkowe ciśnienie, ale powiem Ci że coś w tym jest że jak u Dzidziusia jest krążenie już to z nami się dzieją dziwne rzeczy, ja mam helikoptery i mi się ciemno robi przed oczami... w każdym razie myślę że dobrze by było skonsultować to z lekarzem, a nie możesz np do niego zadzwonić? może obserwuj się, jeśli to jednorazowe to poczekaj do wizyty a jeśli nagminne to może spróbuj się skontaktować nawet telefonicznie...

spoko, dobrze wiedzieć :) ja się absolutnie nie upieram przy tym zdaniu :) nie czytałam publikacji, nie orientowałam się w temacie więc nie upieram się jak osioł :p tylko że też mi nie chodziło o to że jak ktoś pójdzie kilka razy więcej w czasie całej ciąży, ale jak np tu na forum jedna laska pisała że jest w połowie ciąży i miła 15 usg, druga przez ciążę całą miała 20... i to nie są pojedyncze przypadki, to przyznam szczerze że to jest dla mnie nieodpowiedzialne... albo jak od lekarzy słyszę że pacjentka przychodzi na kolejne usg, bo na usg tydzień temu dziecko się brzydko wykręciło i nie ma zdjęcia buzi.... chodziło mi raczej o takie przypadki :)
Ja też jestem przewrażliwiona, w sobotę jak gadałam z G czy na pewno to wszystko jest ok to powiedział ze mi zablokuje internet, bo 3 lekarzy wypowiedziało się na temat wyników że jest ok, a ja wymyślam :p a na wstępie jeszcze przed usg oczywiście wypytałam o sprzęt lekarza, to powiedział ze to jakiś super ekstra, najlepszy w europie [fakt szpital dofinansowany przez ostatnie lata] :p
a próbowałaś może sinupret na zatoki? kilku znajomym bardzo pomógł, a jest ziołowy

dzięki :* niech rośnie :D hehe no to Maja zrobiła wesołą noc Mamie :D jak tam żyjesz z rana? :p

ooo dzięki wielkie! :*
a takie duszności to podobno normalne, aż się boje pomyśleć co będzie latem...

Blair kochana zagadzam się z Tobą że jest wiele przypadków jak piszesz że kobiety i lekarze nadużywają bo fotka nie taka, bo zobaczymy jak przez tydzień podrosło itp. Tego absolutnie niepopieram. Choć badanie nieinwazyjne ale pytam się po co go nadużywać. Jest to badanie sprzętem medyczny a nie zabawką w formie aparatu ;) ja chciałam tylko sprostować bo jak poczytasz czy posłuchasz to wśród kobitek panuje przekonanie że usg wysyła promieniowanie i szkodzi dlatego one go unikają. Więc chodziło mi o uświadomienie że tak nie jest :) i żeby korzystać z usg wramach zaleceń bo to ważne ale co do nadużywania zgadzam się z Tobą absolutnie :*

A co do zabawek ;) a tak na poważnie jest to alternatywa dla mniejszych biedniejszych placówek medycznych. Niezwykła maszyna do USG

Sinpuret mam i pomaga, inhalację jeszcze robię z amolu i oliwy. Chyba idzie mi na życie ;)

Blair hehe, dzięki, ledwo żyję [emoji6] . Mam nadzieję, że zębiska szybko wyjdą. Bo inaczej dostanę fixum dyrdum[emoji12] . Generalnie Maja nie miała problemów większych ze snem. Do 3 miesięcy budziła się w nocy na jedzenie co ok. 3 godziny. Potem, jak zjadła o 23:00, to obudziła się dopiero ok. 5:00, potem o 6:00. A od jakichś 2 tygodni jest nocny sajgon. Albo przebudza się co pół godziny i płacze, albo budzi się wyspana o 2 lub 3 i nie chce dalej spać. Jak zobaczyliśmy z mężem, ile jej zębów naraz idzie, to się nieźle zaskoczyliśmy. No i podejrzewamy, że nałożył się na to jeszcze skok rozwojowy.
Znam to dobrze...u nas też było jakieś fatalne pogorszenie jeśli chodzi o spanie...trwało to ok 2 miesiące chyba albo nawet dłużej. Dopiero od jakichś może 4 tygodni jest ze spaniem trochę lepiej....i chyba sporo dzieci na tym etapie ma podobnie :baffled:

ladyk u nas jak Ali zabki wychodził to tez był koszmar, wszystkie 4 czwórki na raz i noce były straszne, ja spalam na siedzaco z malutka Ala na rekach bo nie mogła spac tak jej to dokuczało a nurofen podawałam i tak... bardzo ciezko było z zebami u niej, pierwsze wyszły jak miała 3 miesiace i później to juz caly czas jakies wychodzily, nim Ala 1.5 roku skonczyła miała juz wszystkie zabki... dopoki zeby nie wychodzily czyli do 3 miesiaca spała mi super, jadła ok 23 i spała do 6 rano az mnie (.)(.) bolały bo nie jedła wówczas a cyce mleko produkowały... no trzeba to przetrwac bo dziecku tez jest ciezko...
xmamuska ja tez mam takie mysli, ze bedzie 3 córka...
Buba zdrówka
Blair super, ze wszystko dobrze i taki pozytywny weekend mieliscie :)
Kate ja miałam USG robione jakies 15 minut, opis i 3 zdjecia sa w teczce szpitalnej mi tez dała babeczka 2 zdjecia :) powiedziała, że wszystko jest dobrze, dzidzus piekny. Mi nawet do głowy nie przyszlo, że cos może byc nie tak, mysle ze wszystko dobrze, one tam robią tych usg codziennie cale masy wiec oko maja wprawione i jak dziecko nie szaleje zbytnio to rach ciach pomierzą... Nie wkrecaj sobie zadnych głupot bo na pewno dobrze zrobił i wszystko jest idealnie :)
Kamilove ale masz modelke ;)

co to ja jeszcze miałam pisac...? zapomniałam :zawstydzona/y: ale dzis sie super wyspałam poszłam spac po 22 wczoraj i wstałam dzis o 7:30 i tylko raz bylan na siku w nocy... ehhh cudownie sie tak czasem wypadac na maksa :)

miłego dnia wszystkim :)

reklama
Witam was sedecznie :D

Nie pisalam nic przez caly weekend bo normalnie mialam zawalony caly od rana do wieczora :) w sobote wybralismy sie do DE na zakupy to prawie caly dzien nas nie bylo, a w nidzele goscie byli cly dzien i tez nie bylo kiedy :)
A dzisiaj juz nie mam sil zeby was nadrobic ale cos kontem oka czytalam o wizytach wiec gratuluje udanych wizyt :)

Wspolczuje dziewczyna ktore nadal maja bardzo silne dolegliwosci ciazowe :/ i wspolczuje chorob oraz zabkowania u dzieci
mnie dzisiaj jedynie plecy bardzo bola a tak to nawet dobrze tylko rozstepow coraz wiecej o_O

Witam oczywiscie nowa mame i trzymam kciui tym razem bedzie dobrze :)

Dolga wyniki nie wyjda ci zaklamane bo ja np mam pobierana krew o godzinie 19 wiec nie ma opcji zebym nic tyle czasu nie jadlam i wyniki wychodza zawsze prawidlowo :)

A mam takie pytanie wiecie moze jak radzic sobie z choroba lokomocyjna w ciazy bo wyczytalam ze nie oge brac tych moich tabletek podczas ciazy i sie boje jak spedze 12h w aucie o_O

Ostatnia edycja:
Do góry