reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

jakoś cicho tu dzisiaj hmm.. na wątku poznaniowym dziewczyny pytały o pomysły na imiona dla dziewczynki i chłopca. wszystko jest kwestią gustu i upodobań a także gdzie mieszkacie. mamy mieszkające za granicą coraz częściej nadają imiona "lokalne" lub chociaż uniwersalne aby ułatwić dzieciakom start w szkole i aklimatyzacje. W Polsce królują imiona klasyczne. niektórzy jednak skłaniają się ku tym bardziej nowoczesnym.
z ciekawych imion jakie słyszałam to dla dziewczynki Mirella (węgierskie) a dla chłopca Dorian (balkanskie). Z typowych imion polskich lubie Helena, Kornelia i Stanisław, Adam, Maksymilian, Leonard.
Z tych nowszych dla dziewczynki Milena, Kamila, Adrianna, Oktawia a dla chłopca Gabriel, Dominik, Adrian.

reklama
hejka. byłam u lekarza i na badaniu krwi... lekarka mnie postraszyla kolejną serią zastrzyków... chyba się potne. na razie l4 przedłużone. jutro mam wizytę o 11:50 i będziemy rozmawiać o l4 do końca ciąży....
Akatsuki a na co te zastrzyki?

z ciekawych imion jakie słyszałam to dla dziewczynki Mirella (węgierskie) a dla chłopca Dorian (balkanskie). Z typowych imion polskich lubie Helena, Kornelia i Stanisław, Adam, Maksymilian, Leonard.
Moja mama ma na imię Mirela (przez jedno "L")
Dzisiaj odwiedziła mnie moja przyjaciółka, matka chrzestna córki. Zrobiłam jabłecznik z bezą i zajadałyśmy się opowiadając jak nam minęły ostatnie trzy miesiące :-)
A rano miałam cleaning frenzy - po raz pierwszy od miesiąca - normalnie jakaś siła we mnie wstąpiła i sprzątnęłam salon tak dogłębnie, wraz z przemeblowaniem na półkach, jakimś obrobieniem kwiatów i w ogóle. Odkurzanie, mycie podłóg, rosół, ciasto... jak nie ja ostatnio.
Oby tak zostało już!!!! Bo mam dość tej niemocy...
Oczywiście im bliżej do tego genetycznego usg, tym więcej mam obaw, czy wszystko będzie ok. A do piątku już tylko cztery dni...

czesc dziewczyny , dzisiaj nie odp nikomu wybaczcie jestem wykonczona, kazda czesc ciala mnie boli, kazdy miesien padam.
Jutro was postaram sie nadrobic, caly weekend tutaj mnie nie bylo, ale w sobote rano mialam maly wypadek, przewrocilam sie nie wiem jak ale slisko bylo uderzylam glowa w cos mam szyte czolo i 2 palce prawej reki pekniete chyba ( nie robili rtg ) ale o badaniu i ogledzinach w sobote i dzis tak wywnioskowali, dostalam szyne :/ czolo poszyte rana byla gleboka, na szczescie nie stalo sie nic wiecej ale spedzilam 3 h w szpitalu potem do domu przebrac sie a potem do 2-giego szpitala na ginekologie z maluszkiem wszystko ok widzialam go wkoncu juz wyglada jak czlowieczek, spal sobie i strasznie mi ulzylo ze nic sie nie stalo.

Jutro mam nadzieje was nadrobie i bede na bierzaco, bo czasu teraz mam wiecej ale dzis nie mialam kompletnie sily

dolga ekstra! :-D :-D
Colly no coś Ty USG jest kompletnie nieinwazyjne :-) ja mam na każdej wizycie co 3-4 tygodnie. Podoba mi sie Twój optymizm :-) pewnei że wszystko będzie dobrze ajaaaak :-D
Buba wow to Ci powiem że naprawdę zorganizowana rodzinka bo z tyloma dziećmi to już każda wycieczka to MEGA wybrawa :-) ale bardzo fajnie i ja też uważam że to wszystko zależy od dziecka, z jednym dzieckiem można jechać wszędzie a z drugim z trudem na zakupy :p
kate właśnie u nas polityka prorodzinna beznadziejna i czasem człowiek marzy o licznej gromadce no ale nie może sobei pozwolić a szkoda..
lantka ja tez szybko jem, kiedyś jadłam wolno ale mój mąż to pochłaniacz i baaardzo szybko je i od neigo się nauczyłam :p

a ja się objadłam rybką i strasznie brzuch mi boli :p zaraz się chyba kładę spac bo czuję się wyykończona :-)

akatsuki no wlasnie na co te zastrzyki?

sysia o mój boże, dobrze ze z wami wszystko w porządeczku :) jeju ale że poszyta jesteś, to niezle musiałas walnąc, ale co w łazience?

Buba no wrzuce fote, ale niestety w innej pozie, bo lekarz nie cyknął, tylko zaczal mu dokuczać, żeby się inaczej położył, bo nie mógl pomierzyć :)

Sysia jeju! Jak dobrze ze nic poważniejszego sie wam nie stało choć ze i tak galancie poturbowana jesteś :( dużo zdrówka życzę :*

Sysia,

Dobrze, że z maluchem wszystko ok! Ale faktycznie nieźle musiałaś się potluc współczuję.

Miałam być dziś w pracy do 23, ale juz ponad pół godzinki w domku jestem, a jutro i w środę na 13 do 16 wiec luuzz [emoji6]

Dobrej nocy [emoji93] [emoji286]

Sysia, jak to się stało, w domu? Biedna jesteś kochana, dbaj o siebie i uważaj na Was oboje. Całe szczęście, że z maleństwem dobrze.

reklama
hej dziewczynki
ja juz po usg genetycznym, za wiele sie nie dowiedzialam, tzn lekarz mowil ze wszystko wporzadku, zapomnialam zapytac ile fasolka mierzy bo wpisal mi tylko 12+ 1 tc

milego dnia :)

Do góry