reklama
ladyk24na7
Fanka BB :)
Buba, dużo zdrowia!!! Teraz taki okres przejściowy. Sporo osób choruje.
Blair, gratuluję udanej wizyty. Młodzież rośnie jak na drożdżach. [emoji2]
A my walczymy z ząbkowaniem. I chyba jakiś skok rozwojowy. Jest 2 w nocy. A Majka już wyspana. Patrzy na mnie z miną "it's a playtime!" taa.......[emoji24]
A my walczymy z ząbkowaniem. I chyba jakiś skok rozwojowy. Jest 2 w nocy. A Majka już wyspana. Patrzy na mnie z miną "it's a playtime!" taa.......[emoji24]
Lady - dzięki mam nadzieję że nocka minęła już bez niespodzianek u mnie z rana chyba ciut lepiej antybiotyk chyba działać zaczyna. Ja w tej ciąży do kompletu mam bezsenność...mam nadzieję że to się zmieni jak stanę na nogi
Miłego poniedziałku dziewczynki!
Miłego poniedziałku dziewczynki!
lantka
Zaciekawiona BB
hej dziewczyny
ale tu naskrobałyście przez weekend! ja byłam dosyć zajęta a że u mnie się nic nie działo no to nie pisałam. chociaż wczoraj będąc w kościele musiałam wyjśc, bo strasznie serce zaczęło mi walić nie wiem co to było pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło. ale jestem w ciąży więc wszystko jest możliwe. po prostu myślałam, że serce wyskoczy mi z klatki piersiowej! myślę że to ciśnienie, ale byłam po za domem więc nie mam pewności.. na szczęście wyszłam na świeże powietrze i wszystko się poprawiło. głodna ciągle jestem, w nocy uważam jak się odwracam na drugi bok bo wolę się nie szarpać. raz dostałam dziwny ból w okolicach pępka. nie wiem o co chodzi ale w ogole mnie pępek boli...
chorym życzę dużo zdrówka!
na Śląsku słonko świeci więc może coś z tej pogody będzie.
Blair oto link: Jestem Kobietą i dbam - akcja profilaktyczna Diagnostyka Laboratoria
jeśli o to Ci chodziło. ja skorzystałam i zapłaciłam stówkę. Także i tak dosyć fajna oferta. Bo jak zliczyłam badania osobno to wyszło dużo więcej.
Miłego dnia!
ale tu naskrobałyście przez weekend! ja byłam dosyć zajęta a że u mnie się nic nie działo no to nie pisałam. chociaż wczoraj będąc w kościele musiałam wyjśc, bo strasznie serce zaczęło mi walić nie wiem co to było pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło. ale jestem w ciąży więc wszystko jest możliwe. po prostu myślałam, że serce wyskoczy mi z klatki piersiowej! myślę że to ciśnienie, ale byłam po za domem więc nie mam pewności.. na szczęście wyszłam na świeże powietrze i wszystko się poprawiło. głodna ciągle jestem, w nocy uważam jak się odwracam na drugi bok bo wolę się nie szarpać. raz dostałam dziwny ból w okolicach pępka. nie wiem o co chodzi ale w ogole mnie pępek boli...
Blair oto link: Jestem Kobietą i dbam - akcja profilaktyczna Diagnostyka Laboratoria
jeśli o to Ci chodziło. ja skorzystałam i zapłaciłam stówkę. Także i tak dosyć fajna oferta. Bo jak zliczyłam badania osobno to wyszło dużo więcej.
Miłego dnia!
hej
o jak fajnie być na zwolnieniu tzn zaraz i tak jadę do pracy, ale mogę się nie spieszyć i pojechać na 9 zrobić szybko co mam do zrobienia i wrócić i nikogo o zdanie nie pytać
Dziewczyny te rady które napisałam to nie to że oni powiedzieli że tak robić i koniec, po prostu że jak się da uniknąć to dobrze Mi Teść np zabronił pić colę, ale czasem małą puszeczkę wypiję bo potrzebuję, a mój gin powiedział że w małych ilościach raz na jakiś czas jest ok, więc złoty środek, zaufanie do swojego lekarza i zdrowy rozsądek
A chciłam się podzielić bo pomyślałam że może którejś się coś przyda, nie żeby się wymądrzać ;P
Ja też jestem przewrażliwiona, w sobotę jak gadałam z G czy na pewno to wszystko jest ok to powiedział ze mi zablokuje internet, bo 3 lekarzy wypowiedziało się na temat wyników że jest ok, a ja wymyślam a na wstępie jeszcze przed usg oczywiście wypytałam o sprzęt lekarza, to powiedział ze to jakiś super ekstra, najlepszy w europie [fakt szpital dofinansowany przez ostatnie lata]
a próbowałaś może sinupret na zatoki? kilku znajomym bardzo pomógł, a jest ziołowy
a takie duszności to podobno normalne, aż się boje pomyśleć co będzie latem...
o jak fajnie być na zwolnieniu tzn zaraz i tak jadę do pracy, ale mogę się nie spieszyć i pojechać na 9 zrobić szybko co mam do zrobienia i wrócić i nikogo o zdanie nie pytać
Dziewczyny te rady które napisałam to nie to że oni powiedzieli że tak robić i koniec, po prostu że jak się da uniknąć to dobrze Mi Teść np zabronił pić colę, ale czasem małą puszeczkę wypiję bo potrzebuję, a mój gin powiedział że w małych ilościach raz na jakiś czas jest ok, więc złoty środek, zaufanie do swojego lekarza i zdrowy rozsądek
A chciłam się podzielić bo pomyślałam że może którejś się coś przyda, nie żeby się wymądrzać ;P
dzięki :* niestety nie pomogę u mnie zawsze książkowe ciśnienie, ale powiem Ci że coś w tym jest że jak u Dzidziusia jest krążenie już to z nami się dzieją dziwne rzeczy, ja mam helikoptery i mi się ciemno robi przed oczami... w każdym razie myślę że dobrze by było skonsultować to z lekarzem, a nie możesz np do niego zadzwonić? może obserwuj się, jeśli to jednorazowe to poczekaj do wizyty a jeśli nagminne to może spróbuj się skontaktować nawet telefonicznie...Blair gratuluję udanej wizyty! Bardzo się ciesze :-)
Witam nowa mamę :-)
I mam do was pytanko... Miałam dziś taki incydent... Poczułam się gorzej, zaczęły piec mnie poliki, zrobiłam się czerwona na twarzy i zaczęłam czuć ucisk na czaszkę i oczy... Już nie raz tak miałam nawet często ale to z rok temu ostatni raz i przeszło.. Niby lekarze mowia ze to tarczyca.. No ok mam przecież niedoczynność ale biorę leki i było ok... Zmierzylam sobie ciśnienie i nawet było ok ale puls spoczynkowy utrzymywał mi się na poziomie najpierw ok 144 później powoli spadał na 120, 110 aż doszedł do 80 ale trwało to ze dwie godziny... Martwię się czy to nie szkodzi malenstwu, czy może te skoki są jakąś norma bo w końcu więcej krwi juz mam.. No ale żeby w sumie aż tak? Będę codziennie obserwować ale wizytę mam dopiero w kwietniu i sama nie wiem co myśleć :-(
spoko, dobrze wiedzieć ja się absolutnie nie upieram przy tym zdaniu nie czytałam publikacji, nie orientowałam się w temacie więc nie upieram się jak osioł tylko że też mi nie chodziło o to że jak ktoś pójdzie kilka razy więcej w czasie całej ciąży, ale jak np tu na forum jedna laska pisała że jest w połowie ciąży i miła 15 usg, druga przez ciążę całą miała 20... i to nie są pojedyncze przypadki, to przyznam szczerze że to jest dla mnie nieodpowiedzialne... albo jak od lekarzy słyszę że pacjentka przychodzi na kolejne usg, bo na usg tydzień temu dziecko się brzydko wykręciło i nie ma zdjęcia buzi.... chodziło mi raczej o takie przypadkiTemperatura 37,5 czyli ok jak na ciążę. Ale zatoki to mi zaraz eksplodują
Nie podważam kochana absolutnie opinni Twojego teścia. To jego opinnia i jego słowa. Dla mnie autorytetem w dziedzinie diagnostyki jest radiolog specjalista w dziedzinie obrazowania a nie ginekolog. Ginekolodzy nie mają wiedzy radiologicznej takiej jak radiolodzy którzy zęby zjedli na temacie jak działa dany sprzęt diagnostyczny na rozwijający się płód, dziecko czy dorosłego człowieka. Rodiolog siedzi w temacie usg i innych technik diagnostycznych od A do Z a ginekolog używa tej techniki tylko do diagnozowania. To tak jak radiolog miałby prowadzić ciążę a ginekolog badać wpływ urządzeń diagnostycznych Jeśli by się robiło usg codziennie przez dłuższy okres to może mieć to wpływ ale nie musi na tkankę kostną, ponieważ pod wpływem ultradźwięków wykorzystywanych do tego badania nagrzewa najbradziej się właśnie ta tkanka.
Co do wspomnianego powiązania częstotliwości usg w ciąży a występowaniem dyskeksji są badania które temu powiązaniu zaprzeczają.
Usg powinno używać się do diagnozowania i rozwiania wątpliwości a nie dla zaspokojenia ciekawości. Absolutnie nie jestem za tym aby robić je co tydzień ale poczytaj sobie ile w polsce jest przypadków gdzie pan doktor nie zauważył.... Statystyki są zatrważające. Ginekolog który robi usg a szczególnie prenatalne musi mieć specjalny certyfikat FMF to gwarantuje prawidłową diagnostykę. Choć nadal jest tylko człowiekiem i pomyłki zdarzają się nawet najlepszym dlatego ja mam zawsze konsultację u 2 różnych lekarzy. Powiem ci kichana czemu taka przewrażliwiona jestem.
Ja też jestem przewrażliwiona, w sobotę jak gadałam z G czy na pewno to wszystko jest ok to powiedział ze mi zablokuje internet, bo 3 lekarzy wypowiedziało się na temat wyników że jest ok, a ja wymyślam a na wstępie jeszcze przed usg oczywiście wypytałam o sprzęt lekarza, to powiedział ze to jakiś super ekstra, najlepszy w europie [fakt szpital dofinansowany przez ostatnie lata]
a próbowałaś może sinupret na zatoki? kilku znajomym bardzo pomógł, a jest ziołowy
dzięki :* niech rośnie hehe no to Maja zrobiła wesołą noc Mamie jak tam żyjesz z rana?Buba, dużo zdrowia!!! Teraz taki okres przejściowy. Sporo osób choruje.
ooo dzięki wielkie! :*hej dziewczyny
Miłego dnia!
a takie duszności to podobno normalne, aż się boje pomyśleć co będzie latem...
Lilolo
Fanka BB :)
Ivycy,
Witaj! Teraz na pewno będzie dobrze
Blair,
Super, że z maleństwem wszystko ok. Tez polecam witaminy omega med. Moja córcia na każdym usg była za mała i w dolnej granicy normy. W końcu w 28tc lekarz zalecił mi właśnie witaminy omega med i cztery tygodnie później młoda była już w górnej granicy normy. Brałam je już do końca ciąży i małą urodziła się 3850g i 54cm
Co do usg ja miałam z córką często robione. Potem jak juz mniej więcej sytuacja się unornowala to co wizyta. Teraz pewnie będzie rzadziej. Ale lekarz mój ma certyfikat fmf i ten specjalny program do badania prwnatalnego. Ale i tak mnie skierował do innego ośrodka bo powiedział, że ci dwie opinie specjalistów to dwie. Zawsze większą pewność. Tam lekarze zajmują się tylko właśnie badaniami preantalnymi
Ja przez całą ciążę miałam jakieś 16usg. I nie dało rady mniej.
Malinka,
Nie wiem co to może być kurcze, wygląda jak zbyt wysokie ciśnienie... Ale mierzylas i byli w normie. Może dobrze byłoby to skontrolować?
A ja ogarniam mieszkanko i na 13 do pracy Dobrze, że mój ma dziś wcześniej skończyć to zabierze szybciej Jagode.
Miłego dnia
Witaj! Teraz na pewno będzie dobrze
Blair,
Super, że z maleństwem wszystko ok. Tez polecam witaminy omega med. Moja córcia na każdym usg była za mała i w dolnej granicy normy. W końcu w 28tc lekarz zalecił mi właśnie witaminy omega med i cztery tygodnie później młoda była już w górnej granicy normy. Brałam je już do końca ciąży i małą urodziła się 3850g i 54cm
Co do usg ja miałam z córką często robione. Potem jak juz mniej więcej sytuacja się unornowala to co wizyta. Teraz pewnie będzie rzadziej. Ale lekarz mój ma certyfikat fmf i ten specjalny program do badania prwnatalnego. Ale i tak mnie skierował do innego ośrodka bo powiedział, że ci dwie opinie specjalistów to dwie. Zawsze większą pewność. Tam lekarze zajmują się tylko właśnie badaniami preantalnymi
Ja przez całą ciążę miałam jakieś 16usg. I nie dało rady mniej.
Malinka,
Nie wiem co to może być kurcze, wygląda jak zbyt wysokie ciśnienie... Ale mierzylas i byli w normie. Może dobrze byłoby to skontrolować?
A ja ogarniam mieszkanko i na 13 do pracy Dobrze, że mój ma dziś wcześniej skończyć to zabierze szybciej Jagode.
Miłego dnia
reklama
Cześć dziewczyny.
Po weekendzie troszkę lenia mam,ale spoko rozkręce się do końca tyg
Ja mam wizytę w przyszłym tyg,bardzo nie moge się doczekać żeby podglądnąć maluszka,coraz częściej zaczyna mi się śnić,dziś śniło mi się że urodziłam córeczkę
Po weekendzie troszkę lenia mam,ale spoko rozkręce się do końca tyg
Ja mam wizytę w przyszłym tyg,bardzo nie moge się doczekać żeby podglądnąć maluszka,coraz częściej zaczyna mi się śnić,dziś śniło mi się że urodziłam córeczkę
Podziel się: